BELIAU, PHOTOSYOK DAN DURIAN

ASSALAMUALAIKUM N HAI^^
BELIAU : Aku nak bawak ko ke satu tempat petang ni^^
AKU : Nak gi mane weh? SHAHBANDAR? BATU BURUK?
BELIAU : Tsk..bukanlah..Tempat ni ko tak pernah sampai lagi kot..


Bila dekat2 nak sampai ke tempat "RAHSIA" kononnya, beliau tanya..


BELIAU : Ko bawak camera tak?
AKU : Bawakkkkk..KAMERA NOKIA !
Tulahh..Nak berahsia sangat kan, DSLR jenama NOKIA aku bawak ni haa..


Dekat nak sampai tu nampak macam laluan nak ke pantai je, tapi tak pernah lagi masuk sini..SubhanaAllah, aku hampir 4 TAHUN kat sini tak tahu pun ada pantai yang cantik sebegini rupe..Berbekalkan DSLR berjenama NOKIA, aku memulakan tugasan menembak aku sana sini..hehe

Abang baju merah tuh bawak DSLR..perli sayakah?

Nampak tak ada bendera kat pokok kelapa tu?Tabah betul orang tu pergi gantung kat situ


Ombak kat sini memang kuat pun

Menikmati keindahan cipataan Allah SWT

Ewa..ewa..ewa bule..tetibe -.-'

Ni mesti bajet dah sampai puncak Gunung Kinabalu ni

Siap melambai-lambai tuh..hahaha

Seorang awek sedang berdiri megah..siyot je couple belakang aku tuh


Dah senja kot, baliklah nak...tsk..x perasan lak masuk gak gambar couple tuh


Huh, tetiba rasa not bad gak hasil tembakan telefon bimbit berjenama nokia aku ni..Vangga..vangga..Sape yang suka photoshoot tu bolehlah pergi sini, PANTAI PANDAK namanya, dekat Chendering..Tapi jaga2 sikitlah, sebab berbatu dan jangan nak mimpi mandi2 pulak kat sini even kau pandai berenang tapi ombak sangatlah kuat, tak pasal2 terhantuk kat batu..Beliau cerita lagi, kat sini dah macam2 tragedi dah berlaku sebenarnya..So, sila control keaktifan anda dan jangan buat benda yang tak senonoh ye..


Penat menembak, kita makan eskerim..Dah lama tak jumpa eskerim roti ni..best^^

Sebenarnya hari tu BIRTHDAY BELIAU..Malam tu pulak, ada orang nak belanja kitorang makan DURIAN..Kira sambut birthday dengan buah durian lah ni..hehe..Unik ape?Asyik kek je kan, kita ubah la sikit sekali sekala..

Yum..yum..yes!Aku memang hantu durian^^
Tampal kat pintu bilik beliau konon2 bila bangun nampak kad ni lantas terharu


NASI TAMBAH : Tahukah anda, masa dulu2 boleh beli aiskrim pakai sistem barter je.. Bagi botol kosong dapat aiskrim kon 1..

Comments

Anum said…
cantiknya gambar2
CGG said…
akak kalo tgk durian..terliur terus..
huhu

sedapnye dik nonn
aanie said…
nape aku x tahu pun blh buat sistem barter camtu??
chiah_ismile said…
klaw tgn mmg berseni, pkai cammy cap aym pn pic jd super mavelles!no need dslr bagai..neway rse cm pnah smpai pntai 2 la..nice!
blog-tips-kurus said…
nak jugak DSLR Nokiah tu. ohsem jugak hasilnya. hehe!

*bekday ai pon nak dekat dah ni. saje bagitauuuuuuuuuuuu... (>.<)
diana said…
comelnye durian tu..ekekek
saya_arief said…
moh turun dungun. wat mini gathering. guane?
hahaha.
:P
Myra Jay said…
Nice View..

Pandai tangkap..

Boleh tau beli kat ne DSLR Nokia tu..heheee
cantiknya pemandangan.....
Tasha said…
bestnyer,lama tak tgk ombak~~~

ombak rindu adelah,kekeke
ain zuraini said…
canteknye gambar..bile la nak turun ganu nie..huhuhu
wah hebatlah hasil walau kamera cap nokia je..kalau dh tgn berseni tu kan mmg jadik jer


esok besday akak..nk suh org belikan durian gak ah uat ganti kek hehe
Cik TeN10 said…
Terhantuk kepala kat batu ?? Haha kelakar plak bace.. Sbb terimagine dyla mandi kt pantai tu pastu kepala terhantuk bengkak mcm kepala shinchan kna sekeh ngn mak dia.. Haha
Nisa' said…
Haha, kamera Nokia pon, still your photos look good.
ciK LyndaWawa said…
smbt bday ngn buah durian..bez jugak..hehe..
cantik kot tempat ni.
CIK TOM said…
pandai pandak mmg cntk..ramai yg pergi photoshot pic kawin 4 outdoor kt sn...trganu mmg cntk n byk tmpt menarik..hehee
lala yusof said…
memang cantik, lama dh xpergi sana
Anati Soki said…
eskrim tuh buat anati soki terliur malam ni. T__T
chemay said…
guna fon pon still cantik gmabar2 nyaa..
:)

teringin nak pergi pantaiii.
lama dah tak pergi.
:(
Miss Nadya said…
eh nad pernah pergi sini masa nad pergi dungun tahun lepas..;)

nanti boleyh jumpa..:)

nad kurang makan durian..:)
Papa Mifz said…
cantek la gmbr2 time senja2 tuh...
SiS NaD said…
Salam Dyla...

Wah... Cantik sangat2 pantai tu... Sepatutnya hari ni cadang pergi pandai dengan officemates, tapi tak jadi... :(
sahromnasrudin said…
sy tak nampak..ape yg couple tue buat hihihihhh
fadh leyanie said…
cantik2 semua gambar,,
ais krim bersalut roti lama betul tak makan :D..couple belakang tu nasihat2 la sikit..keh3
Edy Zaidi said…
perghh...smart gambar..yg eskrem xtahan tu...
fiezah91 said…
guna hp pun cun gambar. hehe.

ehem ehemL ye ke bg botol dpt aiskrim 1.x tau pun.huhu
Apik Pehe said…
nk g tgk sungai laaa
aleen aiden said…
pehhh, view gila heaven oih. pehhhh
alexa yussida said…
cntikkknya tempat tuh dyla!saya ni dahla gila kat pantai n ombak :)

nice sgt2,caption pic gunung kinabalu tuh xleh tahan..hehe kelakar:)

nak eskem roti jugak puhlissss!!
(ni rasa nak kua beli roti n eskem ni)
sungguh indah ciptaan allah swt ;)
ILA HonEyBuNNy said…
ombak berombak bagaikan ombak rindu...heheh

lapaq icekrim lak neh..hehhehe
qlah said…
indahnya CIPTAAN Allah :)
Yasmin Aris ♥ said…
Pehh . gmba serupe tgkap pakai DSLR .
Padahal cap nokia je pun .hihi
che'pi said…
pergh... cun what gambar awk tu.
itu baru snap pakai slr Nokia...
Kalau DSLR betul... mau meleleh nieh.. Tahniah... nice job
teyn teyn said…
cantek gila kot gambar~
Anonymous said…
hi!!!
saya tertarik pd aiskrim itu..hehehe
noa said…
lain kali cuba ar zoom sikit dslr nikon ko tu, nak tgk gak couple tu ~ jeng jeng jeng
ParkAir said…
paling suka gambar ombak hempas batu tu.. kena pegi sekali nih.
khairunnisa ♥ said…
salam, kak dyla :)
haha, sempat lagi couple kat blkg tuh, lyn ombak rindu tgk gmbr ni^^ take care <3
JD Jen said…
wahwahwah dyla..ngko dah semakin hebat menembak skrg ye? aku pun tgh berjinak2 dgn poyography skrg..ape akaun fb ngko, meh sini aku nak add..aku paste gamba kt situ jek..kt blog dah x aktif dah..apa2 email ek? kroneeklez@yahoo.com
zati embong said…
pantai pandak!hihi..cntik tp bahaya mandi.hihi

dr rumah jat 5min je.hihi
ain revival said…
seroiusly, the place looking good..

kena pergi suatu hari nanti.

yang part makan durian paling terbaikkk!!hahah

*penggemar durian* hehe
Hans said…
cantik tempatnya


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html
missNick said…
wahhhh cantiknya gambar walaupun guna DSLR Nokia hahahaha.....pakai kamera apa pun klu dh pandai ambik gambar tetap cantik gak...
suziesanji said…
malam-malam mengidam durian lak.. dyla punya pasal la ni