APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, August 16, 2011

BAWAK RICE COOKER MASUK HOTEL

ASSALAMUALAIKUM N HAI..
Bila baca memori2 korang masa puasa kan macam best pulak..Tak pun bila baca dugaan2 korang masa puasa buat aku terfikir, aku takde dugaan ke masa puasa ek?Alhamdulillah, so far, puasa aku takde lagi dugaan2 yang mencabar..Setakat lapar, dahaga, mengantuk tu biasalah kan..Cuma masa belajar dulu paling tak tahan bila kena pergi site..Balik tu rasa nak berendam dalam ais jer..Nak cerita puasa masa kecik2 dulu rasa macam sama je dengan korang..TERsedut air paip, TERmakan, TERsengaja pun ada..Ni nak cerita kisah 4 tahun lepas punya...

Time tu aku kerja kat KUANTAN..Dulu keje dalam pasukan FLYING SQUAD @ TASK FORCE TEAM di mana kitorang selalu kena pergi outstation di seluruh daerah negeri PAHANG..Kadang2, dalam sebulan, seminggu je ada kat ofis, memang kejenya out station memanjang tapi disebabkan aku ni suka berjalan so aku memang happy kerja kat situ.Nama je flying squad tapi bukannya kitorang terbang tinggi-tingi pun, pakai tayar 4bijik je masa O.S tu..Ada satu daerah tu nama dia ROMPIN, selalu jugaklah pergi O.S kat situ, kira dah masak sangat dengan kawasan tu..So, dalam bulan puasa kitorang kena pergi O.S lagi kat situ..Dua lelaki, 2 perempuan..Semua berlainan jawatan tapi bestlah sebab semua rajin bekerja termasuk aku..hahaha

Disebabkan kawan aku suka makan nasi panas2, fresh dari rice cooker, maka beliau nak bawak RICE COOKER MASUK HOTEL!Dah bawak rice cooker, pinggan mangkuk semua lagilah.Aku on jer, memanglah makan nasi fresh lagi berselera kan..Setakat electric kettle tu memang kitorang selalu bawak setiap kali pergi O.S, paling takleh blah, DVD PLAYER, segala jenis cerita pun angkut masuk hotel jugak.Bajet macam nak duduk sebulan jer..Sebabnya bandar Rompin tu kecik jer, malam2 macam bosan je taktaw nak buat apa, tu yang over bawak macam2 tu..

Paling kelakar, baru 5minit buat kerja, dah start bincang pasal menu apa nak beli nanti, petang tu lepas keje terus pergi bazaar..Tak tahan dia punya IKAN MASAK ASAM PEDAS tu..Power gila! Balik hotel, terus masak nasi..Bukan setakat masak nasi aje, siap MASAK SARDIN dalam rice cooker lagi..Time tu memang bercinta la nak tunggu sardin tu masak..Punyalah lama..Siap budak lelaki 2 orang tu pun nak join makan sekali..Sebijik macam makan kat rumah, tapi pintu hotel kitorang bukaklah luas2, bahaya nanti boleh menimbulkan fitnah..Tapi nasib baiklah owner hotel tak tahu kitorang buat kerja camtu kalo tak ade yang kena halau kot..Tapi ofis kitorang memang pelanggan setia hotel tu pun..Tu yang berlagak sangat macam hotel bapak aku yang punya tu..


Sebab tenet selow sangat masa kat kampung, aku rajin gila lukis + kaler penuh lagi..

Sekian, kisah saya dan periuk nasi..Dah lama tak gi melawat ofis lama tu..Nantilah kite berjimba-jimba ke Kuantan lagi^^

nasi tambah : tak sangka masa balik kampung, banyak betul perubahan..AANIE, kamu pasti terkejut tengok nanti..Bek ko balik raya ni.
Kalau BEST, sila LIKE

47 ORANG MENYAMPUK:

CoOkiE MoNSter said...

hehehe.... nice la lukisan tu. amek seni grafik ke apa?

selamat berpuasa!=)

Cik TeN10 said...

haha ..fatin dulu pun penah gak bawak rice cooker masuk hostel ..bukan setakat nasi je ..kitorang bawak pinggan mangkuk segala ..lengkap skali ngn IH lagi ..hujung minggu buat la setamboat ke ..tomyam ke ..macam2 lah masak ..nasib baik la tak penah kantoi ngn warden..haha

Zura said...

lawa lukisan dla...sume dok angkut bwk hotel erk...org hotel x check ke..??

amy azuha said...

haha sama..siap masak spaghetti n goreng ayam kentaki, hot dog agy..rice cooker pulak lebar..mmg sonok la masak2 huhu

Papa Mifz said...

Baru 5 minit dh pikir mkn..ish3..

JIJI YU said...

kalo camtu kiro jakun jugok ko dok ek

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

cantek periuk tu....boleh pinjam tak?

zati embong said...

dLa,mujur x blackout.haha.terlebih power guna.

jat kalau team teknikal trun site lipis smpai 4 buah kereta cm2 gak.duk 1 hotel je.pas2 malam2 nk kena discussion.trun bawah malas kot.last2 kumpul dlm blik je.tp pntu bukaklah.kitorg 3 org je pmpuan,rmai2 lg semua laki.bncgnya x,main je bnyk.hoho

Lea IsNaw! said...

hahah
boleh plak memasak kat hotel ye
kalo kat hostel, tahan la lagi

Qaseh dalia adelia said...

lawa lah lukisan tu hik2

seronok je masak ramai2 pastu makan pun ramai2 hik2..kenangan

che'pi said...

Hehehe...
memang best lau dpt berbuka mkn nasik panas2... memang sebijik kat rumah.. sib baik x bawak budu sekali... hehehe

Ezy Chiaki said...

wah best tu..
masak sndiri pastu mkn rmai2..
syok2..
haha..

kalo dh pelnggan tetap hotel 2 msti tuan pnye hotel tu xbrni nk halau..
ekeke

aanie said...

gila mencabar keje mu dulu..huhu...weh, lawa gila la lukisan mu tuh...aku rasa kalau mu kaler mmg jd lebih lawa la...
ye ke weh? byk perubahan? aku mesti balik raya ni....hehe...

Hanis MY said...

huyooo memey wak macey rumoh sdiri hehe... coman la kartun tu oloh jenama penasaran nanggung naka la dyla ni...

Far8 budak baik said...

kita sama lahhhh aku kat u pun gitu..
bukan masak nasi je sardin semua lahhh ktorg masauk dlm tu..
selagi boleh..
hahahahaha memori manis tu kn huh huh

Myra Jay said...

HEHEEE.. Myra dulu dok rumah sewa periuk nasi tu guna untuk masak macam2..
Memang kenangan kan semua tu..

BTQ cantik giler lukisan akak nie... :)

M Fizan said...

haha..sewa jer lar hotel tu.. dan nak berjimba-jimba jangan lupa ajak saya :D

KimiCnoL said...

hee..lawa lukisan tue..pergh,bawak pergi hotel tue..tak pernah dibuat orang kot..hahha

ahsfantasy24 said...

hehehe..
ktne ea ade rice cooker
brand panasaran nei?

nk beli la satu :)

Shamsuddin Amin said...

ak suke jenama periuk tu...
PANASARAN... LoL

Tasha said...

tasha bwk multicooker..keh3~~~

ttp bilik rapat2 bile nk mule operasi..haha

blog-tips-kurus said...

kat rumah sini, ai masak nasi secara manual api dapur gas tahu. memang kena percaya!!

Edy Zaidi said...

kiteorg g aussie dulu pun bawak rice cooker...haha

maCy said...

act dla lukes guna ape ea? sangat cantek semua. huhu

sahromnasrudin said...

awak sekampung dgn aanie ke???bestnya ada member blogger sekampung kan..leh sembang lelame...

Run Away said...

salam kenal..datang tgk2 sini...;d...

Baju Kurung Budak said...

Nasib tak bawak dapur ags sekali tu.... [",]

H.J said...

best woo baca pengalaman orang ni..he

aleen aiden said...

pnah sampai jengka?aku orang jengka.keh3

Robot | Sakti said...

comel periuk dia.
warna pink giteww..

hehehe :)

ain zuraini said...

ehehehe tak pnh lg bw rice cooker msk htl..

ubi said...

tangkap basah di bulan ramadan..hahaha

ParkAir said...

tong gas x bawak?

Aujinz said...

tak pernah lagi bawak rice cooker masuk hotel hahahah..

mane nak cari rice cooker Penasaran tue??.. koh koh koh

hanez said...

salam, best ingat kenangan lama..

bighagenjo said...

wahaha, ta pernah pon rasa pengalaman mcm tu, mcm seronok je ek.

**::CIKNUURUL::** said...

jom lepak kuantan,.ehe,..cntekk seh lkisan dla,..jeles2,..sile g tgk lkisan katun CN,cm ampeh,.huhu

Anati Soki said...

ahahaha!! best!!!! bawak rice cooker masuk hotel!! idea paling terbaik!! hehehehe
anat dulu beli pizza
pre-heat pizza pakai kettle hotel!!! heheheh

teyn teyn said...

ape tu ?? periuk panasaran .. hehe

wahh , satu kenangan best!

miszlullaby said...

hahaha..nasik panas memang terbaik. Ml dlu masa mule-mula sampai moscow pon masak dalam rice cooker jek. siap buat rendang, telur goreng bagai. lame bebenor nak tunggu masak.

Dyla, makin cantik la lukisan dyla. Nanti lukisla muke ML pulak.hihi...

Niena Pengembara Ilahi said...

lukisan tu cntik :)

rice cooker ni nk masak apa pn blh... kitorg masak nasik, dlm tu letak plastik yg ada lauk... ngan lauk tu panas sekali

Anonymous said...

makin lawa lukisan sis.heeee


rindu la nk blogging mcm dulu.wuwuwwwu:(

rindu akak !


ecah mashuri

ILA HonEyBuNNy said...

wahhahah....ciap masak sardin gi tu..

kalau duk hostel suka masak telur dalam tu...ehheh..

My MiRa said...

huhuhu


mira datang sini ya...

アヌムちゃん said...

flying squad? keje ape tu..aa kelakar lak ayat tersedut air paip tu.heeeee

アヌムちゃん said...

aa btw canon n nikon best je dua2 :) cepat2 buat pilihan.heee

[sutera kasih] said...

saya pun suka makan nasi tapi tak la smpai bawa periuk nasi pegi hotel hehehe kelakar awk ni :P

chanteklah dyla lukis...jeles2

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥