APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, July 28, 2011

PORT TENANGKAN JIWA [KONON]

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Konon nak struggle la, bawak balik pelan kat rumah nak siapkan..Hapeeee, tak sampai 1 Jam, kepala dah melayang ke mana-mana dah..Nasib baik terjaga balik..Dah terjaga tu, dan2 pulak MASTERCHEF AUSTRALIA baru start main..Tangguh lagi kerja sebab nak layan rancangan masak2 ni..Next week dah final, sapelah yang juara agaknya..Yang pasti bukan chef dla..Chef dla ni juara makan dan berjalan jer.

Aku akui kerja aku memang memenatkan kepala, kadang2 scary jugak bila tahu ramai yang bersara awal sebab tak tahan stress dengan bebanan kerja..Nak kejar due date tu yang sebenarnya yang membuatkan semua tak sempat nak senyum2 kambing bila berselisih..Hoho, agak melampau tuh..Takdelah, tapi kalau nak bersembang panjang apatah lagi nak bergossip, baik kau amik cuti kalau taknak kena sound..Eh, tetiba aku mengadu pasal kerja pulak. Sebab tu aku tak suka buat entry yang serius2 ni..Sudah2lah serius masa kerja, entry pun nak serius sangat, mahu jammed kepala ni..Sebenarnya nak bagitahu antara cara2 aku nak hilangkan sakit kepala memikirkan beban kerja ni adalah dengan BERJALAN-JALAN..Berjalan-jalan adalah salah satu kepakaranku..Takkanlah tunggu poket tebal dulu  baru nak berjalan-jalan..Aku sangat yakinlah, kat mana2 mesti ada port yang best untuk korang tenangkan jiwa kononnyalah..

Nak2 pulak jumpa port baru..Sebenarnya port ni takdelah baru sangat tapi sedang buat penambahan..Dari jauh dah nampak dah kebling-blingannya..Apalagi, cari masa yang sesuai lah untuk berkenalan dengan tempat baru ni..tapi sebenarnya, tak siap sepenuhnya lagi, masa pergi tu, dorang tengah buat lagi, tetapi oleh kerana ketidaksabaran hati nak tengok sejauh mana hasilnya, kitorang lepak2 lah barang seminit dua..Kajaaa..

Model of the day..hawhawhaw..


Sila percaya, ini bukan I-CITY sepertimana korang fikirkan

Hamik kau..sekampung aku bawak sini..Muka aku takleh blah betul kebanggaannya..



Kat bawah tu ada sungai..Boleh naik gondola kalau korang tahan bau hanyir..


Dari jauh..Nampak kosong gila lagi kan


Timing baik punya, orang tak ramai masa pergi..Takdelah malu2 kucing


Kesian kan dengan budak tu..Tolonglah bagi ubat kat beliau


Memoirs of  a geisha?sangatlah..

Tetibe je jadi putih melepak..Ni yang rasa nak angkut pokok ni bawak balik ni..eh, ade orbs seketul dua!


Bajet kat negeri omputeh ke hape kau ni dla..Sabo jelah


Inilah nama tempat ni..PULAU WARISAN..Dulu aku pernah buat entry PESTA TANGLUNG..Pun buat kat sini..Eh, dah nampak anak bulan dah..hehe


Sekarang tiba masanya untuk aku mengkritik..Anggap jelah dorang baca nanti blog aku..haha..Positifnya, okelah untuk daya tarikan pelancong..Tempat ni memang luas gila sebenarnya..Apa yang aku tengok, agak membazir space, ape ke hal jauh sangat pokok2 tu antara satu sama lain..Tak tahulah kot2 peruntukan pokok tu banyak sangat..Banyak betul duit yer..Berbanding dengan i-city Shah Alam, tanam dekat2 jer..Yang ni, jarak dia agak jauh, dan banyak ruang kosong kat tengah..Kenapalah tak amik space dekat jambatan yang ade arc tu jer..Lebih nice kot..Dah alang2 nak buat kan, biarlah nampak wow..Tapi mungkin tak siap lagi kot, so aku takleh kritik banyak2, macamlah ni negeri ko nak kutuk lebih2..hehe..Tapi housemate aku pun macam kecewa gak  tengok even dia anak jati Terengganu..Membazir ruang, dah banyak mana dah diorang keluarkan duit untuk buat benda ni kan, kena manfaatkanlah seadanya..Apa pun aku tunggu perkembangan projek ni nanti camne..Persoalannya, tenang ke jiwa lepas pergi sini?Sebenarnya, aku ni asal keluar berjalan je mesti happy punya..Hehe..Oke, sambung kerja pulak..menyempat tu update..Nape yer, asal buat kerja je ngantuk? -.-'

nasi tambah : semalam call ayah konon nak cakap tak boleh balik sebab weekend nak masuk opis..Tapi bila call dengar suara ayah lain macam, demam rupanya..Terus tukar plan nak balik minggu ni..yeyeay..balik^^
Kalau BEST, sila LIKE

54 ORANG MENYAMPUK:

saya_arief said...

pergh..
dyla..
pose bukan main lagi yer..
hahahaha..

syakey said...

budak yang nk ubat tu hyper terlebih jumpa port baru. kikiki :P

[sutera kasih] said...

ingtkn td i city..tp tmpt ni not bad jgk kan..lawala...kt t'ganu ke tu?
hope one day nnti dpt pegi sana la hehe

ainaa said...

wahh. cantik view diaa. padan la cik dyla pon bukan maek berposing ;p

blog-tips-kurus said...

blk kg? kim slm kat bakal FIL tu ye? erk??!! (>.<)

FasiHaH SupiaN said...

sapa tak suka jejalan kan.....

Cik TeN10 said...

ahaa agaknya byk bnda lagi kot nk buat tu.. sabo ye cik dla.. ehh nanti kl fatin g ganu ade la tempat best nk lepak ekk.. >.< hihi

ohh buat kerja mmg ngantuk.. kl bca blog smpai lewat pg pn ok plak kan.. bese la tu fatin salu mcm tu.. haha >.<

btw ganbatte dla !! =)

puteri ain said...

seronok la tmpt tu :)

r'Da said...

amboii..pose xhengat..huhu

apik pehe said...

skali lagi dila tak ajak apik..uhhhhh

nurdani said...

ingatkan i-city tadi.you know what, saya tak pernah pergi i-city even umah dekat.muahaha. tapi fasal port nak hilang tension, saya lebih prefer driving je.rasa satu kelegaan bila tekan minyak.hehe

aanie said...

kesian betul aku tengok budak yg mintak ubat tu....
ni ala-ala i-city ke? xpe la, maybe x siap lagi kot...mana tahu pokok tu akan beranak sendiri nanti....huhu...

che'pi said...

teganu mmg bnyk improve....
lama tak gi,..... windu woooo

aleen aiden said...

eh..kau nih mcm pesen aku je.suke tangguh keje.hu3

ecah mashuri said...

tp betul la sis.ruang dis bnyk kosong.tp cntik gak.huhuhu..

ni jgn stress2..kn nk blik cuti.huhuhu

JIJI YU said...

pergh model

sahromnasrudin said...

seriyes sy ingat itu adalah i city td rupanya kat terengganu gak hehehhe...tapi memang cantik la..

logorithm said...

I tak pernah lagi ke i-City, nampaknya macam seronok!

deqlis said...

mmg cantik tempat nie

Cik TeN10 said...

ape yg dla poskan tu? okeh2.. fatin pn tengah menghitung hari ni.. tak sabo nak balik.. alaa.. nak la buat entry.. sbg tanda terima kasih >.<
tak kisah la.. org bagi tu pun dah rasa happy sgt !! thanks dla.. tak sabar nak tengok ape yg dla poskan tu >.<

ain zuraini said...

blk jgn tak blk...ehehehe

M Fizan said...

haha..standard ar blogger gila kamera kan kan :D

jangan lar stress..live life to its fullest :D

dwaty said...

wah...dah banyak perubahanla.... nak gi lagi la macm ni...

eqbalzack said...

picture cantik!

アヌム ちゃん said...

nice pic :) aa igtkan dekat i-city mula2 tuh..xpenah smp i-city n tempat ni..huhuuu

Kapten Atok said...

kalau ramai pengunjung x nampak space tu. tp berapa kera jer korang

chemay said...

bestnyeee.
teringin nak pergi lepak situ.
tapi betul ke sungai tuh hanyir??
-.-

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya semua gambar2 neh...

nak pergi lagik...hehehhe

yeahh..balik kg...heeh

teyn teyn said...

suke gambar tu , tantekk..

Lea IsNaw! said...

terengganu pun dh ade I-city kan..hehe

ain revival said...

aku keje keran pun letih..byk y x terbuat.tataw keje ape y x letih,,haha

Edy Zaidi said...

kalau dapat photoshot lawa ni

hanez said...

salam ziarah & follow..

ishiko said...

woooo... dLa g negara omputeh..
kehkehkeh

aTy _faRed~ said...

aritu baru balik dari gi tengganu..tak tau pon ade tempat nih..!!!ruginyer..!!! ;(

sahromnasrudin said...

sy dh dpt souvenir...trime kasih banyak2 ya..

saya ada buat entrri khas utk awak...sila ke blog sy :-)

al-lavendari said...

saya masuk melalui blog sahromnasrudin.

saya dah sampai tempat itu .. cantik ukiran tradisionalnya.

blog-tips-kurus said...

dear,
syukran! toche! xie xie ni! wo ai ni! received tapi syg nak mkn.. hehe!

adan said...

ingatkan i-city td.. btw ada awek cantik pose..

h A n Y S said...

gamabr 2nd last, gambar bajetmodel peraga seluar jin..hahaha

Wijdan Hawani said...

fotogenik. kak dyla comel! ;D

Benrauf said...

kat penang ye?

alexa yussida said...

makcik!balikk kg laa ni??hehe

mula2 tgk pic td ingtkan icity gak :P

dla,brg tuh dah smpaiiiiii...thnksss taw,wow pengomen terhangat gitu..kehkeh:D

zati embong said...

dLa,tng jat lawak gile.duduk kat homestay plau duyung.nk g mancing,tmpat mcm i city.bengong jap jat mikir kat mana plak mcm i city,rupanya plau warisan.haha.semalam jat lepak smpai pukul 2 pagi dgn dia n adik2 jat.nyesal msuk kawasan tanah dgn kete,rasa cm lari allignment,lobang bnyak betul.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sakan ko posing ye....best lak kakD tngk....

Faraa Eiman's said...

ewahhhh , tbaek la ! ahha

nelly said...

amboih ! best nya ..pic lawa-2 seyh !!

cik heroin said...

hai kak ;)
lamanya xsnggah sini :)
selamat berpose ;)

apik pehe said...

mek weh..selamat berpose yer..pose tu biar cukup gak sebulan..hehehe

Myra Jay said...

Cantik gak tempat tu ye, tapi memang rugi kalau banyak ruang kosong dibiarkan.. :)

Lag 1 MJ pun suka g jalan2, memang rasa tenang & relax je :_)

hanez said...

salam..selamat berpuasa..

KimiCnoL said...

pergh,mcm icity la..bila jb nk buat giniplak ek..hehe

Hanis MY said...

bestnyola g berderatss... coman gambar dyla hak caption bajet kat negeri omputeh tu... :)

Hanis MY said...

p/s: wedges tu pom comanss tp tuan dia lagi comanss

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥