EID MERAPATKAN UKHWAH KAMI

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
HARI RAYA bukan masanya untuk korang melayan rancangan TV 24jam, bukan juga untuk kamu duduk rumah MAIN GAMES, MAIN INTERNET 24 JAM, dan bukan juga untuk kamu pergi melawat SAUDARA MARA di ZOO..Kat kampung aku ada ZOO taw tapi sekarang dah jadi TAMAN BURUNG..Setiap kali raya, start raya ke-2 lah, memang jammed kat situ..Sepatutnya masa nilah korang amik peluang pergi melawat sepupu sepapat, kawan2 sekolah ke..Sebab time nilah semua anak2 perantau balik kan..Nak tunggu gong xi fa chai ke, deepavali ke rasanya tak ramai yang balik..Raya Haji pun ramai yang tak balik kan..So, aku macam biasalah, aktiviti wajib kena beraya rumah kawan2 walaupun tak banyak sempat singgah tapi dah rasa happy gila dapat jumpa ngan dorang ni..


Dorang ni bukan duduk dekat2, kebanyakkannya mencari rezeki kat KL nun haa..So, memang excited nak jumpa..Dapat beraya bersama blogger MAMA ADAM A.K.A AANIE lagi, posing memang tak hengat dunia..Aanie ni memang kawan sekolah aku pun tapi tak sekelas..Uniknya kitorang ni walaupun tak sekelas tapi ukhwah tu memang rapat, terbukti bila aku menebalkan muka join REUNION budak2 PRINSIP AKAUN..Gila tak malu betul.Aanie pun join jugak..Padahal Aanie ni budak sains, aku pulak budak kelas kejuruteraan..Dah tuan rumah beriya ajak, lagipun memang kitorang kenal pun budak2 P.A tu..Layan jerlah gambar2 aku bersama-sama kawan sekolah kat bawah ni ya..Ada terlebih terkurang tu maafkanlah saya yer..

Satu-satunya baju raya aku..Polkadot warne hijau, latar pink..Ada orang pening tengok so aku terpaksa pudarkan kaler takut ade yang pening tengok..haha

Lynn [budak P.A], aku n Julia sekelas.


Bila budak Sains, Kejuruteraan dan Akaun berjumpa..

Sape lak kentut ni?

Ladydyla bersama Mama Adam. Tinggi pulak aku dalam gambar ni..Aanie ni tinggi taw.

KEADAAN SEBENARNYA...

Terpaksa buat macam tu supaya tak kecik hati bila tengok gambar ni

Oh yeah! Tak malunya budak dua orang ni join reunion orang..hawhaw

Menu yang super duper best..Arghhh..laparnya tengok menu kat atas ni..

Nanti tahun depan buat lagi ye..Aku dengan Aanie dah janji nak support perut masing2 tahun depan

Sebahagian tetamu yang hadir..Budak2 lelaki malu nak join sesi bergambar, so terpaksa suruh dorang pergi bakar satay.Aanie dah balik time ni..macam2 pangkat dah dorang ni..Mak budak, bakal mak, bakal isteri orang, datin pun ada..

Apapun memang best jumpa dorang semua ni..Best jugak buat reunion time raya ni walaupun menumpang jer..Hahaha..Thanx jugak buat encik SUAMI AANIE sebab sporting sangat2 layan mood gila2 kitorang masa berposing.

nasi tambah : nak tunggu open office raya pulak..Bila tah nak buat..

Comments

merahitujambu said…
gambar siap jengket2 eh...nk tinggi punya pasal..

jom buat kek untuk saya
http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html
[sutera kasih] said…
konvoi raya best, kalo yg kawen tu, dpt laki/bini yg spoting, lg best nk konvoi raya dgn member2 hehe
JIJI YU said…
xajak aku beraya kat umah engko ek
aanie said…
walaupun jinjing, muka tetap kena kontrol cun...hehe....
dlm gmbr last tu bakal isteri org pon ada gak x??
hmm, aku sempat jumpa datin tu..hehe....
Myra Jay said…
Hehee, kena ginjat ye :-)

Myra pun kalau jumpa Mama Adam ntah2 kena diri atas krusi budak kot baru leh sama tinggi :)
Cik TeN10 said…
wahh sakan beraya.. emm.. raya sekarang rasa tak semeriah dulu.. kl dulu budak2 berjalan keliling kg.. kdg2 langgar smpai kg seberang.. seronok mengutip duit raya.. sanak saudara dan sahabat handai saling kunjung mengunjungi.. tp skrg suasana raya tu mcm kureng sket.. time raya je mcm2 cite best ditayangkan kt tb.. semua orang lepak je depan tb.. ajk jalan pn xnk sbb nk tgk tb.. xseronok lgsung.. huhu
blog-tips-kurus said…
syoknya raye! makan! makan! :-)
zati embong said…
wawawa makanan penuh semeja 2.bnyak 2.jat dan2 rasa lapar.
e.l.i.z.@ said…
alaaaaaa...nk rasa kepeningan tgk bju polka dot itewwwwwww
M Fizan said…
kemain lagi posing.. hehe.. meriahnya raya ^_^
Papa Mifz said…
ada lak yg kentut yer..haha
Umie Artoqiemie said…
pakai stocking pun dia nak gelakkan,

hahahaha jugak lah..
ILA HonEyBuNNy said…
bestkan kalau beraya dengan kawan2..

senyum tgk gambar yg buat2 tinggi tu..hehehhe
chemay said…
kecik je lady dyla nie rupenyeee
:)
syakey said…
mmg bila raya ni kadang tu time tu lahh nak mesramesra bersama. heheh
sahromnasrudin said…
awak dan aanie org kelate erk...meriahnya kan bile aanie lik kampong korang leh raye bersama..syiok...
nazirulhazwan~ said…
giler la byk gadis2
best tpi taun ni sekeping gambar raya pn tade
rajinnya join reunion..sy paling malas pegi reunion..x tahu kenapa???
Gayahspears said…
Salam Lebaran ya dyla..
maaf Gayah bz cket,so jarang on9 n update blog... jaga dri ye yunk...
HEROICzero said…
nampak meriah raya . good ! =)
Zul Fattah said…
haha.. jinjing siap.. lawak kot..
apik pehe said…
haahaha..hak ah la..mek nampak muda lagi..aper kah rahsianyer?hahaha..

tapi pendek sikit..weeee..larikkk
RedVixen said…
memang raya sakan ni! berat berapa? hahahaha
Azroy Kassim said…
baa~ CAK!!

terpaksa jingkit yer? hahaaha

btw.. selamat hari raya!! d_La sanat santek! :)
teyn teyn said…
seronok tgk dla beraya .. hehe
aleen aiden said…
nampak nasik impit yg aku xbrape nak boleh ni.mule lah teringat kuah kacang buatan mak.hu3
time raya la nak berapat2 beramah mesra berjumpa sakan..rugi kalau memerap depan tv je.heee
wah..menariknya reunion..jaga2 mkn k Dla.skrg open house punya makanan pun klau salah mkn,MC esoknya..huhu..

nyway,SALAM AIDILFITRI.MAAF ZAHIR BATIN.sorry lambat wish..bz cari nafkah..haha
fadh leyanie said…
gambar jengket2 pn cuun jugak..:P