APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, April 09, 2011

HEY PEREMPUAN ! DAHLA TU...

ASSALAMUALAKUM DAN HAI SEMUAAAAAAAAAAAAAA !!!!
Perasaan gedik tak tentu pasal..Dah habis dah??Dah habis dah tempoh FANTASI awokk ye??Heee..Maka dengan ini saya dengan rasminya MENAMATKAN episod fantasi saya bersama RAYYAN...Lebih 4HARI 3MALAM dla berfantasi di PLANET YUK'KAA..Fuhhh..Rekod baru ni...


Tiba-tiba rasa blur nak taip apakah ini???Padan muka, hidup dalam fantasi lama sangat,mulalah parkinson nak taip apa..Sebenarnya banyak sangat nak cerita sampai tak tahu nak start yang mana dulu..Dugaan betul oke sepanjang aku berpantang hari tu, eh tiba-tiba rasa cam syok pulak membahasakan diri ini AKU..Korang tak kisah an an??Aku start berpantang pada hari ISNIN lepas kan..Korang tak tahu yang aku terpaksa menahan nafsu untuk update pada hari SELASA tu..Tapi demi JANJI itu, aku tahan sehhh...Sebenarnya takut korang bantai gelak je nanti...Nak berfantasi seminggu konon tup2 tak dan sehari..Hahaha...
Jujurnya aku memang suka baca manga jepun dan lukisan2nya selalu
dijadikan sebagai rujukan aku untuk menconteng
Pagi SELASA tu aku pergi makan NASI KERABU dengan officemate aku..Best oke nasi kerabu kat situ, nak nak bersembang sampai tak pandang kiri kanan..Masa nak membayar tu, pergi kaunter then lepas siap tu masa nak berpaling tiba2 aku terlanggar seorang perempuan kemudian  mata aku bertentang mata dengan seorang PAKCIK...Eh, muka FAMILIAR la ini pakcik..Terus otak aku bergerak aktif dan tanpa membuang masa aku tegur pakcik tu..


"Errrr..USTAZ AZHAR ye???" Ustaz tu pun angguk dan senyum...Tiba-tiba aku jadi SOPAN! Hipokrit ini perempuan!


USTAZ AZHAR!!! Korang kenal tak beliau???USOP WILCHA korang kenal???Yerrrr, memang takde kaitan pun dorang berdua..haha..Aku tahu ramai yang kenal kot, antara ustaz yang famous kat MALAYSIA, korang search je kat YOUTUBE berlambak ceramah-ceramah dari beliau..Selalu jugaklah datang bagi ceramah kat ofis aku dan korang kena bersedia untuk sesi gelak secara berjemaah bersama beliau..Sebab ceramah-ceramah yang beliau bagi serius lawak jerr sampai penat dah nak gelak..Errr bila nak mai opis kitorang lagi ustaz?

ini USTAZ AZHAR masa datang bagi ceramah kat opis aku dulu2...
Kemudian pada hari yang sama hari SELASA jugak time lunch camtulah ada SEORANG ENCIK datang komen blog aku...GUESS WHO????Aku bagitahu ni korang janganlah terasa atau cakap alahhh aku datang komen hari2 takde pun entry untuk aku...Nonono..Korang memang loyal customer maaa, tapi yang ini aku serius tak expect pun datang blog aku yang cikai ni..Dan serius aku MALU GILA dan rasa terapung-apung atas udara lepas tu..Nah layan pic beliau dulu..TADAAAA....

Inilah ENCEK GAYOUR yang aku dok kecoh-kecoh lam ENTRI INI.Masa ni housemate aku pergi kursus, ada lawatan ke MOY dan aku sangat dengki.Sape suruh tak apply kursus tu..
Serius NIAT aku takdelah nak suruh beliau datang komen haritu sebabnya aku tak bagitahu pun aku buat entry pasal beliau..Malulah sayeee kalau beliau baca an an..Korang boleh gelak lepas baca KOMEN BELIAU kat entry aku ni oke..So, takdelah aku rasa BANGGA ke apa, siap kena KUTUK KAW KAW oke.. harharhar<---gelak jahat beliau...


Hahaha..Komen jujur di situ!Apa korang rasa lepas kena kutuk camni???Takde nak bangga pun kan..Beliau pelukis pro aku ni pelukis tepi dinding je, memang JAUH terkebelakang la wehhhh kalau nak dibandingkan dengan beliau..Tapi aku tak tahan tol baca komen tu bila beliau tu panggil aku ENCIK..Saya ni MAKCIK la, bukan ENCIK..hahaha..Alaaaa sebenarnya memang sifat beliau camtulah, aku tak terasa apa pun lagi nak gelak ada..Pepun thanx ENCIK GAYOUR sebab bagi semangat kat makcik ni..Dan aku memang semangat lepas tu maka terhasillah HEADER BARU seperti di atas dan di bawah ini...Harharhar...

Yaaaa..aku rasa cukup kembang sebaldi badanku itu
Dah tak jadi makcik2 dah kan???Gambar je tukar, notes tu still ada, wording masih sama..Pic tu memang aku pegang kipas tapi ubah sikit la, tulis sikit2 kat kipas dan pagar kayu tu pun aku reka je tu sebab sebenarnya aku pegang palang besi time tu..Camnilah bila dah suka sangat MENCONTENG, busy ke sedang berfantasi ke, berbueno ke, tangan still gatal gak nak conteng2..

Nah hamik kau, pendam lagi cerita banyak-banyak..Ni baru 3,4 hari tak update..Kalau sebulan mahu hang PC korang..Oke, tiba masanya untuk aku mengorat entry korang pulak yer..Thanx baca sampai habis..Ternyata korang memang KACAK dan CANTIK JELITA...*sebenarnya ada banyak lagi nak cerita..hee


nasi tambah : kalau korang tak nak TRAFIK JATUH GEDEBUK jangan amalkan sikap macam ni..bahaya untuk kesihatan blog korang.Aku tak kisah kalau trafik jatuh, bukan orang tahu pun trafik aku jatuh melainkan korang sendiri yang cerita kat entry..hahaha..tapi serius thanx yang masih jenguk dan follow blog ni walaupun banyak hari tak update..aku tahu sape dan aku cukup terharu..dan SAYONARA to BUNNY RAJI, hope selamat kat JEPUN nanti..
Kalau BEST, sila LIKE

35 ORANG MENYAMPUK:

Anisa Hang Tuah said...

teruskan melukis
:D

zati embong said...

itulah,perasan header dLa dah tukar.

patut pn nama blog nasi kerabu,suka mkn ns kerbu rupenya dla.

kat ganu je blh jmp ns kerabu sedap dLa.hihi

SyahmiFikri said...

wah tak lama lagi femes kebaa bomm la belog nie.. jk jk

alexa yussida said...

welcome back dla...hamboii seronok la tu berkhayalan ngn rayyan :)

cantik lukisan dla..teruskan bakat itu:)

miszlullaby said...

cantik je lukisan tu..huhuhu...comeyh sgt adelah...klo lukis perfect2 sgt,cam x comel..hihi..

Cik TeN10 said...

wahhh !! dla suke komik jepun ye?.. kt sna ada je port utk bca komik free.. selalunya kt covenience store.. rmai je dak2 lepak utk bce komik..

khairunnisa ♥ said...

woha..suka makan nasi kerabu masa kat kolej. satu bungkus RM 4.. sedap =="

best bila boleh buat header sendiri ^_^ teruskan melukis ye encik :')

JD Jen said...

header baru ko semat weh! baju belang2 mcm kek lapis srawak! hahaaa!

JIJI YU said...

wohohoh..dila2 lukih gambor aku weh..

ain zuraini said...

perghh dah buka pose trs tukar banner & karang pjg berjela..ehehehe..

blog-tips-kurus said...

aii mookcik nasi kerabu,
bro Gayour rmbt kmbg pon sudi komen n3 'Usop' i tau. artis peramah gitu :-)

* baru bkenalan dgn ustaz Azhar ini..

ahsfantasy24 said...

semakin teruja nk mlukis..
huhuuhu~

Gadis Semasa said...

lukisan lady_dyla comel je~~^^

SiS NaD said...

WaH!~ HeaDeR BaRu... SiS PuN NaK TuKaR HeaDeR GaKS La... :D

CuBeR CaRiK uSTaZ KaZiM KaT YouTuBe... BeST GaKS CeRaMaH BeLiau...

SiS KNaL GiTu2 Je NGaN GaYouR WLauPuN KaMi Ni SDaRe... SDaRe SeiSLaM... (^_____^)V

Fariross said...

mokcik... welcome back... kekeke...
eh sms aku kau tak balas...

alexa yussida said...

eh jap..lpe la,salam ustaz..!hehe suke dgr loghat teganu ustaz tu:)

berat nanang..keke

Ayuni said...

ske header baru tu...

lisa said...

cantik je lukisan :D compare dengan lisa memang tak lah ;D

Izyan Masri said...

WAAH.JELESNYA T_T

fieyzan said...

Kembang Sebaldi...?? Errmmm.. Macam Mana tu.. Hee..

... said...

as salam..
hoho~ mesti la kenal kak~
saya pun masa kat ganu nun, tertunggu2 tazkirah dari beliau.
ekeke~

oo..header sudah bertukar~
ni sebab encik gayour komen ke kak dla? hoho~ ok je lukisan akak~
eh? tu palng besi ke? macam kayu je~

=p

uhh..baru tqk sibuk.. jap lagi update lagi~ yeah!!
dah ebrhabuk blog ni tak berupdate.
woo...

infoShare :

Alasan Korang Bila Gagal Exam.

nelly said...

nelly suka penyampaian ustaz Azhar ..jelas , kelakar ..

tapi , penuh ilmu ..
=)

erysweetie said...

ustaz azhar masyaAllah mmg best dan hebat. Moga lebih ramai generasi muda macam beliau =)

apik pehe said...

wahhh..artis gayour komen kat blog dila...pehh!!!

eh..bunny raji p sana watper?

Aujinz said...

oh yer.. teruskan melukis.. gambatte!
(.. ngan aku aku sekali kena berlatih lagi.. koh koh koh..)

niesz said...

hehehe..cute ape lukisan tu..niesz tgk cantik je..hehehe...xpe2, nnti improve lg ek..confirm lpas ni die terkejut tgk..

syakey said...

alaaa,xkenai pn sapa...
lekeh nya kte...

XD haha. sakan gila rambut dia tu. XD

Miss Yaty said...

gudluck dla!! lukisan dla memang makin cantik..


dla,yaty tak tahu nak bg gambar yg mane..rambang mate nk pilih..ngee~~ =,='

Sasa Al-Sharif said...

aku untuk membahasakan diri, mirip diari gitu.

aku nak berguru fotografi dgn ustaz azhar woi, otai tu. hehe

Nur Liyana said...

yana ingatkan ustaz azhar imam muda tadi..huhuhuh....lama yana tunggu d_la habis berfantasi..hahahaha

Shamsuddin Amin said...

lawa la lukisan d_la tu...
x macm lukisan ak... haha
buruk je...=P

Zura said...

jeles dla pndai melukis..akak blm ade mood nk lukis lg lah dla..

Qaseh dalia adelia said...

hehek ..abg gayour itu kelakar lah .. lawa header baru pulak

amny said...

peehh...bes r..org glemer komen blog die..jeles2...!!

uhuhuhuhu..cantik r header..gne adobe pSHop ke?

Amirrah Zawani said...

tu la tgk dla tak update faham2 sendiri lah tgh baca novel.. haha!! tahan2..

gayour tu saje je tu.. hehe!! :)

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥