APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, April 04, 2011

AKU MAHU BERFANTASI SEKEJAP

ASSALAMUALAIKUM DAN HAIII...
Aku di dalam dilema..Mahu update atau dibiarkan sekejap blog ini??Tapi ini apa?Bukan updatekah?Ouh..please jangan dibiarkan otak kamu terus berfantasi.Sila berpijak di bumi yang nyata.Tidakkah kamu lihat orang lain sibuk bercerita tentang kejayaan abang kamu si SAM dan ada yang bercerita pasal kakakmu yang comel si LISA sedangkan kamu, seolah-olah tiada apa yang berlaku? Arghhhh, biarlah mereka dengan dunia mereka, kenapa aku perlu sibuk dengan kejayaan mereka? Cukuplah sekadar aku gembira dengan kejayaan mereka kerana aku mahu BERFANTASI sekejap. Berilah aku masa untuk diriku pula.

Hahahaha..oke aku mahu gelak sekarang...hahahaha..Serius fail la nak buat ayat ala2 puitis babe..Sahaja aku je tu try taip camtu...Tapi sebenarnya SERIUS nak berehat sekejap blogging..Tapi takdelah lama sangat, mungkin 2 hari, 3 hari, seminggu?ohhh rasanya tak sampai seminggu kot..Ntah2 pagi esok dah ada entry baru..Bukan boleh kira dla ni kan..Sebab dla dah JANJI kat diri ni dla nak settlekan benda ni dulu..Kesian tau, rasa bersalah sangat..Beli dah lama tapi lepas beli elok je letak atas rak.Tiba-tiba je semalam dla tergerak hati ingin mendekatinya..RAYYAN FANTASI...


Nak kaler pun tak sempat tahu
RAYYAN FANTASI adalah sebuah tajuk NOVEL hasil karya RAMLEE AWANG MURSHID, NOVELIS THRILLER NO.1 MALAYSIA...Memang dla peminat setia novel2 beliau cuma start sibuk blogging dla macam lupa..Ko memang asek lupa la dla..Babab mahu?

IZINKAN AKU BERFANTASI BERSAMA RAYYAN.

nasi tambah : ternyata dunia blog sungguh unik kan.jangan risau, dla tetap akan lawat blog korang tapi mungkin tak laju macam biasa la..see ya..happy blogging semua..muah muahhhh ^^
Kalau BEST, sila LIKE

48 ORANG MENYAMPUK:

saya_arief said...

akademi dyla fantasia..
;p
kami suke sangat bace novelll.
hahaha

p/s:header baru...cunnn

bunga said...

wahh..bunga nak baca gak la..

Anisa Hang Tuah said...

alala..
tak bace lagi novel rayyan tu
:'(

Qaseh dalia adelia said...

nak berfantasi jugak

Nur @n!sa said...

salam:D sgt unik belog anda:))

yatie's EPISODE said...

selamat berfantasi. XD

ENCIK TIKUS said...

elok elok yewww awokkk...

d_tieah said...

Kawan dah baca novel ni.. Dia cakap best sangat.. Sy kan suka sastera tapi tak minat nak bc novel.. Lebih sukakan puisi.. Hehehe..

*Hari ni memang ramai kot cerita Sam n Lisa.. Hahaha.. I pun tak terlepas.. Tapi entry tengah malam punyalah..

Entry Terbaru 1 : Berkat Emak Undi ; Shaheizy Sam Bintang Paling Popular 2010
Entry Terbaru 2 : Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

Raji berkata said...

rajinnyer kau membaca @@
xpe nnti kau share lak kt snih
sinopsis lah =.=
ak kalau bab bce novel mmg xlepas lah
hak2 tpi bce entry boleh lah
xD

haslinda said...

slm kak dyla. first time komen nih, juga new follower kak dyla.. hehe. sy suke la drawing kak dyla. chumel sgt..

kyra_G said...

kawan kyra pown suka baca gak...=)

SiS NaD said...

JoM BeRFaNTaSi D aLaM MiMPi!~ (^_____^)V

zati embong said...

fuuuhh angkat tangan tinggi2!

jat lupa nk bgtahu dLa,jat beli 2 novel kan?1 doc cinta by dyadila n 1 lg rayyan fantasi.hihi.bacalah best!hihi.

tp xdela nangis2 mcm doc cinta.

so jat harap dLa dapat cari novel doc cinta.

khairunnisa ♥ said...

kadang kadang tak sedar berfantasi ^_^ hehe..

dlaaaa ;) suka karya Ramlee Awang Murshid gak.. suka ungu karmila tuh..

... said...

yeah!
kak dla~
berfantasi di malam hari~
ekeke

=p

oo..akak dah mula melukis.
saya tak tere melukis guna photoshop bagai ni. tapi kalau tangan, tak boleh~

=)

Izyan Masri said...

ASAL BACA ENTRY JE MESTI YAN SEMANGAT NAK TENGOK KARTUN.XD

Zura said...

lawalah lukisan dla...
akak pun suke tulisan ramlee awang mursyid..cite dia mmg thriller giler...

ain zuraini said...

huhu dah lame tak membace novel @ majalah..ahahaha

Amirrah Zawani said...

minat novel rupanya.. selamat membaca yea.. nti habis cepat leh la update blog.. :)

blog-tips-kurus said...

oh abg RAM!!!! haha...!

JIJI YU said...

aku tunggu novel die yg terbaru..sutera bidadari..weh2 aku bace novel hlovate pon okeh gak

Nur Liyana said...

yana dh baca!!!best!!!!

nabila saat said...

best x cite tu?

Fariross said...

nak pinjam... wakaka...
makcik, cantik r lukis tue, makcik ke tue?? sopannye membaca novel... *sambil terkenang kisah silam* hehehe...

cik fai said...

nak pinjam sat novell tu? hahahahaa

comelnye dyla lukis . aisehhhhh jeles di sini. :)

nelly said...

cepat berfantasi ..hehehhe

leyzajamil said...

comel2 la kartun dyLA lukis tu..

eastbullet said...

ayat-ayat puitis tersebut kadang lebih mudah difaham dari ayat-ayat formal atau santai.

sebut tentang novel. maaf, EB tak layan novel. Baru selak satu dua muka, busan tak terkata. Bukan nak kata cerita tak menarik, mungkin hati ini yang tak tertarik.

airaniez wirdani said...

Bercinta dengan buku?atau berfantasi dengan buku?Teruskan berfantasi Dla..hehe

gayour said...

eee... buruknya lukisan encik!
harharhar!

truskan melukis/praktis. lama2 jadi cantik la.

fieyzan said...

hee... nak join.. xp

maCy said...

3ari je dLa? macy yg hampir 2 bulan ni? kikh2 :p

Aujinz said...

nak berfantasi gak laa.. koh koh koh..


Kenape Aujinz takleh jadik hero

miszlullaby said...

silakan berfantasi..he he he...

apik pehe said...

hehe..dunia blog ni la yg selalu wat apik ceria..hehe..
lepas baca novel tu..wat sinopsis untuk apik nnti yer

puteri ain said...

berfantasi sangat2 menyeronokkan..hehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

semoga sdri senantiasa dirahmati Allah SWT

Cik TeN10 said...

xyah la nk ikut gaya penulisan org lain.. style dyla dh ok da.. ngn kartun2 comel yg dyla lukis tu lg da menarik tau !! selamat membaca novel ^.^

aanie said...

selamat berfantasi....

aku pun tgh berfantasi jgk ni...xde mood nak update blog la...huhu...

oh ya, aku dh blk kl ni...nanti nak buat n3 psl sate pok din..jgn jeles ye...huahua....

Shamsuddin Amin said...

lame juga tu nak rehat...
xper2...
settlekan dulu bende yg patut...
pastu sambung blogging lg....^^

... said...

as salam..
kak dla~~
hoho~
beruk kak dla tak cukup makan ya?
bagi pisang quota rm 10. haha~

=p

wuwuwu~
sibuk ya amat. tak dapat blog walking sangat

=(

lemongrassbeam said...

Heheh...cumil...suka belog ni :)

eqbalzack said...

abg eq takde masa nak berfantasi skrg dla...nak final exam...nak present proposal phd..perghh! stres2...hehe

ezi said...

tak penah baca karya Awang Murshid tu, hey nway, try tgk my fantasi plak hehe

Thirsty Thursday

alexa yussida said...

RAM!!! hehe i love his writing too...
btw,dah bnyk novel die yg alexa tertinggal nk baca...last skali yg cinta sang ratu..aigooo balik aritu nk beli tp mikirkan xde masa nk baca sbb jaga bby rania,terus cancel beli..huuu..

selamat berfantasi dla..:) give tyme for ur interest too..heee jgn lama2,nti saya rindu dla!!!org balik die pergi pule..wekwek la dla nih..hihihi..chop,header tuka lagi?cantik drawing..lukis alexa la bole?

aLieF si Muncung ManiS said...

gi baca buku doraemon kalau dila nak berfantasy..hehehhe..dila,,wahh header baru..cantik...comel...ada class..haha

aanie said...

dyla, aku dtg menjenguk n3 baru ni....huhu...lama lagi ke berfantasi ni?lapar nasi kerabu laa...

Anati Soki said...

cewaaaah.. nk berkarya uh...

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥