APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, March 22, 2011

KENAPA AKU SUKA DIA ??

Assalamualaikum w.b.t...
Yuhuuuuu !!! Korang sihat tak??Harini dla nak merungkai satu persoalan yang dla pun tak pasti ada orang nak tahu ke tak..Hahaha...Tapi cek mek molek ECHAH  ni pernah la cakap yang beliau masih tertanya-tanya kenapa dla minat sangat kat DIA ni?? Apapun mari kita berHUSNUDZON dulu..Sebut HUSNUDZON teringat kat NEESA sebab dla tahu perkataan tu dari blog beliau..Neesa, mana kamu lalink?? Biasa kalo dla seru ni tak lama, tup tup beliau muncul..Tengok semalam dla wat entry, HS terus muncul arini..Aritu pasal robot sakti terus beliau terkedek-kedek buat entry..HUSNUDZON ataupun POSITIVE THINKING, dua-dua sama je maksudnya..Kenapa dla suruh husnudzon sebab DIA tu BUKAN MANUSIA..Hahaha..Itulah dulu derhaka kat cikgu BM, habis tunggang langgang bahasa..Dia kan untuk MANUSIA, bukan untuk benda okeh..Baiklah, saya yang salah..Oke dah, cukup untuk intro..Gila panjang!

Echah nilah, beliau pelik kenapa dla suka sangat dengan SUKAN BADMINTON, suka sampai sanggup pergi tengok live walaupun tengah demam aritu kan..Camnilah, dla ni macam membesar dengan sukan badminton sebab ABANG-ABANG dla memang semua gila sukan badminton ni..So, dla macam terikut-ikutlah, belajar main dengan abang dla..Kira beliaulah tok guru dla..Masa tu dla guna RAKET KAYU lagi tahu..Korang ada??Takdenye moon, sekarang ni semua raket besi je ada..

Chitttt...pegang raket pun salah...Harap muka je eksaited
Kira selalulah main depan rumah walaupun tanpa net dan court. Lepas tu 1 Family tengok match badminton..Time tu zaman FOO KOK KEONG, RASHID SIDEK, ONG EWE HOCK, SOO BENG KIANG tengah hot gila..


Ini adalah BULU TANGKIS..
Tapi yang peliknya masa sekolah dla takdelah pulak main tuk wakil rumah ke sekolah ke negeri ke..Dla ni kalau ada bab pemilihan memang selalu fail. *Aku rasa cara tu takleh pakai..Test 2,3 minit je, aku ni jenis gabra masa dulu2, selalu takleh amik shuttle tu..Bagilah masa sejam ke 2 jam ke..Konpom sekarang aku dah jadi atlet muslimah..

Start balik gila-gila main dengan sukan ni masa kerja kat TERENGGANU la, sebab dorang sewa court tiap-tiap minggu, so dla la ajak geng-geng bajet muda main setiap hari SELASA..Eh, hari ni la kan..Lagipun bagi dla sukan ni simple je, tak perlu berjemur tengah-tengah panas..Main dalam dewan je kan, so tak payahla korang risau kulit korang jadi hitam ke kalau risau sebab takut kulit hitamla kan..So, sebab tu dla dah jarang joging kot..Hahaha...

SAYA DAH BERSEDIA !!! SIAPLAH KAMU !
Dla main kat dewan sekolah rendah CHUNG HWA..Bagus kan sekolah dorang sebab ada dewan sendiri, masa kitorang sampai, sempatlah usha budak2 ni main..Boleh tahan jugak hebat budak2 ni, ada jugak yang kalah kalau lawan dengan dorang ni..Nanti dah ada anak nak cari sekolah yang ada dewan badmintonlah..Eh, kesitu pulak..Ngeeheee

Saje je bagi pandangan sisi, taknak bagi korang tengok lemak2 dla
Penting tahu tak bersukan ni, janganlah fikir risiko cedera ke apa..Kalau dah lama tak bersukan even badan korang cekeding tetap tak boleh over sangat tahu, kena SLOW2..Takut nanti urat semua terkejut..Bila dah selalu buat, barulah tak rasa sakit..Sakit ni bukan apa tapi sebab asid banyak sangat dalam badan tu..Tu yang kadang2 lepas main tangan tak boleh angkatlah, lenguhlah..Fakta ni doktor yang bagitahu masa dla dan kawan dla cramp sebab mengada nak masuk larian sejauh 20KM++ dulu2..Sampai terkangkang kangkang nak jalan..Tapi yang dla suka bersukan ni, boleh hilangkan stress bekerja..Time main memang otak dla fokus nak main je, masalah rumah tangga ke, masalah air ke, masalah cintan cintun ke semua tolak jauh jauh..Dan sebenarnya kata YUNA, dla ada admire kat seseorang..KANTOI! Tapi beliau jaranglah datang main sekarang.. huuuuu..I MISS YOU T___T Akhir kata, MAJULAH SUKAN UNTUK TUBUH BADAN KITA !

nasi tambah : harap-harap beliau ada petang ni..hurmmm
Kalau BEST, sila LIKE

54 ORANG MENYAMPUK:

Anisa Hang Tuah said...

waahh..badminton.
dah lame tak bersukan2 nii
:'(

... said...

as salam..

ekeke~
badminton.
haha~kita tak geng la.~bab pemilihan dari dulu tak pernah miss tapisan. dapat je~
oh~ tapi nak bergelar juara tu yang tak pernah~

wah! entri yqng penuh info pasal badminton~ tapi keluarga saya terbalik. saya suka main bola sepak amerika, abg saya suka bola lisut, adik perempuan saya yang dua orang tu, masing-masing bola jaring dengan badminton. ayah dengan ibu, ayah suka bola sepak.buka bola sepak amerika ya. ibu suka bola keranjang.

=_="

oh~
tu yuna mana?
hoho~

kenapa tka boleh add orang sebarangan dalam list kita?LOL

@juera said...

maen badminton..suke2..slh stu game my fevret...^__*

aanie said...

dyla, ngorat la abg tu..kot2 dia femes lepas ni jadi pemain msia...blog mu jgk yg femes...kekeke...

saya_arief said...

bile nk lawan main raket nie.
;p

Heidi Shafiq said...

aku reti gak men badminton.. tp asyik pukul angin je.. hampes..

zati embong said...

badminton?dulu balik kg mesti main.main kat dapur. jala jd net!haha

kalau men kat luar x best,angin kuat!hihi

bunga said...

laam xmain...dah xdapat main kot..hahahah...

gambar mmg cantik..

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

mcm lucu pula husnuzoan dieja dlm bahasa...ihiks!

Bwalking...

yatie's EPISODE said...

d_LA rajin bersukan kann. bagosnyaa !

Robot | Sakti said...

dulu selalu main badminton dengan kakak.

sekarang malas betul nak bersukan.

hehehe

JIJI YU said...

aku baru je nak berkecimpong dalam bidang ni..tu pon lepas member aku cakap aku amcam ade bakat..laju2 aku beli raket mahal..tapi seken hand

echah mashuri said...

ohhhh..BEGITUUUUUUU(sambil gaya upin ipin)huhuh

patutlah sis minat sgt2 kan.selalu pompuan minat gimnastik.;p

patutlah.ni mesti kaki cerita anak2 sidek jaman kecik.heeee

man yusoef said...

dulu aku suke main badminton...tak de net, aku dgn mmbr aku pakai tali rapia...ikat kat pokok...court pon ktorg design guna tali..kreatip gila! smgt main badminton membara tiap kali ada all eng ke, piala thomas ke...hahaa...

airaniez wirdani said...

zaman badminton terbaik tahun 1992-Piala Thomas yang Malaysia mng.ms tu Rashid Sidek & pemain2 Malaysia lain smgt habis.smua org pakat bli raket.heh.skrg yg boleh diharap pun Lee Chong Wei & beregu sapa nama tu..ssh nak jumpa org bersemangat kesukanan mcm dla skrg ye..(tp part minat org tu tak slh,kira pbakar smgtla kan dla?hihi)

Sasa Al-Sharif said...

aku suka badminton jgk. tp lebih suka tendang bola dan volleyball. agak happening sbb ramai

Wan Gerrard said...

Jom ajak lee chong wei main badminton :P

alexa yussida said...

main badminton kat blkg umh sbb ade open air court..dah mcm anak2 sidek je rasa..duk main lwn angin:P kekekke..skrg dh tak main,sewa court mahai aih kat sini..tgu balik umh lawan anak buah:p

ehem2..alexa taw pasal si Dia tuttt sbb awl2 follow belog dla dlu slalu sgt dla gtaw nak g main badminton sbb nak ushar ehem2:D

mcjust.lol said...

weee main badminton best giler kot... tapi.. letih la jugak.

fLy_AwAy said...

ahahaha ni minat men badminton sbb nak usha brader tu ke mmg minat btol btol ni ? hehe :P

Raji berkata said...

ni keluarga sidek version dua nih
hohoho lepas ni ajar lah ak men badminton weh
ak reti pkul jer
tu pun kdg2 miss
gila memalukan =.=

ak letak kau dlm list mangaka taw?
hohoho

syahira abdullah said...

suker badminten juge. bleh kluar peluh kite walau main kejap ker...
so badan boleh sihat sambil permainan yg sangat fun =>

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh OE pun dah lama tak bersenam...

wah memang semangatlah sampai boleh pergi tengok live...
hehe..
(n_n)

niesz said...

dulu niesz xreti main badminton, nk baling pun, shuttle siap2 dah letak atas raket..hahaha...tp skrg da mkin pndai..ley la lawan ngn dla..heee...

apik pehe said...

uih dilaaaaa...banyaknyer lemakkk..hehehe..dah2..xleh makan nasik khabu dah..stop!!

ain zuraini said...

woit, scandal baju merah nmpk?? ngee :-) ooopppssss!!

Zura said...

dh lama xmain badminton...

d_LA said...

@Anisa Hang Tuah
jom bersukan nis

d_LA said...

@...
kat skolah dla ramai sgt kot atlet berbakat..dla jd tkg sorak ja...hehe..smgt je lbh

d_LA said...

@@juera
best kan men badminton ni

d_LA said...

@aanie
cisss..xnak la aku..nt cik anon dtg serang aku..haha

d_LA said...

@saya_arief
haha..bilo2 maso jah buleh..tp kene mari cni la

d_LA said...

@Heidi Shafiq
bek ko lukis aku tgh men badminton je..hehe

d_LA said...

@zati embong
tu rrr kalo angin kuat mmg xleh nak main kan..sbb tu best main kat dewan ni

d_LA said...

@bunga
nape dh xleh main??pic edit je tu..hihi..thanx

d_LA said...

@asyrafNAKjadiLEBIHbaik
hehehe..

d_LA said...

@yatie's EPISODE
smnjak spoiler penuh sana sini..hahaha..lupe nak mention kat entry

d_LA said...

@Robot | Sakti
meh kite main dua la rob..tp jgn smash kuat sgt deh..haha

d_LA said...

@JIJI YU
ji, kalu mu terer gune raket cap mydin pun jln..haha

d_LA said...

@echah mashuri
gimnastik pun mnat chah tp x reti nak buat..tgk jerlah org dok liuk lentok..1 rumah kot lyn cite anak2 sidek tu

d_LA said...

@man yusoef
haha..lbh kurang dgn org kampung aku dah tu..guna tali rapia..smgt tu penting..heee

d_LA said...

@airaniez wirdani
ntahla, xtaw la nape smgt sgt layan sukan ni..walaupun bkn atlet pun dulu..hehe..dh lame dia x dtg main taw aira..huhu

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
badminton ni dla suke sgt sbb yg ni je sukan yg leh main..hehe..kalo lyn kat tv mmg byk sports yg dla suke..

d_LA said...

@Wan Gerrard
hehe..jom jom..ajak lin dan skali..haha

d_LA said...

@alexa yussida
mhl ek sewa kat sana???tgu blk mesia la yunk baru leh main..ha'ah, dla pnh mention byk kali gak dulu kan..tp siyes jrg dh beliau dtg main skang ni..wuwuuuu

d_LA said...

@mcjust.lol
best sgt2..ms main x rs letih..abes main baru rs..hehe

d_LA said...

@fLy_AwAy
dua dua..hehe...dla pegi main bkn sbb dia la..mana tahu brader tu ada ms main..dh main baru tahu la..pastu terminat pulak..haha

d_LA said...

@Raji berkata
eh, kwn aku pun x reti ms mula2 main..skang dah oke la, jrg dh x leh amik..practise makes perfect rite..

thanx taw letak aku lam list mangaka..dh lama aku x lyn manga jepun..tetibe

d_LA said...

@syahira abdullah
yuppp..sgt fun kan..nak2 kalo menang..mmg fun abes

d_LA said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd
kebetulan dkt kot..kalo jauh x gi gak..hehe..

d_LA said...

@niesz
jum lawan dua nies..hehe

d_LA said...

@apik pehe
wuuuuuu....royat ko ma...haha..x jd rrr nak banje apik ns khabu..

d_LA said...

@ain zuraini
woittttt..laki org tuhhhh..dun play2..haha

d_LA said...

@Zura
jum zura kite main badminton..

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥