APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, September 18, 2011

KANTOI

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Ingat tak pasal kes mamat cleaner yang try seluk handbag aku masa aku tengah tidur bawah meja time bulan puasa haritu?Dipendekkan cerita, BOS tahu walaupun bukan aku yang pergi report, biasalah kat opis memang cepat cerita tersebar. Masa start keje lepas cuti beraya dah ada cleaner lain dah ganti..Walaupun aku macam kesian jugak dengan MASA DEPAN mamat tu, tapi mungkin sebagai pengajaran sebab sebenarnya ada lagi kes2 lain mamat tu dah buat, so kira dah kantoi la mamat ni..Hope nanti beliau dapat kerja baru dan menjadikan pengalaman pahit itu sebagai iktibar.

Kemudian kan kitorang sembang2 sama kitorang..Pasal KANTOI aku tidur BAWAH MEJA..Buatnya bos mintak aku cerita masa morning prayer@time meeting nanti camne..Pecah rrr port rahsia kitorang..Sebenarnya aku kalau tidur bawah meja bersebab, bukan sebab mengantuk je..Kalau mengantuk aku sembam muka depan PC je 10minit..Tapi bila aku SAKIT PERUT, DEMAM atau PENING KEPALA, memang port bawah meja menjadi pilihan..Time tu konon taknak orang ganggulah..Berikut adalah alasan2 yang kitorang planning nak bagi kat bos..

1- Sebenarnya saya tidur atas kerusi, kemudian tak sedar menggelongsor sendiri..Sedar-sedar je dah duduk bawah meja..

2-Saya ni ada penyakit mudah mengigau..Mungkin saya mengigau masa tu sebab tu saya ada bawah meja masa kejadian tu...

Agak2 konon bos percayalah..Tapi paling takleh blah bila dah terlebih fikir macam ni haaa....

"Entah2 nanti, bos pun nak try tidur bawah meja jugak..Ketuk2 bilik ingatkan bos takde, padahal ada tidur bawah meja, nak tiru kita letewww"


Nak tido bawah meja pun kena pastikan tempat tu bersih oke

Mamat cleaner yang baru ni 1 hal jugak..Terlebih caring dan macam nak bermanja lebih pun ada..ada ke suruh aku panggil dia ADIK padahal takdelah muda sangat pun..Euwww..geli..geli...geli...Tapi kesian pun ade, sebab mamat ni masa kecik2 kena demam panas sebab tu jadi gitu..Dia nakkan perhatian kot..Tapi aku scary weh lelaki yang terlebih amik berat ni..Terpaksa aku buat2 busy @ tak dengar sebab pakai headphone bila dia datang kutip sampah.


nasi tambah : minggu ni busy sikit sebab ada open office raya [mood raya tak habis2], keje pun berlambak.

Kalau BEST, sila LIKE

65 ORANG MENYAMPUK:

Aujinz said...

ooo.. port tido kita samelah.. hahhahahha....best gak tido bawah meja kan kan kan... kah kah kah

JIJI YU said...

hehee..dasat opih demo la

merahitujambu said...

tido bawak meja??btuah betul budak ni tau.hehhe..lukisan comel laaaa

zati embong said...

diberhentikan dia dLa?moga2 dia insaf kan?

aleen aiden said...

seriyes mamat tu dah kantoi?isk3..semoga die cepat insaf.haishh

Cik TeN10 said...

ahahah terbaik punya port !! kelakar la dla lukis tu.. siap ada wishlist lg tertempek kt meja tuh haa..

btw.. dla.. fatin bru teringat.. smlm time nk bubuh lagsir dan tukar blog ke wajah baru.. header yg dla bg tu ade dlm lappy lama fatin.. huhu harap2 tak ilang lah segala document2.. tak tau la bila leh siap lappy fatin tu

Hanis MY said...

Olohh lukisan dylagak coman sokmo... Jolo ko bowoh mejo tu ado saram labo? Ko wak lolak jah hehe sajo gura. Tok rajim la pulok tido bowoh mejo.. Beh ko dyla?

Wewitt peminat tu... Tapi kak hanis tok rstu dyla cr pacar lain deyh

ABU said...

hahahaha lawak lasan tu..sah sah bos ko tak percaya punya..ahahhaha
kot..bos ko pun tido bwa meja :D

chemay said...

uishhh.
selesa ke tido bawah meja tu?
hehe..
takpe laaa.
maybe cleanes baru tuh berminat nak jadi adik dyla kot.
sebab tuh dia terlebih caring tuhhh
:)

[sutera kasih] said...

tido bawah meja?wahhh...ada jgk mcm tu ekk..bygkan kalo bos tu ikut hehe

Tasha said...

x penah try lg ni...hehe *blm keja

blog-tips-kurus said...

spiderman tdo dengan d_LA?

*kenapa asyik jejaka je? tiada kakak yang mau kerja dengan kamu orang kah??

siti kektus said...

haha. kalau mengelungsur time tido tu, boleh di terima kot.

pasni cek lah bawah meja kalau rasa2 bos tak da. haha ;p

Edy Zaidi said...

haha...bos pun bukan leh caya gak kan...:p

Niena Pengembara Ilahi said...

erk..xpenah lgi tgk org tdo bwh meja.. pestime, erm.. tu la... kalo nk keja biar la ngan ikhlas..kn dia da kna buang keja..

Faizal n Fashitah said...

Port tidur terbaek hahaha

Myra Jay said...

Nanti nak try gakler tidoq bawah meja tapi bawah meja dah penuh lak :)


Lawak la alasan yang nak bg kat Boss tu..heheee

sahromnasrudin said...

tidur la kat surau...

mcm sy buat before zohor heheheeee

akiratoriza said...

erm kalau dh ngantuk kat mana2 pun blh landing kan janji mata pejam... erm memang tak patutlah kalau ada si pencopet dlm opis, tak tenang hidup nih..

fadh leyanie said...

kalau bos buat camtu jugak..mmg tabik spring la...!!:P

ini aku? said...

hahaha. apakah? aku tak penah lagi tido bawah meja tapi temankan orang bergolek-golek bawah meja adelah.

aanie said...

weh, g keje bukak blog ke??hehe..
aku tido dlm surau je..best ada sofa lagi...

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

hahaha..;)) bole le tiru pasni.

Un Phat Lee said...

pasang khemah kat luar office.then nanti lu ngantuk lu tido kat situ.ok tak idea gua ni? hak2

SiS NaD said...

Salam Dyla...

Port baik untuk tidur di setiap ofis di Malaysia!~ Haha!~ (^_____^)V

HEROICzero said...

hahahaha kalau bos jenguk bawah tu , buruk bebenor la rupa nya nanti .

alexa yussida said...

alasan no 1 tuh mmg best..hahaha bley lak tergelungsur kan :p

jangan layan sgt..bahaya la dyla..tp jgn sombong sangat,karang bahaya jugak..hehe

Khuzrin Kamarudin said...

melampau port tido tu.. hahaha...

dhiera said...

tidur bawah meja?? gile la...saya tak pernah terfikir macam ni. selalu pegi bilik solat je~

apik pehe said...

hahaha..macam2 la mek dila ni..
sampai tido bawah meja..haishh

z a z a said...

ish clearner tu, buat la keje baik2... lgi pon mencuri tu kan haram.

tp at least awk x dek hilang ape2 kan?

blog-tips-kurus said...

wake up! wake up! update blog ni mek.. ;)

teyn teyn said...

nk try tido bwh meja study jgk lah kat kelas nnt. wahahaha

eyjalukman said...

wahh kak dyla , idea molek ni .
bole dipraktikkan nnti . hihi;P

ee hati2 lah dgn org cmtu , nnt tibe2 dy jatuh hti ke buat pape ke , naya je .

Papa Mifz said...

syok ke tido bawah mejo tuh....nak try la...haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

moga mamat cleaner yg dah difired tu insaf kan..

syok ek tido bwh meja..

bighagenjo said...

wahh, alasan bijak2 nooo.
huhu~

macam kelaka je tdo bawah meja. haha.. tak penah nampak lagi

kiwi said...

hehe...stakat ni port tido still ats katil lg..hihi... ^^

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

alaa.. bos pn dh biasa buat mcm tu dulu smblm jd bos..

puteri ain said...

uish bahaya mamat tu . sebaik bos prihatin :D

Kongsi Apa2 Aje said...

salam singgah sini k.da

haha..lawak tol kisah k.dla ni. cian kt mamat tu kan..mamat yang kurus2 tu k..yg rmbt kerinting tu..k admin salah orang..ekeke

jemput datang blog admin kongsi jgk yer. kalau nak kongsi apa2 silakan (^_^)

airaniez wirdani said...

woah..bestnya leh tdo camtu..tapi apa kelas bawah meja Dla..klu kita tdo dalam bilik simpan *material*..bos jarang ada..ngantuk tdo jela..huhu

RedVixen said...

cakap la camni... saya dok bawah meja utk cari ilham dan sumber inspirasi... keh3

ARJUNA.Inc said...

haha..teringat lak msa studen lu..stok ska tdo bwah meja..biler time nak present..lect yg dtag tgok bwah meja..mne studen dia ilang..haha

ParkAir said...

Boleh gak kalau nak try tido macam ni tepi jalan, untung2 dapat duit.

amy syahirah said...

HAHA ! port tmpat tido yg strategik . anyway , alasan yg first n second tu lawak . =)

aleen aiden said...

macik!apdet pliss..

logorithm said...

Dia tengah cari akak angkat ler kot?

Oh BTW, dah suruh mamat cleaner nih bersihkan sawang yang kat bawah meja Cik d_La tuh? Hehe...


Terbaru dari Logokoko:

[10SX] Gambar bermacam-macam KOTE!

[U] Hujung minggu yang terganggu

[11PG] Gambar lori Alam Flora eksiden...

miszlullaby said...

memang patut kene buang keje.bagi pengajaran sket...port tido bawah meja memang luas cenggitu ke?huhu..macam tu, bawak tilam la siap2 lenkali..kekeke

izzad b* said...

nie critical nie!kekekeke

Benrauf said...

untung cubis kau luas muat manusia tidur. cubic aku sebelah boss sahaja.

CIK TOM said...

best tido bwh meja ofis..hehee...
comel2 la kartun dyla lukis...

erm dyla psl link blog ciktom pd bloglist xpasti la kl dh remove n mskkn blk still xupdate..nanti kl jupe alternatif lain cik tom bgth..heee

CIK TOM said...

baru perasan..lama xupdate blog??busy ek??

sahromnasrudin said...

assalamualaikum sahabat..

lama tak hapdet belog???

bizi erk....

alexa yussida said...

dyla,msti bz sakan kan..jaga kesihatan n diri ye..keje elok2..imissu :)

dwaty said...

besarnya meja d_la... bukan seorg... dua org pun muat... hehehehe...

lawa kartun...

Подтверждаю said...

as salam..
ohoy makcik dla~
gaya tido yang ganeh tu~
kekeke~

lama tak mai sini.uh..sibuk gila lepas selesai umrah. haha~

pakcik dah dekat bebenar la juga dari lokasi si yuss. kekeke~

boleh kacau dia :p

Qaseh dalia adelia said...

len kali tido atas meja pulak haha

Hanis MY said...

yuhuuu i misiyuuuuu...

[sutera kasih] said...

mana awk ni dear, lama x nmpk :(
sihat ke?

Chaza said...

wooo tidur bawah meje upe nye..try lah no 1 mesti bos pecaye.hehehe!

**::CIKNUURUL::** said...

huwauu,cunnye tempat tido,.calerful lagik,.haha,.ngigau yek,.

jaa64 said...

uihh...dasat2..jejeje

amny said...

ahahhaha..memang dasyat laaa...boleh lak boleh tergelongsor tido ke bawah mejaa..hhaa..

Naziman Blogger Malaysia said...

hahaha. memang dasyat la. Cun betul tempat tidur. Sama port kita.

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥