KAD RAYA PERTAMA 2011

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Dalam tengah-tengah memaksa diri bukak mata buat kerja tiba-tiba encek FBI menghulurkan something...Eh, ada kad raya..Aku amik, aku letak tepi dulu..Boleh sabar tu taknak tengok lagi sape yang bagi padahal memang tidak menyangkainya pun..Sebab tengah busy sebenarnya, tu yang hold dulu tu.

Agak-agak bila perasaan sampai nak terkeluar darah kat hidung tu, aku bukaklah dan serius tak sangka BELIAU yang bagi..Antara blogger yang agak famous dan sememangnya aku respect dengan beliau..Tiba-tiba semangat aku hidup balik lepas tengok kad raya tu..Ingatkan tahun ni tak dapat kad raya dah..hee~Neway, thanx sangat2..Sungguh aku menghargainya..Beliau adalah...





Thanx ABANG EQ A.K.A EQBALZACK.COM yang famous dengan tagline "kurasakan something" tu.Bro, you just made my day lah ^________^ See, betapa indahnya ukhuwah sesama blogger ni kan..




Sekarang ni trend hantar kad raya macam dah tak berapa relevan dah kan..Kalau dulu, setiap kali nampak abang posmen, memang eksaited gila konon ada kad raya sampai lah..Tersengih-sengih baca time tu..Baca banyak kali pulak tu pastu panjang pulak tulisnya..Yang pasti pantun wajib pecah kaca pecah gelas tu harus ado.Tapi bila semua dah ada handphone, trend  SMS, MMS menggila-gila sampai jammed line.Sekarang ni penyakit guna FB pulak, kad raya semakin dipinggirkan..Jemput kawin pun main FB je sekarang ni..Sebabnya FB ni FREE dan CEPAT, tak payah beli kad raya,setem,gam sume kan. Hurm...


nasi tambah : actually kad raya tu sampai ari SELASA lepas lagi tapi keadaan aku memang tragis la skang ni..dah berapa banyak entry aku tak sempat siapkan, last2 aku delete sesuka hati sebab dah takde feel nak share..tengah gigih menaip tetiba, dla...meeting! dla...ada pelan! dla...amik kes! dla...pergi shopping! eh?! masuk list jugekkk ekkk:P Yang penting tu kenalah dahulukan yedokkkk awok2 sekalian..takkanlah keje selambak masih ada feel nak blogging lagi kot..Ok, sekarang saya tengah free..Oh yeah!

Comments

Anum said…
bestnya dapat kad raya
haha
saya_arief said…
dyla..
anta ke ambe so kad raye.
;p
eqbalzack said…
salam dla..
alhamdulillah sampai juga. kecik je kadnya. ikhlas dr abg eq utk followers yg selalu join GA abg eq..abg eq htr dalam seratus lebih kad. kalau ikutkan zaman skrg mmg org x htr dah kad tp abg eq nak hidupkan semula zaman htr kad raya ni semula. nampaknya ramai blogger dah start htr kad. hehe...

p/s: harap dla suka...
sahromnasrudin said…
nak anta kad kat kami juga ke??? hehehheee
JIJI YU said…
warghhh..bro EQ tu..snetimental sungguh
Far8 budak baik said…
wwaaa dapat kad raya nak jugakkk..
tu ar farid dulu pun
last dpt time form 5..
pastu tak dpt smpai skrg..
hahaha
zati embong said…
alamak abg eq mmg bestlah!hihi.

dLa,shopping raya belum ni?
syakey said…
awainya dapat. XD

last dapat kad raya masa skulah rendahh. skrg sms je. mane feeling sms2 ni.

yg dialog dalam doodle tu iklan kt tb tu kann?? :D
Anonymous said…
huihhh....jeles r sis.ecah xde pun kad raya.wuuuu.abg eq pulaktuh yg bg.:)

ecah mashuri
aleen aiden said…
wah2..kad raye..nostalgik habes!hu3

ater post le kat aku plak kad raye..hi3
puteri ain said…
fuyooo ! bestnyaa :) lama xdpt kad raya .
[sutera kasih] said…
dear, email alamat kat email saya :)
Cik TeN10 said…
wahh seronoknye dapat kad raya !! emm kalau dla busy fatin lak mood nk update blog terbantut bila line slow ngalahkan siput sedut.. sabo je la..
Hanis MY said…
syoknya bagi kad raya...bagus betul abg eq tu...

sieynyo dla sibuk..jange la delete tra wak sudoh bilo ado maso...
SiS NaD said…
Salam Dyla....

Dulu masa study rajinlah hantar kad raya... Sekarang ni jangan harap... SMS kan ada... Hehe!~
adan said…
untung la dapat kad raya..

kad raya kalau ditukar dengan doodle raya rasanya relevan gak.. ye dak?
blog-tips-kurus said…
abg eq bagi? fiwiitttt!!
100+ kali 50sen=uuuuu.. cayalah!

d_LA, beskot raye dah pos ke??? ;)
Aujinz said…
hahhahaha..
aku tak dapat satu pung lagi.. koh koh koh
ARJUNA.Inc said…
huhuhu..kt arjuna x dpat lak..hadoii..nak mntak la kt abg zack..kahkahkah..
Zura said…
dpt dh kad raya...
aanie said…
kenapa aku xdpt weh??huhu...
kad raya mesti dah jatuh harga dah skrg ni kan??

P/s: xdok idea nak buat entri la....huhuhuh...
ILA HonEyBuNNy said…
bestnya dapat kad raya...;-)

wahahha...comel gila doodle tu..happy sgt tu...hehe

dyla busy yer skrg...xpa..nti free bru berblog yer..ehhehe
wah..happy nya dapat kad raya! Kite tgh tunggu kad raya bunyi dr someone..hoho
Edy Zaidi said…
wah..kad raya dari blogger popular
bestnye dpt kad raya..huhu
Heidi Shafiq said…
comel la katun tu cakap korea.. hahaha.. weyh boleh tak pasni ko wat entri tuto bahasa korea..? yg simple2 mcm greetings n ape2 la.. mesti ramai penggemar drama korea suke.. :)

stdy la sket utk kasi entry tu best..
H.J said…
bestnyer dia dapat kad raya..ahha..sape ntah nak hantar kad raya kat kita..aha
teyn teyn said…
oke. im jealous.
miZz_nizZ said…
perghh!!wa..bestnye dpt kad.hehe
Sophie Al-yahya said…
hai dila!!
lama betul tak jentguk dila.
huhu..
Sophie pun dah mula busy.
dugaan betul la busy di bulan ramadhan ni. esok ahad pun kena masuk kerja pagi2..huhu..
ishiko said…
wahhhh abg.eq ^^

ehehhee.. comel lahai dLa lukis...
ce lukis utk sy satu.. :P
Chaza said…
dah lama dah tak dapat kad raya..nnggee~~
kakD pun dpt juga dr blogger edy..kad yg pertama juga....
Shamsuddin Amin said…
tahniah dpt kad raye.... ^^
nak jugak kad raya ..heee dulu2 mmg suka mengepost ,skang ni xde masa dah huhuh
wahh untong lerrrr...rindu kan zaman2 dpt kad raye...hehe
rajinnya abg eq..kita sure lah x dpt psl jarang join GA abg eq..sesekali je baca blog abg eq..
Ain Zulaikha said…
wahhh seronok nya ya dapat cari eqbal :) untuk saya tak nak kasi ke? hik hik hik
bighagenjo said…
waaaaaaaaaaa jeleshnya.. dapat kat raya.:( nak jugak.
Far8 budak baik said…
waaa dah dapat kadd raya
cayalhhhh =)
maslemon said…
b..abg ek tu dah kawin ke lum?kalo x kawin g coba-coba la masuk line kot melekat..
miszlullaby said…
wohaaa..bestnye dyla dapat kad raye. Tapi betul la..sekarang ni orang dah tak gune da trend kad raya. kalau dlu dapat kad raye dari kenkawan. siap boleh gantung satu rumah kan.hihi..