APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, September 13, 2011

MAKAN PUN PENAT

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
4 HARI tak blogging, pergi mana? Hari JUMAAT pagi, aku  pergi kat SHAH ALAM, beraya kat rumah FARIROSS dulu. Hari AHAD pergi KL pulak..Kemain kau dla beraya sampai KL...Hehe..Memenuhi permintaan kawan2 la, nak wat camne, kawan2 majoriti kat KL..Padahal memang hobi berjalan-jalan pun.

Selama ni, aku ingatkan IJOK tu kat area SARAWAK @ SABAH tak sangka kat SELANGOR rupanya..Hari Sabtu tu, aku pergi open house kat IJOK, punyalah jauh, balik tu terus pengsan kepenatan dan kekenyangan..Banyak jugaklah open house yang aku pergi, nak sangat kan pergi open house, amik kau, sampai penat dok mengunyah makanan..Kat KL ni selagi tak habis SYAWAL memang open house merata-rata kan..Semangat..semangat..Layan jerlah sikit2 gambar yang ada..Penat pulak nak mengulas panjang-panjang..

jalan ke Ijok yang berliku-liku..

Open house kat Ijok..polkadots lagi..hee..open house dorang dah macam majlis kawen dah aku tengok..Meriah sangat2..

Ni kat rumah MAMA DISHA..Disha dah setahun dah.. 


Budak tecik tu nama HAFIY..tetibe makcik rindu ngan dak hafiy ni..wuwu


Tadaaa...jumpa lagi MAMA ADAM.. Cunlah kamu ni Aanie..wewitttt


Pertandingan sape habis dulu dapat choki-choki stok selama setahun...
Style tangan sama..mulut sama..warna hitam merah..comey je rase pic ni even mamat yang kat hujung tu aku taktaw sape pun sebenarnya


Aanie bersama anaknya dan aku bersama anak pinjaman..Disha dah ngantuk tu..Nampaknya Adam sorang je yang pandang camera..

Dah terlentok dah disha ucuk neh..Aku  sempat amik feel perut amy..haha

Jeng..jeng!Wah..menjahit!Bakal dijadikan hobi baru kot..Mungkin boleh dijadikan bisnes 

Anyway, thanx a lot to FARIROSS FAMILY sebab dah bagi layanan 5 star kat aku selama berkampung kat sana dan juga kepada yang sudi memenuhkan ruang kosong perutku ini...Alhamdulillah..Semoga hidup korang dimurahkan rezeki yang melimpah ruah..Amin^^

nasi tambah : best jugak buat felt craft ni..jangan hot2 chicken shit sudah

Kalau BEST, sila LIKE

30 ORANG MENYAMPUK:

blog-tips-kurus said...

kat mane nak beli kain felt tu? comel-comel je tengok org buat.. nanti pos yek? tq. lalala!!!! :)

JIJI YU said...

bambam doh mu dyla

Fara E's said...

wahhhh bestnye !

Cik TeN10 said...

wahh seronoknye dla beropen house !! tahun depan fatin buat open house jugak.. dtg la kek kedah pulak ea.. kih3..

ahaa fatin pun minta jugak buat felt craft, crochet dan yang seangkatan dgnnya.. tp srkg ni xberpeluang lagi nk buat semua tu.. selimut fatin kait ari tu pun xsiap lagi.. terstop separuh jalan..

Edy Zaidi said...

tu la...banyak sngt open house sampai penat perut ni..huuh

aanie said...

ho..ho..hotak mu cun.....hahaha....aku nak curi gambar cun tu la....:)<---sapa suruh puji...kan dah kembang ni...

gambar berlumba mkn tu yg aku x tahan...haha...pandai kak han candid...dah la tema sama...kalaulah yg hujung tu bakal suami mu....hahaha....

Myra Jay said...

Wahhh cam sepadan je merah hitam merah hitam..

Berpa pasang baju Dila yang polkadot tu??
Nanti myra pun nak beli 1 la :-)

dhiera said...

open house open house~
tak larat nak penuhi open house. byk sgt!

akiratoriza said...

rajin sungguh hang beraya smpi ke negeri orang kan.. aku suka sgt lau g open house ni dpt makan baaaanyaaakkkkk.... hihihi

Qaseh dalia adelia said...

haa mkn byk2 ye

[sutera kasih] said...

hot hot chick shit?hehe kretip :P

makan memang penat jgk kdg2 sebab nk mengunyah lagi, nk telan lagi hehe

apik pehe said...

hahaha..kuat makan weh..nati gak tettttttt

Hanis MY said...

lovelynya gambar2 dyla tu..syok g beraya... wahh jahit gapo tuh..nati nok tepoh deh...

p/s: timo kasih byk...hugs!

Papa Mifz said...

Kg mertua papa mifz kat ijok..:-)

izzad b* said...

best2.jaga2 nanti gemok...... kekeke

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye gi open house... smlm g jgak tp xdpt mkn sbb watu berbuka dh makan nasik bnyak :D

M Fizan said...

kenapa tak bagitau sampai shah alam? nak pau beraya sama.. hehe

Atiqah Wadiah said...

mkn preee...bestttt <3

sahromnasrudin said...

awak dgn mama adam mmg sahabat baik la..kemana mesti ada korunk berdua kan...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

huhu..samalah kita dla..kalau x org dtg beraya kt umah..kita lak yg beraya bkt rumah org..pendek kata smpi sebulanlah raya (puasa x smpi pon sebulan ekeke..maklumlah kita pompuan kan ada cuti)

Aujinz said...

makan makan makannnnn... koh koh koh

merahitujambu said...

cm comel jee jahitan tu..berniaga laa mana th untung

Zul Fattah said...

erm.. best r dapat g jalan2 dan makan2.. bila la aku dapat makan free ni?

アヌム ちゃん said...

wah bgus2 minat menjahit :)

z a z a said...

wah meriahnye. seronok seronok seronok!

FasiHaH SupiaN said...

tuu dia sonok aih raya,open haus bykk

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum,
2 minggu lepas pi Sungai Buloh tapi di Sarawak. Ingatkan Sg buloh ada kat Selangor je.. hee.. tapi di Sg Buloh Sarawak, bleh naik Feri :) Tersenyum bila tengok nama sama tapi tempat berbeza :)


rumah terbuka masih ada lagi sekarang ni.. :) jom..

zati embong said...

bestnya,lentok moleh bdak 2 kat dLa.hihi.comel sgt.

miszlullaby said...

meriahnye open house..sakan..comel tul disha :)

Подтверждаю said...

as salam..
wah! open house! makan banyak2 memang boleh meletihkan otot leher tu~
eh! ijok!!

haha~ kalau nak pergi ijok, ikut jalan besar yang kuala selangor ( dari arah sungai buluh ), lalu la kat depan taman perumahan pakcik. hehe.

sebab ijok tu, jalan besarnya, memang sehala nak ke taman perumahan pakcik. hehe~

lain kali p, boleh singgah rumah. tu pun kalau pakcik balik bercuti.

=)

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥