APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, April 12, 2011

PORT JOGGING YANG SANGAT COOL^^

ASSALAMUALAIKUM DAN HAIII...
Dalam entry yang lepas dla dah janji nak share dengan korang tempat jogging yang paling best dan cool kan..Ingat tak ingat tak?? Sorilah lambat update ya, semalam seriously busy..Disebabkan banyak gambar yang mahu dipersembahkan maka aku tak nak membebel panjang...

Sepanjang 3 TAHUN bekerja di TERENGGANU selalu la jugak dla pergi jogging...Just akhir-akhir ni aku macam busy dengan BADMINTON so jarang pergi jogging..Ada 4 port yang aku pernah jogging kat sini antaranya kat BATU BURUK, BUKIT KECIK, BUKIT BESAR dan TEPI MAHKAMAH..Setiap tempat ada kelebihan masing-masing..Dulu memang selalu la aku pergi BUKIT KECIK tu, pernah buat entry sebab terserempak dengan ULAR kat SINI..Kemudian aku macam perasan tempat tu macam dah lain..So, masa weekend hari tu, aku dan my roommate plan lah nak naik BUKIT KECIL..Alhamdulillah cuaca sangat baik hari tu, berbekalkan semangat yang kuat cheewah, tidak dilupai juga coklat cadbury takut pancit atas bukit..hahaha..Dan aku JATUH CINTA lagi dengan tempat ini..Dah macam2 benda dorang bina kat sini..Jom kita terjah...

Kawasan yang berbukit-bukit dan luas

Nampak kan dorang tengah bina something..Motel ke apa entah

Dalam pembinaan...

Kucing tu MANJA, datang baik je duduk tepi kitorang

Apakah bendanya ini??Aku pun tak tahu..

Kat situlah opis saya...Eh, opis PENGARAH kat situ..dla punye dekat luar sikit..

Nice kan??Dapat lihat bumi ini BULAT

Sudah mahu senja...so, keadaan agak gelap sikit

@ Viewing tower..Ada dua viewing tower, kat tengah bukit dan kat puncak bukit 1...

Yang ni dekat PLAYGROUND

Playground dan pentas mini dalam pembinaan

Sebelum masuk waktu MAGHRIB, kena balik la wehhh...
Tak tahulah pulak bangunan apa yang dorang buat tu, tak jumpa la papan tender projek..Tapi semalam, my roommate cakap yang budak opis beliau bagitahu ini semua SULTAN PUNYA PROJEK..Ntah betul ke tak.Kalau betullah, nanti siap dah tak boleh masuk ke??huhu...Tapi motif dorang buat PLAYGROUND tu untuk apa kan, mestilah untuk orang awam...Harap2 projek ini untuk orang ramai..Sebab gila best bila lepak kat atas tu dengan angin bayu yang sepoi2 bahasa sepanyol..Sangat TENANG oke...Ops, dla ada buat 1 VIDEO PENDEK, saja nak try upload guna 1TUBE, nak support produk MALAYSIA la pulak, asyik TIUB KAU je kan...Layanlah ye..Simple video je sebab tak plan pun nak share kat blog sebenarnya..Kalau ada kurang maaplah ye..


Hehehe..DATANGLAH SINI..Bawak orang kampung..Kalau takleh bukak KLIK SINI ya..TAKE CARE ^^

nasi tambah : Rajinnya aku promote negeri orang..hehe..Tempat best sangat, mestilah mahu kecoh2^^
Kalau BEST, sila LIKE

46 ORANG MENYAMPUK:

amier azrul alias said...

rajinnye berjogging!
org tganu kt mane? :p

ardinihumaira said...

comelnye playground tu ;)

aanie said...

rajinnya makcik ni....
xleh bukak la 1tube nih...eh, kita blh upload video gak eh kat sni...hohoho...

che'pi said...

wah.... rajin tul cik dla kita berjogg...
ku dulu duk teganu 3 tahun.tak pernah jua ku jejak ke bukit kecik tu.rasa rugi la pulak... haduih

Shamsuddin Amin said...

wah wah...
comelnye penanda opis tu...^^

Cik TeN10 said...

rajinnye dyla jog.. bagus2.. fatin jog ats katil dlm mimpi je.. haha mcm best je.. penah g terengganu sekali je.. tu pun gi pulau redang je.. ntah bl lak dpt g jalan2 sne..

man yusoef said...

semangat gila aku nontonnya..haha...terkejut den tetiba lagu kuar...nsib baik pc nitak de speaker...klu tak mau terkujat semua staff kat sini...hahaha..

best gak eh tmpt jogging camni...tak la trek semata-mata...bole lihat keindahan alam flora...huhu

khani said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang kayu jabon semoga bermanfaat...

syakey said...

kalau mcm ni, 24jam jogging pn takpa.

:P

haslinda said...

cam best je.sy slalu joging kt stadium UMT je.pasni leh la try g joging kt sne.thanx for the suggestion..tp npe jonging bwk bekal cokolat???hehe,org bwk bekal air la...

eqbalzack said...

abg eq pun kena jogging jugak ni..badan dah naik sket...hati senang kot. hehe

khairunnisa ♥ said...

rindu nak joging kat Bukit Tension, Sungai Buloh ^_^

Izyan Masri said...

PORT JOGGING MCM NI SERIES BEST ! MEMANG TAK JADI JOGGINGLAH.BERSANTAI SUKA RIA JE XD

nelly said...

lama dah tak joging .hehehe

nelly said...

nelly susah betul nak pergi joging ..hehee

nabila saat said...

santeknya tempat nih

echah mashuri said...

perghh..cantekkkknya tmpt joging.tp kalau jenis yg malas berjoging cm ecah neh.hanya melihat kehijauan melalui cermin kereta je.haahaha.
malas aih nak joging;p

tu video suara sis ke?lemah lembut yg ampunnn;p

Sasa Al-Sharif said...

cantik tmpt tu. next time buat live video

adan said...

rasanya port jogging ni akan dipenuhi oleh remaja...

Fariross said...

syoknye jogging...

aku selalu jogging pagi2 pas subuh, lau petang2 ramai tul umat manusia, hahaha.... eh lame tak jogging... kuang2...

JIJI YU said...

menjadi tak gamaknye joging kat sini..

nazirulhazwan~ said...

jom kite jogging sesame:P

hiro said...

jogging ke bergmbr? keh2

apik pehe said...

wahhh..bestnyer jogging2

ain zuraini said...

huhu dah lame tak jogging..nice video tau!!

puteri ain said...

bestnya tempat tu..nak pindah terengganu lah lepas ni..hehe

Robot | Sakti said...

bleh la gi joging bukit kecik.

nampok macam sedap jah.

hehehehe

:)

hassudi morshidi said...

kalau bukit larut kat taipimg lagi best...

huhuhuhuhu

aLieF si Muncung ManiS said...

lain kali kita berjogging sama2 k..huhuh..

amny said...

cantik r tmpat tuu..

spe kemeramen vdeo tuuu...cecehh33..sweetlaa...^^

miszlullaby said...

wahhhh~ ML wat zumba je dekat rumah ^_^

alexa yussida said...

suara mak cik dah bole jadi pengulas badminton dah :)

shark said...

ini pergi joging ker pergi amik gambo:p..
mmg cantik tempat tue.

bunga said...

bunga dah lama xjoging..dulu time kecik2 selalu gak joging..

Axie04 said...

wah bestnyer port jogging
mesti sihat dan kuat cam ni
hehehe

airaniez wirdani said...

Rajinnya Dla g jogging.tapi yang part *coklat* tu sambil jogging makan ke lepas jogging baru makan?haha

Zura said...

kalau tmpat cantik cm nie...hari2 joging pun xpe dla...

Redbloodsnow said...

RAJINNYAAA DLA JOG. ZIE KLO JIG, TRRUS JD TGGAL TULANG..HAHA

Miss Yaty said...

yaty sendiri tak penah jog kt bukit kecik tu..

de plan ngn kwn nk jog kt bukit besar..tp xjd2 lg..ble plan je cuace ujan..

huhu~

lemongrassbeam said...

Nak itottt.
hehehe
macam best jek.

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

eh..org tganu jugak ker? saya biasa joging kat area bukit besar sebelah komplex seri iman dan kat area stadium gong badak. trek situ ok jugak..ramai yg dtg time petang..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

CIK TOM said...

cik tom org terengganu tp cam xpernah pun gi tmpt tue..heheheh....

CIK TOM said...

psst..nak puji cun la header..suka tgk :)

asybedazzle said...

gmbar motel tu xnmpk mcm dekat malaysia lah. nice! :)

zati embong said...

jat tahu.dekat dgn mydin mall 2 kan?hihi

dLa tahu istana sultan ganu hok tgh buat yg baru?besar gile kawasan dia tau.huhu.

... said...

wa'alaikummussalam..
haha! kaka dla dah buka rahsia~
jerng jeng jengggg~~!!
tempat port saya juga bab2 jogging ni~
ngee~

boleh la terjah akak lepas ni bila saya ada urusan kat ganu. haha~
mana la tau dapat snap gambar akak guling2 ke =p

yang bangunan tu, ada member kata tuan tanha buat psat peranginan. ada yang kata homestay. entah la kak. tak perasan kat mana tuan tanah letak signboard kerja apa tu.
huuu..

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥