APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, August 15, 2011

RINDUNYA!!! GERAMNYA!!!

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Rindu itu adalah...
Anugerah dari Allah..
Insan yang berhati nurani..
Punyai rasa rindu..
[pergh..lagu ni pemes masa studo dulu neh..Lepas nyanyi, nangis berjemaah..Emo bebenor dahulu kala budak2 rumah aku..Rindulah kat geng usrah dulu T____T]

Uhuk..Dah rindu dah..Bukan rindu kat family...Baru je balik 3hari lepas, takkan dah rindu kot..Tapi best betul berbuka dengan family..Penuh meja kot ma saya masak kebetulan turn ma masak tuk masjid tu yang banyak tu..Terbaik..terbaik..Sebenarnya saya rindu kat benda ni !!!!


Haha..gambar2 di atas pernah guna dalam entry dulu..


Ni gara2 tengok YONEX BWF WORLD CHAMPIONSHIPS 2011 la ni..Terus datang perasaan nak main badminton..Eh, mentang2 puasa dah tak boleh bersukan ke?Bukan sebab puasa, tapi balik nak masak weh, mana sempat nak main2 lagi..Tapi masa balik kampung hari tu, round2 kampung, tengok budak2 lelaki dok main SEPAK TAKRAW..Wahhh, bagus2 wat aktiviti camtu walaupun berpuasa..Sure nanti berbuka habis 8 gelas air..Nanti lepas raya kena balas dendam ni..hehe..Tapi masa 1st week puasa hari tu ramai gak mengadu sakit habis badan macam nak demam pun ada..Aku pun terasa gak sikit sakit..Dorang cakap sebab stop main sukan kot..Takpe2, bulan puasa ni kita rest dulu, fokus puasa dan aktiviti beribadat dulu..Solat terawih pun kira senaman gak tuh..Ye tak?


Tapi geram betul la tengok LEE CHONG WEI vs LIN DAN masa final...Masa mula2 tengok set pertama macam nak runtuh dah rumah ni dok menjerit..haha..Time tu memang bajet kita boleh menang dah..



Tapi lepas masuk set ke-2, LIN DAN menguasai...Terpaksalah main rubber..Akhirnyaa....


Lee Chong Wei terpaksa akur lagi, kalah di tangan super dan..Tapi sengit yang amatlah kan, best tengok dorang main, kalah pun tipis je, tapi sebab tipislah Lee Chong Wei nampak frust gila..Lin Dan hape lagi, teruslah menunjukkan kepoyoannya..Tahniah tuk Lee Chong Wei sebab dah bersungguh-sungguh main, buat Lin Dan, jangan poyo sangat..hahaha..Keseluruhan game, China menguasai dengan menjuarai kesemua perlawanan..Keputusan penuh kat SINI..Malas nak ulas panjang2 sebab frust, aku update pasal ni pun dah cukup baik dah ni, kalau menang berebut semua update, kalau kalah..hurmmm..



Hadiah juara bagi "benda itu", tak sesuai langsung, tak jaga sensitiviti! Lagi satu, pengulas sukan kat 801, tak besh arrrr..Bek tengok kat 811..

nasi tambah : Main sukan time siang, kalau yang beragama Islam tetap berpuasa aku tabik tilam spring!!! Sekarang pun tengah berlangsung SUKAN UNIVERSITI DUNIA kat Shenzen kan..Siap dorang sediakan juadah berbuka dan adakan solat tarawikh, bagus betul lah..
Kalau BEST, sila LIKE

35 ORANG MENYAMPUK:

Fyzal said...

tk berkesemapatan tgk final tu. chong wei susah lah nk beat lin dan. tkpe kalah bermaruah. takdehal punya.

cik mieza said...

tgk jgk td. urmmm... egt bule menang, tp xde rzki. redha je la.. huhu

Lea IsNaw! said...

nak tabik tilam berspring jugak buat atlet2 muslim

eyjalukman said...

alaa .
tak dpt tgk perlawanan sbb takde tv . huhu

Hanis MY said...

wuwuwu jugok, nok jerit skali dgn dyla takpo la cubo lagi... kellas dio nok g jale rayo nah naka la dyla ni...

logorithm said...

Sedih... Chong Wei kempunan lagi. Tapi dia lah satu-satunya calon yang boleh menggugat Lin Dan.

Congrats anyway sebab bermain bermati-matian...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Budi yang baik dihukum jua

[U] Dengki

[U] Jualan murah yang lebih mahal!

blog-tips-kurus said...

mata sepet jugak yg conquer badminton kan??

*xiaojie, wo yao ang pow!! :-)

JIJI YU said...

aku nok jerik sekali nga mu pon horm la soro aku aurat..ehee..

mano weyh umoh mu...nk gi nih..

H.J said...

tak pandai pom nak main benda ni..hahaha

che'pi said...

LCW... lu main manyak baguss simalam. Nasib sajew tak menyebelahinya puunn... wa bangga woo jali anak malaysiaa woo... kasi hentam satu kali...

aanie said...

aku menyampah betul tengok kepoyoan lin dan time bukak baju tu....grrrr....nasib baik kulit ko cantik...kalau x, muntah aku..huhu...

aanie said...

eh, nak tmbh lagi...aku x tgk astro arena...menyampah pengulas yg x best tu...aku tgk tv2...huhuh...

Robot | Sakti said...

kalah bermaruah :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Lin Dan ni power..Chong wei manjang kalah jer kalau jumpa dia..walaupon ranking Chong Wei lg tinggi dr Lin Dan..

KimiCnoL said...

sakit jantung tengok match semalam..arghh

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. smpat tgk yg lwn singapore ari Jumaat eh? hehe

Far8 budak baik said...

dah rindu ker..baru 3 hari kot berpisah..ape lahh ngade hahaha..
tu ar kn..tapi mmg patut lah lindan menang darah muda..tgk ar badan dy..
pehhhhh..berketol kot..
hahaha

Anum said...

dah x ada rezeki kan

アヌムちゃん said...

xde rezeki nk buat cmne kan..aa dh lama gk x men bdminton ni.huhu

aleen aiden said...

kejadah ape lindan kecek klate?hahah
aku tengok smlm memang emosi weh.naseb abam chong wei kalah bergaya.xde hal sgtlah.keh3

ILA HonEyBuNNy said...

hahah...

rindu nak main bdminton yer....

tunggu pas posa nanti eh..

semalam xsempt tgk..tp tahu la gaya lin dan cmna bila dia menang...ehhehe

Kapten Atok said...

aku x nampak pon

tp aku rasa chong wei memang x blh kalahkan lin dan. dr dulu lg

ain zuraini said...

huhuhu tak tgk final...

zati embong said...

itulah psal.setengah jam after game pun jat xhlg lg debar tau.hoho.

Aujinz said...

kira ok laa kalah berfight..hohoho

puteri ain said...

tak dpt tgk match tu . tapi sedih la jugak chong wei kalah . tpi xpe la. he did very well right :)

puteri ain said...

he did his well :)

tehr said...

geram je tengok lagak lin dan
nasib baik aku tak baling dengn buah melaka
huhu

[sutera kasih] said...

masa tgk perlawanan ni smlm, dok teringt kt dyla sbb awk kan suka sukan badminton hehe

takpala, chong wei tetap juara di hati rkyt M'sia heeee

miZz_nizZ said...

xpuas ati tollin dann ni mng.berlagak gile.stuju2..801 xbestla cmentator!811 gak best

Zura said...

a'ah dla..memula tue tgk mmg dh semangat..rase boleh menang tue...sekali tewas...

Qaseh dalia adelia said...

a.ah sedih lee chong wei kalah ..poyo je lin dan .wah3x

Myra Jay said...

Walaupun kita tewas, tp bangga dengan Chong Wei atas kesungguhannya lawan ngan Lin Dan..

Chaiyok chaiyok :)

bighagenjo said...

haha, klaka je dialog lin dan tuh

**::CIKNUURUL::** said...

mmg btol,best main bdmnton,.tp bulan pose ni kn,xpernh skali trun pdg,.huhu,.sebok kt dapoo ajek,.haihh,.

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥