APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, May 31, 2011

TUTORIAL MELUKIS [ PHOTOSCAPE ]

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Hari ni nak share 1 tutorial mudah since ada beberapa orang yang mintak dan tanya kan..Dla ni segan sikit nak share tutorial sebab bukan pandai sangat pun tapi dah orang tanya kan so, dla share la ye sikit2..Hope benda ni boleh membantu korang la ye..


Ada yang tanya dla buat HEADER guna apa...Lukis KARTUN pakai apa..Aku tak guna benda canggih manggih sangat pun..Just pakai program PHOTOSCAPE dan MOUSE..Mula2 dulu dla nak cari program untuk buat HEADER je so terjumpa kat blog CIKBELOG[sori xleh bagi link sebab ada malware T__T] memandangkan PHOTOSCAPE paling senang dan cepat nak belajar berbanding program lain dalam erti kata lain aku malas nak explore lebih2..Then dla perasan kat program ni ada tools untuk lukis2 so aku trylah lame2 cam best la pulak..Tu yang pantang datang idea laju je conteng sana sini..Tapi mula2 memanglah susah nak HANDLE MOUSE ni, asyik lari merata-rata je kan bila nak lukis..Kena sabarlah sikit..So, let's begin !!!!


Ini rupa bentuk photoscape..Kalau takde, download je..Klik yang bulat tu dulu ye..

Klik kat button yang macam rupa chestnut tu pastu adjust size ikut suka hati korang then klik edit..

Jadilah rupa macam ni..Kalau nak start melukis, amik object pastu adjust la kaler, line tebal mana baru boleh start lukis2^^

Disebabkan aku malas nak kaler maka aku amik line yg ada kaler terus..Korang zoomlah kalau rasa kecik sangat nak lukis..kalau korang nak kaler klik TOOLS oke..Aku malas nak kaler2 ni

Maka inilah hasilnya...eh, practise ke practice ek?tetibe konpius
Actually aku ada buat VIDEO [bukan lukisan atas ni] tapi disebabkan memory ada sikit je hasilnya tak seberapa, tupun dah amik masa 5 minit..Dah lukis paling simple dah nak tunjuk kat korang. Aku ada upload kat YOU TUBE tapi rasa cam tak perlulah share kat sini..hehe..tunggu nanti aku beli graphic tablet ke..Baru la lebih cool berbanding guna mouse ni..Leceh wehhh mouse ni tapi sebab dah minat kan laluku redah onak duri dan lautan api...Oke, selamat mencuba ya.Tak faham sila tanya, InsyaAllah ahkak leh tolong^^


UPDATE !!! SEKARANG SAYA DAH BERTUKAR MELUKIS MENGGUNAKAN PAINT TOOL SAI PULAK^^ PAINT TOOL MEMANG AWESOME & LEBIH PRAKTIKAL..KLIK PAINT TOOL SAI UNTUK LIHAT TUTORIAL


nasi tambah : tengah cari masa nak blaja photoshop pulak..

Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, May 29, 2011

ASTRO MEMPERMAINKAN SAYA T____T

ASSALAMUALAIKUM N HAI..
Korang tahu kan sukan yang paling aku gila sekali sukan apa..Yezzz..Sukan BADMINTON adalah yang paling aku rajin sekali buat entry kan..Bukan tak suka BOLA SEPAK, aku kipas susah mati SPAIN dan BARCA tapi sebab ramai blogger yang buat entry pasal bola kan so aku bagi peluang kat dorang la pulak menunjukkan bakat sebagai pengulas sukan..Macam badminton ni tak ramai yang gila2 follow kan..Pepun, tahniah BARCA sebab menang bergaya pagi tadi menentang MAN UTD..Walaupun mata aku on off masa tengok tapi time abang DAVID VILLA score elok pulak aku tengok..Haha..Eh, bukan pasal ni aku nak cerita sebenarnya..

Ni haaaa, pasal SUDIRMAN CUP ni laaaa..Tak semena-mena aku marah kat astro pasal tak tayang SUDIRMAN CUP kan sebab MALAYSIA OUT..Aku pun tak faham kenapa..Frustlah, takkanlah sebab Malaysia out terus cut kejohanan tu..Tapi nasib baiklah aku start kerja hari Ahad, so dorang ni nampak aku je suka la sembang pasal badminton..Tiba2 kawan aku cerita pasal Sudirman Cup, aku dah strat confuse dah..Cerita pasal LEE YONG DAE..Aik??Kan ke takde live??Tapi sangat pelik la sebab kawan dla cakap ada je kat astro rumah dia..Serius aku tak senang duduk masa tu sebab memang aku bukak CH801 takde..Check kat CH819 pun takde sebab masa balik kampung dia show kat CH819..

Balik dari kerja tadi terus aku off on astro tapi HATIKU KECIWA lagi memang takde pun..Disebabkan aku rasa macam pelik kan sampai rasa nak call astro je, aku tekan semua channel yang ada and you know what, apa kes tiba2 SUDIRMAN CUP PUNYA CHANNEL LARI KE CH995[TEST]...Kenapa astro?Kenapa astro??Betul2 mempermainkan perasaan aku taw..Tapi takpelah, janji FINAL punya aku boleh layan...Ouhhh abang LIN DAN..hahaha...Kepada ASTRO, maafkan saya sebab saya cakap awak HAMPEH dalam entry lepas..Sape suruh ko lari jauh2??Oke, stop babbling, terus aja deh ke keputusan akhir Sudirman Cup antara CHINA vs DENMARK..Silakan wartawan dla :D

Hahaha..peduli apa guna balik lukisan hari tu punya..janji hado..

Peter gade dapat kad kuning masa main tadi..Beliau ni kadang2 suka drama king gak..
So, tahniah sekali lagi team CHINA..Susah tol nak beat dorang ni kan..Haishhh..Tak sabar lak nak pergi training hari Selasa ni, hampir 3 minggu tak main..Saya betul2 tak sabar ni...Hins..hins..

nasi tambah : asal time lin dan main camera asek fokus kat sorang minah tu je??Sape minah tu??Awek lin dan kah??Habis saya ni sape bang??Cakap!!
Kalau BEST, sila LIKE

Saturday, May 28, 2011

BON VOYAGE MA & AYAH

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Disebabkan tak sempat blogwalking kaw2 maka aku rasa macam dah lama gila tak blogging..Seriously start balik kampung pada hari SELASA hari tu aku betul2 busy dengan hal family..Sempatlah update 1 entry sukan yang aku dok frust sangat then masa lawan KOREA pun kalah jugak kan, time tu aku tak dapat tengok sebab ada kat airport.Bila aku balik bukak astro terus dorang tak tayang dah SUDIRMAN CUP tu, mentang2la Malaysia dah out..Hampeh tol astro ni..


Alang2 tenet tengah oke sikit, actually kalau time semua orang tengah lena diulit mimpi hahh memang baik jerrr dia..Takpelah, berkorban tidur sikit demi blog..hahaha..Entry ini khas untuk MA dan AYAH..Jarang2 sekali aku story pasal family kan, sebab family saya semua low profile, dorang taknak tumpang glemer lady dyla katanya padahal dorang tak tahu pun aku ada blog kecuali SIS je taw..Hope SIS tak nangislah baca entry ni ye..Sebenarnya MA dan AYAH nak pergi mengerjakan UMRAH..So, sebab tulah kitorang pergi airport petang KHAMIS tu..Semua balik kecuali kakak ipar kat Melaka sebab tak dapat cuti[ramai tengah Q nak deliver baby] dan juga SIS kat LANGKAWI sebab tengah sarat pregnant..Sabar ye sis, tahu sis rindu sangat2 kan, nanti kitorang pergi melawat sis kat LANGKAWI, tunggu MA n AYAH balik dulu..Layan jelah gambar2 kat bawah ni ye..


Para peserta yang sampai awal..hehe..Sebab ramai lagi yang tak sampai sebenarnya..

 
Keluarga besan ma..Walaupun uzur tetap datang jumpa ma.. TerharuT__T

Bersalam-salaman sesama saudara..Bukan senang nak kumpul ramai2 ni..

Panggilan akhir..Tiba masanya untuk ma dan ayah bertolak T__T

Tok ayah dan cucu2nya..

Ma dan ayah..gonna miss them T_____T

Wuhuhuhu..Babai tok ayah dan tok ma..

Bereksen sebelum balik..hehe..
Syukurlah aku tak nangis sebab aku kalau dan start nangis memang teruklah..Tapi SEBAK tu ada lah..Mahu tak sebak weh, bukan dekat taw..Anakmu ini hanya mampu berdoa hope ma dan ayah SELAMAT SAMPAI DAN SELAMAT PULANG nanti..Sebelum pergi mak aku sempat pesan suruh "cepatlah kawen"..Aku pun jawab "doa2lah kat sana"..hehe..Apapun aku bersyukur sangat sebab IMPIAN ma dan ayah tercapai untuk ke sana..Alhamdulillah =)

nasi tambah : seronok sembang ngan anak2 buah aku yang ramai tu^^
Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, May 26, 2011

SUDIRMAN CUP 2011 INDONESIA vs MALAYSIA















Frust? Memang frustlah nak2 kalau lawan dengan Indonesia aku rasa cam tak boleh terima je kalau dorang menang..Tapi nak buat camne, pemain wanita kita memang agak jauh terkebelakang sikit walaupun REGU WANITA dan REGU CAMPURAN sudah sehabis daya berentap tadi..Kesian masa tengok perseorangan wanita kita masa lawan..Memang teruk kena..*Cakap banyak kau dla, pergi mainlah kalau terer*..Sebenarnya bajet kita boleh menang tadi, beria aku siap lukis lagi konon nak bagi kelainanlah entry sukan kali ni biasa kan laporan skema tu cam boring je korang nak baca, sekali kalah la pulak..Tapi update jugaklah, penat kot tangan ni dok lukis..wuhuhuuu..

Petang kang nak pergi airport..Nantilah kita ceciter next entry ya kenapa aku ke sana..So, sorrylah kalau dla slow sikit blogwalking ya..Take care semua^^

nasi tambah : LIN DAN makin kurus lah..kenapa abang??kenapa abang?kau diam peah <-- itu sepah punya dialog daaa...hahaha
Kalau BEST, sila LIKE

Monday, May 23, 2011

Masalah RUMAHTANGGA kubawa ke BLOG

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Kali ni nak share masalah sikit dengan korang...Bukan selalu ni mengadu domba dengan korang kan..Nak2 pasal masalah rumah tangga ni..Wajar ke cerita kat blog??Ahhhh..peduli hape, dah tak tahan dah ni..Nak mintak korang bagi PENDAPAT ! Boleh?

Relax..relax..bukan masalah hubungan suami isteri sebenarnya..Manalah aku ni kawin lagi..Ini masalah rumah tangga kat RUMAH SEWA ni..Kitorang ada masalah yang agak SENGSARA sekarang ni..Walaupun bukan sepanjang hari tapi SETIAP HARI tanpa diduga benda ni berlaku...

Benda ni berlaku kat bilik kitorang je..Memandangkan aku tidur kat MASTER BEDROOM so aku dikurniakan seorang roommate yang sama sengal dengan aku..Masalahnya adalah, kitorang cukup berdebar bila FLUSH dari BILIK AIR rumah atas berbunyi..Sebabnya...




Aku tak tipu oke..Tak tahulah kenapa, asal dorang flush je, GILA BUSUK menyelubungi ..SERIUS! Saat paling sengsara bila kitorang tengah MANDI, tengah2 syok bersabun tu korang bayangkan tiba2 bunyi FLUSH..Disebabkan kadang2 tak tahan gila terpaksa keluar dari bilik air dulu biar BAU tu pergi..Tak payah nak mengada pergi spray perfume ferragamo ke clinique ke totap hado bau tu.Perghhhhh, dia punya busuk sampai rasa nak termuntah T___T Aku syak mesti ade kebocoran ni sebab sebelum ni mana ada bau..Logik kot?



Apa kitorang nak buat ni??? Haruskah kitorang berterus terang dengan tuan rumah kat atas tu supaya dorang melepaskan hajat kat WC lagi satu???Tapi tak sampai hati nak bagitahu dan tak tahu cara nak cakap camne...So, kitorang pun biarkan jelah, bukan mati pun..Sentap je kejap..hahaha..Kalau korang, apa tindakan korang?? Janganlah suruh pindah rumah pulak..

"Woit dla, kau bajet besar sangat ke masalah ni hah??Orang lain lagi sengsara taw, dah ada tempat tinggal tu syukurlah, banyak songeh tol kau ni ye.. Blablabla..takde anak..blablabla..tak kawin..blablabla..tanah runtuh..blablabla..perang..blablabla.. bersyukurlah!" Itu jawapan yang patut korang bagi kat minah ni..Okbai!!!

nasi tambah: bersyukurlah, jangan rasa diri kita ni malang sangat ye sahabat2ku sekalian..Ada kerja, tubuh badan sihat tu dah satu NIKMAT yang besar taw tapiii jangan pulak kita mudah putus asa untuk selesaikan masalah..So, masalah BUSUK itu camne?hurmm..tahan jelah.WUHUHU..oke, esok pagi2 lagi saya akan BALIK KAMPUNG, kebarangkalian tak online tu sangat tinggi kot..tengoklah nanti.. selamba je hari selasa dah balik kampung ye..hee~ada hal sikit, tolongla tiup2 blog ni kalo nampak bersawang ye..TC^^
Kalau BEST, sila LIKE

Saturday, May 21, 2011

AGAK-AGAK LA NAK JOGGING PUN...

ASSALAMUALAIKUM N HAI...

Suasana ketika jogging...Sila amik mood sedang jogging di taman yang indah..
Perbualan di atas adalah rekaan semata-mata..heee~~
Sambil jogging mulut asyik pot pet pot pet je dan mata melilau sana sini..Tiba-tiba rasa annoying gila bila...


Serius benci bila ada perempuan yang niat nak jogging tu dah oke tapi PAKAIAN dorang MASYA ALLAH, gila ketat nak mampus! Aku yang perempuan tengok ni pun rasa MALU taw, korang dengan selamba je dok tayang bontot korang ye..Paling hebat ketika kau tengah main alat gym yang kena kayuh tu, makcik tak tahu nama apa ala yang macam basikal tu..Belakang kau, mamat2 sederet sedang menonton..Perghhhh, TAYANGAN AMAL berjaya kau lakukan..Nampak segala garis2 yang tak patut dilihat oke!!!!Grrrrrrr...Time tu geram je nak balut tubuh kau dengan DAUN PISANG tapi nasib baik takde pokok pisang kat situ.Please la, kot ye pun nak jogging, pakai elok sikit tak boleh ke?? Jadi apa2 nanti baru nak menyesal..Aku bukan marah, NASIHAT...

nasi tambah : broadband dah limit camnilah baru rasa heaven gila duduk kat opis..hahaha..sebab tu baru update ni -.-' dan sape2 yang FOLLOW sini pls ya bagi link..ramai yang takde link,camne makcik nak follow balik T__T

Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, May 19, 2011

Contest candid dari blog SUEMUNCET

ASSALAMUALAIKUM N HAI..
Pada hari yang bahagia ini, saya LAdy_dyLA ingin melangsaikan hutang yang makin lama makin sampai kemuncaknya..Sebenarnya suka lah jugak join CONTEST ni sebab rasa nak cabar diri kita kan, ada bakat ke tak..

Kali ini AWEK JEPUN CIK FATIN-CHAN yang tag dla untuk join contest dari SUEMUNCET..Comey bebenor nama beliau nih..CONTEST CANDID diberi nama..Kalau takde pic candid, FOTOGENIK pun boleh..Actually aku tak tahulah had berapa keping yang boleh letak..Maka aku pun PENING nak pilih gambar mana..So, mintak izin la ye dla letak beberapa keping gambar..Kalau2 rasa TAK PATUT bagitahulah ye, dla dengan senang hati akan delete T___T


Sebelum tayang gambar nak siapkan slogan dulu...
SAYA FOLLOW BLOG SUEMUNCET kerana blog beliau sangat simple, ringan dan sedap mata memandang, pendek kata lepak lama-lama pun takde hal punyalah ^^v..Keep on blogging bebeh!

Sila picit banner di atas untuk ke blog beliau..
GAMBAR2 YANG BAKAL BERENTAP !
Gambar candid ini dla capture masa pergi rumah kawan..Time ni kampung beliau dilanda BANJIR BESAR..Sebenarnya kiri kanan jalan tu ada rumah tapi semua musnah kerana BANJIR..Korang boleh baca selanjutnya kat SINI

SEMANGAT BOLA..hehe..Time ni masa HARI KELUARGA 2009.. Best tengok telatah budak2 ni main bola.. Tengok bajulah dah macam jubah gayanya..hehe..

Nampak je monumen ni terus rasa nak gi peluk ketat2 bajet sampai..Kawan dla pelagi, terus menjalankan tugaslah walaupun tanpa disuruh..hehe..MONUMEN MENARA KALYAN, UZBEZKISTAN ni lokasi dia kat TAMAN TAMADUN ISLAM, TERENGGANU je..tapi tempat ni sangatlah cantik..Boleh baca kat SINI, SINI dan SINI..Fine, gambar ni memang over  (-_-')


Peserta audition AF9 yang tersingkir sebab terlebih umur..haha..Actually ni masa JAMUAN RAYA 2010..Dorang ni owner pejabat kitorang..Memang pulun ahhh dorang KAROK sampai taknak berhenti..Jangan main2, dorang bantai LAGU MELAYU tau..
Satu2nya gambar fotogenik kot..Perkenalkan ANAK SAYA..ehhh, anak buah saya^^
Tak tahulah semua pic di atas tu dikira candid ke tak..Janji dah try sedaya upaya kan kan kan...PERHATIAN kepada DIA, KAMU, ANDA, AWAK dan SEDARA kerana korang telah ditag dengan sengaja.Yang lain kalau nak join silalah ye, contest ni tamat pada 21 MEI 2011..Lagi beberapa hari je ada..Okbai!

Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, May 18, 2011

CITY HUNTER

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Rasa macam dah lama tak share drama/filem dari negara kedua saya KOREA..hehe..Bukan lama tak layan, boleh kata hari2 kot dok layan mamat2 dan minah2 Korea tapi dla minat bukan sebab pelakonnya tapi jalan cerita tu penting babe..Malas rrr nak amik pusing kata2 orang yang cakap sebab layan kerana muka dorang hensem siap buat entry khas lagi untuk kutuk dorang...Rasa nak gelak guling2 je baca..Mudah melatah gak ek rupanya, macam aku ni tak minat cerita Indonesia tapi takdelah saja2 nak buat entry tak suka cerita dorang kan..Dah memang CITARASA masing2, mungkin ada yang suka tengok cerita yang SUKA DIDERA, SEDIH2, JAHAT nak mampus kan...Biorkannya aja...

Perghhhh...mukaddimah aje..Actually dla nak share DRAMA TERBARU ni, tak tayang lagi sebenarnya usahkan kat Malaysia, kat Korea pun belum tayang lagi..Sekali tengok dia punya TEASER wahhhh, teruja gila dah ni nak download..wahaha...Pelakon2nya pun memang dah femes amos dah..Peminat Korea memang kenal la..Actually drama ni diadaptasikan dari MANGA JEPUN yang bertajuk CITY HUNTER yang ditulis oleh "TSUKASA HOJO". Sebab dla memang suka gila drama yang action camni..Hope tidak menghampakanlah jiwa raga ini..Apalagi, geng kpop, jangan lupa saksikan ya..hehe..

Pelakon-pelakonnya :
Lee Min Ho as Lee Yoon Sung
[Famous dalam Boys Over Flower dan Personal Taste]

Park Min Young as Kim Na Na
[Famous dalam drama Sungkyungkwan Scandal dan I Am Sam<--Lee Min Ho pun ada berlakon gak.]

Lee Joon Hyuk as Kim Young Joo
Hwang Sun Hee as Jin Soo Hee
Goo Ha Ra[KARA] as Choi Da Hye

Oke, jom layan gambar2 dan teaser pulak^^

Bakal ditayangkan di Korea pada 25 MEI 2011 ini.

Orang Korea memang suka wat rambut camtu..hahaha..jimat masa malas sikat rambut kot dorang ni..Ada diorang kisah?

wahahaha...ailaik!

Teraju utama..

Smart abes rrr abang pakai tshirt hijau lumut neh...Boleh berkenalan?

Poster ni cun !!!

Komik Jepun.


Best kan teaser dia..Teruja gila dah makcik tengok ni..Tak sabar pulak nak download cite ni..Salah satu sebab utama kenapa aku suka sangat cerita2 dorang sebab diorang ni SEMANGAT GILA2 bila hadapi masalah, down pun kejap je dan perwatakan dorang ni lucu sangat2, comey tengok..hehe.. Annyong^^

nasi tambah : baru habis layan cite PLAYFUL KISS[cite ni dah lama sebenarnya] dan MY PRINCESS[baru jugak]..Okelah, not bad, quite fun..
Kalau BEST, sila LIKE

Monday, May 16, 2011

TERIMA KASIH...

ASSALAMUALAIKUM...
Sebelum kita ke berita utama sila tekan button play di bawah ini dulu..Konon2 baca entry ini sambil menyanyi lagi THANK YOU ALLAH by MAHER ZAIN, lagi feeling kot..Wahhh gitu..Lagu ni best kan, menusuk gila..Actually nak buat sendiri video tapi tak sempat, ya saya sangat busy jadi taip secepat bas cepat..Lukisan pun main conteng je..Hehe..


Dengki okeh tengok latest entry korang semua pasal HARI GURU even aku baca tajuk je, tak baca lagi entry korang sebenarnya..Super duper busylah, tak sempat nak baca lagi, nanti dla serang entry korang yer ..Maka dengan ini, saya selaku PELAJAR KURANG CEMERLANG mestilah taknak ketinggalan kan dengan arus kemodenan ini..Oke, SERIUS !

Bagi aku GURU PERTAMA adalah MA DAN AYAH sebab masa lahir mana nak pandai cakap kan..So, merekalah guru pertama yang mengajar kita bercakap..Belajar mengaji pun MAK dan AYAH yang ajarkan..Kemudian, barulah CIKGU2 SEKOLAH yang ambil alih tugas mak ayah kita dengan mengajar lebih mendalam lagi tentang MATEMATIK, SEJARAH, PENDIDIKAN ISLAM dan semualah yang kita belajar kat sekolah..Walaupun ada yang cikgu tak ajar pun tapi kita pandai2 sendiri belajar contohnya, DATANG LEWAT, PONTENG SEKOLAH, HISAP ROKOK, BERCINTA, DATING BELAKANG SEKOLAH, CONTENG MEJA/DINDING..Semua itu adalah hasil kepandaian @ kekreatifan dan keprotesan korang sebab tak tahu cara nak luahkan masalah yang terpendam.

Dipendekkan ceritalah SELAMAT HARI GURU buat semua pendidik di muka bumi ini terutama sekali semua yang pernah mengajar saya dulu, nak sebut sorang2 nanti ada yang tertinggal kang kecik ati pulak..Nak cerita memori masa sekolah tak perlulah sebab pernah aku cerita kat SINI..Dalam family dla sebenarnya ramai cikgu, kakak, abang, kakak ipar, abang ipar dan juga kawan2 sekolah pun tersangatlah ramai yang jadi cikgu sebenarnya. Juga para blogger yang bergelar guru, yang dla tahu JIJI, manakala MACY dan ANAT bakal guru.Hope korang berjaya menjadi PENDIDIK yang berjaya di dunia dan di akhirat..Amin...Tapi sedar tak sedar kan blogger pun ramai ada bakat jadi guru kan..Guru buat header, template, banner bla3...Oke apa, bukan senang tu..

Oh yeah, pic ni dikebas dalam entry yg lepas2..album sekolah ada kat kampung ma..

Sorry juga aku agak lambat untuk berTERIMA KASIH kepada DANI dan ZURA yang sudi buat entry pasal blog ni..Sori ya...DANI pernah 2 kali mention pasal blog dla dalam entry beliau..Thanx DANI tapi sedihlah, baru je nak kenalkan kat korang tiba2 beliau dah tutup blog dah..huhu..Dah lama follow blog dani sebenarnya, blog dia pun cantik sangat, dani pun kreatif orangnya..Dan juga ZURA yang sekarang giat melukis, teruskan melukis tau..Practice makes perfect dear..Semoga berjaya di dunia dan di akhirat ya laling2ku..AJA2 ^^Y

Dah lama tak conteng2 pakai pensil..terkaku lak rasa

nasi tambah : sedang berusaha tak buat entry panjang2 dah sebab ada yang salah baca entry yang lepas..Panjang sangat, orang pun pening nak baca..Hahaha..tapi susahlah nak pendekkan jadi pjg jugak :( nipun rasa macam banyak lagi nak taip sebenarnya..gila menaipkah aku?
Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, May 15, 2011

DAN KEPUTUSANNYA ADALAH...

ASSALAMUALAIKUM N HAI...
Alhamdulillah tamat sudah perlawanan persahabatan badminton antara pejabat kitorang dan PEJABAT MARA...So, sure2 la nak tahu resultnya kan..Seprais..seprais..

Sebenarnya kitorang mula2 tak nak main sebab partner dla tu ada hal..Nak suruh yang lain semua taknak so, aku pun malas la nak paksa2 kan tapi tiba2 partner aku cakap boleh pulak cuma beliau lambat sikit la join nanti sebab ada sebab, takpelah sebab turn kitorang last sekali..Tak bestlah kan tak join sebab dah deal baik punya dengan dorang.So, kitorang memang lambat sampai n you know what, pihak lawan merajuk taknak main sebab kitorang lambat..Women's double dorang dah nak balik dah masa kitorang sampai so aku pergilah explain kenapa lambat..Aku dah sehabis bermuka manis dah time tu,minta maaf semua n naseb baik dorang setuju nak main..Aku pulak tak tahu yang dorang ni sewa sampai 3 court, ingatkan 2 je so cepatlah sikit habis tapi masa kitorang sampai geng lelaki pun tak habis lagi main..Takpelah, mungkin kalau aku berada kat tempat dorang pun rasa geram gak kot..

So, kitorang tak sempat nak STRETCHING bagai, sampai terus masuk court, warming up racket kejap terus lawan..B4 start tu kitorang dah mind set main untuk suka2 je, tak perlu serius sangat takut nanti nak sangat menang stress pulak kan..Ops, sebenarnya kan, b4 main geng lelaki dah bagitahu yang dorang kalah, so sebab tu rasa macam tak payah nak push sangat la dan kitorang memang tahu yang rekod dorang agak bagus sebenarnya..

Agak2 dari ayat kat atas tu dapat tahu tak result kitorang?Yessss...Kitorang MENANG tahu! MENANG SORAK !!! Hahaha..Boleh tahan la power dorang trick ball, smash semua..Nak2 dorang agak tinggi dari kitorang, memang bonuslah..Lagipun maybe dorang tengah geram kot sebab kitorang SELAMBA je lambat..Pastu pulak dorang memang biasa training kat situ, kitorang biasa training kat lain..Memang beza okeh..LIGHTING kat situ serius tak best untuk WARGA RABUN SILAU macam aku ni..Lantai dia aku rasa macam nak runtuh je bila pijak..keriuk2 bunyinya..TAK BEST TAK BEST TAK BEST ! Yesss, itu semua adalah ALASAN bagi orang yang KALAH..Muahaha...Padahal aku pernah lawan dulu kat situ, MENANG JER..Sebenarnya kitorang boleh perform lagi bagus kot, nantilah kita deal lagi okeh..ko tunggu oke..Tunggu kitorang pergi berguru dengan LEE CHONG WEI..Haks! Dah, jom layan gambar pulak^^


Baju itu yang besar sebenarnya..Perlukah penjelasan semua itu?



Nampak tak LIGHTING dia sikit punya tak best taw!


Apa SNOW WHITE sangat muka minah ni???Nampok sangat menipunye!

Sebahagian je yang nak bergambar..Yang lain mood tengah frust kot..hahaha..
Akibat tak stretching dengan betul, paha kiri aku cramp!Terhinjut-hinjut nak jalan..Macamlah kau selalu stretching masa training.Maybe sebab main semangat sangat kot..Biasanya kalau cramp aku teruskan main, gerak2kan kaki sampai rasa panas tapi balik rumah tu aku pergi layan TIDUR..Bangun tu terus rasa sakit..Padan muka! Kamu2 jangan buat macam ni taw..Sayangilah kaki anda..Tapi sekarang dah oke dah, ini jasa krim sapu ULTIMAX, memang cepat bertindak! Sila dapatkan di farmasi berhampiran anda segera!

nasi tambah : feel masa LAWAN dengan TRAINING memang beza..kita akan rasa 2kali lebih penat dan nervous..So, janganlah korang suka2 hati boo kalau atlit kita kalah..SELAMAT HARI BELIA !!!
Kalau BEST, sila LIKE
There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥