APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, May 11, 2011

JUNIOR MASTERCHEF

ASSALAMUALAIKUM...
Hari ni nak gebang2 pasal masak..hehe..Biasanya CHEF ML yang suka posting entry pasal makanan kan..Tapi dla bukan nak bagi resepi ke apa..Tapi nak share TV SHOW yang aku dan roommate selalu layan sebab roommate dla tu memang SUKA MASAK tapi makan sikit je..Tukang masak paling kurus aku pernah jumpa..Maka akulah yang selalu jadi isteri solehah tolong habiskan makanan.Mak pesan tak baik membazir..

Sebenarnya bukan dla minat sangat nak layan RANCANGAN MEMASAK ni.Bukan apa, kalau tengok show camni satu penderaan perut bakal berlaku..Terus perasaan nak makan itu ini menjadi-jadi oke..Tapi yang ni sangat special sebab bukan orang dewasa yang kletung kletang kat dapur tapi ADIK2 yang berumur 12 TAHUN ke bawah yang masak..So, gadis2 yang tak pandai masak sila amik inisiatif ini untuk rajin2 masuk dapur..Bayangkanlah budak yang baru berumur 8TAHUN dah boleh pegang kuali, kalau aku time tu pegang GULI je pandai kot..Actually nak masak ni bukan susah sangat pun, nak dengan tak nak je..


TOP 12..Comey2 je semua..

Sekarang ni dah tamat SEASON 1, pemenangnya pun dah tahu dah sape..Kadang2 bagus jugak dorang ni buat REALITY SHOW camni dari yang suka terkinja-kinja dan terpekik melolong atas pentas pastu bila tersingkir terus menangis bagai nak rak..Paling sedih bila tengok adik2 yang dah pandai gelek2 atas pentas, mak bapak pulak kemain bangga lagi..HUH! Bila mahu maju camni babe? Tapi Malaysia ni suka MENIRU, no wonder nanti ada show camni kat Malaysia..Sekarang pun yang MASTERCHEF versi Malaysia dah start audition kan..Tapi aku tak pergilah audition tu, tak layak kot.Hee~Okelah, makcik malas nak membebel panjang, jom layan video adik2 from Australia ni..

Ada peserta MUSLIMAH sorang..suka2..Walaupun tak dapat top 20



Memang gila kebaboom ahhh dorang punya masakan..Kalah aku ni..tabik2..

Pemenangnya adalah.....


Yeayyyyyy...Kami hebat !!!!

Nama kita Isabella..Kita pandai masak sebab tu kita menang..hins2


Sebenarnya MASAK SENDIRI lebih JIMAT dan SEDAP dari BELI kat kedai..So far aku dah jarang tapau kat luar kecuali time office hour je..Kitorang better masak walaupun just IKAN GORENG dan BUDU je sebab rasa lebih berselera kot..Tiba-tiba rasa tak sabar nak tunggu BULAN PUASA sebab time tu kitorang rajin sikit try resepi macam2..hehe..

nasi tambah : Errrr, puasa dah habis GANTI belum??? Lagi 2 BULAN lebih taw nak sambut RAMADHAN..
Kalau BEST, sila LIKE

35 ORANG MENYAMPUK:

zunitaramli said...

walaupun penah tinggal kt australia dulu, tp saya xpernah tgk junior masterchef. Masterchef penah la, tp jarang. hehe

amalina said...

wow.. mmg jelez tgk budak2 ni memasak.. hebat nye..

suke tgk yg muslimah tu..comel..

ahh.. kene tingkatkan lagi bidang masakan nih..
huhu

khairunnisa ♥ said...

bestnya kecik kecik dah pandai masak..

dLa, nisa pun kalah gak ^_^ adik lelaki yang selalu masak ;) hee..

Hanis MY said...

comelnyaaaa i likeee.... erk puasa ada lg 4 hari kena ganti wuwuwu...

puteri ain said...

best kalau pandai masak :)

zati embong said...

itulah psal dLa,semalam terdgr lagu nurkasih,terasa mcm bulan puasa je.sinonim plak lagu 2 dgn bulan puasa.

dah x lama nk raya O.o

man yusoef said...

aku nak update pasal amazing race esok..HAHA...even dah tau sape pemenang...tapi gasak ape..rncgan kegemaran harus di update...

tau takpe...penderaan tengok citer masak2 ni...terus lapar..tapi tetap tak insaf..nak tngok jugak, sambil imagine terer buat mcm diorg...haha

amek ko, pnjg pulak komen aku. excited. HAHA

riffzam said...

wah!rancangan ni favorite skrg ni.hehe.mmg best.bdk-bdk tu semua hebat lah.dah mcm chef yg dah dewasa ni.

ni cerita entri aku pula pasal junior masterchef. jemput baca ye. :)

http://riffzam.blogspot.com/2011/04/memasak-lagi-syok.html#axzz1LgMWKonA

cik heroin said...

hebatnyaaaaaaaaaaa kcik dh pndai mskkkkkkkkkkkkkk.. kita pn skg ni pun still trkedek2 lgi.ahahaha

Shamsuddin Amin said...

isabel ke mng...
yey...^^

Cik TeN10 said...

fatin suke tgk rncangan asakan !! kt tv3 plg suka rncangan 5 rencah 5 rasa.. penah tgk x? best sbb chef dia macho dan stylo.. nmpk simple and cool je dia men campak2..

wahh dla.. fatin ngah ganbare ganti ni.. =.= kih2

aanie said...

aku teringin nak masuk masterchef...tapi versi masak maggi je kot....hahahaha....

haslinda said...

kecik2 da pandai masak.bagus2..

eqbalzack said...

abg eq mmg suka rancangan masak2 ni dla...
sebab tu top chef tak boleh tinggal...best!

airaniez wirdani said...

Comel budak2 ni masak2.Macam selamba pegang pisau & api.Pengadil pun suka je apa yg diorg masak.huhu

wahida idris said...

cute nye budak budak ni. geraammm! kecik2 dah pandai memasak.

Gayahspears said...

hahah.. senang bile beso tahu nghope mane nak masak ye dak??? huhu

Liza Razak said...

best kan kalau masak sendiri..lagi puas hati dan saving gile..

... said...

as salam..
hoho~
saya suka masak walaupun tada terer.
ngeee~
kepuasan meningkatkan skill memasak~

oo..versi kanak2.
apa lagi kak dla, sahut la cabaran~
masak! masak!
erk! online je tadi, kak dla dah kat shout box

puasa?ekeke~

=p

Awatif ^^ said...

yeay! ade video masak2:D

nice3!!

^ Uncle Syaf ^ said...

conpirm punye malaysie tiru program ni...tengok ler setaun 2 lagi

ini aku? said...

kan bagus camni kan? Malaysia dah start audition tapi bukan untuk junior rasanya.

alexa yussida said...

hins hins..betol2..masak sndiri lagi sodap n puas hati lps tu tgk plak org makan berselera masakan kita..aduhh makin smngat nak masak:D hehe

HonEyBuNNy said...

jom memasak jom...hehe..

alamakkk...lom habis puasa gamti lagik..hehe..

nelly said...

betul2 ..masak sama2 jom .
=)

nelly said...

betul2 ..masak sama2 jom .
=)

SiS NaD said...

SaLaM DiLa...

KaWaN SiS PeRNaH GTau SaL RaNCaNgaN Di aTaS... Dia KaTa SeMua uNDeR 12... ComeL2 Je... TaPi TeRRoR BaB2 MeMaSaK.. HeBaT!~ (^_____^)V

cik teyn teyn said...

malunye ...

kite tak pandai masak pon ..

sob sob ..

ishiko said...

hebatkan dyeorg.. jeloss btul.. ^^

adan said...

sama la kita.. tak sabar nak puasa.. bila puasa tak sabar nak balik kampung... sindrom puasa sudah mari..

CIK TOM said...

hebat la diorang..kecik2 dah pandai masak...ciktom dah besar pun still tersangkut2 bab masak..huk3...

apik pehe said...

haha..budu tu xyah masak pon xper..beli dan cuah jer ke dalam pinggan..hehe

Ain Zulaikha said...

terbaiklah rancangan ni :) bukan senang nak tengok benda camni kat malaysia..

sahromnasrudin said...

lum tgk lagi rancangan ini..cube carik masa utk nontonnya

[sutera kasih] said...

comel isabella tu :)
bagus jgk reality show ni, menggalakkan kanak2 berfikir secara kreatif utk memasak, drpd dok terkinja2 kt pentas huhu..


ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?
SAYA TAK SUKA PANGGILAN HANGIT!

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥