BISNES FUTSAL LUMAYAN KOT

ASSALAMUALAIKUM N HAI..
Dalam entry lepas aku ada cakap nak gi layan futsal kan..Jangan salah faham, tak main pun. Macam biasa la aku ni layak jadi MAKCIK SORAK dan MAKCIK POYO jer..Aku ngan roommate aku kan bajet pengurus sukan..Tournament kali ni anjuran MAKSAK..MAKSAK stand for MAJLIS KEBAJIKAN DAN SUKAN ANGGOTA-ANGGOTA KERAJAAN yang berlangsung dari 14 - 16 JULAI..Dorang main kat stadium negeri..Yang peliknya kenapa takde wakil dari jabatan aku?Dorang tak tahu ke apa?Sebenarnya aku pun baru tahu hari Khamis tu, mentang2lah opis kitorang bukan dalam wisma dah maka berita tak sampai yer..Inilah pentingnya kalau ada wartawan sukan macam aku ni..haha..So aku pergi support team opis roommate aku jelah..hoho...Nah..layan gambar..Sesungguhnya takde kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia..








Macam biasa, suka betul amik video..Sebabnya aku tak guna flash untuk amik gambar, takut mengganggu pandangan mata dorang,tu yang blur je..So, tengok video lebih real kot..Kalau nak layan, klik jelah yer kat bawah ni^^



ATAU KLIK SINI

Keputusannya, KALAH SEKALI, SERI SEKALI dan MENANG SEKALI..Kedudukan tak tahu nombor berapa sebab hari sabtu aku tak tengok sebab pergi opis..Apapun best jugak buat sukan camni, leh kenal staf2 dari jabatan lain..Nanti boleh buat friendly match pulak kan..

Tukar topik jap..Pada pandangan akulah kan, bisnes futsal ni lumayan jugak..Kalau kat sini yang HAZLAN tu punya memang famous..Bayangkan beliau ada dalam 4@5 gelanggang.. 1 gelanggang bayar RM110 untuk sejam..Amik contoh main untuk malam je, start pukul 8-12malam dah 4 jam.. 4jam x RM110 = RM440.. RM440 x 30hari = RM13,200 beb! Tu amik time malam je..Perghhhh...Lumayan gila tu..Dapat buat 2 gelanggang tu  pun dah cukup masyukkk dah..Cuma kena ada TANAH dan MODAL la untuk buat..(cuma?!)Nak kata kena upah pekerja ramai2, tak perlu kot..Nak best lagi, bukak kedai runcit sekali..Memang laku punya..Dah lama fikir sebenarnya, macam best pulak buat bisnes futsal ni..Nak blogging pun rasa heaven je..Ada sape2 sudi bagi tanah tak?hehe..Ada nanti cakap nak bagi tanah kubur kat aku..

nasi tambah : jiran sebelah aku ni asyik merungut je keje banyak masyukkk..Apedaaa..Tak tahu ke keje ni 1 ibadat?Tak faham betul orang yang banyak merungut ni..Tak tahan, buat bisnes sendiri..kamulah bos, kamulah kuli..Asyik merungut je..Nak nasihat pun, umur dah subsidi..

Comments

JIJI YU said…
ahaha..ko dah tolak modal ape ke.modal..letrik..awasan..aku dah kire dah sumer tu weh..
ILA HonEyBuNNy said…
lumayan jugak kan...ciap ada contoh kira sebulan berapa lagi..ehhe..

jom3 kita buat bisnes futsal..;-)
Hanis MY said…
Wah dyla I sokom okeh sbb dyla adalah at let contoh mug tabik dgn dyla
SyahmiFikri said…
lorh mati2 ingat g main futsal..

btw, mmg unutng! tetambah kalau buat tempat hot cm ada campus ker.. mmg tiap hari org dtg main laa
Faraa Eiman's said…
haha , klaka dohh gamba2 tu xD
Cik Ezy said…
modal besau nk bukak bisnes ni..
haha
as salam..
makcik dla!!!! wek~ wek~ wek~

=p

wow! bisnes futsal! jom tag team!
pakcik support buat lantaigelanggang, makcik buat yang lain. kerusi2, dsb. untung, 40-60>
ok tak?

pakcik, mesti la dapat yang 60 tu. hahaha~

=p
ain zuraini said…
esk hubby ain plak ade tournament futsal..tak sure lg nak ikot @ tak..ehehehehe
Papa Mifz said…
wah mcm masyuk jer bisnes futsal nih...napo la den terpikir nak wat bisnes nih...huhu
H.J said…
haha...kena try main tu..best tau..
zati embong said…
hazlan?oh jat tahu kt mna ftsal 2.hihi.

lehla dLa,bukak ftsal sndiri.hihi
bisnes fitsal mmg lumayan... :D

slalu pnuh jer tgk gelanggang futsal tu.. minat gak eh.. :D
kaye babe klu ade futsal nih..marilahh cr tokei futssal yg single.weeeee

btw i took ur bannerrr.lets exchange with mine ;)
KimiCnoL said…
untung mmg bnyak bisnes futsal nie..tapi kene pandai cari tempat yang ramai orang..hee ;D
petua orang tua
[sutera kasih] said…
tukang sorak ke?hehe ingtkan kak dyla yg main sekali :P


mkcik tu kuat merungut ke?dengar je la kak..kesian sbb umur dh subsidi :P
Un Phat Lee said…
ni yang buat gua rase nak buat bisnes futsal nanti nih.modal sikit tapi pulangan lumayan.perrggh...
mmg mahal gilew men futsal kekeke
adan said…
kelihatan dalam gambar "sangat ramai" penonton.. ehehe..

bisness futsal mmg boleh buat duit tau..
ABU said…
hahaha lawak tubik mung!!

nice entry..lama dah tak bersukan..huhu
Edy Zaidi said…
cite pasal futsal, lama xmain futsal...rindu zaman degree...arrgghhh
aanie said…
hok sakit perut tu bakpo x buang awal2?? heheh...

kalu mu nak buat, aku nak join..jadi share partner...hehe....
aleen aiden said…
cet,duk tepi je?cet!hu3
puteri ain said…
tabik spring la ! hehe

semoga kekal maju :)
M Fizan said…
kalau macam tu perkiraan, memang untung lar kan.. huhu.. tapi bisnes futsal kat supermarket tempat saya sampai tutup.. bukak boling.. apa kes pun saya tak tau..
blog-tips-kurus said…
jiran tu laki ke perempuan? sesi meluah rasa tu.. hehe!
sahromnasrudin said…
banyak kje best..kiter banyak berfikir....
h A n Y S said…
keje byk..gaji pon byk massyuk lah jugak kan..best apa..haih..
SiS NaD said…
Salam Cik Dyla...

Kalau nak buat bisnes futsal, Sis boleh jadi rakan kongsi... (^_____^)V
teyn teyn said…
cik dla nak wat bisnes futsal ker ? hehehhehe ..

dh lame tak maen futsal .. huhu
alexa yussida said…
dyla!!!!

mohla ketemu sygku smntara kami masih disini :D

wah bisnes mmg menarik..buatla lpstu capai financial freedom..peh lumayan:)
izzad b* said…
main futsal selalu tersepak orng, almaklumlah separa bangku~ ahaha

singgah n rock the vote!!
http://izzadbaharuddin.blogspot.com/2011/07/rock-vote.html
miszlullaby said…
woohhaaaa!!! teruja bace part wat bisnes futsal tuh!!! tapi nak kene tanah besar gak ek. mane leyh wat besar tanah kubur je. Kalau tanah kubur tu cukup untuk semut main futsal jek.kekekke..
ini aku? said…
memang untung futsal ni.. aku ada proposal je tanah takde ahahaha.
maCy said…
rajinnya anak mak buat dialog byk2~~
Salam, kalau ikutkan memang masyuk bisnes futsal ni. Tapi dicadangkan anda kaji lebih sedikit mengenai selok belok perniagaan futsal, sebab ada pengorbanan yang terpaksa dibuat, contohnya waktu menjaga futsal, maintenance, kawalan modal, dan plebagai lagi. Blog saya akan merungkai satu persatu persoalan tersebut. Anda sendiri dapat menentukan bahawa anda sudah bersedia atau belum. Tq. www.futsalbusiness.blogspot.com
ishiko said…
'bukan kita yg buat, dia yg buat'
hehee..

rajin la dyla bersenam... jeles jeles
ain zuraini said…
lamenye tak update..sibuk ke?? hehehehe...
kak dyla!!!!!! jum main futsal.. haha, mcmlah fifi reti=_=.. bisnes futsal mmg menguntungkan;)
khairunnisa ♥ said…
Assalamualaikum, kak dLa.. fikir logik mmg banyak untung kan. aduh, kalau buat event pape =_= memang kena pandai deal, mostly pihak yang lain pandai kaut untung :(
Sasa Al-Sharif said…
bisnes memang untung kalo kena tmpt. sebelum fikir kos, kena tinjau dulu skop pelanggan sesuatu tmpt. salah nilai, bayar kos ja jawabnya.
Anonymous said…
kat mne yea nak beli futsal turf yg high quality and harga berpatutan?

anda boleh refer pada website kami di http://www.turfmalaysia.com untuk melihat pelbagai product yg disediakan oleh company kami yang baru membuka cawanganya di Malaysia. Harga turf semurah Rm30,000++ bergantung pada jenis dan saiz.

Sales,
sales@turfmalaysia.com
http://www.turfmalaysia.com