RESULT SPM AKU !

ASSALAMUALAIKUM...
Berdebar siyottttt...Terketaq-ketaq kaki ni nak melangkah ke sekolah..Nak makan pun tak selera.. Semalam tidur pun tak lena wehhhh... Takut..takut.. Macam mana rupabentuk masa depan aku nanti??Huwaaaa..Itulah perasaan dla masa nak amik result dulu...Rasanya semua camtu kot..Nak-nak spesis main-main macam dla ni memang takutlah bila nak amik result..

Nak tak nak kena pergi amik jugak kan..Ingat cikgu suka pegang lama-lama result kamu tu??Walaupun sebelum amik tu dah dengar dah student ni cemerlang, student ni sorang je dapat A tuk subjek blablabla...Bila tiba-tiba nama dla disebut-sebut oleh cikgu yang pernah halau dla dulu sebabnya lambat masuk kelas [cerita dia kat SINI], rasa macam yeke nama aku tu..Lepas tu kawan dla cepuk bahu ni, ha'ah nama ko la dla..Tapi muka still cool lagi, kalau tak betul malu wehhh...

Walaupun berita tu betul tapi untuk subjek tu jerlah dla oke..Hahaha..Dan juga subjek seni yang okelah jugak..Yang lain, bolehla cukup2 makan...Kira padanlah dengan kesungguhan dla study..MENYESAL?? tak baik taw menyesal, tapi kalau boleh amik semula memang nak amik lagi sekali..Tapi nak baca buku tu yang malasnya nak2 subjek sejarah..Huh ! Subjek peberet tu *sambil tangan letak kat dada, mata tengok atas!

So, kepada adik-adikku, selamat mengambil result yer..Hope semua dapat result yang cemerlang..Amin. Sebenarnya follower dla yang ke-1000, REHAN pun lepasan SPM gak..Dasat la korang, muda2 dah ada blog kan..Lawa lak tu..Memang zaman makin canggih..Tabik tuk adik2ku !!! Apapun, malam nanti dalam BERITA macam2 emosi muka dapat kita tengok..HAPPY, SEDIH, TERHARU, BANGGA..

Punyalah sedih sampai tak jejak tanah kaki beliau[bukan saya tahu]
Yang gagal, jangan bersedih tahu, ada hikmah di sebalik semua itu..Yang cemerlang tu, ingatlah sikit kat kawan2 yang dapat result ciput tu..Sekarang kan banyak kursus-kursus kemahiran..Pandai-pandailah korang apply kursus yang betul nanti oke..GOOD LUCK !

nasi tambah : tetap bersyukur dengan life sekarang walaupun result tak cun sangat dulu..yang penting jangan berputus asa^^

Comments

man yusoef said…
zaman amek spm dah berlalu 5 tahun yg lepas...huhu..btol..jgn menyesal dan putus asa...
yatie's EPISODE said…
betol. rsult spm yati dulu pong macam errr. tapi happy jugak lepas tu till now. ada hikmahnya semua tu kann ^^
betul2..even spm x ok sgt bleh apply kolej yg ade kemahiran.. :)
AiMaN said…
pinjam link entry ni..hihihi.

http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/03/anak-ikan-kerjaya-professional.html

kalau x dapat traffic maaf la ye
d_LA said…
@man yusoef
hidup mesti bersemangat kan man barulah berjaya..hehe
d_LA said…
@yatie's EPISODE
tol tu..ade hikmahnya..x semestinya hidup kita berakhir kan kalo result ciput ni..
d_LA said…
@✿....rossa alina....✿
skang ni kalo nak blaja xde mslh kan..byk sgt kursus2 kmhiran
d_LA said…
@AiMaN
hah??cam x caya..boleh2, sila amik..thanx ya^^
laziras said…
walaupun pada permulaan pencapaian hidup kita kurang baik tak apa asalkan kita mampu melakar kembali pencapaian hidup kita ke arah lebih baik seperti graf yang sedang menaik secara perlahan-lahan hari demi hari.
laziras said…
jika permulaan pencapaian hidup kita kurang baik, itu tak apa. Yang penting kita mampu melakar pencapaian hidup kita menjadi lebih baik pada masa2 seterusnya seperti graf yang sedang menaik secara perlahan-lahan hari demi hari.

http://laziras.blogspot.com/2011/03/kroni-di-mana-mana.html
Dawa said…
spm xbrapa elok tak bermakna xleh jd org yg berjaya kelak. byk contoh kawan2 saya yg dlm situasi tersebut bley survive kt universiti or even kt kolej dan masih berjaya menyara hidup dgn pendapatan tinggi :)
echah mashuri said…
ecah ade dpaat 9g 1 paper tuh.menyesal?ermmm..sesalan itu xmungkin sebab tahu hantar kertas kosong je.ehhehheeh..
ain zuraini said…
fuhh, mmg mcm2 emosi...den amik result trs gerak..ekekeke...
miszlullaby said…
ML benci org yg ujudkn subjek EST!.hihihi...
zati embong said…
xdpt result ok xsemestinya da xde masa depan.skrg mcm2 cara leh majukan diri.cuma kena pndai pilih je.hihi
betul tu dla..result tak gempak tak semestinya takkan berjaya dlm hidup.yg pnting usaha dan trus usaha.kite dlu spm pun tak byk A tapi alhamdulillah,skrg dpt bg duit kat mak skit pun dah kira bersyukur..huhu..
Mama Kembar 3 said…
masa spm, rasa cam spm laa penentu hidup... dah masuk u, rasa result U plak penentu hidup... dah keja baru realise mmg betul sijil & good result sgt penting untuk mulakan hidup, omputeh kata to open doors... but it is not the end. usaha & kerja keras laa penentu hidup yg sebenarnya. so kalau result spm tak brapa cun, tak bermakna masa depan tak kan berjaya kan?
Fariross said…
wah dah 11 tahun berlalu... dah 10 tahun persahabatan kite ekkkk... lama nye... :-)
... said…
as salam..

haha~
comel je~
tapi..saya tak suka ingat balik saat-saat dapat result spm!
tak suka!!
sebab terlampau happy la tejatuh longkang. dan kena rehat 5 hari kat hospital..ditemani ketawa dan gurauan..
geram.
tu ok lagi..
siap masuk dalam buletin sekolah!!
geram betul! dah la bagi pujian.endingnya cerita saya terjatuh. geram gilaaa

=_="


oh ya.bab yang tak 'lulus'. bos atas saya merangkap jurutera pakar, tak pas spm.siyes. berbekalkan sijil ikm, kemahiran, lesen2 kerja dan research paper, dia dah ada master usm.
umur baru 28.

memang kagum =)

yang penting usaha dan tawakkal ;)
nasib baik dia takde blog.kalau ada, boleh tepek kat sini

haha =)
aanie said…
aku x nak ingat pasal spm...result aku teruk..tapi padan la dgn belajar pun malas...hahaha...
aanie said…
lupa...nak tambah lagi...

wah, follower mu dah sampai 1000??tahniah beb...keep it up...
nora said…
tak leh lupa time tu sampai bile2
walaupun result ala2 suam2 kuku gitu

ENTRY HOT : Betul ke Tak Betul??
lina said…
@...

sgt setuju....kat office ni adik dia result SPM tak macam abg dan kakak tp ...result SPM ciput2 jer tp dah ada PHD mula2 ambil sijil dan tak berhenti belajar ambil samapi PHD...sekarang abg dan kakak semua kagum termasuk kawan2 office :) SPM hanya ticket jer :) Congrats kepada yg cemerlang dan yg kurang tu teruskan berusaha Insya Allah.
JD Jen said…
hahahaha! aku lulusss!!

tp tu dulu laa, lebih kurang 15 thn yg lalu!
Trah Assan said…
wheeeee ~ tak sabar pula nak ambil spm next year :')
ardinihumaira said…
dni tak dapat straight A dulu hehe
tingat plak time2 tunggu result dulu.. fuuhhh smangat btul. takot x ph cite r... =.='
niesz said…
dulu niesz pun mcm tu, sedey giler tgk result x mcm yg niesz harapkan, but xley nk pts asa kan,alhamdulillah, skrg ni dah ade ijazah, gagal sekali x bermakna gagal selamenya..
JHaZKiTaRo said…
spm sebenarnya bukan penentu masa depan sangat.. yg penting usaha takkan pernah putus.. anyway, salam kenal.. rajin2, ziarahlah blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)
Aujinz said…
owh.. saya amik SPM tak pakai A A.. kitorang terus agregate... koh koh koh..
cik fai said…
lady_dyla!!!!!!!!!!! fai curik banner taw. hahaha :)
alexa yussida said…
rasa mcm br amik result spm pdhl dh bape thn brlalu..uuuu..mase g amik tu exsaited kemain tp sygnye xstay lme pon kt skola...smpt jupe ayahanda aka pngetua je..