APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, May 07, 2011

ADEH ! KENAPA SAKIT SANGAT NI??

ASSALAMUALAIKUM DAN HAI...
Pagi selepas subuh semalam aku dan roommate pergi AEROBIK..Sebenarnya dah lama gila tak aerobik..Biasalah lepas subuh sambung balik perjuangan yang terbengkalai..Hehe..Dulu aerobik ni time petang so lepas balik kerja kitorang pergi..Tapi sejak tukar time ni kadang2 je mood nak pergi aerobik tu ada..So, semalam dengan semangat yang kental kitorang pergi..

Kemain semangat lagi buat ke kanan ke kiri ke depan ke belakang, terlentang dan terkangkang.Kemudian habis aerobik tu JOGGING keliling taman pulak plus main angkat berat la apa lah...Pendek kata segala benda yang ada kat taman tu sume aku main..Part paling best lepas JOGGING kitorang pergi SHOPPING barang dapur pulak..Mula-mula ingat nak beli kuetiaw je sebab nak balik goreng...Tapi bila dah masuk benda lain yang kitorang grab dulu..Tak peduli dah time tu pakai SELUAR TREK dan KASUT SUKAN ke apa..Hehehe..Punyalah tak sedar diri shopping, dekat pukul 12 baru sampai rumah...

Tapi bila bangun pagi ni adehhh..HABIS SAKIT BADAN ni...Arghhhhh...Paling teruk kat BAHU ni..Sakit gila nak pusing-pusing! Huwaaaa..Ottokae! Roommate dla dari semalam lagi cakap sakit tapi aku selamba lagi semalam..Pagi ni je start sakit..Pelik gak, masa main BADMINTON takdelah sakit macam ni..Mesti sebab aku over main ANGKAT BERAT kot.Ouh tulang temulangku perlukan ANLENE ye??Tapi aku tak minum susulah..So bad...Semalam ada hati nak join EXPLORACE minggu depan tu tapi rasa memang tak boleh pun sebab SABTU DEPAN dla ada MATCH BADMINTON..Jangan carik pasal la, kang tak pasal2 nak angkat raket pun tak mampu..huhu..



ANYONE CAN MASSAGE MY BODY??ANYONE?ANYONE? Huhhh..NO ONE T___T.Kalau dah kawen sah2 aku suruh encek suami tolong urut ni..heheh.. Ingat ya kawan2, nak bersukan boleh tapi jangan push sangat.Sila sedar diri sikit yang kau jarang2 bersukan ni..Jangan nak overdo pulak! Slow and steady sudah^^

nasi tambah : kalau tak minum susu nak ganti dengan apa ek kalsium tu?? Agak2 SOYA oke tak?
Kalau BEST, sila LIKE

29 ORANG MENYAMPUK:

GaRy™ said...

hehehe.. gary pun slalu camne.. overdose excercise... dah terlebih semangat, nak buat camana.. huhuhu..

cik heroin said...

haha, kena steady kak, sllu brsukan, klo stop n lpas bbulan bru bsukn blek, cm gitu lah jdi. haha

ini aku? said...

haaa dimana ko erobik tu?

ubi said...

badmintn tu jgn smash lau bdn x mmpu..bg trick bal je..huhu..depan belakang kiri dan kanan..

Anisa Hang Tuah said...

hiks..dah lama tak jogging

zacky ~786~ said...

alaa cian....

get well soon k.. :)

ishiko said...

dla eksaited sgt bersenam ^^

Awatif ^^ said...

memg terlebey excited tue yg sakit habis. kalau jarang bersukan mesti sakit.. :(

alexa yussida said...

ishkishkishk..kang dah sakit badan..lenkali slow n steady je bersukan n wat kije:D

tc ye dla

JIJI YU said...

muhehe..sakit oghak nah..bahayo tuu

ain zuraini said...

urut sendiri ajelah yek..cpt2 cari encik bakal suami..ehehehe

Cik TeN10 said...

otot terkejut la tu.. lama2 ok la tu nt.. take care ea.. ^.^

haslinda said...

aik...bersukan sampai sakit2 badan ke???bersungguh bebenau bersukan ni...^^

nelly said...

jaga diri elok2

anie,Nagoya said...

kalo kkanie yg g erobek le....gerenti kene g hosp.tulang semua lagilah dah berkarat.kahkahkah....

wahida idris said...

hai,saya datang baca entry awak :)

zati embong said...

bersemangat waja betul la dLa!

hihi jat last exercise masa kat u.haha.2pun sbb paksa.

dLa tmpal la pandol 2.panaflex eh?ke apa nama dia.huhu

HonEyBuNNy said...

semangat bersukan neh...hehe..

cepat2 tawin nanti hincik suami dapat urutkan...;-)

SiS NaD said...

SaLaM CiK DiLa....

MeSTi JaRanG XCeRCiSe Ni.. SaMa La caM SiS... SiS PuN Tak miNuM SuSu.. HuHu!~

airaniez wirdani said...

aiyo Dla..kalau sampai sakit2 lepas bersenam ssh gak tu.Mungkin kena minum susu anlene atau makan vitamin as makanan tambahan kot.^_^

Rozuan Ismail said...

terlebih aktif ni.warming up tak sebelum aerobik semalam?kan dah sakit 1 badan.

pakai yoko yoko.huhu

Bigdaddyz said...

biasa la kalau dah teruja sangat....

Sasa Al-Sharif said...

rugi la tak minum susu. pelik la.

cuba la manja2 dgn ibu mintak massage :)

Far8 budak baik said...

senang cite..terjun bangunan jelahh..
hahaha..=pkalau aku pi
cari mesin urut..masukn seringit..
tido terus kat situ haha

apik pehe said...

haaa tu laaa..bajet kuat la tu main lebih2..hahaha..

massage body??xnk aih..belom kawen lagi

... said...

as salam..
huhu..
rajin gak akak ni berjalan2 jogging bagai. saya dah tak terlayan nak buat semua tu. sibuk jek manjang

>_<

lenguh2 pasal stress kat otot. ototo bila dah stress, tak bagi ia rehat dengan betul
huhu..

macam yang akak cakap. sakit kan?
hehehe

=p

ish akak urut pakai kerusi ut=rut RM 2 tu. sedap apa. ngeee

=p

... said...

oo kak. pasal blog saya. kosong camne tu? template blog pun tak takde? kiranya kosong satu skrin? kena skroll bawah? huhu.. akak kena bagi feedback cepat2.

adei..

Redbloodsnow said...

bdn zie pun need a massage gak ni. haa mehhh kta massage gilir² nak? :P

ketikketok said...

Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh..rahsia hilang segala sakit dan tingkat ketrampilan daripada alam semulajadi nano mikrofungus dan tumbuhan

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥