APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, August 22, 2011

ASRAMA BERHANTU

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Tiba-tiba je nak cerita pasal hantu dalam bulan puasa ni..Disebabkan dulu mana nak kenal blog semua ni kan maka tak dapatlah nak kongsi dengan korang..Maka, harini nak story kisah dahulu kala yang luarannya nampak noob tapi dalamannya, teman sebantal je tahu..Betul tak makcik ross?

Aku tak faham kenapa kalau cerita hantu je, mesti femes kat asrama2..Tak kiralah, asrama sekolah ke, kolej ke, universiti ke, ada aje cerita2 yang tidak ingin didengari..Ni kes tak baca Yassin atau ayat kursi ke atau saja nak menakutkan pelajar junior sebenarnya?Masa belajar kat Kuantan dulu, ada aje kisah2 seram menyelubungi pelajar2..Aku dengan deq ross ni selalu je dengar dari asrama sebelah, akak2 senior bercerita..Kadang2 dorang cakap nampak LEMBAGA HITAM selamba duduk kat tangga..Seriau tak seriau tapi kitorang ni sampai pelik sebab kadang2 orang sama je yang kena kacau..

Ada sorang kakak tu, memang selalu lah cerita nampak itu nampak ini..Nampak lembaga hitam berbulu tidur kat katil sebelahlah..Kitorang ni terlopong jelah dengarnya..Sampai satu tahap tu, akak senior yang lain cakap camni kat beliau..

"Berminat sungguh hantu tu kat Kak As [bukan nama sebenar] yer?"

Time tu, memang tahan jerlah  nak gelaknya..Bukan taknak percaya dan bukan nak mintak kitorang boleh tengok jugak tapi macam selalu tu pelik jugak..Padahal kitorang setiap malam Isnin dan malam Jumaat ramai2 baca Yassin, zikir semua..Hari2 biasa lak, semua memang rajin mengaji Al-Quran.Yang paling kecoh ramai yang nampak lembaga kat pokok depan asrama kitorang..Maka, satu malam tu kitorang pun plan la taknak tidur, tapi nak skodeng pokok kat depan ni..Konon nak siasatlah betul ke tak apa yang dorang nampak..Tunggu punya tunggu, suspen jugak kot2 tetiba muncul mahu tutup asrama tu nanti..Tapi, sampai nak subuh takde pun lembaga yang disebut-sebut tu..Hampa lah kitorang ni dan kitorang pun malas dah nak layan.

Kemudian ada cerita lain pulak kat asrama kes pintu bilik kena ketuk tapi bila bukak tengggg takde sape pun..Tak tahulah camne boleh timbul idea jahat aku dan deq ros ni..Mungkin sebab dah serabut dengar kisah2 hantu ni kan.Masa tu dalam pukul 1pagi kot..Slow2 je kitorang turun tangga, sampai kat pintu akak senior tu, kitorang KETUK PINTU pastu laju2 pecut naik balik..Korang boleh bayang tak cuak tak cuaknya muka akak tu bila bukak pintu takde sape pun..Nasib baiklah tak histeria.Dan cerita ni sampai sekarang kitorang tak cerita kat sape2 pun..Aku dan deq ross memang pegang baik punya..
So, sempena dah nak raya ni, buat KAK CHUUUUU yang kini berada di MUAR, JOHOR, saya dan deq ross minta maaf banyak2 sebab dah menakutkan Kak Chu..Kitorang nak bergurau je masa tu, sebab kitorang tahu Kak Chu berani orangnya..Hehe..Dengan harapan K.Chu bacalah blog saya ni..Sila jangan tiru perangai akak2 ni, tak baik betul..Sekarang saya dah insaf.

nasi tambah : Haishhhh...bebudak neh..dum sana dum sini..lemah jantung ni taw! grrrrrrrrrr !!!!!!

Kalau BEST, sila LIKE

31 ORANG MENYAMPUK:

Ninie said...

haha nakal gilaa ek dl. babap kangg :B

[sutera kasih] said...

erkkk..terbaca entri seram2 cmni plak malam2 huhu..dulu kt hostel selalu heboh cerita hantu toyol..konon2 selipar tak boleh bersusun kalau tak nnti toyol kira..eeeee seram plakk

Solihahazahar said...

HAHA best laa de pengalaman dok asrama :D

Tasha said...

hehe,nakal ea dia~~~

brani pulak tunggu hantu lagi, :P

Robot | Sakti said...

hahaha

baik betul perangai ye.

Lyaa Suriany said...

hadoi,
kalau lya yg jadi kak chu
mau nya trkencing kt situ
haha

Niena Pengembara Ilahi said...

dok asrama mmg mcm2 bnda pelik jadik

syakey said...

tak baik tauu sakat sakat org. :P

tapi seram kalau cita org kena histeria dkt asrama.

xpun lagu hantu. hantu ni mesti nyanyi lagu hantu ni, rasanya semua asrama ada lagu hantu ni

1,2,3. jgn pura pura tdo, ape bende ntah lirik dia. HAHA. tp seram kalau demo nyanyi lagu ni.

:D

Edy Zaidi said...

haha..jahat giler

aanie said...

hahaha...jahat gile mu nih...sian akak tu...hahaaha...
kat asrama aku dulu member tgh cite hantu..tiba2 ada kain putih terbang kat tingkap...senyap sunyi time tu...hahaha..padahal kain budak atas tu jatuh dr tmpt sidai..hahaha....

sahromnasrudin said...

dekat asrama saya terkenal dgn citer hantu bantal..tengah tidur dia lekap kita dgn bantal...ghupanya member pi dajal kan huhuhuhhh

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..kejam ah korang nih..kak chu dah biru muka dah..

kat asrama akak dulu glemer hantu pocong..hantu jengah tingkap aras dua..hantu gosok gigi ngn parang..takot gila akak nk gosok gigi kau tau..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha..amboi... nakalnyer kaco org yerk..

yg moon tau..kalo kita beriya2 nak tgk... mmg xkan nmpak..

biasanyer akan jadi kebetulan jerk..

Myra Jay said...

Heheee, kesian kat Kak Chu, mujuq bilik tu dekat tangga leh la pecut naik, kalau jauh jenuh menapak la :-)

ain zuraini said...

hehehe bulan pose hantu kena ikat la...

apik pehe said...

hahaha..dila dila..cian kat dia..pok kang

esul said...

haha...krenat laa..

Lea IsNaw! said...

amboi seronok kenakkan org ye

Qaseh dalia adelia said...

ni kak chu dtg ni .. hahaha
asrama memang dikaitkan dgn hantu , dulu2 duk asrama ada lah budak histeria ..huh cuak jugak tapi antu tu tak kacau qaseh .. seb bek lau tak turut histeria sekali

blog-tips-kurus said...

kami pernah tawaf hostel (waktu petang lepas Asar kot!)-sambil baca Ayat Qursi untuk pagar hostel..

dok hostel kalau tiada cerita hantu, tak thrill le. hehe!

Scya Lollita said...

cik scya pernah kena sobsobsobs nakal wooo !

zati embong said...

hahaha mmg khianat r dLa.haha.kalau jat,serius jat x bukak da pntu 2.

Fariross said...

ish ishh...
mak sape lah tue, esok hafiy besar baca blog mak su laaa pecah rahsia ibu mithali ai tau... wakakaka...

ape2 puasa mmg mengimbau kenangan dolu2 laaa... sape laa budak ber2 yg tak nak duk sebelah kak chu time buka posa...

makcik saya dah update blog laa, kamu tak terjah pun... hihi..

dhiera said...

nakal ye~ tak baik sungguh ni...

Hanis MY said...

naka deih dyla ni mai sini nok cubit2 manja ahauwww

cik heroin said...

teringat exprience dkt asrama dulu T.T

Shamsuddin Amin said...

nakal juga Qlah ni... hahaha

Khuzrin Kamarudin said...

Gengster gila perangai akak ni... hahhaaa...

Kat uitm dulu lagi best.. ada orang ketuk.. tapi bukak ada batu nisan kat pintu.. <--cerita yang diceritakan senior...

bighagenjo said...

haha, nakai eh.

miszlullaby said...

hish tak berani ML nak bace..dah la dok sensorang kat umah ni ha..kekkeke

amny said...

tkotla nk bce....

btw..cute cartoon atas tu..lukis sndiri ke??ehhe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥