APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Friday, March 18, 2011

ROMBONGAN CIK DLA

ASSALAMUALAIKUM...
Update laju-laju! Harini dla mahu ke SEBERANG kerana mendapat undangan.. Jauh derrr demi sepinggan NASI MINYAK !! Untung badan dapat NASI KANDAR...Sebenarnya dla malas nak pegi tapi setelah dipujuk rayu bertalu-talu oleh FBI...Hahahah, FBI jangan marah, saya kam selalu over..Tapi bila tahu wife FBI pun ikut so, dla kira teman wife dia la ni..Kalau tak malas nak pegi KENDURI KAHWIN ni, jauh pulak tu..Oooo..nak pergi tengok orang kahwin rupenye...Nahhhh, cium kad kahwin ni dulu..Amik berkat...


Sebenarnya ANAK PENGARAH dla yang nak kahwin..So, kitorang buatlah ROMBONGAN CIK KIAH, maka dla pun nak berkiah jugaklah ni..Sambil jalan-jalan best jugak kan..Sebab tulah kamu tak balik kampung yer..Kesian anak-anak buahmu yang rindu nak menggodam lappymu itu..Persoalannya, DIMANAKAH LOKASI ITU???Pi baca balik kat atas, dah bagitahu awal-awal lagi...

Rumah yang bakal kitorang serang

Doakan dla SELAMAT PERGI dan SELAMAT PULANG ye..Tolong jaga blog dla ni..Kasi bersih-bersih ye..Chitttt, padahal pergi 2 hari jer..Hahaha..Bye, MAKCIK PERGI DULU !!!

Hadith Rasulullah S.A.W
" Hawa dijadikan dari tulang rusuk Adam
Bukan daripada kepala untuk menjadi atasnya,
Bukan dari kaki untuk menjadi alasnya,
Melainkan daripada sisinya untuk dijadikan teman hidupnya,
Dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan
Dekat dengan hatinya untuk dicintai"
[Aku curik ayat dalam kad kawin tu] 

Ehhhh, lupa pulak, hari ni birthday MY BIG BRO lah..Happy birthday bro..Tak sabar nak tengok my bro kawin INSYAALLAH hujung tahun ni...hurmm.. Oke..oke..saya pergi sekarang...daaaaaaaaaaa !!!!!!!

nasi tambah : ada blogger dari penang ka??habaq mai sat..
Kalau BEST, sila LIKE

35 ORANG MENYAMPUK:

JIJI YU said...

hamboi2 umah pengantin betol2 depan restoran nasi kandaq..

zati embong said...

wah,dr tganu jalan ke penang?Sgt jauh 2.bestnya..!

... said...

as salam..
wah! d_LA!!
seronoknya!
dapat makan2~
cium kad kawen? mesti wangi~
eh? tu kat mana?
hoho~
nasi kandar astana ladydyla

=p

oo..semoga bro dla panjang umur, dimurahkan rezeki

=)

ameen..
selamat pergi dan pulang~

wa khairul onggon said...

Selamat pergi dan selamat pulang tuan tanah kedaung hehe.. Hepi bday utk abg tersayang tu.. Jln baik2 jgn drive laju2 mcm entry ni update laju2 hehe.. :)

logorithm said...

Kat Penang? Jauh tuh! Kalau I lah, I gerenti tak pergi. Malas. Melainkan kalau ader ahli keluarga yang lain yang nak pergi. Then I jadik drivernya lah...

Fariross said...

wah nak g PP yea, nak itottttt....

yatie's EPISODE said...

bungkus nasi minyak utk yati skali! :p

ardinihumaira said...

bestnye diorang kawen :)

Sophie Al-yahya said...

tertunggu2 bila dLA pulak nak kahwin. nak buat rombongan cik Kiah jugak ke sana. hahaha..

ain zuraini said...

sedapnya nasi kandar beratuq...

░♥si lampu neon♥░ said...

aikk cium kad kawen pun leh dapat berkat ek hehehehe
=)



Jemput3x…hehehe..
# (Silampuneon dah Grad !) Gambar Konvokesyen PISMP 2011- Part 1#
# Berhenti Siar Iklan Heartbeat !#
# Buffered Earnings, AirAsiaX New Zealand (India).#

Raji berkata said...

ayat2 dalam kad nih lgi mendorong ak utk ingin berkahwen
hak2

alexa yussida said...

saya saya saya bukan dr penang:p

hehe...tak sbar nk makan nasik minyak dla! nanti jemput ye yank..hihihi..happy birthday bro:D

Sasa Al-Sharif said...

tapaukan nasi kandar. jgn lupa jgk salam hari lahir utk abg kita

miszlullaby said...

weeeeee...pi amek berkat sekali dyla!!hihi...boleh ML tumpang sekaki "berkat" tu =)

Amirrah Zawani said...

selamat pg dan pulang yea dla..
n happy birthday to ur bro :D

d_LA said...

@JIJI YU
tulah pasal..tp x smpt pun nk mkn nasi kandaq T___T

d_LA said...

@zati embong
tu rrrr..smpai pening pale ni..jln comey sgt

d_LA said...

@...
pndai2..mmg wangi..hehe..tq 4 da wish fadli..dah samat pulang^^

d_LA said...

@wa khairul onggon
tq khairul..nape blog dh private??baru nak gi serang td..huhu

d_LA said...

@logorithm
mmg jauh sangat..tp bestlah jugak..hehe..

d_LA said...

@Fariross
xleh..ko blk PP ko je..haha..PP=padang piol

d_LA said...

@yatie's EPISODE
pegi penang mkn mekdi jugak yatie..ingatkan dpt nasi kandaq..huhu..kempunan la perut dla ni..

d_LA said...

@ardinihumaira
nt dla tgu dni pulak..mesti grand gak nt..best2

d_LA said...

@Sophie Al-yahya
haha..ntahla sophie..cam x nmpk lg signalnye..hehe

d_LA said...

@ain zuraini
tp x dpt mkn pun ain..kempunan perut ni..huhu

d_LA said...

@░♥si lampu neon♥░
haha..silalah percaya..

d_LA said...

@Raji berkata
hahaha..pelagi raji..duit cukup, sume dah ready kawin je..tp calon dah de ke ni??

d_LA said...

@alexa yussida
nanti dla masak ns minyak ye, alexa mai mkn

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
sedihla sasa, x dpt nasi kandaq..huhu..abang kita???haha

d_LA said...

@miszlullaby
hehe..Amin...ML pun amik berkat gak taw

d_LA said...

@Amirrah Zawani
Tahanx mirra, dla dah samat pulang ni^^

airaniez wirdani said...

bestnya pergi kenduri kahwin.boleh survey pelamin sambil *cuci mata* cari calon kan dla kan?haha

d_LA said...

@airaniez wirdani
time pegi tu x smpt nak cuci mata..org ramai sgt..haha

Heidi Shafiq said...

sabtu ni pun aku de rombongan gak nk g kenduri kawen mber aku.. :)

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥