BARANG BAIK ^^

ASSALAMUALAIKUM DAN HAIII...
Sekarang mood mengupdate kejap ada kejap kejap takde..Hari ni update esok tidur..Nak buat camne kerja makcik nanti sape nak buat kalo asyik mengadap blog je kan..Jangan lupa pada tanggungjawab anda oke..Nak blog blog blog pun, kerja kena settle dulu..Sesungguhnya aku tabik tilam spring kat korang yang hari-hari update atau dalam sehari 4,5 kali buat entry..Lepas tu rajin pulak baca dan komen blog orang..Cayalahhhh wehhh...

Kartun dla dah pandai pakai tudung..Alhamdulillah^^
Mukaddimah harus nak panjang je dla ni kan..Sebenarnya nak share BARANG BAIK ni..Ada dua barang yang best baru je sampai kat opis dla..Kalau tengok kat header dah tahu kan apa yang dla suka, MELUKIS, SUKAN dan AMIK GAMBAR..Entry hari ni ada semua kot..hehe..

BARANG BAIK PERTAMA

Surprise surprise...



BUKU CONTENG-CONTENG

Cute jer kan kartun2 beliau ni
Yang ni sampai hari Khamis lepas lagi, saja kepam..Order kat mana???Order kat SINI ! Dla sebenarnya barulah jugak kenal dengan blog CONTENG2 ni, terus jatuh cinta..Kebetulan pulak beliau baru je siapkan komik ni, hape lagi kan..Order terus!Comel je tau kartun2 beliau..Tapi tak baca lagii..Sayang nak bukak sebab takut lunyai..Punyalah..Hahaha...Tunggu weekend ni nak layan.. 

BARANG BAIK KEDUA

TADAAA !!!
Cantik tak?? Cantik tak???
Yang ni baru sampai tengahari semalam..Exited sangat2 masa dapat tu..Nasib baik tak sampai hari SELASA, kalau tak ada yang pakai terus masa training badminton...Tapi takpe, MALAM tu jugak dla pakai sebab ada MATCH FUTSAL lagi..Hehe..Sibuk je kan dla ni, asal ada match je mesti nak pergi..Walaupun tugasnya macam biasalah MAKCIK SORAK dan MAKCIK POYOGRAPHER...

Sorilah, banyak pulak tayang muka kali ni..Baju baru punya pasal..haha
Kali ni pejabat dla lawan dengan team TOYOTA...Tapi macam tak ramai budak opis dla yang turun malam tu sebab ada yang pergi kursus, ada yang baju tak kering dan ada kucing beranak kat rumah..So, keputusannya agak sedih aku pedih sikitlah..Kalahla tu kalau dah taip camtu..huhu..

BERUSAHA !!!
Eh lupa nak bagitahu jersi tu dapat kat mana..Takkanlah tiba2 sampai kan...Order je kat SINI..Kain dia cantik tau..Nanti nak order yang kaler BIRU la pulak..Bleh pakai masa training badminton..Pasti saya bertambah macho ketika bermain..Hawhawhaw...Banyak tau jersi2 yang ada, bukan yang Malaysia je, yang CLUB pun banyak..Terjahlah, apa lagi...

Budak bosan camnilah..Suka hati je pakai selipar orang lain...
Eh, pasal entry lepas ada yang TANYA dla ni JOGGING ke AMIK GAMBAR je lebih??Jawapannya memang AMIK GAMBAR je lebih.Hahaha..Sebab tujuan nak MEMPERKENALKAN kepada orang ramai je dulu.Tapi nak naik tu BERFELUH la jugak tau, bukannya dla naik dengan kereta.Itu bukan pertama kali dla ke sana, sebelum dorang BINA MACAM-MACAM tu dla pernah naik beberapa kali.SELAMBA je dla NAIK TURUN BUKIT 4,5 ROUND..Haha, bukan riak tahu tapi nak bagitahu, badan aku dah KEMBANG SEBALDI oke, takkan nak tengok je perkembangan ni kan.TINDAKAN tu penting dari duduk merungut.Sebenarnya agak kesal sebab masa tu TAK ADA PEREMPUAN MELAYU SELAIN KITORANG..Yang LELAKI MELAYU pun tak ramai..yang ramainya ANAK2 CINA, INDIA..Mana pigi???Tapi dla tahu kalau kat BUKIT BESAR ramai sikit kot remaja melayu kat sana sebab tu aku taknak jog kat sana..Tetibe..Apapun, jagalah kesihatan korang sebelum sakit..Hahh kan dah kene membebel...Selamat berhujung minggu semua, perghhh awal tu wish manalah tahu esok blog ni tidur kan..Heeee^^

nasi tambah : nak balik kampung! nak makan durian banyak2 biar kepanasan..hahaha

Comments

zacky ~786~ said…
buku conteng2.. nampak cool jer.. hehe
cBk said…
minat bola kew??
alexa yussida said…
buku conteng2 tu komik ke ape dla?hee

kuning nehe :P mmg smngt kesukanan cik adek sorg nih :)
JIJI YU said…
pergh..maen ftsal..striker ke
zati embong said…
semalam masa odw balik kuantan,bnyak gak durian kat bentong.tp 2la,suma cina jual.melayu xde pun.mlas nk berhenti beli.huhu
maCy said…
mcm2 dyla sayang ni. huhu

macy mcm pnah dgr sal blog conteng2 tu~
Cik TeN10 said…
buku conteng2 !! suke jgak cartoon dia sgt lah comel ! very nice.. cartoon dla pn ape krgnye.. cantik jgak.. fatin xpndai lgsng nk lukis cartoon..

emm yummy2.. sedapnye durian.. mkn jgn xmkan !.. :)
che'pi said…
buku conteng2 tu... dla jual x? cool.....
cik fai said…
macam sonokkk je join d_la nie .
huhuhu
nak men futsal jum .
Nur Liyana said…
wah wah wah.....hahahha..bestnyer..hee

yg baju tue, cool jep..hehe
aanie said…
apekebenda buku conteng2 tuh??
mu nak jersi ke??meh aku tolong beli..seploh hengget je kat pasar malam...nak??
sahromnasrudin said…
buatla bubur durian sekali ya
man yusoef said…
ok tak kain jersey tu??? aku nak beli dah lama...tapi tak terbeli2...aku tak tau alasan kukuh ape sampai tak terbeli-beli...hahaha...

tau takpe..aku mmg salute la sape yg bole update lebih dari 1 entry sehari...aku nak wat 1 entry pon lama gila pikir ayat..hahaha
Zura said…
nak makan dorian jugak...
buku conteng2 tu best kan? :)
buku conteng2 tu best kan? :)
... said…
as salam..
gegar juga!

hoho~
buku conteng~
berapa ringgit tu? belum terjah lagi link beliau.
wah! kak dla beli jersi pakzue~
hehe~
usaha pakzue berbaloi promosi iklan baju dalam shout box

=p

haha~
kalah~
adat permainan. tu la..akak patut join sekaki~ =p
yang pict bawah tu..kaki akak ke?
ekeke~ =p
ok2~ saya pun jogging~
jongging jari. haaa~

=p

meh terjah entri baru~ dah siap. jap lagi nak update. hok hok~

pasal kesan kebanjiran warga afrika kat malaysia. ekeke~
sorang rakyat malaysia dah kena jangkitan. haha~

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

link yang last ni, saya jadi author ke-2 je =)

TQ
HAI, DYLA.. AWAK DI'TAG' UTK JOIN SEGMEN....

http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/segmen-comelnye-kite-waktu-kecil.html

JOM JOIN? =)
nicela buku conteng2 tu.jersi team Malaysia tu size apa Dla?haha..(mesti berat kurang lepas jogging.^_^)
amny said…
buku conteng2 tentang ape yee??

macam menarik jee..^^
apik pehe said…
owhh...ngan pakzue rupenyer..hehe..dila..tolong belikan jersi untuk apik..apik nk jaket malaysia kuning tuh...
sekamar rindu said…
salam...

sangat comel jersy tuuu..
ain zuraini said…
bestnye buku conteng tue..
miszlullaby said…
cepatla buka buku conteng2 tu!cepatla! nmpk cumeyh~
puteri ain said…
nak jersey tuuuu jgk..
blog-tips-kurus said…
ai nak jersi, buku conteng & paling penting NAK DURIAN. stk :-)
*mlm ni dtg tau-futsal kat ....
miszlullaby said…
Dyla, ML wat giveaway from Moscow.Kalau sudi, join la ye =)

http://www.miszlullaby.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html
Amirrah Zawani said…
katun conteng2 mmg comel2.. mest best kan buku tu.. nak pinjam.. haha!! =p
khairunnisa ♥ said…
jersi orang kuning gak dla ^_^ yeay. ada geng nih :) siap ada nama and no.7 ^_^
nelly said…
24 jam duduk depan komp ..
=p
Izyan Masri said…
WUWUWU.JERSI TU YANG PALING JELES T_T
miszlullaby said…
tuh..ML ade roger dekat komen kat cni..hhihihi..dyla tak perasan kot =)
takpe, nanti join k..lame lagi due date nye =)
nik rosmawati said…
wah.dah ade jersi msia yea.mmg semangat ni :)
Raji berkata said…
woahhhh dh beli eh bku conteng2?
boleh lah nk pnjam xD