APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Friday, April 01, 2011

DAH 3 TAHUN RUPANYA HUBUNGAN KAMI...

Assalamualaikum dan haiiiiii....
Pejam celik pejam celik dan ada yang tak celik-celik mungkin..Tapi jangan tak pejam berhari-hari nanti jadi geng kungfu panda..Mahu kamu???Harini kat CBOX tu asyik guna status "MAKCIK" sampai boleh lupa benda camni..Nak sangat jadi makcik kan..Eh, betol ape, dla ni dah jadi makcik kepada 20 orang budak kecik..Bulan 6 ni bakal menjadi 22 orang..Hebat tak perkembangan keluarga dla???Ni baca ni faham ke tak ni makcik membebel..Oke, kita tak payahlah putar belit cerita dengan begitu hebat sekali oke..
Oke, ini serius dla tak sedar..Kalau tak sebelum masuk ofis lagi kot buat entry maknanya patut dla kecoh2 dari pagi semalam lagi...Sila tepuk dahi diri sendiri..Sebenarnya semalam bersamaan 31 MAC 2011 genaplah usia perhubungan kami selama 3 TAHUN..Ehhh, kate LONE RANGER, tiba-tiba masuk 3 TAHUN ni apa kes pulak kan..Sebenarnya dah 3 TAHUN dla bekerja kat TERENGGANU ni..Tak sangka kejap je rasa masa berlalu..Tapi aku masih begini =.=' dahhh tiba2 mood sedih pulak dia ni..

Alhamdulillah dla happy di sini walaupun pada awalnya meroyan tak nak datang sini..Bukan apa, sebab sayang nak tinggalkan ofis lama tu..Dulu dla kerja kat KUANTAN, tapi sempat 6 BULAN je, time tu ukhuwah tengah ngam gila, tu yang meraung tu..Kat KUANTAN dla selalu OUTSTATION, sebagai seorang KAKI DERAT A.K.A KAKI JALAN memang makanan dla la kalau suruh pergi outstation ni, suka sangat beliau ni..Sebab tulah nama unit dla masa kat Kuantan dulu dipanggil "FLYING SQUAD"..Tapi satu je, kat sana dla KONTRAK je..Kat sini TETAP so memang pendek akal la kan kalau dla tolak kerja sini..
muka takut2, sedih2 je masa mula2 masuk keje
*pic ni dilukis balik oleh dla..amik katne ntah..lupe!
kaler mmg saja kasi comot*

Tapi dla suka kerja sini sebab rumah sewa dengan ofis dekat sangat2..Nak pergi town pun dekat..Tak perlukan roti tuk makan dengan jem..Orang-orang kat sini pun peramah dan ada yang terlebih peramah..Erkkkk, biasalah tu kan..Dan dla boleh SPEAKING TGANU dengan fasihnya tapi janganlah suruh cakap BAHASA KUALA BERANG, dok pahang starang ambe..Sebenarnya takdelah susah sangat nak sesuaikan diri, kita kan rakyat Malaysia..Bukan dok obesi  pun..hehe..

Apapun dla tak tahu selama mana dla duduk sini, maybe akan berhijrah dalam masa terdekat..Dalam kepala ni nak pergi SABAH je..hehe..dah alang-alang kene pindah kan biarlah jauh terus..Hurmmm takpelah mana2 pun, dla redah jer..SELAMAT ULANGTAHUN KE 3 untuk diri sendiri..Rajin-rajin kerja MEK DLA, jangan dok blog blog blog je..CARI PACAR jangan dilupain..hehe..

nasi tambah : echah cakap tak puas baca entry pendek SAHAJA AKU tu..sekarang, bacalah sampai juling mata ye..ngeee
Kalau BEST, sila LIKE

88 ORANG MENYAMPUK:

... said...

as salam..
wah! makcik yang bagi burger mekdi kat yatie dah b uat entri baru!
yeah!
waaa.. rupanya ada kisah~
hoho~ kerja sambil merantau best oo..

macam saya la. ekeke~ jalan2 cari makan kat negara orang. last2 makan roti je. ekeke~

=p

flying squad. ingtakan squid tadi =p

hoho~, baru sdap hati baca entri panjang2 =p

eh! eh! tak tido lagi?
dah pukul berapa ni~
hoho~

syakey said...

banyakkk gilerr ank sedara. kena jadi sifu sy ni


XD

miszlullaby said...

dyla bakpo tak tido lagi nih?? hihihi...

hurm..lamenye dyla da keje. ML pun takut gak ni nak mule keje lg baper bulan.rase cam dup dap dup dap. nape dyla nak kene pindah ek? kalau sabah tu, amek yg area KK dah la.kalau area lain tu jauh sgt..huhu...

d_LA said...

@...
fadli pnye lg hebat, jauh merantau..dla lam msia je..hehe..

tu msti ingat katun squidward letewwww...

oke nk tido dh ni..hehe

d_LA said...

@syakey
nk wat camne, tiap2 thn bertambah..hehe

d_LA said...

@miszlullaby
hahaha..pndainye ML speaking klate..terlebih kafein kot x tdo lg ni..

mula2 keje mmg blur habes la ML..tp lame2 okelah..ada kemungkinan kena pndh sbb ada pertukaran kementerian..so, skang ni kene standby la..huhu

Raji berkata said...

aku nak kena start kerja juga owh cmnih
hurm..
dh 3 tahun bekerja ke weh?
bgusnya
duit msti byk.. boleh blnje2 =.=

JIJI YU said...

kalo le dah tige taon ko keje kan..maknanye umur ko dah berape ek

JD Jen said...

Lorhh!! Enibersari nya awal sehari dari gue? Apa apaan ini? Hehh! xP

ardinihumaira said...

tetiba dni teringat kat enibesari dni gak. lalala :D

Bella Ayub said...

ramai nya anak sedara tu.. mokcik kayooo..kayoo anak sedara lah :) hik hik

CGG said...

hehhehe:)

suke baca..
3 tahun..
lama tu

aanie said...

hepi aniberseri...ehh, macam ani berseri lak...hehehe..
nak cai pacar??kat blog ni pun ramai..pilih pilih...

Dang Hanum said...

keno gi cari dah pacarnya tu.

belh la ajok kito make nasi minyak.

hue hue hue


:)


*robotsakti

yatie's EPISODE said...

wahh. dah tiga tahon kerja tuhh. cukup dah untuk belanja yati mekdi. hihi ^^,

ain zuraini said...

wah, dah 3 thn di negeri ganu kite...epi 3rd anniversary. den thn ni nak msk 6thn dah tp camtu gak, tak berganjak2...huhuhuhu down!!

jaa64 said...

wahahah..thniah dla! :)

sahromnasrudin said...

wah!!! dah 3 tahun erk..mesti dah konfem leh kuar KWSP..pakcik kayo la jawabnya.....

airaniez wirdani said...

haha.."cari pacar jgn dilupain".<----statement ni plg takleh blah dla oi...jodoh tu mmg kn cari.tapi crla yg dkt2 dla..kang gaduh balik raya.anyway,happy anniversary di tpt kerja..3thn tu..anda mmg penyabar..^_^

nora said...

yahooooo!!!!
*aku nak tumpang sronok gak, tak kira ;p

ENTRY HOT : Nak Merajuk

echah mashuri said...

haha.puas hati dah.tp kalau panjang lagi boleh juling bijik mata;p
sis!duk mana2 pun best.heeee..asalkan ade kwn2 yg best2.;p

Zura said...

heppy hidup boleh keje lama...tp masa cepat nau berlalu...

Fariross said...

Dla, daaa 3 tahun yek kamu nangis kat saya sebab tak nak g terengganu!!! hahahaha....

Faizal n Fashitah said...

Ape plak pindah Sabah. Pindah Kuching la.. lagi best! ehek XD

niesz said...

hehe..best nye!kan best kalaun niesz boleh kerja dekat tmpt strategik mcm tu jgk, bajet sikit kan

p/s : dla, semue name yang ade dlm list niesz tu, semue akan dapat.. :)so, dla pun akn dpt..

nelly said...

wow ..mesti banyak pengalaman kan ?

leyzajamil said...

wah..semoga berkekalan hingga ke akhirnya..Amin

tq dyLA

5 blog paling kerap dilawati 2011

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh begitu pulak...
hehe...
OE kalau boleh nak kerja dekat2 je..
sebab berlajar dah jauh2...
(padahal dalam m'sia jugak)
(n_n)

diana said...

dah 3 tahun kerja??
EPF mesti banyak dah ni..
cepat2 beli umah...:P

anie,Nagoya said...

pandai dia bawa diri n berdikari.tul tu...hang dok mesia bkn oversea.senang aja suaikan diri.tak kiralah mesia ke oversea ke yg pntg kita ni peramah maka senang le kita bergaul.tp kene batas ya....pnjg lak celoteh akak kali ni.

ahsfantasy24 said...

hehhe..
slamat trus bkerja ^^,

anugerah cmerlang :)

ahsfantasy24 said...

subhanallah..
mmg siyes xnmpak cam katak,
teknik penyamaran tu, hehe~

SiS NaD said...

DaH LaMeR Ye DiLa KiJe... SiS BWu NaK MSuK 2 TaHuN... Tu PuN KoNTRaK Je... HuHu!~ TaPi SiS HePi!~ (^______^)V

JoM BaCeR KiSaH GuRauaN YaNG MLaMPau!~

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/04/oh-satu-pembohongan-gurauan-melampau.html

Anati Soki said...

wa. dah 3tahun keja!! keja baik2!!!! keep up imporving urself!!! :)

nazirulhazwan~ said...

dem, ingatkan da 3 tahun kawin:P

puteri ain said...

dah keje 3 tahun..lama jugak tu..
tak pernah rasa pengalaman berkerja..cuak la pulak..

blog-tips-kurus said...

mek ni da tukar header rupenye. buatkan? hehe...! ^_^

apik pehe said...

hahaha dla2..keje kt area mane?

... said...

ekeke~
squidward~

haha~
akak, saya boleh buat sebijik2 suara squidward versi ori yang melayu tu tau. pernah femes la jap kat youtube. ekeke~

"spongebob! jangan kacau saya!"

haha~ bayangkan saya cakap macam squidward~
macam tu la saya boleh. suara patrik, dan dengan mr. crab pun boleh. tapi tak laa sama sangat. ekeke~.. tapi..spongebob tak jadi.
wuuu..

ooo..saya pengembara biasa je kak ;)
ramai lagi yang hebat2 dari saya. saya cuma picisan ditepi longkang.
wuwuwu~

zati embong said...

lama doh dLa duk ganu rupenya.dan2 nk cakap ganu gok.haha

dLa nk kena tukar ke?ke mana?

ishiko said...

cantek la belog dla nih..
haa.. saje nk bagi tau!! ; b

Qaseh dalia adelia said...

ingatkan 3 tahun mende tadi.. teganung kan bess..tgk negeri sape haha

Amirrah Zawani said...

igtkan 3 tahun bercinta ke apa.. haha!! bf i duk tganu la dulu.. kalo nak pindah sabah nti asek nak balik semenanjung pulak.. hehe!! =p

Cik TeN10 said...

dh lama tu 3 tahun.. msti poket pn da tebal ni.. haa jgn tggu lma2.. kl da ade yg berkenan tu copat2 lah ye.. hihi gurau je ye dla..

d_LA said...

@Raji berkata
banyak jugaklah aku melabur kat shopping2 complex..haha

d_LA said...

@JIJI YU
ce teka kalo ko ensem

d_LA said...

@JD Jen
janji sama guwe, thn depan kite celeb sama2 okeh

d_LA said...

@ardinihumaira
anibeseri dni sm ngan dla gak ke??jom celeb..hehe

d_LA said...

@Bella Ayub
haha..dla mmg makcik kayo..haha

d_LA said...

@CGG
tu rrr, rs mcm bru lg keje cni

d_LA said...

@aanie
ha'ahla, mcm aku puji kat mu berseri-seri la pulak kan..bloggers sume mude2 daa..huhu

d_LA said...

@Dang Hanum
ntlah dla cr kat psr mlm ke bleh bli ns minyak terus..heeee

d_LA said...

@yatie's EPISODE
haha..yatie mmg mekdi sokmo..

d_LA said...

@ain zuraini
hang dh engineer, dh hebat sgt dah tu

d_LA said...

@jaa64
thanx jaa^^

d_LA said...

@sahromnasrudin
Alhamdulillah dah konpom..kwsp otw..hehe

d_LA said...

@airaniez wirdani
iya..penting tu..umo dh x muda ni aira...huhu

d_LA said...

@nora
thanx noa sbb sudi menumpang keseronakan aku..muah muah

d_LA said...

@echah mashuri
puas kan..puas kan..tu rrr, kalo dpt 1 geng mmg best kan...kat mn pun x ksh

d_LA said...

@Zura
keje ni 1 ibadat, bile kite anggap camtu InsyaAllah bleh kekal lama

d_LA said...

@Fariross
yelah..menangis..meraung..terholek..terguling..haha

d_LA said...

@Faizal n Fashitah
hehe..kalau dpt gi Kuching kitak terima juak..

d_LA said...

@niesz
nak gi keje pun x stress kan sbb jam..alhamdulillah

d_LA said...

@nelly
ermmm bolehla sikit2..hehe

d_LA said...

@leyzajamil
thanx ieyza^^

d_LA said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd
dla ni mmg suke jln jauh2..hehe

d_LA said...

@diana
InsyaAllah..penting tu cr rumah..aset..

d_LA said...

@anie,Nagoya
betul2..kat mana2 pun xpe janji pndai jg diri kan kak...

d_LA said...

@ahsfantasy24
tah bile la dpt anugerah tu..haha..xpelah, truskan bekerja mcm biase je kan..

d_LA said...

@ahsfantasy24
katak??ni mesti slp komen kan..huhu

d_LA said...

@SiS NaD
xpe sis, janji ade keje..dla dulu pun asalnye kontrak gak

d_LA said...

@Anati Soki
baeklah cikgu anat^^

d_LA said...

@nazirulhazwan~
haha..ade rupe muke org kawen ke dla ni???

d_LA said...

@puteri ain
nt lame2 akan merasa..InsyaAllah

d_LA said...

@blog-tips-kurus
dah lama dh tukar..hehe.buatkan??InsyaAllah, kene study lg kasi xpert

d_LA said...

@apik pehe
hahaha apik2..kat jln pejabat..tgh2 town la kiranya

d_LA said...

@...
hahaha..mcm2la fadlie ni..klakar lak siap leh tiru suara squidward, patrick lg..

fadlie kire oke sgt2 dah tu merantau jauh sbb muda lg kan..

d_LA said...

@zati embong
ambe bereh je..xdokhal nk cakak tganu..hehe..nt org lain ternganga baca..hehe

d_LA said...

@ishiko
oh yeahh??thanx babe..biase2 je ni, latar pun putih je..hehe

d_LA said...

@Qaseh dalia adelia
yerrr tganu best..aman damai..tenang..kalo stress leh lepak kat tepi pantai..kan?

d_LA said...

@Amirrah Zawani
ooo.skang dh x dok tganu ke??tu rrr nt meraung nk blk semenanjung..tp dla tingin giler nak gi sabah..rs cam best je

d_LA said...

@Cik TeN10
tebal dgn hutang..haha..InsyaAllah dh ade nt mmg x tgu lama dah..pinang terus..eh, dla lak gi pinang..bajet Siti Khadijah ke hape..

alexa yussida said...

carik org ganu la..leh stay sana terus..kekeke:p

aLieF si Muncung ManiS said...

jom kita gi sabah..kita daki gunung kinabalu...:P

♥ aeryn ♥ said...

hope happy always..

d_LA said...

@alexa yussida
tahla..mcm x npk byg2 pun dpt org cni..hehe

d_LA said...

@aLieF si Muncung ManiS
jom alief..gile tingin nak gi sana..

d_LA said...

@♥ aeryn ♥
thanx aeryn^^

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥