APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, April 27, 2011

SEPERTI BERJELAGA JIKA AKU SENDIRI

ASSALAMUALAIKUM...
Wahai ENCIK MOOD?? Mana kau pergi hahhhh???Kenapa kau macam ni??? KEMON! KEMON! KEMON! Sangat penat seolah-olah aku baru je menamatkan larian sejauh 20KM !!! Datang ofis hari ni jalan terhuyung-hayang...Blur semacam je hari ni..Ottokae????

Blogwalking pun tak sekencang dulu kan..Sedar pun, tapi bukan tak BW langsung, selow sikit je..Hehehe..Terpaksa langgar prinsip, update waktu ofis sebab tak tahan sangat dah ni, exhausted sangat-sangat, nak tengok kerja pun tak mampu..Alasan takleh blah..Maafkan saya encik bos, kejap lagi saya BANGKIT SEGAR SEIRAMA, MELURUSKAN RENTAK SAFNYA..Mungkin dulu dla ada KAWAN PEREMPUAN kat unit dla, bila kitorang penat kitorang PICIT-PICIT BAHU, lega la kejap..Sekarang ni takde orang nak tolong picit dah memandangkan semua bapak2 budak je yang ada..Rindu saat itu...Huhuhu...Kadang-kadang kitorang main PING PONG time rehat..Huwaaaa, saya rindulah kat kawan saya tuuuuu!!!

Mungkin juga sebab dah 3 MINGGU main badminton mix dengan budak lelaki..Time main tak rasa lagi...Balik rumah rasa mau terlentang 25JAM ! Terbawak-bawak sampai ofis kepenatan itu T___T



Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
Aku lari ke pantai, kemudian teriakku
Sepi… Sepi dan sendiri aku benci.
Aku ingin bingar... Aku mau di pasar...

Bosan aku dengan PENAT,
dan enyah saja kau PEKAT!

SEPERTI BERJELAGA JIKA AKU SENDIRI
Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh...

~PUISI RANGGA DALAM AADC~
Fine, aku tak pandai tulis puisi ni..Pandai baca je..Hei hei hei, saya PENYAJAK yang aktif taw masa sekolah dulu..Pidato, Bahas BM, English Debate[walaupun english tak terer sangat pun], BERCERITA, jadi EMCEE memang kegemaran dla masa sekolah..hehe..Oke, nak tunggu mood entah bila nak datang, mahu PAKSA DIRI sekarang ni..GANBATTE DLA !!!
nasi tambah : kena plan pergi bercuti kot.. 
Kalau BEST, sila LIKE

26 ORANG MENYAMPUK:

JD Jen said...

Oooo, penat ye? Itulaaa, vitamin xmau mkn..umo dah lanjut ni mmg perlukan supplement untuk kembali cergas dan cerdas! Cer try dla, cer try!

cik teynteyn said...

yup, btol ckp JD jen.. why not amek suppleman utk bdn sis. Nanti cergas dan sehat..

hehe ,

soalan saya disini , adakah anda penonton tegar AADC ??

* tetiba *

nelly said...

rest banyak2

cik heroin said...

tido jelahhhhhhhhhhhh dkt opiss tuu.hahah

Darkbatman said...

layannn..

cik fai said...

ikut je maca fai ni , kepala dah atas meja .
hihi ^^

anie,Nagoya said...

tolll...tu

kene g bercuti.restkan minda tu.jom kita g bercuti.kita seranggggg

Izyan Masri said...

KIHKIH.KENE REPORT KAT BOSSS NI UPDATE TIME KEJE.HAHA.EVIL TAK ?

yatie's EPISODE said...

jom pergi bercutiiiii!!! hekhek

zati embong said...

dLa.puisi dLa agak pelik.jat rasa sbb ada pasar kot.hihi

^ Uncle Syaf ^ said...

perghh bekas penyajak & pidato,,,,


mesti banyak idea nih bile duk membebel...ha3

apik pehe said...

haha..dyla jgn tanyer apik amcam2 pasal puisi tau..mmg apik x reti..hehe

puteri ain said...

mari bercutiiii :D

FurBall said...

aku kalu dah penat hilang mood nak update entry..huhu...ko plak bila penat kena plak update..=p

Fariross said...

cun r lukis... mai dtg sini, shopping

Cik TeN10 said...

wahh mesti aktif time skolah dulu kan..

ganbatte dla !! chayok2 !! ^.^

Nadhirah-chan said...

haha asal entry ni macam ade unsur tensen je ?

Shamsuddin Amin said...

bestkan sajak si rangga tu...^^

suke la tgok lukisan d_la...
semua cumil2...^^

Santan berlada : member KL ku yg terlampau...

jaa64 said...

bawak2 berehat yep..take care of ur health!!!!

ferra said...

doodle tuh u yg lukis ke

alexa yussida said...

suka gila puisi rangga nih..masa gila cite nih dlu sanggup tuh ulang tayang dvd n pause banyak kali part ni untuk tulis n hapal sajak nih..hee punye la semangat :D

Anonymous said...

ecah suka gak puisi rangga tuh.ololo..rilek sis.jum pegi honeymoon bersama kat pariss..heee:))

ecah mashuri

puteri ain said...

rest :)

SyahmiFikri said...

bagus!! kena aktif.. yeahoo!!

ferra said...

seyez ly, cantik ar u lukis. ada bakat

Nur Liyana said...

haahhaha..macam2....puisi rangga dlm ada apa dgn cinta??hahhha

wah suka bercakap rupanya!!!!haha

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥