EKSIDEN LAGI...

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Bila je dengar bunyi dentuman kuat ni terus berdesup lari umpama kudaku lari gagah berani kerana ingin pantas sampai di beranda..Lantas aku mencapai towel untuk cover kepalaku ini sambil persoalan berlegar-legar di dalam kepala, eksiden lagi ke?Sepanjang 3 TAHUN lebih kat sini dah hampur 10 KALI kot eksiden kat depan rumah ni...Tempat yang sama pulak tu..Memang patut kena letak signboard KAWASAN KEMALANGAN kat situ..

Agak2 kalau letak tanda macam ni, berkurangan tak kes kemalangan?Nak ngeri lagi letak gambar kubur terus..

Hari SELASA tu masa balik kerja tengok kertas bertaburan atas jalan, tanya housemate cakap ada eksiden..PETANG SEMALAM pulak dekat pukul 7, tengah busy dok masak tiba2 bunyi lagi dentuman kuat..Tengok2 ada lagi eksiden..Maknanya 2hari berturut-turut dah eksiden kat tempat yang sama..Naik ngeri dah tengok even setakat ni takde lagi kemalangan jiwa berlaku tapi tetap ngeri..My housemate pun pernah eksiden kat situ, siap cakap dia tak nampak kereta tu, tiba2 je eksiden..Officemate pun sama, pernah eksiden kat situ pukul 3 pagi, kebetulan tak tidur time tu..Esoknya terus gigih bercerita kat dia, dia senyap je dengar rupa-rupanya beliau lah yang eksiden time tu -.-'

Motor sama motor

Rakyat Malaysia memang prihatin..

Rasanya tak teruk sangat semalam..Tapi berhati-hatilah yer, kat mana2 sekalipun..Baca Bismillah, baca doa dulu, jangan main bawak je, kemudian jadi hero di atas jalan raya..Seriously tak suka yang berlagak atas jalan raya ni, konon hebat sangat.Yang paling kesian, orang yang tak bersalah menjadi mangsa kecuaian korang..Tapi kadang2 kalau terlalu slow sangat pun tak boleh jugak kan.So, kenalah beringat selalu yer.Pesanan untuk diri sendiri jugak..^^

nasi tambah : nak masak apa ye hari ni?weekend ni ai berbukak sorang2 je..huwaaaaa!!!!

Comments

[sutera kasih] said…
sy takut kalo tejumpa org eksiden huhu

dear, thanks yeaa..dh selamat dlm perut :P terharu sgt !! :)
Anum said…
betul2. kena ingat baca doa ok
Aziela said…
Uisshh...ingatkan LD yang eksiden.. Syukur Alhamdulillah
Myra Jay said…
Kalau letak papan tanda cenggitu lg ramai pe yg eksiden sebab takut punya pasal..heheee :)
Myra tgk pun takut...
Lea IsNaw! said…
berhati-hati di jalan raya elak kemalangan tambah2 nak raya nanti
Chuu Muqhlis said…
kwsan hot tuh, eksiden sokmo -__-
syakey said…
masak sambal tempe! haha :P

ala,tmpt keras lah tu. takpn tmpt tu mmg macam invisible sikit nak nampak kete lain. huhu

apa2 pn,berhati-hati d jalan raya! :D
sahromnasrudin said…
ramainya yg tolong tgk kan, dyla...
saya_arief said…
dyla xamik ko nombo moto tu?
hahaha.
:D

hati-hati di jalan raya.
aanie said…
dyla, kalau letak gambar tu lagi byk eksiden kot sb t'kejut tgk gmbr tu..huhu...
mizzura said…
yelah..patut ada signboard kat situ...takkan kita nak ada nyawa lain kehilangan lagi...
r'Da said…
bahaya ye tmpt tuh..ngeri dgr.. op'ss tghari yg redup ni,terasa lapar la plak yer.. nk msk pe yer ptg kang..
Hanis MY said…
dyla pun hati2 ok... takuk la denga bak bak "seideng" (dh try spell sama dgn sebutan kelantan, jadi dok ni? kih2) ni...
Scya Lollita said…
kat sebelah rumah cik scya banyak gila kete eksiden h0h0


(ni la kalo dok umah kuartes polis , umah ujung skali tmpat parking kete eksiden -.-)
ain zuraini said…
hohoho mmg harus letak la signboard kawasan kemalangan tu coz dh berturut2....huhuhu...take care ye sume..peringatan utk saya yg gedebe ni jugak...wakakaka..
Kapten Atok said…
kena letak papan tanda ler kawasan tu. 'keras'
dwaty said…
tempat tu ka 'keras' ker??? hehehe... tak kirala keras ker lembut ker... baca doa tu penting... tak pun baca ayat kursi... apatah lagi sekarng ni bulan puasa nak masuk raya... semua nak cepat...
Cik TeN10 said…
emm kdg2 jalan straight tp kite nampak macam belok2.. sedar2 dh terbabas.. tu lah.. kna selalu beringat..

emm ari ni fatin masak tomyam udang !! =)
Irma A.Wahid said…
setuju klu letak sign atas sekali tu kt jln raya..stylo
wanie m'nJ said…
laa.. baru ingat nak amek lesen motor.. haha. seram plak.
Aku Ibu Muda said…
hurm...jalan lurus je kan? ada penunggu kot :p
KimiCnoL said…
orang malaysia memang prihatin..5minit jep..sure dah ramai orang beri pertolongan..hehe
ILA HonEyBuNNy said…
tempat yang sama xcdnt? takoot jugak dengar neh..

sama2 la kita hati2 di jalan raya...;)
M Fizan said…
kalau Allah kata jadi, maka jadilah..
tapi sebagai perlindungan, kita baca lar doa dan bismillah..mohon dalam perlindungan-Nya..wallahualam
Zura said…
ngeri nye dla..tempat yg sama..berulang kali..tp mase berlainan kan..
blog-tips-kurus said…
'ade la tu...'.
Lady D jgn merempit tau! (",)
teyn teyn said…
minta jauh la benda2 mcm ni ..
Edy Zaidi said…
ngeri tgk xcident2 ni...fobia..teringat time xcident dulu...
Pn. Sheila said…
sy takut klu kita sdiri accident... minta dijauhkan...
Amy Syaquena said…
Next time kena lebih berhati2 dan biasakan sebelum menaiki kenderaan mulakan dengan bacaan doa..

*jom singgah di belog saya dan jemput join contest SR*
http://www.sinarraudah.com/2011/08/contest-juadah-ramadhan-dan-ucapan.html
zati embong said…
kat area mana 2 dLa?huhu.motor ni kadang2 ikut dan dia.huhu

ala dLa,duk sorg better beli bazar je.
Apih El Nino said…
Yang prihatin nak tolong memang ramai. Yang prihatin ambik nombor plat org exciden pun ramai.
aleen aiden said…
amboi,eksiden pukul 3 pagi ade org tolong x kwn kau 2?huhuh
miZz_nizZ said…
hope kite djauhknla dr excdent..amin.
puteri ain said…
mintak jauh la dr smua ni .
ain revival said…
huhu..agak ngeri laa kalau selalu eksiden depan mata..

hati2 d jln raya.igtlah org tersayang~
apik pehe said…
aihhh..takot gak dengan eksiden2 ni..
dila..aritu ader mintak alamat apik kan..sori la sbb apik baru terbca..lambat bebenor..hehhee..dila nakwatper..apik da email dah
jaga diri elok2 ye dear
hanez said…
salam, tu la malang tak berbau..
puteri ain said…
tadi an . kakak sedara eksiden . sebaik xde pape . kete je terok.
logorithm said…
Huh? Jalan lurus. Camner boleh orang boleh asyik eksiden jer kat spot yang sama? Nih mesti ada hantu nih... :-p


Terbaru dari Logokoko:

[U] Logo MRT:  Promo Video - Undi anda diperlukan!

[U] Sedaap!

[U] Hutang Puasa
[sutera kasih] said…
dear, nak tag awk kt sini
http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html

sebab awk kan pandai melukis, cubala try nasib, manatau lucky, dpt duit raya hehe
Cik TeN10 said…
dah dapat dah.. bru je 2 ari lepas.. thanks dla !! daim fav fatin !! =)
ParkAir said…
isyyy.. simpang! (gaya usop wilcha)
adan said…
aku rasa tempat tu keras la..

btw rakyat malaysia memang prihatin kan... laju je ke tempat kejadian..
lama xsinggah sini.. apa khabar, sihat ke :D


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN.. :D
maCy said…
rkyt msia mmg prihatin. dan rkyt msia juga y selalu pandu tak hati2
SiS NaD said…
Salam Cik Dyla...

Mesti kawasan angker tu... Nasib baik cik Dyla tak pernah eksiden...
ahsfantasy24 said…
klw skit2 tu ok ag nk g tgk..
klw yg parah@ngeri, adei takot!
pk 10 x..
eyjalukman said…
hati2 lah wlau di mana kita berada kan ?