APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, January 10, 2012

BELIAU, PHOTOSYOK DAN DURIAN

ASSALAMUALAIKUM N HAI^^
BELIAU : Aku nak bawak ko ke satu tempat petang ni^^
AKU : Nak gi mane weh? SHAHBANDAR? BATU BURUK?
BELIAU : Tsk..bukanlah..Tempat ni ko tak pernah sampai lagi kot..


Bila dekat2 nak sampai ke tempat "RAHSIA" kononnya, beliau tanya..


BELIAU : Ko bawak camera tak?
AKU : Bawakkkkk..KAMERA NOKIA !
Tulahh..Nak berahsia sangat kan, DSLR jenama NOKIA aku bawak ni haa..


Dekat nak sampai tu nampak macam laluan nak ke pantai je, tapi tak pernah lagi masuk sini..SubhanaAllah, aku hampir 4 TAHUN kat sini tak tahu pun ada pantai yang cantik sebegini rupe..Berbekalkan DSLR berjenama NOKIA, aku memulakan tugasan menembak aku sana sini..hehe

Abang baju merah tuh bawak DSLR..perli sayakah?

Nampak tak ada bendera kat pokok kelapa tu?Tabah betul orang tu pergi gantung kat situ


Ombak kat sini memang kuat pun

Menikmati keindahan cipataan Allah SWT

Ewa..ewa..ewa bule..tetibe -.-'

Ni mesti bajet dah sampai puncak Gunung Kinabalu ni

Siap melambai-lambai tuh..hahaha

Seorang awek sedang berdiri megah..siyot je couple belakang aku tuh


Dah senja kot, baliklah nak...tsk..x perasan lak masuk gak gambar couple tuh


Huh, tetiba rasa not bad gak hasil tembakan telefon bimbit berjenama nokia aku ni..Vangga..vangga..Sape yang suka photoshoot tu bolehlah pergi sini, PANTAI PANDAK namanya, dekat Chendering..Tapi jaga2 sikitlah, sebab berbatu dan jangan nak mimpi mandi2 pulak kat sini even kau pandai berenang tapi ombak sangatlah kuat, tak pasal2 terhantuk kat batu..Beliau cerita lagi, kat sini dah macam2 tragedi dah berlaku sebenarnya..So, sila control keaktifan anda dan jangan buat benda yang tak senonoh ye..


Penat menembak, kita makan eskerim..Dah lama tak jumpa eskerim roti ni..best^^

Sebenarnya hari tu BIRTHDAY BELIAU..Malam tu pulak, ada orang nak belanja kitorang makan DURIAN..Kira sambut birthday dengan buah durian lah ni..hehe..Unik ape?Asyik kek je kan, kita ubah la sikit sekali sekala..

Yum..yum..yes!Aku memang hantu durian^^
Tampal kat pintu bilik beliau konon2 bila bangun nampak kad ni lantas terharu


NASI TAMBAH : Tahukah anda, masa dulu2 boleh beli aiskrim pakai sistem barter je.. Bagi botol kosong dapat aiskrim kon 1..

Kalau BEST, sila LIKE

47 ORANG MENYAMPUK:

Anum said...

cantiknya gambar2

CGG said...

akak kalo tgk durian..terliur terus..
huhu

sedapnye dik nonn

aanie said...

nape aku x tahu pun blh buat sistem barter camtu??

chiah_ismile said...

klaw tgn mmg berseni, pkai cammy cap aym pn pic jd super mavelles!no need dslr bagai..neway rse cm pnah smpai pntai 2 la..nice!

blog-tips-kurus said...

nak jugak DSLR Nokiah tu. ohsem jugak hasilnya. hehe!

*bekday ai pon nak dekat dah ni. saje bagitauuuuuuuuuuuu... (>.<)

diana said...

comelnye durian tu..ekekek

saya_arief said...

moh turun dungun. wat mini gathering. guane?
hahaha.
:P

Myra Jay said...

Nice View..

Pandai tangkap..

Boleh tau beli kat ne DSLR Nokia tu..heheee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantiknya pemandangan.....

Tasha said...

bestnyer,lama tak tgk ombak~~~

ombak rindu adelah,kekeke

ain zuraini said...

canteknye gambar..bile la nak turun ganu nie..huhuhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah hebatlah hasil walau kamera cap nokia je..kalau dh tgn berseni tu kan mmg jadik jer


esok besday akak..nk suh org belikan durian gak ah uat ganti kek hehe

Cik TeN10 said...

Terhantuk kepala kat batu ?? Haha kelakar plak bace.. Sbb terimagine dyla mandi kt pantai tu pastu kepala terhantuk bengkak mcm kepala shinchan kna sekeh ngn mak dia.. Haha

Nisa' said...

Haha, kamera Nokia pon, still your photos look good.

ciK LyndaWawa said...

smbt bday ngn buah durian..bez jugak..hehe..

najwa aminah abas said...

cantik kot tempat ni.

CIK TOM said...

pandai pandak mmg cntk..ramai yg pergi photoshot pic kawin 4 outdoor kt sn...trganu mmg cntk n byk tmpt menarik..hehee

lala yusof said...

memang cantik, lama dh xpergi sana

Anati Soki said...

eskrim tuh buat anati soki terliur malam ni. T__T

chemay said...

guna fon pon still cantik gmabar2 nyaa..
:)

teringin nak pergi pantaiii.
lama dah tak pergi.
:(

Miss Nadya said...

eh nad pernah pergi sini masa nad pergi dungun tahun lepas..;)

nanti boleyh jumpa..:)

nad kurang makan durian..:)

Papa Mifz said...

cantek la gmbr2 time senja2 tuh...

SiS NaD said...

Salam Dyla...

Wah... Cantik sangat2 pantai tu... Sepatutnya hari ni cadang pergi pandai dengan officemates, tapi tak jadi... :(

sahromnasrudin said...

sy tak nampak..ape yg couple tue buat hihihihhh

fadh leyanie said...

cantik2 semua gambar,,
ais krim bersalut roti lama betul tak makan :D..couple belakang tu nasihat2 la sikit..keh3

Edy Zaidi said...

perghh...smart gambar..yg eskrem xtahan tu...

fiezah91 said...

guna hp pun cun gambar. hehe.

ehem ehemL ye ke bg botol dpt aiskrim 1.x tau pun.huhu

Apik Pehe said...

nk g tgk sungai laaa

aleen aiden said...

pehhh, view gila heaven oih. pehhhh

alexa yussida said...

cntikkknya tempat tuh dyla!saya ni dahla gila kat pantai n ombak :)

nice sgt2,caption pic gunung kinabalu tuh xleh tahan..hehe kelakar:)

nak eskem roti jugak puhlissss!!
(ni rasa nak kua beli roti n eskem ni)

Sarah Mohd Saleh said...

sungguh indah ciptaan allah swt ;)

ILA HonEyBuNNy said...

ombak berombak bagaikan ombak rindu...heheh

lapaq icekrim lak neh..hehhehe

qlah said...

indahnya CIPTAAN Allah :)

Yasmin Aris ♥ said...

Pehh . gmba serupe tgkap pakai DSLR .
Padahal cap nokia je pun .hihi

che'pi said...

pergh... cun what gambar awk tu.
itu baru snap pakai slr Nokia...
Kalau DSLR betul... mau meleleh nieh.. Tahniah... nice job

teyn teyn said...

cantek gila kot gambar~

Anonymous said...

hi!!!

nur chahaya abadiey said...

saya tertarik pd aiskrim itu..hehehe

noa said...

lain kali cuba ar zoom sikit dslr nikon ko tu, nak tgk gak couple tu ~ jeng jeng jeng

ParkAir said...

paling suka gambar ombak hempas batu tu.. kena pegi sekali nih.

khairunnisa ♥ said...

salam, kak dyla :)
haha, sempat lagi couple kat blkg tuh, lyn ombak rindu tgk gmbr ni^^ take care <3

JD Jen said...

wahwahwah dyla..ngko dah semakin hebat menembak skrg ye? aku pun tgh berjinak2 dgn poyography skrg..ape akaun fb ngko, meh sini aku nak add..aku paste gamba kt situ jek..kt blog dah x aktif dah..apa2 email ek? kroneeklez@yahoo.com

zati embong said...

pantai pandak!hihi..cntik tp bahaya mandi.hihi

dr rumah jat 5min je.hihi

ain revival said...

seroiusly, the place looking good..

kena pergi suatu hari nanti.

yang part makan durian paling terbaikkk!!hahah

*penggemar durian* hehe

Hans said...

cantik tempatnya


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

missNick said...

wahhhh cantiknya gambar walaupun guna DSLR Nokia hahahaha.....pakai kamera apa pun klu dh pandai ambik gambar tetap cantik gak...

suziesanji said...

malam-malam mengidam durian lak.. dyla punya pasal la ni

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥