TERIMA KASIH...

ASSALAMUALAIKUM...
Sebelum kita ke berita utama sila tekan button play di bawah ini dulu..Konon2 baca entry ini sambil menyanyi lagi THANK YOU ALLAH by MAHER ZAIN, lagi feeling kot..Wahhh gitu..Lagu ni best kan, menusuk gila..Actually nak buat sendiri video tapi tak sempat, ya saya sangat busy jadi taip secepat bas cepat..Lukisan pun main conteng je..Hehe..


Dengki okeh tengok latest entry korang semua pasal HARI GURU even aku baca tajuk je, tak baca lagi entry korang sebenarnya..Super duper busylah, tak sempat nak baca lagi, nanti dla serang entry korang yer ..Maka dengan ini, saya selaku PELAJAR KURANG CEMERLANG mestilah taknak ketinggalan kan dengan arus kemodenan ini..Oke, SERIUS !

Bagi aku GURU PERTAMA adalah MA DAN AYAH sebab masa lahir mana nak pandai cakap kan..So, merekalah guru pertama yang mengajar kita bercakap..Belajar mengaji pun MAK dan AYAH yang ajarkan..Kemudian, barulah CIKGU2 SEKOLAH yang ambil alih tugas mak ayah kita dengan mengajar lebih mendalam lagi tentang MATEMATIK, SEJARAH, PENDIDIKAN ISLAM dan semualah yang kita belajar kat sekolah..Walaupun ada yang cikgu tak ajar pun tapi kita pandai2 sendiri belajar contohnya, DATANG LEWAT, PONTENG SEKOLAH, HISAP ROKOK, BERCINTA, DATING BELAKANG SEKOLAH, CONTENG MEJA/DINDING..Semua itu adalah hasil kepandaian @ kekreatifan dan keprotesan korang sebab tak tahu cara nak luahkan masalah yang terpendam.

Dipendekkan ceritalah SELAMAT HARI GURU buat semua pendidik di muka bumi ini terutama sekali semua yang pernah mengajar saya dulu, nak sebut sorang2 nanti ada yang tertinggal kang kecik ati pulak..Nak cerita memori masa sekolah tak perlulah sebab pernah aku cerita kat SINI..Dalam family dla sebenarnya ramai cikgu, kakak, abang, kakak ipar, abang ipar dan juga kawan2 sekolah pun tersangatlah ramai yang jadi cikgu sebenarnya. Juga para blogger yang bergelar guru, yang dla tahu JIJI, manakala MACY dan ANAT bakal guru.Hope korang berjaya menjadi PENDIDIK yang berjaya di dunia dan di akhirat..Amin...Tapi sedar tak sedar kan blogger pun ramai ada bakat jadi guru kan..Guru buat header, template, banner bla3...Oke apa, bukan senang tu..

Oh yeah, pic ni dikebas dalam entry yg lepas2..album sekolah ada kat kampung ma..

Sorry juga aku agak lambat untuk berTERIMA KASIH kepada DANI dan ZURA yang sudi buat entry pasal blog ni..Sori ya...DANI pernah 2 kali mention pasal blog dla dalam entry beliau..Thanx DANI tapi sedihlah, baru je nak kenalkan kat korang tiba2 beliau dah tutup blog dah..huhu..Dah lama follow blog dani sebenarnya, blog dia pun cantik sangat, dani pun kreatif orangnya..Dan juga ZURA yang sekarang giat melukis, teruskan melukis tau..Practice makes perfect dear..Semoga berjaya di dunia dan di akhirat ya laling2ku..AJA2 ^^Y

Dah lama tak conteng2 pakai pensil..terkaku lak rasa

nasi tambah : sedang berusaha tak buat entry panjang2 dah sebab ada yang salah baca entry yang lepas..Panjang sangat, orang pun pening nak baca..Hahaha..tapi susahlah nak pendekkan jadi pjg jugak :( nipun rasa macam banyak lagi nak taip sebenarnya..gila menaipkah aku?

Comments

zacky ~786~ said…
comel lukisan tu.~
selamat hari guru :))
aanie said…
hehehe..ok la ni...janji hado...weh, lajunya gambar tu..tak sempat nak tilik...huhu...
Zura said…
awat lajunye gambar tue bergerak dla..xsmpat nk telek muke dla...
JIJI YU said…
cikgu jiji tu hensem ke tak weyh..
cik heroin said…
cmt hri gru utk dila jgk sbb sy bljr blogging dr dla la. hihihiih
Gayahspears said…
syahdunyer lagu Maher Z nih... Gayah suke sgt...
man yusoef said…
gmbr tu slide laju sangat..tak sempat aku nak sekodeng...hahaha

tau takpe..aku pon cuba sedaya upaya nak buat entry pendek2...tapi sentiasa pnjg gak...sindrome btol la
Aziela said…
ada juga yg suka baca panjang...kalau pendek2 mcm tergantung pula.... keep on typing...
Cik TeN10 said…
ishkk dla.. cepat sgt gmbr tu gerak haa.. xsmpt nk tgk pn.. kih2
Liza Razak said…
wahh...teringat mase sekolah dulu2..best! dulu mase sekolah x suka cikgu...skrg bila dah kawin..mula laa rindu cikgu dan sekolah...huhu
aNiS aNiSa said…
bila menaip jari rasa laju x??

kalu laju tu ada tnda2 la xnak berenti kan =)

latest entry : Mampukah aku???
syakey said…
slamat hr guru walopn bkn guru

;D
Bigdaddyz said…
pandainya melukis...
pcya atau tak..masa sekolah i adore subject history..hehehe
alexa yussida said…
alexa x bt pon en3 hari gurur sbb tataw nak karang ape..hehe.
apik pehe said…
selamat hari guru..
hehe..dila ajar la apik melukis..
khairunnisa ♥ said…
yea, dyla rite.thanks to parent
kita ^_^ rindu sekolah, cikgu dan
kawan kawan.. :')
masih ingat lagi pendidikan muzik
time primary skul.

lukisan comel, nisa suka cara dla
lukis tangan kartun. nice.
tc dyla ^_^
nelly said…
comel kartun !
nice video ..
mari sama-sama tuntut ilmu !
=)
Hanis MY said…
lukisan tu sgt cantikkkk... selamat hari guru!
mykhalis said…
yupp.guru kita yg pertama ialah ibu dan ayah kita.. kerana mereka ABC kita kenal dulu..kan?
HonEyBuNNy said…
hehe...

taip ja selagi boleh taipkan..ngeh3...

terima kasih cikgu...hehe...
ain zuraini said…
leh try jadi penulis skrip ni!! ehehe chayo2..
amny said…
amni yang abes skolah xwish pon kat cikgu..hehehe
puteri ain said…
lawa lukisan ..:)

selamat hari guru ..
Fariross said…
best r blog makcik nih... waa salute u makcik dla... lame tak komen... tak BW...
d_LA said…
@Zura
Hehe..saje wat laju..muahaha
d_LA said…
@JIJI YU
ada iras2 johnny depp kot..hahaha
d_LA said…
@man yusoef
tu rrr man..kite mmg bermasalah kalo buat entry..harus nak pjg je kan..hehe
d_LA said…
@sugar2 kapas strawberry
perghhh..dla plg benci subject history ni..haha
d_LA said…
@alexa yussida
dla pun main taip je tu sbnrnya..jnji ade..hehe
d_LA said…
@apik pehe
apik punye org lidi cun ape..bleh2, nt dla bukak kelas ye..bajet tol la dla ni

@khairunnisa ♥
dla suke sgt kelas muzik dulu taw..
zati embong said…
dLa,lajunya slide show gmbr 2.naik juling mata jat kejar nk tgk tau.

eh ke boleh pause?hahaha
vanetian said…
WA'ALAIKUMMUSSALAM..
hoho~
maher zain~
tak buat apa2 entri. huhu..
moga2 kita sentiasa ingat insan2 yang bersusah payah membekalkan kita dengan ilmu

=)

panjang ke? mana panjang entri ni. pendek je.hoho~