APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, July 19, 2012

ENTRY ROJAK SESUKA HATI !!!

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Hurmmm..macam ni punya gaya, kena upah co-writer ni..Marilah jadi co-writer blog ni pastu nanti saya bagi upah vitagen banyak2..

Memula, nak cerita kisah sukan yang aku pergi hujung bulan lepas..hehe..Patutnya kan, lepas main tu terus update, kalau betul2 blogger tegar la, maybe aku patut bawak laptop masa tengah berlari..Update sambil berlari..Ini tak excited langsung walaupun menang..Eh, saya MENANG ke?Aku main 2 je game, BOWLING dan OLAHRAGA..Sebelum pergi tu kononnya aku tak risau tang bowling, dok risau pasal olahraga je..Tapi sape tahu kan, yang kita tak expect boleh menang tulah yang berjaya..Oke, pasal bowling memang sedih gila, rasa nak menetes air mata dan air hidung ni tengok point aku..Sumpah pasni aku taknak dah main bowling kalo untuk pertandingan sebab bowling ni kali kedua dah aku join, seriously dua2 point macam baru pertama kali belajar pegang bola..Dahla aku migrain dari otw nak ke KL sampai la aku main bowling tak hilang2..Frust punya pasal, tak tunggu dorang umum sape menang pun, terus kitorang blah pergi shopping..haha..Buat ape nak stress pikir kekalahan itu, baiklah pergi cuci mata tengok baju cantik2 kan..Malam tu pulak baru buat perasmian, ada la show dari zon2, tapi paling best mestilah dari zon Timur..Tapi yang lagi bestnye lepas perasmian pergi uptown pulak sampai pukul 2 pagi baru balik..

Hari Kedua aku takde game, tapi lepas subuh tu aku turun training untuk olahraga..Tengah berlari-lari hampir 10pusingan tengok orang ramai datang, rupanya ada game bola sepak dan tarik tali..Dah alang2, support la sekali kan walaupun kitorang tak mandi pun lagi..Hee..Berlari-lari aku naik bilik untuk amik camera..Aku ni kan photoG tak bergaji..Habis main, naik mandi then bersiap untuk brunch beserta aktiviti menghabiskan duit kat Alamanda pulak..Tapi takleh lama sangat sebab pukul 5 ada meeting olahrga pulak..Pukul 3.30 petang tu kitorang nak balik la tapi tah hape punya ingatan daa kitorang ni, sesat pulak..Serius kitorang sesat gila, pusing2 tak jumpa jalan..Sampai dekat pukul 5 dah kitorang dok pusing2 lagi, time pergi tak sesat pulak..Pakai GPS pun tak jadi, memang kitorang dah macam nak gila pusing2, last2 tahu tak kitorang terpaksa tahan POLIS PERONDA...Terpaksa tahan, nak rushing pergi meeting lagi, gila tebalkan muka tanya jalan, time tu dalam hati memang nak encek polis tu escort kitorang..Agaknya diorang faham yang kitorang ni dah blur, blank, mong tahap apa dah, diorang suruh follow...haha..TERIMA KASIH ENCIK POLIS WJX 4477..Jasamu kukenang, budimu ku tak tahu nak balas bila..Tabik hormat satu kaliiii !!!

Hari ke-3, last dah ni, 3 hari jer..Hari yang paling hectic..Pukul 7 pagi dah kena ada kat padang memandangkan acara JALAN KAKI 5KM start pukul 7.30 pagi..Berbekalkan  semalam punya training, satu2nya training yang aku buat untuk sukan ni, aku dapat NAIB JOHAN..Yippi yippi lalala..Mahu tak happy, aku tak pernah menang masa sekolah dulu kalo acara olahraga ni, ramai sangat atlit berbakat kat sekolah aku dulu kot..Pastu acara lain, 800M tempat ke-4, lompat jauh tak tahu no berapa sebab ramai gila tapi yang pasti no.kalah la..Last acara 4x400M dapat no.3..Okelah tu sebagai atlit bidan terjun macam aku ni..Yang bestnye, team ZON TIMUR JUARA OLAHRAGA..daebak2..Lepas penutup petang tu terus packing nak balik sebab kena kosongkan bilik, ada budak kursus pulak nak check in..Sakit badan tu tak payah ceritalah, transformer pun kagum tengok i jalan..Sampai rumah pukul 2 pagi, terus layan EURO FINAL..haha..Aku nak wish tahniah kat team Spain pun malu ni..hee..Nasib baik dapat travelling day esoknya, bolehla tidur sepuas hati..Tapi hadiah yang paling besar aku dapat lepas main sukan tu adalah aku dapat DEMAM, SELSEMA, BATUK sampai sekarang masih ada sisa2 kehidupan lagi batuk ni..Suara pun sengau hengau lagi..tahniah la dla, bukan senang nak demam, perlu berjemur 3hari baru dapat..

Actually aku sedang bercuti sekarang ni dari hari Selasa lagi sebab ayah saya kena operate pagi Rabu..Alhamdulillah selamat dan baik2 aja..So, aku amik cuti sampai hari Ahad sebab Terengganu menang sukma lagi, hatrik tuuu, aku tumpang hepilah walaupun aku bukan orang Terengganu pun tapi sebab aku kerja sana kan so kira half teganu boleh..Maknanya adalah aku sempatlah bersahur dan berbuka kat kampung..Hoorayyyy !!! Mak suka!!!So, dikesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA kepada semua pembaca blog ladydyla dan juga seluruh umat Islam yang ada kat dunia ni..Sama2 lah kita mengejar ganjaran2 yang hebat di bulan yang penuh dengan keberkatan ini..Amin~~~

Sekian entry rojak saya...Bersama ini saya lampirkan beberapa keping gambar ketika SUKAN ZON baru2 ini^^Y






NASI TAMBAH : Pekena rojak mee best jugak ni..nom nom..

Kalau BEST, sila LIKE

21 ORANG MENYAMPUK:

nurdani said...

banyak aktiviti. bab bowling tu, boleh la ajak dla lawan dengan saya. sebab pernah strike.


sekali. hahah. jom2

Anum said...

bestnya
nanti leh main bowling sama2

kiwi said...

haha..lame dah tak main bowling..btw selamat menyambut bulan ramadhan ^__^

AkuPunyeCerite said...

jemput join dear :)
http://bieyshastory.blogspot.com/2012/07/segmen-bloglist-dan-diblogwalkingkan-by.html

blog-tips-kurus said...

kita pakar bowling longkang. kih! kih!

*gadis pingitan mestilah aktif sukan gituuuuuu..!!

Ezy Chiaki said...

bestnye maen bowling

Ardini Humaira said...

waaa banyaknye aktiviti :D

Myra Jay said...

Majulah sukan dengan Dla..heheee ;)


Salam Ramadhan buat Dla jugak ye ;)

takky said...

fulamak...
polis escort tu...
bukan senang nak dpt escort....

papepun tahniah coz berjaya menang olahraga...
^O^

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

fadh leyanie said...

semangatnya bersukaneka..inilah generasi yg dicari hari ini! salam Ramadhan Mubarak :P

ain zuraini said...

tahniah & selamat berpuasa..

Kongsi Apa2 Aje said...

jom lawan..haha (^_^)

airaniez wirdani said...

Selamat berpuasa Dla!Selamat beli baju raya! hahaha

Hanis MY said...

Biso naib johan tuu. Kak hanis lg la tok reti main boling ok surrender sokmo buleh point rendah skali hu

ishiko said...

saya nak vitagen!
saya nak vitagen!
saya nak vitagen!

Miss Yaty said...

selamat berpuasa dla.. :)

SiS NaD said...

Salam Dyla...

Lama tak jenguk2 blog Dyla... Wah, pergi sukan ye hujung bulan lepas? Samalah kita... Tapi Sis sukan kat Penang... Hehe!

Selamat berpuasa ye... (^_____^)V

Miss Yaty said...

dla, lme mnyepi ni.. ;)

ms teyn teyn said...

walo agak terlambat utk ckp. tp smentara ramadhan masih ada...
selamat ber-ramadhannnn. hehe

ms teyn teyn said...

walo agak terlambat utk ckp. tp smentara ramadhan masih ada...
selamat ber-ramadhannnn. hehe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥