APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

ASSALAMUALAIKUM DAN HAI...
Kalau nak cerita tentang sekolah memang tak habis..Dla percaya semua orang ada kenangan yang terindah terpahit, terlucu, termanis dan banyak lagi lah ter ternya..Tapi dah namanya sekolah maka banyaklah PERATURANNYA walaupun ramai yang tak follow pun..

Salah satu peraturan sekolah dla ialah wajib bawak PASS KELUAR bila nak keluar..Tapi yang UNIKNYA pass itu bersaiz sebesar kertas A4 dan WAJIB gantung kat leher..Kalau tak gantung dan terserempak dengan CIKGU DISIPLIN dapatlah saguhati berupa secebis rotan di kaki..Nak dijadikan cerita, CIKGU DISIPLIN masa tu, CIKGU BM dla tapi masalahnya dla tak suka cikgu tu dan maybe cikgu tu pun tak suka dla.Hahaha..Dulu cikgu ni terlebih BAGI PERHATIAN kat dla, perangai dla ni tak suka bila ada orang terlalu concern kat dla ni, sikit2 dla, menyampah oke..Kesian kat student lain tahu..Maka dla pun buat perangai sampai cikgu ni dah boleh nampak dah dla BENCI dengan cikgu tu..Kemudian ada satu hari tu dla nak keluar pergi tandas kot dengan kawan dla..Keluar dari kelas tu dla pegang dulu PASS keluar tu, tak sempat nak gantung kat leher, tiba-tiba je CIKGU DISIPLIN yang membencikan tu pun nampaklah kitorang ni..Apa lagi, berbekalkan SEBATANG ROTAN, terus cikgu tu panggil kitorang ni haaa...Tak sempat nak explain langsung, PIAP PIAP kitorang dapat hadiah kat betis ni..Geramlah kitorang ni, gara-gara LAMBAT GANTUNG, kena rotan tanpa usul periksa..Maka, bertambahlah dla benci dengan cikgu tu..TAK MATANG! Hahaha..Mentang-mentanglah dla TAK LAYAN keprihatinan cikgu tu maka suka-suka hati guna kuasa vetonya..huh!

BUDAK KEJUT = BUDAK KEJURUTERAAN[pic scan je ni sebab tu blur]
Kelas yang terkenal dengan KENAKALAN melampau..heheh
Nampak tak ada budak pegang kad saiz A4 tu..itulah pass kami


Nasihat untuk adik-adik, JANGAN ADA BENCI dengan CIKGU2 tahu, TAK BERKAT nanti perlajaran korang..Hurmmm, patutlah result aku tak grand continental sangat..hehehe..Oke, done segmen bersama BA..Dah lama gila tak join segmen BA..Saya tak lupa jasa BA yang banyak menaikkan blog dla ni..


Kalau BEST, sila LIKE

13 ORANG MENYAMPUK:

alexa yussida said...

oke tak nak benci2 dah:( insap insap

dla,kte pon penah ade kes ngn cikgu BM masa form 3..haha.. sampai merajok cikgu tuh pastu die xnak masuk kelas..aigooo tak pepasal kena g pujuk..ishkkk

adan said...

besarnye pass..

zati embong said...

bapak besar ok dLa.jat dulu xdela sebesar 2 passnya.haha

JIJI YU said...

pass keluar sekolah aku cam kad matrik..macho weh..

cik fai said...

besauu nyee .
macam pass fai mase masuk kolej .
yelah kena ngan kakak kakak senior .
jaat -..-'

aanie said...

hahaha..jangan ingatkan aku psl pass ni....menci tul....memalukan je gantung benda alah ni...dah macam hape dah....

Zura said...

kelas kite dulu pun terkenal jugak ngan otainye walaupun 95% perempuan..glemer..

Awatif ^^ said...

terlampau lah besar pass keluar tuh.. tak bole besar lagi ke. ^^

kene rotan tue lah kenangan manis nye..

Ardini Humaira said...

zaman skolah dulu dni penah pakai kain terbaik kahkahkah

yatie's EPISODE said...

rindu sekolahh. :'(

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FizA said...

uissh...saiz a4 tu...hihi

singgah dr blog abg ben & follow.. :)
kalau rajin singgah la..

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

Gayahspears said...

hahaha.... teringat mase aku zaman sekolah...

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥