DAN KEPUTUSANNYA ADALAH...

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Alhamdulillah tamat sudah perlawanan persahabatan badminton antara pejabat kitorang dan PEJABAT MARA...So, sure2 la nak tahu resultnya kan..Seprais..seprais..

Sebenarnya kitorang mula2 tak nak main sebab partner dla tu ada hal..Nak suruh yang lain semua taknak so, aku pun malas la nak paksa2 kan tapi tiba2 partner aku cakap boleh pulak cuma beliau lambat sikit la join nanti sebab ada sebab, takpelah sebab turn kitorang last sekali..Tak bestlah kan tak join sebab dah deal baik punya dengan dorang.So, kitorang memang lambat sampai n you know what, pihak lawan merajuk taknak main sebab kitorang lambat..Women's double dorang dah nak balik dah masa kitorang sampai so aku pergilah explain kenapa lambat..Aku dah sehabis bermuka manis dah time tu,minta maaf semua n naseb baik dorang setuju nak main..Aku pulak tak tahu yang dorang ni sewa sampai 3 court, ingatkan 2 je so cepatlah sikit habis tapi masa kitorang sampai geng lelaki pun tak habis lagi main..Takpelah, mungkin kalau aku berada kat tempat dorang pun rasa geram gak kot..

So, kitorang tak sempat nak STRETCHING bagai, sampai terus masuk court, warming up racket kejap terus lawan..B4 start tu kitorang dah mind set main untuk suka2 je, tak perlu serius sangat takut nanti nak sangat menang stress pulak kan..Ops, sebenarnya kan, b4 main geng lelaki dah bagitahu yang dorang kalah, so sebab tu rasa macam tak payah nak push sangat la dan kitorang memang tahu yang rekod dorang agak bagus sebenarnya..

Agak2 dari ayat kat atas tu dapat tahu tak result kitorang?Yessss...Kitorang MENANG tahu! MENANG SORAK !!! Hahaha..Boleh tahan la power dorang trick ball, smash semua..Nak2 dorang agak tinggi dari kitorang, memang bonuslah..Lagipun maybe dorang tengah geram kot sebab kitorang SELAMBA je lambat..Pastu pulak dorang memang biasa training kat situ, kitorang biasa training kat lain..Memang beza okeh..LIGHTING kat situ serius tak best untuk WARGA RABUN SILAU macam aku ni..Lantai dia aku rasa macam nak runtuh je bila pijak..keriuk2 bunyinya..TAK BEST TAK BEST TAK BEST ! Yesss, itu semua adalah ALASAN bagi orang yang KALAH..Muahaha...Padahal aku pernah lawan dulu kat situ, MENANG JER..Sebenarnya kitorang boleh perform lagi bagus kot, nantilah kita deal lagi okeh..ko tunggu oke..Tunggu kitorang pergi berguru dengan LEE CHONG WEI..Haks! Dah, jom layan gambar pulak^^


Baju itu yang besar sebenarnya..Perlukah penjelasan semua itu?



Nampak tak LIGHTING dia sikit punya tak best taw!


Apa SNOW WHITE sangat muka minah ni???Nampok sangat menipunye!

Sebahagian je yang nak bergambar..Yang lain mood tengah frust kot..hahaha..
Akibat tak stretching dengan betul, paha kiri aku cramp!Terhinjut-hinjut nak jalan..Macamlah kau selalu stretching masa training.Maybe sebab main semangat sangat kot..Biasanya kalau cramp aku teruskan main, gerak2kan kaki sampai rasa panas tapi balik rumah tu aku pergi layan TIDUR..Bangun tu terus rasa sakit..Padan muka! Kamu2 jangan buat macam ni taw..Sayangilah kaki anda..Tapi sekarang dah oke dah, ini jasa krim sapu ULTIMAX, memang cepat bertindak! Sila dapatkan di farmasi berhampiran anda segera!

nasi tambah : feel masa LAWAN dengan TRAINING memang beza..kita akan rasa 2kali lebih penat dan nervous..So, janganlah korang suka2 hati boo kalau atlit kita kalah..SELAMAT HARI BELIA !!!

Comments

miszlullaby said…
takpe..menang sorak pun cool jugek~ hahaha..ML neyh lagi lah hampeyh bab2 men game neyh =)
niesz said…
syok nye, dah lame niesz x main badminton, bgus tuk kesihatan kan..heee...
tahu takpe.kalau tak strecthing or warming up btl2 boleh sakit kaki dan badan almost four days :)
alexa yussida said…
hehe..xpela kalah pon yunk..kata dah mind set nak suka suka je :)

teruskan usaha..hehe
^ Uncle Syaf ^ said…
ahhh tidak!!!!!! kenape tak ajak uncle join skali...nanti boleh tido cepat..hahahah


lame siot tak main badminton nih,

perlukah perjelaskan baju tu??? ha3 nice word....ke3, nanti nk ciplak ayat tu ...ha3
zati embong said…
gedabak besar pnya lampu!haha

dLa main kat dewan mana 2?jat plg familiar dwan doc sulaiman la.haha
JIJI YU said…
ko mmg terrer eh
Zura said…
xpe dla..cube lg next tournament..chaiyok chaiyok chaiyok..
amalina said…
semangat main badminton..=)
... said…
as salam..
wah! macik dla menang! ahahaa~ cumel jer XD

jangan lupa open table =p
oh yep, pakcik ada buat blog baru nak melalut dalam english la pulak. nak tarik visitor dari luar

=p

http://accidental-rt.blogspot.com
sahromnasrudin said…
hebat jugak pejabat MARA nie kan..boleh la jumpe diorang nak buat loan..agak2 senang lulus tak? hehehehee
nelly said…
best nya !! cool beb ~
=)
khairunnisa ♥ said…
tahniah dLa. waa, pihak lwn
taknak tunggu ye mula2. akhirnya
dla menang gak ^_^ wee.
HonEyBuNNy said…
ila kalau kaki cramp terus menjerit2 macam orang gila...haha...

sebab sakit la...

best la tengok main badminton..rindu lak nak lawan badminton..dah lama tgl zaman men badminton..hehe...
Cik TeN10 said…
haha kelakar je caption2 dla tuh.. tak pe.. menang kalah adat pertandingan.. yg penting enjoy :) da lama xmen badminton.. rindu gila msa zaman buat preparation kt u dlu.. ptg2 mesti turun men badminton ! seronok !!
Papa Mifz said…
papa mifz bukan aje lama x main badminton,dah lama sgt rasanye x bersukan....huhu tu yg badan naik nih...hehe
Awatif ^^ said…
wow!

nampak best giler!

teruskan usaha lagi ye dla DAN:d
hahaha..selamat hari belia kak :D

Mari menghayati di cni
new hope
eyjalukman said…
haha
dah lama eyja tak main badminton , keje kumpul lemak je skrg . hee ;)
Sasa Al-Sharif said…
walaupun kalah perlawanan, tapi kekal juara posing. caya la :)
Ain Zulaikha said…
dah lama tak berpeluh2 lah.. kalau tak berpeluh makan sup panas je.. hehe bestnye dapat bersukan.
izzad b* said…
wah!hebat! :)
adan said…
apa la korang ni.. belum bertarung dah set tanak menang.. nak men suka2 je konon.. saya agak team lawan tu menang sebab memang marah kat kroang la tuh.. selamba je korang lambat kan.. yg nak salahkan lantai apa pasal? ahahahaha...
d_LA said…
@^ Uncle Syaf ^
Siyes uncle lps main trus dpt tido dgn bahagia sbb dla dlu salu gak insomnia tp lps main sukan ni jd senang nk tido..
d_LA said…
@zati embong
jat, tu kat dwn dr.sulaiman la tu tp dla x suke..best lg kat dwn skolah chung hwa..
d_LA said…
@...
pakcik ni baca sambey tido ke??mana ada menang??hahaha..
d_LA said…
@khairunnisa ♥
sha salah baca kot..ekceli kitorang kalah la sha..huhu
d_LA said…
@adan
alamak adan dah marah la..bkn xnak menang adan, tp dla pernah aritu skali nak sgt menang pastu kalah, serius rs x puas ati giler2..moody berhari-hari sbb frust..

xpe, nt nak buat lg match ngan dorang time tu kitorang xkan senang2 bg can..muahaha...ganbatte !!!
ain zuraini said…
lepasni coba lagi taw!!
Hanis MY said…
wewittt cayalah dyla... yg penting ada senangat kesukanan...
aanie said…
yeah, tu dia..pesanan khidmat masyarakat dari dila...

aku ingatkan mu dah gemuk, rupanya baju yg besar..kekeke...
Gayahspears said…
amboi... siap nguap tu x tahan.. hahaha... ape yg penting??? kerjasama..hihi
Fariross said…
kalah bermaruah tak pe makcik... hehehe...