APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, September 06, 2011

TUNJUK-TUNJUK

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Menunjuk-nunjuk KUIH TUNJUK bukanlah satu kebanggaan sebenarnya.Tetapi, menunjuk-nunjuk kerajinan dan kecomelan serta kesedapan kuih tunjuk mungkin satu penghargaan buat sipembuat..Tak sempat dah nak buat sendiri macam dulu2..Kalo setakat buat 1,2 jenis tak berbaloi dengan kos bahan pulak kan, so beli jerlah..Terimalah, segalanya memang aku tunjuk2 jer..


Ingat tak ada budak praktikal yang bagi RED VELVET CUPCAKES  kat kitorang? Ekceli beliau memang ada buat bisnes pun..kek, biskut, cokelat..Ni link blog beliau SWEETPEA dan FB BELIAU.Memang sedap dan comel2..


Apakah perbezaan gambar ini dan gambar di atas? Nampak tak kek ni dah terpenyek sikit..Masa nak balik aritu kan aku accident sikit so kek ni jadi mara ke depan lalu terpenyek.Huhu..Takpelah,sikit je..janji tuan dia selamat kan.


Biskut2 ni pun aku order kat SWEETPEA gak..Semua sedap2


Kek lapis special from SARAWAK..Yang hijau kuning tu best..


Yang ni MENU WAJIB, tiap2 tahun mesti order..Tokey dia sekampung dengan aku je..Tapi satay beliau memang famous dan sedap betul..nom nom..


Arghhhh tidakkkkk...part hangit2 tu aku suka..

Teringat pulak dulu2 memang semua buat sendiri tak kiralah satay ke, kek ke, biskut ke, memang tak mainlah tempah-tempah dulu ni..Walaupun kalau biskut tu ada yang rentung, terbesar, terkecik saiz tapi seronok sangat2..Bila masing2 dah ada family masing2, duduk pulak merata-rata, aku pulak bila sorang2 memang tak rajinlah nk buat itu ini..Sekarang...senang je, hello ai nak tempah satay 500 cucuk, biskut tu, biskut ni, kek 4 tingkat blablabla..BAYAR!

nasi tambah : sebenarnya aku lapar menu raya..Baru rasa nak makan rendang, soto, ketupat, satay, nasi dagang mama disha.Masa raya baru ni, makan memang ciput2 je..Takde ke open house dekat2 ni, nak pergi ni..Ajaklah saya
Kalau BEST, sila LIKE

34 ORANG MENYAMPUK:

Ezy Chiaki said...

fuhh..
terliur tgok kek.. tgok sate..
sedap2..

zati embong said...

dLa accdnt?hoho.

a ah la dLa,nmpak menarik je bskut2 raya 2.hihi.ni nk mngidam pn xdpt, jat xamek pn bskut raya kt kg bawak balik ktan.hoho

Anisa Hang Tuah said...

yummy...

kuih raya kite dah habis.

sobs

Tak Yah Uji Akal said...

oghhh satay!!

Gimi said...

kek lapis nampak sedap..jom la p raya, kita g je rumah sesape..

Anum said...

sedapnya satay

sahromnasrudin said...

kek itu mcm kat secret recipe la..mesti sama rasanya kan

Lea IsNaw! said...

teringin nak makan rendang n lemang jugak
ari tu x masak pun
huuu

pena rozie said...

sate... nampak sedap jer..

aanie said...

huwaa....rindu sate pok din...ari tu balik dia x bukak kedai...huhu...
dyla, nti dtg la kl, sambut besday disha....

JIJI YU said...

sate itik ko tu

M Fizan said...

auuuwwww...apa nie entri pasal makanan? nie yang rasa nak melahap..huhuhu

syakey said...

nyumnyumnyum.

ni yg tringat dekat kuih raya yg telah licin habis. haih~ T__T

haha. slamat makan kek! XD

chemay said...

sedapnyeee sateeeeeeeeee
(lap mulut)
ehehe
:P

[sutera kasih] said...

yummy...tiba2 lapar tgk gambar2 ni hehe

misyamissyou said...

sme la kite sis..ni sy blm keje lg dh xsempat pe tah lagi bile dah keje..uhuk!

Cik TeN10 said...

wahh sedapnye kek tu !!

ahaa.. bese la tu dyla.. fatin pn mcm tu jugak.. time balik mesia..makanan dh terhidang depan mata makannye ciput je.. bila dh balik jepun ni mula la nak lapar mcm2 .. skrg ni fatin ngidam nak makan bubur caca plak.. tahu tak? bubur yg warna wari tu..

Kazen said...

glurppppp sedah tu nmpknye......:)

k e y r i said...

walweeeeeeeeeee lapar lak tengok gamabr2 ni! :D

Edy Zaidi said...

salam hari raya ke-9..

wow.raya2 pun ada kek la

apik pehe said...

hahaha..dyla ni duk area mane sebenarnyer?apik baru jer nak pi beraya aritu..tapi tak tahu alamat..haishhh

Myra Jay said...

Kek nampak sedap, kuih pun yang depan tu nampak sedap, kek lapis pun sedap especially yg dipromote kaler ijo kuning tu, satay pun sedap jugak..
Pendek kata, memang sedap la..

uwaaaaa nak jugak.... :)

Robot | Sakti said...

sedapnyaaaaaaaa..

nok jugop.

aleen aiden said...

pergh2!agak kuang hajar juga tunjuk gamba sate kat peggila sate mcm aku neh.hu3

dhiera said...

sama la kita~ semalam baru tbe2 terasa nak makan lemang. sebelum ni xnk plak~ aishhh

Fara E's said...

gler besttttttttt !

[sutera kasih] said...

ramai dh ckp kek velvet tu sedap kan..xpenah jmpa lg kt sini huhu

Papa Mifz said...

meleleh air liur den tgk...

fadh leyanie said...

terliur tgk..
selamat hari raya :)

ILA HonEyBuNNy said...

ya kan...dulu kebykkan buat sndri kueh raya n apa semua...sekarang pakai order ja...hehe...

sama cm mama ila neh...sekarang dia dk teringin ketupat n lemang...time rya xnak makan..ehhe

zulhilmi.tempoyak said...

cik....

jemput la dtg rumah...

dtg pinang sy ke..

hahahaha

Niena Pengembara Ilahi said...

sib baik tgh kenyang,xde la lapo sgt bla tgk gmbar ni hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

sib baik tgh kenyang,xde la lapo sgt bla tgk gmbar ni hehe

khairunnisa ♥ said...

salam, eh, ada kek lapis sarawak sekali :) ingin rasa kek velvet tu kak Dyla.. ^_^

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥