APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, May 30, 2012

MENANG YANG TIDAK MENANG

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Suka leteww negara China dapat PIALA THOMAS dan PIALA UBER.. Takpe2..Maka dengan itu kami buat jugaklah piala sendiri..PIALA DATO' ZALEHA diberi nama..Nama pengarah kitorang n beliau yang sponsor piala tu..Thanx Dato'..vangga2..Vangga tak vangga..Tapi MENANG ke?Heyyy....Menang oke..

MENANGgung KEKALAHAN !!!

Actually bukan kalah..Sebab kitorang main dengan TEAM KEMAMAN dan JERTIH..Kitorang hantar 2 team..TEAM KT A dan TEAM KT B..Tak kira nak cerita gak..Nak cerita kenapa aku tak menang, aku tahu redha itu pasrah tapi sebab aku ni kan semangat sukan memang lain macam sikit sebab tulah..Jadi, anggaplah ni post morterm oke..Kesianlah kat ai ni nak bercerita, bukan selalu wat entry luahan perasaan camni taw..Oke sambung!Aku masuk TEAM B..Mula2 tu dorang suruh aku masuk TEAM A which is team A ni power dari team B konon nak beat dengan wakil KEMAMAN yang power jugaklah..Tapi masalahnya partner aku tu baru 2 KALI TRAINING oke..Aku dah memang frust sebenarnya bila partner aku bertukar..Selama ni aku yo yo ol je partner dengan orang lain, tetibe bila time nak lawan suruh aku partner dengan orang lain..Alasannya sebab aku boleh back up partner aku..So, aku mintak tukar masuk TEAM B..Sebab aku tak yakin nak lawan dengan Kemaman dengan partner aku sekarang..Dalam hati aku memeberontak nak tukar partner tapi macam diva la pulak nak demand2 pulak kan, hape macam bagus sangat ke aku main nak pilih2 pulak..ha jawab..jawab..

So, aku redha dalam keterpaksaan sebab aku tahu aku bakal kalah..Sebabnya, bila dah terlalu tak seimbang ni, ofkos la dorang akan attack yang lemah..Kesian partner i tu..Korang tengok masa Piala thomas hari tulah, masa dorang split pasangan regu utama Malaysia tu kan masa lawan Denmark konon nak bagi seimbang, in the end dua2 kalah..Kena pulak datuk LCW injured..terus kalah dengan Denmark terpaksa jumpa dengan China awal2 lagi..Tapi yerlah, aku pun memang tak boleh nak poyo2lah tak setuju kan sebab yang regu perempuan TEAM A, dorang berkeras taknak partner dengan pasangan aku tu..Alasannya sebab tak biasa dengan beliau..Funnynye2..Tapi sebab kawan kan, takkanlah benda macam ni pun nak bertekak jugak kan..Takpun merajuk takmau main pulak kan..Mana boleh berundur sebelum berperang..Tapi serius letih bila dapat partner yang tak seimbang..Sakit belakang mak ni nak cover game..Huwaaa....

Kadang2 aku tak faham bila orang cakap KALAH MENANG TAK PENTING..Tipulah cakap taknak menang..Mana ada orang main nak kalah..Dipendekkan cerita, setelah berfeluh-feluh main, TEAM A dan TEAM B dapat gi final..So, ofkoslah team A yang juara sebab team dorang power2 nak2 yang lelaki..Tahun ni memang rezeki dapat naib johan je kot..Takpelah, Johan pun team opis aku jugak.Apapun thanx untuk team Kemaman dan Jertih sebab sudi datang main..Maka eloklah saya hidangkan beberapa keping gambar untuk tatapan anda semua..hee..


















Tahun depan nak bersaralah.Misi mencari suami pulak..haha..Takpelah, aku pakailah jugak kata pepatah ni, "kalah menang tu adat bertanding".Sekali jatuh tidak semestinya jatuh selama-lamanya...Kan kan kan...

NASI TAMBAH : Nanti ada sukan ZON pulak. Mintak main BADMINTON dengan BOWLING, tetibe dapat OLAHRAGA. Kenapa kelakar sangat korang ni? Lemak berkilo-kilo ni cer citer nak settle cane..tsk'

Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, May 16, 2012

IT'S BLACK n RED...

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Minggu lepas [hamikkk..baru arini sempat update] selesai sudah majlis tari menari kitorang..hee, tari menarilah sangat..Penat tapi seronok, semuanya untuk KETUA PENGARAH kami yang bakal bersara pada hujung tahun ini..Sebelum bersara dato' nak buat sesi lawatan ke setiap negeri..So, untuk tanda ingat2an bersama dato', kitorang buatlah satu majlis makan malam dan sedikit persembahan dari retis terhebat dari jabatan kami..Siap pengarah kitorang nak buat tema merah hitam lagi, nasiblah aku dah ada blouse kaler merah..Skirt je aku beli sebab memang takde kaler merah mahupun hitam apatah lagi purple..Memang bling2 dah sume aku tengok, demi mendapat title KING n QUEEN OF THE NIGHT punya pasal..

Untuk persembahan dorang ni nak wat TARIAN, KOIR, KARAOKE x bape nak OK dan blablabla..Memula tu dorang suruh aku masuk tarian tapi sumpah seumur hidup aku x pernah involve dengan tari menari ni..Kalau sekolah dulu, time malam appresiassi puisi, aku suka baca SAJAK je..So, memang giler2 punyalah aku tolak, merayu bagailah kat dorang suruh gugurkan nama aku sebelum aku sawan tak berbuih..Akhirnya kan, bakat aku dikesan sebagai MAKCIK PHOTOGRAPHER setelah berjaya membuat ayat poyo di fesbuk ketika perlawanan bowling hari tu..Padahal kalau aku tak dilantik pun memang aku lantik diri sendiri jugak..Tapi best jugak bila dilantik, so bleh aku dok depan memanjang bersama cik kamera n cik tripod..

Hari rabu tu seharian duduk kat cni je buat persiapan + rehearsal..

Mabuk CS


Eksen jadi dato' jap..

Ni geng koir neh

KETUA PENGARAH kami..Welkem2...


MC yang best^^

Retis wajib setiap kali ada event mesti beliau perform sumthing

Yang ni pun sama gak..Housemate saye neh.. Puas beliau ajk aku nyanyi tapi minta maaflah sarah. Kang aku nyanyi sedap nanti sume puji susah hati pulak aku..huahua

Haa...Dato' sanggup benti makan taw punya nak fokus dorang ni nyanyi..daebak2

Ni bos kitorang..Klon Broery Marantika sebab beliau suka sangat nyanyi lagu Broery

Geng tari menari...Tabik rrr, berlatih seminggu je leh perform baik punya

Ramai peminat rupanya dorang ni..Eksaited amik video tarian sume


Aku rela berkepit ngan benda ni je dari kena paksa menari atas stage..


Hadiah tuk pemenang bowling..

Nilah pemenang KING OF THE NIGHT. Gambar Queen xnak letaklah sebab aku rasa beliau agak cekci dan ramai yang pertikai pun. Patutlah aku kalah, x cukup seksi rupanya..haha

say kimchi...


Time ni dato' dah balik, abeh dok lepas tensen menyumbangkan lagu..terterok betol

Maaa...saya menang...

Dahla berpoyo-poyo mek dla weh..buat kerja kamu!


Thanx kepada mereka yang bagi kepercayaan kepada aku untuk menjadi makcik poyoG..Sila offer lagi ye..Job macam ni memang aku on jer..Kepada dato' yang bakal bersara, selamat bersara..Hope pasni dapat pengganti KPP yang baik, sporting tapi tegas macam dato' jugak..

NASI TAMBAH : Aku baru tahu DATO' dan DATUK ni berbeza darjatnye..Aku ingatkan sama je..hee..Nak juga wish SELAMAT HARI GURU untuk semua guru di Malaysia..Jadilah guru yang disegani dan disukai ramai ye..

Kalau BEST, sila LIKE
There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥