APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, May 08, 2011

1 LELAKI 5 PEREMPUAN

ASSALAMUALAIKUM DAN HAI...
Ukhuwah tidak mengenal JANTINA, USIA atau PANGKAT..Alaaa memang wujud pun kan jenis berkawan dengan yang setaraf aja, yang sama umur aja atau sama-sama jantina je..Tak salah nak berkawan dengan yang tidak SEJANTINA ni as long as kita pandai jaga diri, maruah dan adab sudah..

Ada 1 BUDAK LELAKI ni kesian benor aku nengoknya..Sorang-sorang aja dia..Biasanya berkumpulan, tapi ada kitorang kisah, berkumpulan ke, lone ranger ke memang dah jadi adat kitorang dah..Layanan tetap sama babe..Takde istilah diskriminasi wujud kat sini ya..So pada 5 MEI 2011 bersamaan 1 JAMADILAKHIR 1432H iaitu pada hari KHAMIS bersepakatlah kami mengheret JEJAKA HANGAT sorang ni pergi makan..Tapi ada tujuannya, bukan saja2 nak menggedik belanja beliau ni..heee~~


Sebabnya, KHAMIS baru ni hari last budak bertuah ni PRAKTIKAL kat ofis kitorang..So, memang dah biasa dah, setiap kali adik2 habis praktikal, kitorang akan treat something kat dorang..TANDA PENGHARGAAN DAN UKHUWAH..Janganlah sebab dorang ni just budak praktikal korang nak double triple standard pulak kan..Layan tak layan je dorang ni, konon tak nak bagi mukalah, bajet senior..Phuiiii, serius makcik tak suka orang pesen camni..Nanti esok2 adik2 ni jadi bos hah hamik kau, jangan kau tanya kenapa bos itu sungguh poyo terhadap kau..Sama je, adik ke, junior ke, nanti dorang akan amik alih status kita kecualilah kalau dorang tu TAK PANDAI HORMAT haaa bolehlah kau sembur dengan cili..Hehe..


So, layan aja deh momen bersama beliau ni..Makan kat KFC je..Makcik ikut je perut dorang ni sebab makcik tak kisah pun nak makan kat mana..Entry KENANGAN je ni, takde maksud lain, nanti makcik lupa pulak kalau tak buat entry..Sape nak makcik belanja meh praktikal kat ofis kitorang..


Ini bukan FAIZAL TAHIR tapi FAIZAL PRAKKKKK..Isy budak ni ayam tak lepas tu..Akak2 sibuk nak posing je..


Makcik dyla tu kenapa MUNCUNG MANIS je tu?? Tak AYU langsung beliau ni..


Saya dah kenyang..Pipi terus jadi TEMBAM gitewwww...


Kau sarah memang suka spoil gambar orang kan..hahaha..

Disebabkan si Sarah ni suka spoil pic orang maka aku suruh beliau snap pic aku dan Faizal..hehe..Sebagai kenangan la kononnya ni..Aku kan hidup dalam kenangan..Sape nak berkenalan dengan FAIZAL sila tinggalkan no.hp + kredit RM10 kat komen..hahaha


Kepada FAIZAL, tahniah sebab berjaya habis praktikal dan tahan dengan beban kerja yang banyak.Thanx juga sebab selalu join ofis kitorang lawan FUTSAL..Nanti dah dapat keje JANGAN POYO2 sangat taw, jangan BULI2 junior, jangan ACTION KAMEN tak tentu hala oke..Oleh itu, marilah kita bekerja dengan hati yang TENANG ya semua^^

nasi tambah : Oh yea, bahu saya dah oke dah setelah diyoko-yoko dengan serius semalam..Terima kasih yoko2 dan juga korang^^
Eh, jangan lupa tengok FINAL BADMINTON MATCH[Malaysia Open Grand Prix Gold] PETANG NI PUKUL 6.00PM..Main kat Kedah tu..Kalau aku kat Kedah sure2 aku pergi..Haishhh..Tapi nasib baik LIN DAN xde..heheh
Kalau BEST, sila LIKE

36 ORANG MENYAMPUK:

miszlullaby said...

bahagia betol jadi jejake hangat ituh!!!hahahhaha..at least dapat key ep ceeee

alexa yussida said...

ingtkan pakwe dla td :P

bagusssnyeee kakak2 senior layan adek praktikal cmtu:D

Fyzal said...

baru la bersemangat budak tu nak masuk alam pekerjaan. selamat berhujung minggu dyla.

zacky ~786~ said...

smlm mkn kfc kt alamanda.. pastu kn.. terlibih satu buger colonel.. hahaha.. best3.. :P

haslinda said...

wah...kacaknye jejaka itu.da berpunya ke???hehe...kim slm kat dia ek dla...^^

amny said...

dah lama xmelantak kfc...tbe2 terliur bile tgok nii..^^

cik heroin said...

baiknya senior2 ni.haha.

zati embong said...

bla eh bdak praktikal nk masuk ofis lagi.xbestlah xde adik2 kat ofis.hihi

misyamissyou said...

hehe..ingtkan adik bradik 1 lelaki 5 prempuan tadi..hehee

adan said...

pergh.. mesti faizal semangat je kan dikelilingi wanita.. fuiyoo..

JIJI YU said...

mueheh..aku pon rasse cam nak praktikal tempat ko la weh..

Far8 budak baik said...

kalau aku mmg heaven gile lahh
mcm tu..nk gakk..
wehh nnti lwn futsal ngan ahli blogger lakk..baru ar hehe

nurdani said...

kih3...comelnya budak praktikal tu.

suka la dengan header dyla......cantik!

nelly said...

hahaha .sweet ..
:p

Awatif ^^ said...

comel je kak dla kite wat muncung tue. opis makcik kat mane? nak keje si2 lah, ley mkn free. kfc pulak tue. nyummy!

jaa64 said...

waaa...comelnyae :)

baru nampak muka akak jelas2 :)

ubi said...

hensem gak ni..seb baek aku bukan gay!..ahahah

khairunnisa ♥ said...

best bila praktikal *(^-^)* memang syok kena belanja makan.. hm, tak lama lagi habis praktikal =.=" sedih lak rasa. psst, tadi kenyang makan kfc gak ^_^ take care dyLa.

... said...

as salam..
gambo yang first tu, ingatkan akak yang tengah tu. haha =p

bestnya 5 orang akak2 belanja dia makan. ngeee~
oh! yoko2 kan kalau sapu kat perut, nikmat tau kak~

hahaha

XD

ini aku? said...

wah aku pon teringin.

Gayahspears said...

jambu la muke lelaki nie.hahaha


dyla... upport blog baru gayah ya..nk aktif balik cam dulu..hihi

http://belog.gayahspears.com/belog

Nur Liyana said...

hahaha..mesti jejaka yg satu tue tersenyum bangga!!!hahhha
nk mkan kfc gak:)

aleen aiden said...

woah bestnye keje kat tmpat korang..alin nak prac kat ctu gakla.heee

puteri ain said...

hot and spicy tuuu :D
sdp ..:D

maCy said...

xde kua gmbr pn :(

Redbloodsnow said...

WAHHHH...sure dia bangga berada dlm awek² cute..hiksss.

Shamsuddin Amin said...

bertuahnye si jejake tu...
ak time nak habis hari tu
x de sape pon yg blanje... huhu

anie,Nagoya said...

amalkan sikap mesra alam.....tp jgn lelebih ya....

airaniez wirdani said...

amboi.comelnya budak praktikal..seronok klu leh buli..hihi

Papa Mifz said...

boleh eh dia sorang je laki kat situ...kalo papa mifz mesti dh segan silu dah..hehe

HonEyBuNNy said...

ingatkan semua aweks dia tadi..hehe...

**tetiba lapor KFC la..hehe

blog-tips-kurus said...

psstt! dia ade abg solo tak? kim slm yek. hoho! :-)

ain zuraini said...

pemuda tu kosong lg tak?? leh la dla ayat...ehehehe

Sasa Al-Sharif said...

dulu masa sekolah aku mcm tu jgk. kwn ramai dgn pempuan. dah masuk matang sikit, mula la mengelak dari kwn2 pempuan.

mula2 masuk univ. pun mcm tu. tp dah kurang bila dah kumpul ramai geng lelaki brutal.

masa praktikal pun mcm tu. apa pasal semua staf lelaki blah tak ajak aku? staf pempuan ramai2 ajak pi makan. terasa spt lelaki lembut. oh tidak! haha..

Kamal Hayat said...

Kasiannya cowok tu yee..Macam tu laa namana sahabat..?

CIK TOM said...

wah sorang je laki?memang hot la..hehe

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥