BERUSAHA !!!


KEMON DLA !! Bak kata YUS JAMBU..Oke...Aku sedang BERUSAHA sekarang ni...

BERUSAHA untuk POST ENTRY..DONE!
BERUSAHA untuk BALAS KOMEN/BW !...OTW !

PALING PENTING BERUSAHA untuk UPDATE SELEPAS WAKTU PEJABAT ataupun kalau tak boleh tahan sangat, lepas siapkan kerja..Bak kata USTAZ FAUZI masa bagi CERAMAH sebelum meeting hari AHAD baru ni, BERKAT tak KERJA korang?? Dengan MENGULORNYA, dengan pergi makan minum BERJAM lamanya..Suruh orang PUNCH tapi ustaz kata kalau KECEMASAN takpe..hehe..BALIK AWAL TANPA KEBENARAN BOS..Main INTERNET sampai LAMBAT siapkan kerja..

Dla kerja takde nak aim dapatkan ANUGERAH PEKERJA CEMERLANG cepat2..Bagi dla tak penting semua tu yang PENTING kita puas hati dengan HASIL kerja kita..Well, dah namanya MANUSIA..MANUSIA means PELUPA..Dla pun sama gak, mestilah ada kan pernah buat salah, jangan nak bajet suci sangatlah..Pernahlah MINTAK TOLONG PUNCH, kadang2 TERLAJAK TIDUR 5MINIT atau tiba-tiba SAKIT PERUT ke, takkan nak pendam lak kan, apa guna tandas kalau tidak digunakan...

Sekarang ni nak try kurangkan waktu BERINTERNET kat ofis..Bukanlah tak boleh kan..Kadang-kadang tu nak bagi hilangkan PENAT, hilang MENGANTUK, layanlah kejap..Tapi yang masalahnya kalau sampai buat kerja tu tertangguh tu yang bahayanya..So, berpada-padalah ye DLA!!! Lagipun PC dla baru je sembuh, lupakan BLOG, BW kejap, settlekan kerja tertunggak dulu..Itulah HIKMAHNYA PC ROSAK hari tu, terus aku menjadi seorang yang GIGIH dan RAJIN macam encik semut sebab hampir pengsan tengok fail yang berbundle-bundle dan pelan siap bawak balik rumah lagi..Time teringin sangat je bukak kejap..Kerja kalau SKEMA sangat STRESS jugak kan kalau tak takkanlah ada KURSUS KECERIAAN an an..

Jadi sama-samalah kita BERINGAT, esok esok kita akan di soal tahu sebab kerja ni 1 IBADAH..Jangan asyik nak condemn orang je, baiklah korang fikir macam mana nak UPGRADE mutu kerja korang dulu..Sama jugak dengan blogging ni, sebelum nak condemn orang pernah tak korang fikir CARA untuk MENGHASILKAN ENTRY YANG BAGUS yang boleh memberi manfaat kepada orang lain??

JADUAL HARI KHAMIS ! [tiba-tiba je]
PAGI - MEETING [tak suka meeting hari KHAMIS sebab kerja sampai pukul 3 je..nak buat kerja lagi..huhu]
PETANG - JADI MAKCIK SORAK dan POYOGRAPHER..hehe..
MALAM - baru boleh SERANG KORANG..Hoyeahhhhh^^

Tapi SEMANGAT untuk BLOGGING tidak akan luntur sebab dengan baca entry2/komen2 korang boleh buatkan dla happy bak kata APIK la, blogging dapat menceriakan hidup..KENAPA KEBANYAKKAN ENTRY DLA TAK BERAPA SERIUS??? Sebab dla suka BACA KOMEN GILA-GILA dari korang...hehe... Why so serious huh??Tapi kalau gila2 sangat pun tak sesuai bawak ke majlis..Jadi, pandai2lah korang ikut tema majlis yer^^

nasi tambah : kenapa BOS selalunya SKEMA, CEREWET dan TEGAS??Gila ko kalau dapat BOS yang tak amik kisah staff buat apapun..Memang lingkupla opis! Sebab tulah kita tak boleh jadi bos sebab korang takde degree/master/phd sifat KEPIMPINAN tu tak ada.Kadang2 kena faham jugak bukan senang nak jadi BOS yang disukai ramai ni..mereka pun manusia biasa juga

Comments

Rozuan Ismail said…
haha..bahana blogger,mula2 bajet nak 20 minit je,last2 2 jam..haha
JD Jen said…
Kemon dla kemonn! ko baru tgk fail dah nak pengsan2! blom ko tgk aku lagik..musti ko pengsan terpesona later2! kahkahkah!
haslinda said…
yeah... berusaha lah untuk jadi org yg berkuality =)
amny said…
entry amni lagi xserius + mengarut + bosan...hahahahahahahha


comelllaa lukisan ats tuu..hehe
Jay said…
kemon dle kemon...ko baru tgok fail dla...den hari hari tgok nombor..bukan nombor ekor..tapi nombor data...umang aih lotih tau..ngeh ngeh...:)
JIJI YU said…
aku maen internet kat bilik guru pon habes lame 30 min je..
alexa yussida said…
chayop chayop dla...semua bnda yg dibuat akn jd ibadah jika disertakan dgn nawaitu hanya krn Dia..insyaAllah..hihi:)

dah dah pergi buat keja!!!
Shamsuddin Amin said…
suke lukisan d_la... cute^^

btul tu, bos mmg le kene camtu..
klo tak, pekeje naik kpale la... hahaha
syaf said…
he3 same ler situasi kite ni ha...he3

- skung kene tingkatkan mutu kerje, nk blogging pun once in while je...


tu la...tp kalu uncle jadik boss, lantak ler staff nk buat ape janji kerje siap...ha3...boleh tak macam tu? lingkup terus company
Woofer Storm said…
budaya kondemkan orang lain ini cuma hnya merugikan diri sndri.ermmm betul tak??
Chaiyok2 Dla.Heh.Betullah tu.Kat opis kn pandai curi2 ms skit je utk berinternet.Tjwb & amanah sbg pekerja tu penting.Biar jarang BW,asalkan kerja kat opis berkat.Insya-Allah.^_^
che'pi said…
camooonnnnn camooonnnnnn.......
♥ aeryn ♥ said…
nice entry,, i like..
Nur Liyana said…
hahaha..macam2 betul..hahahaa

dila..yana tag untuk join lucky draw,..join yer!!!!
Cik TeN10 said…
alolo dla.. comelnye baju tido and sock dla tuh.. bulat2 bintang2..

ganbatte dla !! go dla go !! hihi

betul2.. bos pn manusia biasa..kdg2 emo jugak bl terlampau byk bnda nk kna urus dgn pelbagai ragam manusia yg mcm2..

tunggu dla dtg mlm ni (^.-)
blog-tips-kurus said…
chaiyok!!
knp alexa eja chayop? hehe..(^>^)
haha..ada hikmah kan di sebalik PC rosak tu...dah3x..gi kerja sana!!! haha
aanie said…
dla, why so serious???

tp kalau kita xde keje, boleh kan bukak blog??an an??
aanie said…
ops, nape mu punye nuffnang kuar error??
Raji berkata said…
wahh2 pekerja cemerlang lah owh..
hebat2 ^^

eh dyla ak ad tagged kau stu contest kalau free nnti join lah eh
hohoho
khairunnisa ♥ said…
teringin nak mengular.. tapi takde chance langsung. suka bos yang gila gila.. ceria je hidup.
puteri ain said…
berusaha demi kejayaan :)

lawa lah lukisan tu :)
zati embong said…
jat suka bos yg suka blanja makan,suka bagi bonus,suka up gaji every year,hahaha
Fariross said…
bak pe mung lagu nih?? hihihi

mak cik, kamu tau opis jepung ai tue, dah block blog nampaknye, nak view pun x leh, huhu... log in leh plak, pelik bin ajaib. jap agi semua pun tak leh... huhuhu... ngadap koje jea lah, yea dop... huhu...
adan said…
smart ar lukisan tu.. btw tentang bos tu. bos sy seorang bos yg terbaek..
zacky ~786~ said…
usaha2 .>~ jgn tak usaha... :)
miszlullaby said…
takpe.kene bijak bahagikan masa.=)
FurBall said…
good luck tuk jadi org yang gigih..tapi niat jew kalu tak buat ap2 tak elok gak!!good luck!!!~_~

first time comment ..nice blog btw..furball follow kamu..check out my blog.

musmarauders.blogspot.com

~_~
apik pehe said…
blogging ni susah kalo kiter x pandai bujet masa..huhu..

yer yer je dila ni suker keje?entah2 tido jer kt mejaopis tu..kn kn
CIK TOM said…
berusahalah dla..eh tue kartun yg dla lukis ker?comellah..suke2...

tahniah dah berdomain!
... said…
as salam...
yeah!
niat usaha, tawakkal, redha!

=)

kak dlaaa!!!!
GUD LUCK ! CHAIYOK2 HEHE