APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, July 25, 2011

49 DAYS PURE LOVE

ASSALAMUALAIKUM N HAIIIIIIIIIIIIIIIIII SEMUAAAAAAAAA !!!!
Woahhhhhh...betapa aku rindu dengan dunia blog yang aku tinggalkan lebih seminggu ni..Korang sihat tak??Tak rindu makcik dla ni ker??Hahhaha..bajet retis betul..Tetibe je menyepi, tak cakap kenapa pun kan..Tapi dah mention sebenarnya kat bawah header yang aku sangat busy dan tak boleh janji nak update bila..Ni curi masa kejap..heee~~ Apapun thanx yang bertanya khabar aku sepanjang berkuarantin minggu lepas^^


Walaupun begitu, disebabkan bibik aku time malam tak berapa nak berfungsi so aku berjaya marathon cite 49 DAYS selama 3 hari jer..Giler kepuk best cite ni.Kepada fan drama2 korea, kena tengok cerita ni sebab memang best..Aku bagi review sikitlah pasal cerita ni yer..Maaf kalau panjang lebar sikit dan gambar terlalu meriah, memandangkan entah bila la pulak boleh update -.-'


Shin Ji Hyun [lakonan NAM GYU RI] seorang gadis periang merupakan tunang kepada Kang Min Ho [lakonan BAE SOO BIN] yang bakal dikahwininya sehinggalah Shin Ji Hyun terlibat di dalam satu kemalangan yang menyebabkannya koma..Ketika koma, Shin Ji Hyun diberi peluang kedua untuk hidup tetapi beliau perlu mendapatkan AIR MATA dari 3 orang yang betul-betul ikhlas menyayanginya..Ketika inilah barulah beliau sedar siapa yang betul2 jujur dan ikhlas..Demi mencari air mata itu, beliau telah meminjam body Song Yi Kyung [lakonan LE YO WON] ketika beliau tidur tanpa disedarinya..


Drama ni memang ada unsur2 mistik sikitlah tapi apa yang best kita akan rasa lebih menghargai kehidupan dan orang2 disekeliling kita..Nak cerita panjang2 pun kesian pulak kat korang kena paksa baca, korang layanlah sendiri nak tahu best ke tak..ngeee..tapi dijamin best!!! Ada banyak part2 lucu, sedih pun ada dan memang suspenlah cerita ni, sampai buat tak sabar nak tahu episod seterusnya camne..Ending dia memang betul2 tak sangka even ada ketidakpuasan sikit..



Dua pic di atas rembat kat SINI.. Yang kat bawah ni semua ehsan snapshot sendiri












Restaurant dia memang cool siap ada opis arkitek lagi kat bawah..

Cherry blossom dia buat aku geram betul..

Watak the scheduler n Song Yi Kyung ni memang comey n klakar..kitario..kitario..


Moralnya, Jangan sangka orang yang rapat dengan kita betul2 jujur..Jangan sangka orang yang acuh tak acuh layan kita tak sayang kita..Jangan sangka orang yang periang takde masalah..Jangan sangka pendiam itu tidak berisi.Jangan sangka pakaian selekeh takde duit..Jangan sangka pakai smart2 tu poket tebal..Hutang berlambak korang tak tahu..Renung-renungkan..Mana yang baik korang amiklah, yang buruk tu buang dalam tong sampah oke^^

nasi tambah : wahhhh, tak sabar nak puasa..kat sini time berbuka dorang tembak meriam..yeke meriam..haha..entahlah, tp bunyi memang kuatlah..mmg melatah dulu sebelum berbuka sebab terkejut..hehe...
Kalau BEST, sila LIKE

39 ORANG MENYAMPUK:

aanie said...

hahaha..lucu la dialog mu tuh....welkam back makcik...

Cik TeN10 said...

fatin dh lama ni xlayan drama korea.. skali tgk ssh nk stop.. kna tggu betul2 free bru leh tgk.. kl x satu keje pn xjd kang.. haha >.<

Hanis MY said...

kiuk kiuk kiuk...besh i baca... eh lamo doh nk tny oppa tu gapo eh... stuju sgt part hok last tu...

kpop_lover said...

thanx 4your information..mmg best giler citer nim...

r'Da said...

waa pelakon die cun! suke!!

ain zuraini said...

hahaha sempat lg marathon yep..beshh

Anum said...

wow bestnya

dwaty said...

nak cari n nak tengok.. cam best jer...

Kapten Atok said...

camana nak tgk?
ko burn pos kat aku ler

H.J said...

pinjam la citer ni..nk tengok..

ILA HonEyBuNNy said...

setuju dengan moral of the story tu....;-)

Chery blossom cantik kan...;_)

blog-tips-kurus said...

macam tak kenal je pelakonnya tapi semua bajet lawo-macam biase le kan.. part mistik tu acik suka.
*dah pos ke wey? bagi kad raya & $$ raya sekali tau! lalalala

miszlullaby said...

wargghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! tak hachiiiii!!!! dyla dah habis!!!!! ML dok layan citer ni jugak skrg ni. best kannnnnnn!!! best gile.nam gyuri tu comeyhhh sangat2. ML dok sebok wat macam2, tak sempat nak habiskan.uuuuu..tak leyh jadi ni.kene marathon jugak ni!

[sutera kasih] said...

aahhh lama x nmpk awk update entri dear..sehat x?

wahhh maratoh korean drama rupanya hehe mcm syoklahhh..nk carila cd nnt

airaniez wirdani said...

haha..comel gile dialog2 kat setiap pic tu..Dla leh jadi penulis skrip la..haha

Sarah Mohd Saleh said...

wahh ramai yg mnat korea. i de buat 1 entry pasal korea.nt i publish.dalam pembikinan lagi.heee.klakar gler u buat dialog tuh.hehe

zati embong said...

dLa,serius cantik sgt heroin dia tau.cam terpegun je jat tgk.

apepn,take care k dLa.

Papa Mifz said...

kesimpulan nye jgn berburuk sangka....;)

eiyzniey said...

lucu3!!hahahaa

chemay said...

teringinnya nak tengokkkkkk

ishiko said...

hahhaa.. biasa la nii..
jumpa drama korea best, teruss lupa blog lapanpulohbelas saat ^^

adan said...

enjoy baca dialog di setiap gambar.. ahaha...
klu nak bunuh diri p minum klorok.. tak yah susahkan orang lain.. aahhaa

Edy Zaidi said...

jom g korea...haha

sahromnasrudin said...

maseh menunggu kad kaween awak..lum tiba lg heheheeee

apik pehe said...

haha..citer aper ni mek?apik baca dialog tu..terus tak paham aper motif citer korea ni..hahahahahah

puteri ain said...

menarik ni cite ni :D

selamat berpuasa :)

KimiCnoL said...

selamat berpuasa dan menembak meriam..hahaa

imsak tue ape??

ecah mashuri said...

hehee...mcm best je.ecah jrg dh bleh tgk.haritu baru je tgk prince hours.hahaha.punyala cite yg dolu2 baru nk tgk.heeeee

Zura said...

suke dialog ciptaan dla...hahaha...

aleen aiden said...

seriyes aku xpnah dgr citer 49days nih.nampak mcm hot2 juga pelakon die.keh3

アヌム ちゃん said...

mcm best je cite ni..nk kne layan gk ni.heee

Ardini Humaira said...

sob sob sob... dni lom tengok lai cite ni.. nak bli cd dia la nanti :)

p/s: dear sorry tadi order form tu ada problem hehe skarang dah okay :)

syahira abdullah said...

minat cite korea jugak.
tapi skrang amcam xcukup mase nk marathon cite ni. tengok 15 episod lagi 30 episod tergendale lamer xbertengok. huuhuuu =.=

ahsfantasy24 said...

hehe..
komik yg hebat! ;P

Jom Lawat Teratak Buruk Saya:
1. Malaysia nak guna duit syiling baru ala-ala euro coin!
2. Mungkin ada masa nanti blogger akan kejar draft.blogger!
3. Geng pencinta yang tak mampu lupa kekasih lama!

Faraa Eiman's said...

pernah tgok iklan ni ary tuh . kat astro beyond
tapi tak langgan
wuuuuuuuu

haha , siot2 jep dialog2 tuh

maCy said...

tgk la jepon~~~~ uhuhu

h A n Y S said...

baca sinopsis macam sronok, tp nak menghabiskan tgk tu yg bercinta sgt tu..kehkehkeh..

Robot | Sakti said...

comel la pelakon korea ni.

jatuh hati lak.

hahaha

nelly said...

haha .tak tahan nelly ..tergelak-2 habis !

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥