MEMBELI SAYUR ADALAH PERKARA YANG MENYERONOKKAN

Heee...tajuk mengalahkan karangan budak sekolah..Assalamualaikum, bersua lagi kita dalam rancangan JALAN2 BERSAMA DLA..Alaaa, orang nak berangan jap je..Tahukah anda dengan membeli sayur pun dapat menenangkan kepale hotak??Tak tahu?? Silalah ke pasaraya GIANT atau TESCO anda pasti tersenyum melihat kehijauan sayur-sayuran itu..Ke ada yang TAK SUKA MAKAN SAYUR??Asyik shopping baju je kan, kali ni nak shopping barang dapur pulak..Yang pasti, time shopping pun sempat bereksen tau.Walaupun gune camera henset jer..Oke gak kualiti henset aku ni rupenye..*padahal ko gigih mengedit kat picnik kan..

TERBAIK DARI LADANG !!!
Dla suka pergi GIANT sebab tak pack dengan manusia2 yang sibuk menolak troli sampai tak boleh nak tolak laju-laju..Pendek kata stress bila tak puas nak shopping sebab  rasa sesak nafas terutama sekali kat MYDIN walaupun harga lebih murah kat situ...Menu utama hari ini adalah barang2 dapur ! Suka gila bila tengok sayur2 kat Giant ni, sume fresh giler la...omo..omo..Rasa nak amik sume sayur kat situ..hehe..Rupa-rupanya seronok beli sayur ni ^__^

Bibik tengah pilih SOTONG !
Takkan nak makan sayur je kan..Lauk mestilah kena ada..Bibikku tengah semangat memilih sotong..Cayalah bibik guwe neh..

Oke, cik puan muda dah penat dan lapar nampaknya
Shopping sampai menggigil perut ni..Dengan semangat balik nak masak ni, walaupun dah pukul 10 malam..Haha, camaner la perut tu tak maju ke hadapan..Makan main sebat je pukul berapa2 pun..

Terliur tak?? Agak2 lulus tak jadi menantu ni..
Menu yang berjaya kitorang kong kang kong kang kat dapur...Asyik edy je tunjuk makanan kan, i pon tak mau kalah jugak..ngeee...Bukan setakat makan nasi je, ada lagiiiiii.....TADAAAA...

Ini betul2 marvellous !!!
Fresh dari KOREA ! Betul taw dari Korea, sebab tu harga sekali ganda yang dari CAMERON HIGHLAND..Tak kisahlah mahal sikit janji betul2 sedap, rasanya macam kita baru beli dekat Cameron tu, korang makan kat sana terus..camtulah rasa, kan strawberry ni kalau dah bawak turun, terus x fresh kan rasanya, masam semacam jer...

Nahhh, untuk korang ^__^ Amik kopipes pic stoberi ni
Pendek kata, memang seronoklah membeli sayur  ni..Nak2 bila dapat beraction kamen kan..Tu motif ko sebenarnya kan dla..Maka dengan ini, saya melancarkan KEMPEN JOM MAKAN SAYUR ^__^ 

nasi tambah : huh..dah lama tol tak jogging..

Comments

hehehe.. mak cik dla beli sayur^^
khairunnisa ♥ said…
haha.. suka sayur kangkung ^_^ wah, strwaberry ;)
ch@ said…
suka tengok dan beli tapi bila masak makan sikit je. ngehehe.
Zura said…
betul dla...kalau tgk syur tue segar bugar mmg geram je...rase nk beli tp xnak masak...buat perhiasan...hehe..lauk sorong tue menarik...
echah mashuri said…
pehh..ecah adelah peminat sayurrr..ulam2 mentah pun ecah bedal tau.huuhu..mane tak tubuh macam ahli bina badan,;p
man yusoef said…
wah..boleh jadi isteri mithali ni...haha
JIJI YU said…
umi aku salu tinggal aku kalo nak beli sayor..
saya_arief said…
bagus nye dye g sopping..
;p
niesz said…
nk masak ape yer, nk sikit nnti..hehe..sempat lg beli strawberry ek..ehe..
ain zuraini said…
wah bestnye shpg brg dpr..sedapnye strawberry..nnt nak cari kat Korea la..ehehehe...
sahromnasrudin said…
sy beli sayur kat paasar tani je..suke tgk suasana kecoh2 si penjual..sgt happening
fyna said…
waaaaaa....
suke pic...
strawcerry tue pown sedap gak kak dyla..
aanie said…
aku x makan sayur..muahaha...

mu masak ke kat rumah??rajin la..anak sapa la ni....
aanie said…
dyla, ajar aku masak sotong tu....(dgn muka bawah meja --- malu)
Hanis MY said…
wahh bagus betul...dah terlebih lulus dah nak jadi menantu feberet tu hehe...
Raji berkata said…
smlam aku baru jer blik dri MyMydin
bli2 sayur gak lah.. igtkan nk gak cri stoberi utk wat juice sndri
tapi xde lak jual owh..

aah mmg best tgk sayur
cuci mata =.="
sayur ker org bli sayur lol
apik pehe said…
dila..bak mai satu..x pnah rase lg
shearasol said…
haha..tgk gambar tu, terus lapar

Suka tanam sayur, tapi tak tumbuh =(
Iskandar Shah said…
lau sayur ley aku knal lagi..
tp lau ikan, aku tak kenal pon.. hahaha! ikan flowerhon tawu la.. keh3~
CIK TOM said…
beli sayur mmg la best..pastu leh masak n makan...


eh buah tomato xbeli sekali ker??ni nak majuk ni...huhu ;p
suke tgk pic strawbery cumei tue

ehehe

xpenah bli syur..wuwuwu
kamarukom said…
"Tahukah anda dengan membeli sayur pun dapat menenangkan kepale hotak??"
hahaha ayat ni mmg xtahan~~~ but stroberi tu auwww.....gile best!
suke g pasar basah yg betul2 tu.hehe.lagi seronok
Azza Firza said…
azza kirim lobak merah boleh ? ekekee


TERBARU :kami memang sweet couple :D
kau kesah ke?? said…
shopping sayur memang best~ lapaq pulak tengok stroberi itu.
yatie's EPISODE said…
strawberry.. strawberry.. strawberry... lame tak makannn T_T
zati embong said…
dLa: jat x makan sayur.tp jat sihat!haha
Amirrah Zawani said…
suka sayurrr... sedappp...
nak stobery sikit :D
alexa yussida said…
sayur sedap:D tpi prefer pisang dr stroberi..kehkeh
d_LA said…
@y u y u Z u l a i k h a
makcik mmg suka beli sayur..heee
d_LA said…
@khairunnisa ♥
syr kangkung kalo msk dgn ns goreng cina mmg terangkat abes
d_LA said…
@ch@
wahhhh, bgnye amalan hidup cha..keep it up
d_LA said…
@Zura
hahaha..buat perhiasan yer..membazir la pulak nt yunk
d_LA said…
@echah mashuri
wahhhh, bgs echah ni..tbh mcm ahli bina bdn??xpe chah, jnji sihat
d_LA said…
@man yusoef
mekasih man<--blushing !
d_LA said…
@JIJI YU
hahaha..kene tinggal ke mu xse gi ji..hehe
d_LA said…
@saya_arief
shopping mmg bagus!
d_LA said…
@niesz
jom tlg dla msk nies
d_LA said…
@ain zuraini
xleh byg nt ain pegi korea..mesti dla nengis sbb jeles melampau
d_LA said…
@sahromnasrudin
psr tani biasa dla pegi ari jumaat@sabtu je
d_LA said…
@fyna
stoberi tu mmg sedap giler
d_LA said…
@aanie
biar betul mu neh x mkn sayur? msklah weh, mok jauh
d_LA said…
@aanie
meh rmh aku, alang2 blaja msk terus tuk aku
d_LA said…
@Hanis MY
huh, i'm blushing *=.='
d_LA said…
@Raji berkata
haha..niat ko dh terpesong raji..erk, aku pun sm senornya..haha
d_LA said…
@apik pehe
biar betol x pnh rasa pik?
d_LA said…
@shearasol
dla kalo bab menanam mmg fail..hehe..x suka berkebun
d_LA said…
@Iskandar Shah
aku kalo ikan keli ke, patin ke, bawal ke aku kenal la..heee
d_LA said…
@CIK TOM
ehhh, tomato ada yunk..dlm peti ais..jgn majuk cik tom syg..huuuu
d_LA said…
@Imran nyambek
ko asek berlari tu yg lpr tu..huhu
d_LA said…
@zaty luvlianncezzz
nt dok jauh ngan parents leh blaja la zaty..x larat nk mkn kat kedai salu
d_LA said…
@kamarukom
ce terai..ce terai..sonok tahu..
d_LA said…
@sugar2 kapas strawberry
yg tu kene tgu weekend baru leh pegi yunk
d_LA said…
@yatie's EPISODE
tulah yatie asek mkn mekdi je..jom mkn stoberi lak
d_LA said…
@zati embong
ruginye x mkn sayur..huhu
d_LA said…
@alexa yussida
pisang pun sedap..durian lagilah...perghhhh