APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, March 27, 2011

HEADER BARU ! PENDAPAT PLEASE !!!

Assalamualaikum...
GUYS, SAYA PERLUKAN PENDAPAT KORANG ! Masa balik kampung kan, sambil dla guling2 tiba-tiba idea nak mendesign datang..Asalnya dla nak SKETCH kat kertas lepas tu scan...Tapi bila buat selalu rasa tak puas hati..Maka dla pun malas dah nak fikir2, guna jerlah header yang ada tu..Masa tu plan nak lukis gambar perempuan bertudung, macam kartun2 la..Kemudian masa kat kampung dla fikir, why not lukis gambar sendiri dari lukis gambar tak tahu sape tu kan..Maka inilah hasilnya..Sepraisssss !!!!

Klik la kasi MONTEL sikit

 Gambar asal kat bawah ni...

Ya tahu..tak sama pun kan..

Semasa proses melukis dan mewarna...
Bila siap tu rasa cam KELAKAR la pulak..Macam makcik dah ni haa..HAHAHA... Macam BUKAN MUKA DLA la wehhh.. Wuwuwuwu..Dahlah berjam jam nak siapkan design tu, lebih sehari kot tolak makan minum tidur masak, pergi soping lagi..Berair habes air mata, air hidung sume..Susah wooo, sebab totally dla guna mouse ni je nak lukis dan kaler, sampai ada yang terkeluar sempadan garisan..Terover nyah!! Seriously susah bagi yang tangan selalu terparkinson neh..Pesal la susah2 gi lukis balik dla oiii??Kenapa tak buang je background tu??Saje je nak kelainan, hehe..Sudahnya camtulah hasilnya..Ouh, dla guna PHOTOSCAPE je kecuali tulisan tu dla amik kat PICNIK.

Apa korang rasa???? WAJARKAH DLA GUNA HEADER BARU NI?? Atau guna je header lama??Please please please kamu jangan nakal..Ehhhhh, please JUJUR sama guwe !! Sekarang sila tengok kat bawah tu kat "reactions" tu kan ada COOL, NGERI, LAWAK SIYUT, T_T dan BRAVO..Kalo korang SUKA sila klik COOL atau BRAVO oke..Tapi kalau korang rasa header baru ni cam hampeh janganlah segan malu nak klik kat NGERI @ LAWAK SIYUT @ T_T..Dla tak kisah punya..Tapi sebelum klik tu korang anggaplah dla bukan lukis gambar dla..hahahaha..Memanglah takkan sama kan, dla bukan pelukis pro nak2 pakai TIKUS ni hahh..Ce try nak tahu betapa sukarnya detik itu.Tapi kalo korang tetap rasa buruk gila pandai-pandailah korang nak klik yang mana..Wa oke jerrr..Tapi kalau tak suka bagitahulah kenapa, kalau malu nak guna nama sebenar, jadilah  cik anon ke, abang anon ke.. Boleh gak dla improve nanti.. Tapi kalau TAKDE ORANG VOTE isk..isk.. dla akan tukar tanpa ragu2..hahaha.. Dah orang bagi peluang  suruh kutuk taknak..

nasi tambah : saya mintak pendapat je taw bukan pendapatan..
Kalau BEST, sila LIKE

51 ORANG MENYAMPUK:

y u y u Z u l a i k h a said...

yang lama lagi lawooooo!

Fariross said...

macam ma ko punye blog jea... :-p... kekekek... jgn marah... my 1sen sajo... nampak kerut-kerut muka, oh apakah...

misyamissyou said...

haa..comey2..tp cm makcik sikit la..heee

Tok Esah said...

dua2 lawa.. buat lah satu ke tok.. haha

Anisa Hang Tuah said...

comel laa
cool
:)

fulas said...

pe kate letk je gmbar ori...xpun ubah kai filter je..

Amirrah Zawani said...

cantik comel header baru ni..cuma edit la muka bg nmpak muda sikit..
nmpak mcm berkerut sgt.. nmpak mcm dagu lapis.. hehe :D

ria said...

saya suka yg baru..
btw kalo awak rajin bole x ajar cara nk wat header.. hehehe.. x reti la guna photoscape sgt.. kalu sudi ajarkan la..:)

Lulu caldina said...

yang abru ni lawa...tapi muka bagi muda sikit..takut org sangka 'tua'..adeh

Zura said...

nk yg baru tp nk ori punye muke..no katun2...hehe...

pak long said...

salam...
header yg baru lagi seni...

Hanieqha said...

yang lama simple n lawo.. yg bru plak. cantek tapi agak kuca kacir skit..
try la gune dua2 skali..
boleh ke??

huhu..

tak kena kt batang hidung sendiri boleh la cakap!!

Raji berkata said...

woahhhhh
terbaik ah kau punya sketch nih ;D
msti susah gle wat o.O
satu2 part tuh..
buat jer jdi header baru
nice ^^

ps: oyeah kau nmpk montel skit dlm lukisan tuh ngahaha

... said...

as salam..
haha.. ganas betul gamabr baru kak dla.hehehe =p
maka, saya tick tang 'ngeri'
oo..untuk header yang baru, memang seni. taoi tang gambar sendiri tu yang memaksa saya guna mikroskop.n nak pastikan betul ke apa yangs aya tengok ni?~

hoho~
lukis guna tangan, warnakan dengan tangan, lagi ok. pastu scan =)
kalau guna lkat laptop, memang susah.. melainkan kalau guna internet. photofunia. huhu~

qlah said...

dua2 lawoo.. hehe . taruk dua2 , buleh tak ? hehe .

p/s: salam perkenalan :)

AMMAR YASIR said...

Gambar nampak lawar dah tapi tulisan tu nampa serabut sikit. Tak tersusun..ubah sikit lagi pasti cantik

Sasa Al-Sharif said...

aku suka header tu. style :)

apa kata letak kotak dialog bulat utk kata welcome to my life tu dgn tulisan font biasa2. ala2 indie style mcm tu

Sasa Al-Sharif said...

ops lupa, font lady dyla nmpk agak serabut

PinkLuscious said...

vote ntuk yg lameee!

zati embong said...

dLa,jat suka yg note2 kecik 2.hihi.dLa just edit balik font lady dyla dengan pic 2,pas2 guna yang header baru.

Taufan Bin Ribut said...

kak,lagi cantik menarik kau memang tembam..hak2..^_^

Taufan Bin Ribut said...

kak.lagi cantik menarik kau memang tembam..hak2..^_^

Aujinz said...

komen komennn..

kalau buang garisan pada dagu dan hidung tue, ok dah...

guna shadow jer pada bahagian tue..
huhuhu

by the way, mmg sempoi..

ain zuraini said...

ehehehe sila buang kerut di muka & dagu berlapis br nmpk muda. kekekek..suka header lame lg, fun!!

echah mashuri said...

sis!lawaaaaa...cuma muka cm tua sikit.heeee..jgn mrh.kalau edit sikit.mesti cantikkkkkkk:)

Azza Firza said...

yang dulu lagi cunnnnnn xD

fieyzan said...

Cantik.. Idea Memang Kreative Cuma Bab Lukisan Tu Nampak Tak Real Sangat..Tp Apa2 Pun Memang Menarik. :)

akuwanblur90 said...

dua-dua lawa, cantik. tapi mungkin wanblur pilih yg lama kot.. cute

JD Jen said...

Okay pe yg baru ni..bior laa header nmpk mcm makcik2 senah, tu kire seni la tu..seni meng-camouflage-kan diri org ckp! haha! gud job sista! xD

jaa64 said...

pndai lukis :) tp kan klu edit muka tu sikit ok kot..nmpak tuaa la lukisan tuh.. :)

Nabilah Atiqah said...

nice header..tp rsenyer yg lme lg ok kot...:D

alexa yussida said...

dla!!cantikk tapi u look a bit older..tehee jgn mara,cepat cucuk botox dekat sketch tuh(bukan dkt diri dla ye) kasi sketch dla tu nampak gojes trang tang tang..hihi ..btw,kalo dah nama budak archi tgn tu mmg berbakat kan melukis melakar segala..tahniah dla:)

miszlullaby said...

ML suke jek yang baru ni, tapi gambor kamera n org lidi yang petak2 tu, kalo xde lagi sweet kot...

Qaseh dalia adelia said...

yg baru okie tapi gambar dla tak mcm dla hehek so yg lame lagi simple

Mama Kembar 3 said...

nice, pandai nya buat... tp kan... mama suka header yg sedia ada nih lagi :-)

puteri ain said...

comel la..nice one babeh..:)

Adzriel AB said...

letak gambar real je tak ok ke? awak tu comel.

taiko said...

Aku bagi dua ibu jari.

CikBulat said...

wahhh ! lawa meh ! gilaksss ! jeles LOL. lukis gmbar sendiri? agak2 gua boleh k ek?

lawa jek ni, tukar skrggg !

yatie's EPISODE said...

suke yang lamee!! ^^

Miss Yaty said...

dla lukis sendiri ke? kreatip la..de iras2 da tu..yaty xpndai nak wat cm ni =,=

p/s: yaty lg ske header lame jgk :)

JIJI YU said...

dasat demo boh..terujo kawe..

hiro said...

nak tukar angin, boleh juge..tukar je.

aanie said...

baik letak gambar ori mu...sb nmpk pelik la mu lukis...kuangkuangkuang....

si para para said...

err lukisan tu ok..dapat A...
hehe

logorithm said...

I lagi suka header lama. Tapi header baru nih pon unik jugak. Style kartun tuh reminds me of Verbotomy.com. Dah lama tak main verbotomy!

Entri terbaru: Tips Jejak Kasih

niesz said...

alamak, x dan nk bg pendapat..hehehe...

Melati said...

pandainyaaa Dyla buat =)))

I sukaaa, unik tau =))

LoveBitee

Robot | Sakti said...

comel. tapi napok supo mokcik.

hehe

:P

nikzairfan said...

mcm mana ko buat jadik kartoon tu dila......cute la

aLieF si Muncung ManiS said...

wahh...pandai nye guna software itu semua..huuhu.hebat..thanx sbb sudi jenguk blog alief hari tu..hhuhu

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥