SECRET GARDEN...YAWWWW !


Ehem..ehem..Assalamualaikum..Korang sihat?? Nampak tak pic kat atas??Dengan sukacitanya dla nak review drama KOREA lagiiii...Haha, ada yang meluat ke?? So, sebab tu la yer blog ini tidak berupdate semalam??? Ye cikgu, bukan sebab tak sihat tapi sebab busy marathon tengok cerita la doc.Alexa..

Seriously, jingja jingja cerita ni antara DRAMA TERBEST setakat ini..Actually maybe dah ramai yang tengok drama ni, dla ni biasalah kan kepam dulu dalam folder kasi sejuk dulu baru layan..Nahhhh, sekali layan, aigoooo nomu nomu chowaaaaa...Dla kasi sinopsis la sikit yer..

Drama ini dilakonkan oleh HYUN BIN yang pernah famous dalam drama MY LOVELY SAM SOON dan HA JI WON yang memang famous amos kat Korea..HYUN BIN yang bersikap arrogant dan kaya gila ni dah terjatuh cinta yang amat kat HA JI WON, seorang STUNTWOMAN yang agak daif kehidupannya..Ada banyak rahsia tersembunyi di sebalik pertemuan mereka di mana mereka sendiri pun tidak menyedarinya..Keadaan menjadi huru hara ketika mereka pergi ke sebuah RESTORAN yang terletak di dalam hutan di mana pemilik kedai itu menghadiahkan 2 botol MAGIC POTION..Lepas je dorang ni minum terus badan mereka bertukar..Part ni memang kelakar gila la..Nak bagi dorang kembali normal kena tunggu hujan turun..Oke, drama ni memang ada unsur-unsur mystic sikit..Semakin lama semakin mereka mengetahui rahsia kehidupan masa lalu dorang..

Bagi dla cerita ni LENGKAP dengan AKSI, SUSPEN, FANTASI, KELAKAR, ROMANTIK, SEDIH dan memang dla paksa korang yang fanatik drama Korea, mesti tengok cerita ni...Kadang-kadang dla kagum dengan idea dorang ni walaupun jalan cerita percintaan lebih kurang sama biasalah kan mula-mula tak suka lepas tu jadi angau gila kan tapi IDEA dorang tetap superb yang menyebabkan kita nak sangat tahu macam mana walaupun tahu akan bersama akhirnya..Dan dla rasa nak layan lagi dan lagi drama ni...

1st, dla memang tertarik sebab tahu dorang berdua ni yang berlakon..

Kemudian jatuh cinta dengan rumah HYUN BIN..
Nampak tak rumah tu macam gudang je kan..Tapi bila masuk dalam perghhhhh, sebagai seorang bekas pelajar arkitektua haruslah dla kagum dengan hasil senibina rumah ni..Simple dan unik giler..Dengan suasana tamannya, anda pasti akan berkata WAHHHHH...Saya nak rumah macam ni jugak boleh ke??

Canti tak? Cantik tak <-- haruslah bercakap cara ERIC LEONG

GIL RA IM yang dilakonkan oleh HA JI WON ! Suka gila beliau time pakai camni..

JOO WON yang kat tengah tu memang suka gila dengan sweater labuci liplap tu.
Sampai jadi trend kat Korea..

JOO WON yang suka gedik2 gila kat RA IM..Ikut je pompuan ni gi mana2..

GIL RA IM ni kipas susah mati OSKA lakonan YOON SANG HYUN..Oska ni cousin Joo Won,
seorang penyanyi.

Joo Won tengah sedih gila time ni

Part ni memang serius tacing duhhhhh..huhu

Selepas body dorang bertukar

Tengok bilik JOO WON ni, unik gila kot..Grrrr...

Upacara menamatkan kuasa sihir

Nahhhh, layan MV SECRET GARDEN pulak...




Dla ni kan memanglah minat cerita KOREA tapi BUKAN sebab PELAKONNYA ENSEM dan CUTE, benda tu bonuslah tapi kalau jalan cerita TAK BEST memang dla takkan layan..Dla ingat dulu pernah menyesal beli cd cite APRIL SNOW yang sampai buat dla tertidur banyak kali padahal cite tu 2jam je..Sangatlah hampeh cite tu, tak tahu apa motif walaupun pelakon dia BAE YONG JOON..Satu lagi drama IRELAND yang dilakonkan oleh HYUN BIN, tak habis layan pun sebab memang tak best tahap nasi basi..Nasib baik beli cd pirate je..hahaha...Dan sangat kelakar juga bila ada kaum lelaki yang EMO bila orang perempuan layan cerita Korea ni..Derrr, taste kitorang tetap LELAKI MELAYU la derrr..Rilex sudahla..hehe..Normallah tu macam korang minat LISA SURIHANI, HELIZA, JESSICA ALBA..Wa tak kisah pun..

Tapi drama SECRET GARDEN ni dla pasti korang tak menyesal tengok, rating cite ni pun agak tinggi taw kat Korea walaupun kadang2 takleh percaya dengan rating ni tapi ini betul2 boleh layan sampai ternganga nak nak masa episod 17 dan 18, suspen gila..SEKIAN, DLA MELAPORKAN DARI K.TERENGGANU, KOREA..

nasi tambah : sekarang sedang gigih mendownload drama MY PRINCESS pulak^^ Nak dowload jugak sila klik SINI oke...

Comments

Anisa Hang Tuah said…
good for me,dah lame tak layans cite2 cmni..
Anisa Hang Tuah said…
good for me,dah lame tak layans cite2 cmni..
Anisa Hang Tuah said…
good for me,dah lame tak layans cite2 cmni..
Zura said…
xlayan sangatlah cite korea nie dla...
shah-kayrul said…
baca sinopsis dah jatuh cinta...confirm lepas nie akan gigih download
saya_arief said…
woo..
korea...
hahaha.
no komen.
woah..abg Hyun Bin ku...rindu la nak tgk dia berlakon..dla..passing la link nak dwnload...wah..teruja nak tgk...
zati embong said…
dLa! betul dLa.jat pun berkata..wau!sgt superb interior 2.

nk tengok gak :( tapi lambatnya nk tnggu loading.
man yusoef said…
cerita ape nI?? tak pahe btol...haha
miszlullaby said…
best kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....hyun bin dah g masuk army dla. n die da clash dgn gf die si song hye gyo tu.uuuuuuu.=(
Imran nyambek said…
dah abis my princess lu layan dream high pulak k? best giler weyh cite tu.
ain zuraini said…
huhuhu mmg bessh!!!
HyunB said…
sangat2 best..giler kepam lawak ..giler kepukk sedey..giler bestlerr....
echah mashuri said…
mcm best je cite neh!!!tp pakai beruk kalau donlot cite xberblog la ecah.huhuhuh.slowwwwwwwwwwww;(
Hanis MY said…
wewiittt citer korea mmg best tapi dh lama tak sempat nk layan huhu...
JIJI YU said…
nok opi nga demo leh dop
Raji berkata said…
woahhh bertukar badan ;D
mcm cter jepun ap tah yg tukar bdn tuh
nk try gak ah layan korea nih xD
niesz said…
niesz xpernah lg tgk cite nie..ehe..niesz arang tgk cite korea sbb niesz kalau dah start tgk mmg susah nk bhenti..haha..
Ahtool Izzra said…
x faham sgt criter ne
alexa yussida said…
wahhhh tuh dia...ingatkan tak sihat macek sorg nih..kekeke marathon korea upenye..ishk ishk penat je isau..kehkeh:P just kidding..teheee...haih bila la alexa leh layan cite korea sgala bagai nih..dah bnyk list lam pale ni..ngn junior doctors the series lagi..uwaaa tak smpat den :( rumah tu cantik la dla...oh glemer kejap eric kan:P taw x ape bukti alexa pnah minat2 gila gila thap ungka kat cite korean?haha tuh naaa si mr.korean tuh..kalo tak,xdenye melekat..erkk kesitu lak..oki komen pnjg rasenye..bye:P muahh
Sasa Al-Sharif said…
bab ni aku kurang mahir. hehe
logorithm said…
Best giler rumah dia! Sukehati! ;-)
Sophie Al-yahya said…
dulu Sophie tak minat citer Korea. Tapi disebabkan blogger2 macam dLA ni lah buatkan Sophie pun terdetik nak tgk taw T_T hukhuk.

Memang rumah tu sgt cun dLA!! mmg patut budak akitektur minat pn. OMGGG seriously kena tgk!!!!! hate u.uhuks.. mana nak cari ni..
si para para said…
minat jugak cerita korea..tapi tak la sangat2 minat.hehe
Cik TeN10 said…
ohh dh tgk cte ni!!.. mmg layan abes ahh.. skali dh start tgk mmg xleh nk stop..!

suka jugak design umah dia.. design bilik dia tu mmg class ahh.. xpenah jmpa ag design cmtu.. bestnye kl ade umah cmtu kn.. >.<
... said…
as salam..
wow!
bertukar lagi? hari tu bukan dream high?

=_="

waaa..kalau saya aa.memang lebam biji mata.haha
nasib baik saya ni kategori workholic.kalu tak, memang layan aa macam dulu

=)

cantik betul seni rias dalaman set pengambaran dalam rumah.kretif

=)

lama tak berblogcooking walking ni~
ziarah di masa free~

iklan:

Hari Ni Sangat PADAT
yatie's EPISODE said…
cerita nih mmg best wa cakap sama korangg!! haha
Amirrah Zawani said…
tak penah tgk lg.. sy tak minat sgt citer korea.. malas nk mula nnti berhantu.. tak jd kerja lain dh.. ahha :D
Azza Firza said…
weeee, saya pon sokeeee :))
sahromnasrudin said…
citer korea ke?? alamak sy lama ketinggalan bab citer korea nie huhhuhhhh
Jesa said…
Really lovely blog :)

x, Jesa
apik pehe said…
peehhhh!!!i laikkeee..hehe..seksi
Faeza Suhaimi said…
ending betul, minat laki korea pun, taste tetap lelaki melayu derr. hahaha