TERUK DIGODAM

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Amacam raya korang?Happening pening tak?Aku super duper pening melayan karenah geng penggodam dalam rumah aku ni haa..Masa dorang sampai 2hari sebelum raya tu, dahla pepagi lagi, maksulanye tengah enak menternak taik mata, ketuk2 pintu bilik aku, laju je bersalaman then tetibe bersorak sorang2 sebab tengok laptop tengah on..Terus kena serbu dengan rakusnya..Terpinga-pinga maksula melihat pakwenya kena godam dengan begitu rakus sekali..

Begitulah kisah kehidupan si LAPTOP yang menjadi kegilaan kanak2 dalam rumah ini..Bukannya bapak dorang takde tapi sebab games dalam laptop aku lagi menarik perhatian dorang kot..Redha jerlah, so tak dapatlah nak update laju2 even line maxis tersangat syurga..Alaa, lagipun tak best gak nak update sebab tak ramai yang online, layan jerlah mood raya senang..Memperkenalkan PENGGODAM-PENGGODAM yang telah meluluhkan hati ini...teruk..teruk..

Ada lagi sorang, mana tah mnyorok..

Yang baju hijau tu tak sama bapak dengan baju kuning..Sepupulah kiranya dorang ni

Haaa..nilah dia 5 orang budak kuning yang gila games..Aku suka betul buli yang pakai songkok tu..Dahla bermacam-macam tragedi menimpa beliau..malang sungguh

Semak kat belakang tulah yang menyebabkan encik2 snake selalu melepak dalam rumah aku..Tuan tanah nya tak reti2 nak buat rumah lagi ker?Atleast datang tebas semak samun tu ke..Fobia tahu tak..

Yesss..sekali lagi berjaya membuli beliau..Hahaha..
Kesian..buahnya tak masak lagi..tunggu raya haji pulak yer anak2 sekalian

Apalah erti hari raya tanpa kanak2 semua ni kan?Tak happening kalau takde budak2..Itu semua antara gambar2 masa raya pertama, masa tu tak ramai lagi yang sampai..Maknanya, baru 1/4 dari 22 anak buah aku yang sampai..Sebab tahun ni kebanyakkannya turn dorang beraya rumah mak mertua masing2..Aku jer bagus tiap2 tahun beraya rumah mak sebab takde suami lagi..hee~

nasi tambah : ada berjuta-juta lemon lagi gambar raya bakal menyusul selepas ini. Dah penat2 amik, posing bagai lagi. Rugilah kalo tak tunjuk. hahaha..Selamat kembali bekerja semua. Aku pun nak balik bandar dah hari ni. Semoga semua selamat sampai ke destinasi^^

Comments

Cik TeN10 said…
wahh meriah je kan..betul tu dla..xde budak2 xmeriah la raya..

ahahh nanti bila dh bersuami jgn gaduh2 lak..kang sorang nak balik sni sorang nak balik sana..haru biru jadinye.. haha

semoga dla selamat sampai ke bndar ea..hati2 di jalan raya =)
Sunah Sakura said…
ehehe..comeynyeee lah kanak2 ni..
maslemon said…
penggode setia..gode jgn x gode
cik heroin said…
haha. Tgok muka pun dh boleh nmpk smua kaki godam2 ni haa.
Lea IsNaw! said…
sebab tu x suke simpan games dlm laptop

hehehe
meriah sungguh..bestnyaa buah rambutan..dah lama gila xmakan rambutan..sob2
apik pehe said…
amboi..asyek buah rambutan jer jadi mangsa..hehehe..ramai kot anak buah dia..hehe..

dyla..kad raya dah sampai haritu..thanks..ader apik wat post..
ishiko said…
hehehe.. comel dLa bertudg raya ^^
Amirrah Zawani said…
selamat hari raya dyla..
betul2 kanak2 lah penyeri suasana :)
pehh meriah bagai mcm keluarga bhgia dah hahaks.. selamat hari raya yunk
Salam ukhuwah,
Salam Aidilfitri,
Salam Kemerdekaan.
maaf z/b dari gua
Hanis MY said…
budok2 memey jakun pc..mesti berebut sek2 dio haha... sedaknyo mokte, lambat lg ko nok masok tu? comeynyo dyla dgn anok buoh...mesti feberet auntie ni...
Chaza said…
aah..kalau takde budaak2 yang datang beraye kat umah mesti tak meriah kan..=)
selamat hari raya dyla.=D
hamzah ian said…
wah.. kuning semuanya.. hehe
Kongsi Apa2 Aje said…
salam perkenalan...SELAMAT HARI RAYA (^_^)
zati embong said…
dLa,bdak2 skrg bak kata kazen jat dan moden.sbuk nk main laptop je.zaman kita ada?hahaha

Salam aidilfitri. Maaf zahir batin..
adekanak2 nih boleh memeriahkan suasana yg surammm.beshhnyerrrkalau sanak saudara yg kcik2 tuh dok bsg2 dlm rumah.gamat sket umahhh
Dr. Ben said…
memang anak2 bagi ceria kepada suasana raya
Benrauf said…
Seronok budak2 beraya :)

Harap belum terlambat nak mengucapkan selamat hari raya. maaf zahir batin minal aizin wal faizin.
Myra Jay said…
Mmg kalau ada budak2 raya akan meriah giler..

Takde diorang sunyi je hidup kan :-)
Aujinz said…
alu tak rajin nak apdet blog time raya.. bukan ada orang baca pon.. koh koh koh
aanie said…
dyla, mu pakai berukben meksis pulok ko?
syakey said…
bape orang anak dh ni???


:P :P :P
[sutera kasih] said…
perghhh...chanteklah kualiti gambar dear..suka2 :)
khairunnisa ♥ said…
best layan kanak kanak ♥