APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, April 18, 2011

KAMBING DAN AKU

Pada suatu pagi yang super hening bening, kelihatan 2 ekor kambing sedang bersembang...







Apa kaitan KAMBING dan AKU ni??Hari ini dla cuba menyelami hati seekor binatang yang bernama KAMBING..Hahaha, kejadah la ko ni dla nak selami hati kambing pulak, dah tak ada keje la tu..Bukan takde keje, tapi PC dla tiba-tiba buat hal..Petang semalam ofis BERGELAP lagi..Pagi tadi bila on PC, tiba-tiba sistem semua tak jalan..Internet pun sama..Tapi PC dla je, orang lain semua sihat walafiat..Saya pun SEDIH la, tengah-tengah semangat buat hal pulak kan..Ingatkan boleh settle kejap je tapi sampai petang pun tak boleh settle lagi siap WINDOW pun sakit jugak..Haishhh...Tension lah makcik ni..


Disebabkan BOSAN yang amat maka dla pun capai PEN, PENSIL, PEMADAM, KERTAS A4 dan MAJALAH UJANG ! Maka terhasillah DRAMA SEBABAK KEHIDUPAN SANG KAMBING..Hahaha..Kisah KAMBING tu dla amik dari MAJALAH UJANG ISU 322 keluaran pada 15 DIS 2007..KARYA ASLI oleh ENCIK LEPAT..Dengan selamba aku LUKIS BALIK, ubah sikit-sikit je..Esok nak lukis apa pulak dla? LEMBU? KATOK O KATOK?

Tak tahulah apa nasib PC tu, rasanya esok ada yang kena bawak LAPPY kot..Bawak movie sekali dla..hahaha...


nasi tambah : MAK tak makan kambing, mak ada DARAH TINGGI...
Kalau BEST, sila LIKE

38 ORANG MENYAMPUK:

Awatif ^^ said...

comei kambing2 dla^^
pc dla merajuks la tue,
pc pun nak rest jugk~

JD Jen said...

Fuhh dla! mmg kacak la lukisan semula ko ni! terpesona btl aku tgk idong kambin2 tu!

JIJI YU said...

muehhee ko dah leh jadi kartusin sambilan ni..

khairunnisa ♥ said...

dla, lawa lukisan ^_^ keep it up! :)

dulu sha tak tau bila kawan sha sebut 'biar betik" bila sekolah menengah baru tau maksud dia ^_^

buat ttg rabbit lah dlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <3 tak best bla tengah syok wat keje PC rosak =.="

Fariross said...

kamu memang pandai melukis laa mokcik... eh tuan kambing ade darah tinggi ke?? tuan blog laa... huhu...

I like kambing, kakak... eh aku suke makan kambing skrang... kuang2...

Jay said...

esok apo kato ekau lokih kumbang dgn bungo??hehehe

zati embong said...

kambing2 kat malaysia ni fobia dgn jat.sbb jat pernah langgar lari.kesian kambing 2.xtahu cne nsib kambing 2.

alexa yussida said...

anak tak ske kambing gak mak sbb bau die sangat menyeksa jiwa dgn rasa dggnye yang amatlahhh -.-'

SiS NaD said...

SaLaM CiK DiLa...


PeRGGghhhH!~ DaH LeH JKaDi KaRTuNiS SaMBiLan DaH Ni... CaYaLa!~ NiCe TRy!!~ (^_____^)V

saya_arief said...

pandai dye melukis.
tolong lukis gambar kami.
:D

ain zuraini said...

nasi beriani kambing 1!

miszlullaby said...

kekeke...sebab tu la die jadi kambing.kekeke...

haslinda said...

pandai la dla lukis.jeles ni.nk blaja lukis ngn dla leh???

zacky ~786~ said...

hahaha ..~ xleh bla.. slumber jerr mcm xde ape2 je kambing tu. .~

amny said...

hhahaha...bosan ek??pasni ni amni nak tekap lukisan je r..nak lukis xbape reti sangat..uhhuhu

hiro said...

sedak...haha. lawa tol.

leyzajamil said...

berbakat juga seni lukis dLA ni walaupun meniru...tak lama lagi wujudla kartun dLA sendiri kan..

aanie said...

hebat la lukisan mu...gmbr first tu kambing pakai 2 kaki je..hehe...

meh baca: Sentap bila orang unfollow

yatie's EPISODE said...

haha. btw kannn.. lawo lahh dla lukis! cantik betul! (:

man yusoef said...

aku suke katun workshop kat majalah ujang tu..hahaha

... said...

as salam..
haha~
apa kaitan dengan kak dla?
ha! kena kawen jap lagi!

=p


kak dla! kak dla! kak dlaaaaaa!!!!

... said...

eh? betul ke kak saya punya update tak keluar?
jap. akak cuba padam, masukkan lagi sekali link blog saya. wuwuwuwu

nelly said...

hahaha ,,
gelak2 nelly baca tau !
kreatifkan ~~

Sasa Al-Sharif said...

hehe.. terernya melukis. dulu suka kartun katok o katok. yg kembang hidung tu yg paling lucu

Sophie Al-yahya said...

ohh..patutlah macam familiar kartun ni.
hahaha.. pandai dLA lukis balik ehh..

Shamsuddin Amin said...

wow... catek la dla lukis...^^

airaniez wirdani said...

Haha.comella komik kamu dla.tiru2 pun tgk lineweight not bad la..(mcm lineweight dlm Cadla plak.) tryuskan lukih yo...

Izyan Masri said...

WUWUW.KREATIF.BOLEHLAH.KIUT HABIS KAMBING TU.SAYANG NAK SEMBELIH XD

encHIx laNDax said...

I love Katok Oh Katok!heee! teruskan mengimprove dengan melukis! =)

<a href="http://www.dunialandax.com/>DuniaLandax(dot)com</a>

puteri ain said...

haha..comel betul ! pndi la :)

apik pehe said...

pandai la makcik ni melukis..huhu..
bawak jer laptop..headset skali tau..hahah

Woofer Storm said...

perghh,lukis sndri ke??power siot..nak sign boleh??heeheeee comel je kambing tu.sok lukis la sy ,ok gak..ngeee
follow sni^^

Nur Liyana said...

wah lukis sendiri..cayala...lenkali lukis muka yana pulak tau!!!hehehe

Raji berkata said...

hahahah ptot la cam familiar jer kartun nih.. tapi lawa gak kau lkis balik o.O

ahsfantasy24 said...

hehehe..
mngasah bakat melukis ea syg,
mmg cun..! :)

Amirrah Zawani said...

pandai lah dla lukis.. pasni lukis lah byk2.. pasni godek2 lah ujang lagi.. lukis katun lain pulok.. ;)

aLieF si Muncung ManiS said...

terbaek...boleh jadi pelukis ni...;P

FurBall said...

mak ai..nih lukisan dla ke??mcm ala2 ujang dah..boleh join ujang nih..jejeje

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥