APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, May 29, 2011

ASTRO MEMPERMAINKAN SAYA T____T

ASSALAMUALAIKUM N HAI..
Korang tahu kan sukan yang paling aku gila sekali sukan apa..Yezzz..Sukan BADMINTON adalah yang paling aku rajin sekali buat entry kan..Bukan tak suka BOLA SEPAK, aku kipas susah mati SPAIN dan BARCA tapi sebab ramai blogger yang buat entry pasal bola kan so aku bagi peluang kat dorang la pulak menunjukkan bakat sebagai pengulas sukan..Macam badminton ni tak ramai yang gila2 follow kan..Pepun, tahniah BARCA sebab menang bergaya pagi tadi menentang MAN UTD..Walaupun mata aku on off masa tengok tapi time abang DAVID VILLA score elok pulak aku tengok..Haha..Eh, bukan pasal ni aku nak cerita sebenarnya..

Ni haaaa, pasal SUDIRMAN CUP ni laaaa..Tak semena-mena aku marah kat astro pasal tak tayang SUDIRMAN CUP kan sebab MALAYSIA OUT..Aku pun tak faham kenapa..Frustlah, takkanlah sebab Malaysia out terus cut kejohanan tu..Tapi nasib baiklah aku start kerja hari Ahad, so dorang ni nampak aku je suka la sembang pasal badminton..Tiba2 kawan aku cerita pasal Sudirman Cup, aku dah strat confuse dah..Cerita pasal LEE YONG DAE..Aik??Kan ke takde live??Tapi sangat pelik la sebab kawan dla cakap ada je kat astro rumah dia..Serius aku tak senang duduk masa tu sebab memang aku bukak CH801 takde..Check kat CH819 pun takde sebab masa balik kampung dia show kat CH819..

Balik dari kerja tadi terus aku off on astro tapi HATIKU KECIWA lagi memang takde pun..Disebabkan aku rasa macam pelik kan sampai rasa nak call astro je, aku tekan semua channel yang ada and you know what, apa kes tiba2 SUDIRMAN CUP PUNYA CHANNEL LARI KE CH995[TEST]...Kenapa astro?Kenapa astro??Betul2 mempermainkan perasaan aku taw..Tapi takpelah, janji FINAL punya aku boleh layan...Ouhhh abang LIN DAN..hahaha...Kepada ASTRO, maafkan saya sebab saya cakap awak HAMPEH dalam entry lepas..Sape suruh ko lari jauh2??Oke, stop babbling, terus aja deh ke keputusan akhir Sudirman Cup antara CHINA vs DENMARK..Silakan wartawan dla :D

Hahaha..peduli apa guna balik lukisan hari tu punya..janji hado..

Peter gade dapat kad kuning masa main tadi..Beliau ni kadang2 suka drama king gak..
So, tahniah sekali lagi team CHINA..Susah tol nak beat dorang ni kan..Haishhh..Tak sabar lak nak pergi training hari Selasa ni, hampir 3 minggu tak main..Saya betul2 tak sabar ni...Hins..hins..

nasi tambah : asal time lin dan main camera asek fokus kat sorang minah tu je??Sape minah tu??Awek lin dan kah??Habis saya ni sape bang??Cakap!!
Kalau BEST, sila LIKE

35 ORANG MENYAMPUK:

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahaha.. kak dila dan sukan tak leh di pisah kan :p

Aimi dan Pakcik Hashim said...

terlampau banyak channel ni susah gak

lg satu astro patut maklumkan pertukatan channel

hampeh astro. hik hik

Cik TeN10 said...

dla.. awk madu kpd awek tu lah.. haha O.o

Cik Asma BLuppy said...

ade bakat jd pengulas berita sukan...

kiwi said...

hehe..ade sorg kawan tu mint gk lin dan...pape pn nsib baik leh tgk kn ^^

RedVixen said...

pening jugak dengan astro ni...

blog-tips-kurus said...

sesungguhnya badminton hanya dimonopoli oleh org Cina & org Jawa.. tapi waris Jawa tu makin tak mewarisi la sekarang! kurang makan tempe la tu!! (",)

JIJI YU said...

pesal aku tgk elok2 je..

sahromnasrudin said...

chanel sukan dh potong..tgk kat mamak stall je heheheheee

Edy Zaidi said...

Malaysia dah kalah awal mmg xbest nak tgk piala sudirman ni...apa nak jadi dgn malaysia ni..ish

SyahmiFikri said...

haha.. u know kan astro! abes semua dia ubah cenel.. hampeh

HonEyBuNNy said...

kamu adalah madunya...hahhaha;-)

aanie said...

china mmg susah nak kalahkan la...laki pompuan sama kuat...

ish ish, aku igt bola je ada kad kuning...adeih...

[sutera kasih] said...

laa akak minat sukan ekk..sy kureng..tp kalo gimrama sy suka hihihi

Koleksi video Jozan

maCy said...

haha. d la suka beliau ea.. ta sunat tu yang. keke

*Miss Syahnia* said...

ada bkat jd pngulas sukan.. ;)

d_LA said...

@y u y u Z u l a i k h a
yerrr..tau xpe yuyu..

@Aimi dan Pakcik Hashim
tula pasal..astro sndiri pun blur..

@Cik TeN10
pitam!

@Cik Asma BLuppy
hahaha..berangan je lebih

@kiwi
hihi..dla suka dia sbb dia confident time main..best tgk

@RedVixen
mmg migrain!

@blog-tips-kurus
org jawa kuat ke?hehe..dla xtaw pun..dla kuat gak..kuat makan..haha

@JIJI YU
aku rasa aku pnye je kot biol..hehe..

d_LA said...

@sahromnasrudin
seganlah nak lepak kat mamak stall..lelaki xpe..heee

@Edy Zaidi
tulah psl..frust gak tp sbb minat lyn la jugak..mcm bola kan, xde kaitan ngan malaysia pun kita still layan kan..

@SyahmiFikri
hehe..suka2 hati dia je kan..hahampeh

@HonEyBuNNy
tidakkkkkkk !!!

@aanie
badminton pun ada gak kad kuning tp jrg la kena..bygkan kalo kena kad merah camne..hehe

@[sutera kasih]
ekceli dla mmg suka tgk sukan..gimrama pun feberet gak tu..hee

@maCy
hahaha..macy ni..dla x serius la..main2 je

@*Miss Syahnia*
hahaha..pengulas sukan dlm blog pun jadilah kan^^

fadh leyanie said...

pengumuman rasmi : lin dan sudah berpunya..ngeh3..

puteri ain said...

siapa perempuan tu ? meh prgi sekeh meh . haha

daddyzkool said...

masih dalam permerhatian utk berpuasa...heeeee

ibnu said...

tetap semangat !

wahida idris said...

hahahah, jeles ke?

Hanis MY said...

waaa mmg ssh nk beat kan, sib baik ada blog dyla ni kalau tak sure tak terhapdet hehe, ala comeinya dyla jd pembaca berita i likeeee...

apik pehe said...

hehehe..3-0 tuuu..xder fight langsung..hehehe

chemay said...

boleh jadi pengulas sukan dah d-la lepas niee
:P

nik rosmawati said...

suka tgk suka bola sepak dan badminton.kalau sukan lain tayang kat tv mmg tak layan la.hehe

Scya Lollita said...

tgk sukan cik scya tak suka .
join sukan cik scya suka .
rindu zaman kegemilangan acara balapan masa sekolah plak (':

rayne rawt rawt said...

astro skarang banyak main siaran ulangan . kadang2 frust jugaakk . aku boleh je kalau takde astro . tapi aku akan gila lau takde internet dirumah nih ! muahaha

Gayahspears said...

kan aku da cakap dengan kau dr dulu lahgi.. awek Lin dan aku~!!! kenapa tak paham2?? hahaha

alexa yussida said...

awak tukang lukis potret saya..kekeke

Azroy Kassim said...

Hoki! Hoki! Haha.

Roy minat gak badminton. Pernah main negeri.

d_LA said...

@fadh leyanie
arghhhhh tidakkkkk !!!

@puteri ain
jum kite gi sekeh dia laju2 pu3..hee

@daddyzkool
berpuasa??ganti pose thn lepas ke?haha

@ibnu
yesss..tetap semangat!

@wahida idris
huwaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

@Hanis MY
tu rrr dorang dasat sgt main k.hanis..kecik palo tgk set dio..haha

@apik pehe
denmark ni naseb baik la jmpe team x kuat tu dpt gi final..rasanya kite better dr denmark lg sbnrnya.

d_LA said...

@chemay
pengulas sukan lam blog boleyla..haha

@nik rosmawati
2 jenis sukan tu mmg peberet dla^^

@Scya Lollita
scya ni cam kwn dla walaupun dia atlit tp rncgn sukan dia x minat..dla lak bkn terer pun sukan tp minat tgk org main..hehe

@rayne rawt rawt
aku kalo xde astro, dok lyn tv1 n tv3 jelah..tupun snow semacam je..sbb tu aku kena psg astro tu..tp siyes kalo internet xde mmg leh jd biol..hehe

@Gayahspears
ape yg ko ckp ni??aku x phm..haha..x kira, aku x percaye sume tu..wakaka

@alexa yussida
nt kalo dla lukis jd angelina jolie jgn mrh taw^^

@Azroy Kassim
badminton..badminton !haha..
hebat betul kau smpai main negeri..aku wakil kampung je..kehkeh

zati embong said...

kalau team china ada,psiko terus jat.belum plus main kt tempat diorg lagi.hebat betul.

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥