APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, March 02, 2011

GATHERING MAK DARA DAN ANAK DARA

Ehem..ehem..Oh hai semua..Assalamualaikum !! Korang sihat? Dla sihat, semalam dah boleh boleh jumping smash dengan penuh bergaya..Muahaha..Oke, sekarang marilah kita sambung KISAH BLUR dla itu..Tapi sekarang dah tak blur..

Ingat tak, ingat tak..Tak ingat la tuuuu..Haritu dla ada wat entry birthday wishes untuk my bestie si MAMA DISHA masa 14 FEB tu..Dla macam rasa sangat bersalahlaa, kate bestie tapi tak pernah gi tengok lagi baby sulung beliau..Nak wat camno, den tercampak kek sini so kena cari time yang sesuailah..Dan dla rasa pemergian dla ke KL minggu lepas memang kena lah sebab DISHA tu dah pandai gelak mengekek ngekek..So, itulah TUJUAN dla ke KL hari tu..Walaupun 2hari je tapi sangat happy dan penat..Dengan KISAH BLUR lagi, sampai je terus terbongkang sampai tengahari, punyalah penat giler..Tak salah kan kalau dla nak kongsi keseronokan dla bersama kengkawan hari tu..Kenangan ni babe..Kalau tak cerita nanti dla lupa..So, layan aja derhhhhh ^^Y

Inilah DISHA bambam bucukkkkkk...ANAK ANGKAT GUWE..hehe
Hari SABTU tu, kawan dla yang stay kat DAMANSARA nak datang rumah IBU DISHA..Masa beliau kol cakap nak sampai tu, kitorang TAK WANGI lagiiii, hehe..So, IBU DISHA pergi beli bahan-bahan nak masak..Dla jaga DISHA..Kemudian kitorang berganding bahulah kong kang kong kang kat dapur..Mak saya pesan, nak keluar gi mana-mana kena makan dulu..Maka inilah hasilnya masakan ekspress kami..Tadaaaaa ^^

Dari KIRI : SAYUR+UDANG, IKAN BAWAL MASAK MERAH[dah xde rupe ikan] & AYAM GORENG
Lepas makan kenyang-kenyang barulah boleh jalan-jalan dengan hati yang gembira..Tak pergi jauh pun, just shopping kat JJ Balakong..Bawaklah DISHA sekali..Dla rasa ada rahmat gak bawak DISHA ni sebab kitorang pergi tak lama biasalah budak kecik lama2 akan meragamlah kan..Kalau DISHA tak ikut, tak tahulah berapa banyak masa dan wang dihabiskan kat situ..Bayangkan, setiap kali masuk kedai, mesti akan beli something..Gulppp !

Baby sorang jer, pengasuh ada 4 orang termasuklah si cameraman ni..
Disebabkan hari tu hari SABTU, xde bag plastic kan, so STROLLER Disha menjadi mangsa..Penuh bawah stroller tu barang dla je kot..hahaha

Ada TOKOH jadi IBU SOLEHAH tak??heee
So, hari SABTU just dipenuhi dengan aktiviti makan dan shopping..Hari AHAD pulak, lagi meriah sikit sebab ajak lagi kawan dla lagi sorang tuk join da club..Walaupun si AANIE ni tak reply sms dla, katanya takde kredit..Apedaa kamu ni AANIE, bukan senang taw aku nak gi KL..FARIROSS lak balik kampung..Dah melepas AIR POKET aku..Tempat yang kitorang nak lepak kali ni memang special sebab ini antara TEMPAT IMPIAN dla..Memang nak pergi sangat2...Tengok gambar kat bawah, korang teka sendiri oke ^^

Tengok makanan dah taw sendiri la kan..Ouh MEATBALL !!
KIRI : dla tengah membebel pasal ape ntah.. KANAN : not available..hubby beliau ada kat sebelah..
Tengok tangan dla tu, tak sabar2 nak makan MEATBALL tu..
Tetapi, disebabkan KETERUJAAN dla terhadap PERABOT2 kat IKEA ni lebih menggunung, maka dla makan sikit je pastu ajak kawan dla yang pakai tudung kaler merah tu pergi jalan2 dalam IKEA..Maka aktiviti SHOPPING dan SHOOTING sana sini telah bermula..Tinggallah IBU DISHA dan kawan dla yang sekepeng tu tolong abeskan meatball..DLA?SHOPPING !!!

Apalagi, posinglah dulu..Nanti tak tahu bila nak pergi lagi...Nice kan perabot dia..

Aksi perempuan sewel sebab mabuk tengok perabot2 yang super cool..

Babai IKEA..nanti saya datang lagi, mungkin bawak LORI terus kot..

Yuppp, seriously memang dla jatuh cinta dengan barangan IKEA ni, simple but nice..Memang terpesona la mata ini melihatnya..Duit pun laju je keluar..Beli tu beli ni..Lepas tu BARU INGAT yang dla ni nak balik dengan bas yang ko beli barang2 besar tu kenape dla oiii?Tak sedar diri betol..Gelak pakcik bas tu tengok dla bawak beg besar ikea tu..Peduli hape..Janji puas kan.Neway, thanx kawan2ku yang yang layan je permintaan dla ni, Ibu Disha yang sanggup pergi sambil dukung baby, penat tu wehhh...Sayang korang ketat-ketat.. Muahhhhhhhhhh !

NASI TAMBAH : Thanx kat kawan blogger yang bila baca kisah BLUR dla tu siap offer nak pick up dla kat bas station lenkali.. Bagi dla tu sume pengalaman, yang penting jangan mudah gelabah walaupun blur..hehe
Kalau BEST, sila LIKE

50 ORANG MENYAMPUK:

Anisa Hang Tuah said...

wahaaa.makan sedap2..
:)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

eh..ni sabtu bile nie?? sabtu baru2 nie pun maera pegi makan kat IKEA~ =)

yang comel,
khumaera ismail

d_LA said...

@Anisa Hang Tuah
bab makan mmg laju..hehe

d_LA said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid
dla pergi ari AHAD la yunk..hehe

y u y u Z u l a i k h a said...

sobsobb T_T nak meat balll!

nora said...

pewitttt cun pose,
nak no tepon bolehhhh =p

saya_arief said...

sedapp tuu.

nur said...

Dah baca kisah 1 tadi.. Kesian lak kat dla terkapai- kapai. Nsb baik selamat ye... Amboi seronok le dpt mkn meal idaman tu ye....

aanie said...

kecewa xdpt join...geram nak cubit pipi disha...huhu..dla nanti dtg lagi ek...
nape x letak gmbr kontroversi tu?hehe..

p/s: sabtu lepas kan jomheboh kat ganu...mu mari kl lak...

Anonymous said...

COMEYNYO MAMA DISHA TU

airaniez wirdani said...

Wah,pergi IKEA shopping *sofa* ke dla?haha...bestnya jumpa kawan2.dah ada anak dah pun.dla bila ni?hihi

Wan Hafisah Collection's said...

akak alergik dgn entry mknn. buat akak mengidam


TAJUK ENTRY ANDA

MofiDhouse said...

alamak.... liur ku meleleh bile nengok meat ball ... sy biasa gi Ikea smata smata nak mamam meat ball kat sana....... uwaaaa... kirim meat ball sedozen boleh?

Amirrah Zawani said...

haha!! biasa lah kalo pg ikea.. suka posing bergambar kat situ.. cantikkkk :D

ain zuraini said...

heheh den pun br masuk & makan 1x kat IKEA tuh...hehehe tp sedap...

man yusoef said...

aku pegi ikea dah bbrp kali..tapi bru sekali makan meatball tu...haha...not bad la, hrga pon aku ingt mcm mahal sgt

JIJI YU said...

alos la mecak mulut weh tegnok ko makanea tu

niesz said...

best nye gathering ni..jln2..mkn2..n shopink2..ehe..

Nurulbadiah Lai said...

bestnye
jeles

Edy Zaidi said...

nk meatball jugak!!!

zati embong said...

ooh dLa, org g shopping kat ikea siap sewa lori.haha

leh la pasni dLa, van boleh da O.o

Raji berkata said...

Ikea mmg sgt best
ak igt nk beli lah buaian tu letak kt rumah ak sndri nnti
tu pun kalau ak boleh beli rumah sndri nnti =.="

tu anak Disha ker Dla? lol

kau kesah ke?? said...

<------- jeles sebab makan sedap. shopping shopping sgoppinh....... dah lama tak shopping~

Anati Soki said...

alahai.. kenapa perlu gmbar makanan.. anati soki dah rasa lapar... sila bertanggungjawab.. hehehehe

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

heheh..
baby comel...
(n_n)

Sasa Al-Sharif said...

peh, yg tu masakan expres ka? haha

alexa yussida said...

ini upenyeeee tujuan dla ke sana..hehe:) comel la baby tuh..geramm je tgk!

d_LA said...

@y u y u Z u l a i k h a
yuyu taw, dla mkn sikit je sbb giler tgk perabot..hehe..nt yuyu nak pegi ajk dla oke..hehe

d_LA said...

@nora
bg no tepon ayah boleh?hehe

d_LA said...

@saya_arief
yg mana sedap?yg kitorg msk ke meatball tu?hehe

d_LA said...

@nur
pengalaman tu nur..hehe..sonok gaklah sbb bkn sng nak pegi kan

d_LA said...

@aanie
tu rrr mu, kalo mu gi kan best..lg meriah..pic kontobasi tu??abis lari follower aku kalo tgk..haha..

aku kureng sket jom heboh ni..haha..dkt je tmpt tu jd aku mcm x bape eksaited..hehe

d_LA said...

@Anonymous
k.sal, lawa gilos!kalah lisa surihani kot

d_LA said...

@airaniez wirdani
kalo bleh nak bli sume..hehe..dorg sume dh kawen tu..dla je single mingle lg..huhu..kawin thn dpn kot..hee

d_LA said...

@Wan Hafisah Collection's
huhu..soriiii ye kakkkk..

d_LA said...

@MofiDhouse
lmbt la encek mofi..dla kasi meatball psr mlm jelah yer..hehe

d_LA said...

@Amirrah Zawani
kan..mmg giler cantik la..x puas rs jln2 kat c2..

d_LA said...

@ain zuraini
xpe ain..nt kite gi lg..ain banje dla lak time tu..hehe

d_LA said...

@man yusoef
hga kire okelah kan..tp aku lbh eksaited tgk perabot lg kot..hehe

d_LA said...

@JIJI YU
hahaha..mecak mulut nah ji..tp sdp lg mskn kg..tokleh lawe

d_LA said...

@niesz
serius best..x puas pun ade sbb kejap je rs gi aritu

d_LA said...

@Nurulbadiah Lai
jgn jeles nurul syg..tp mmg best sgt2!

d_LA said...

@Edy Zaidi
edy dkt xpe, bile2 ms leh gi..nk tgu edy banje dla lak nt..hee

d_LA said...

@zati embong
haha..xley byg kalo betol2 sewa lori..

d_LA said...

@Raji berkata
buaian tu cool kan..aku rs xnak blah je..

disha tu nm baby tu la raji..ko anggap je anak aku disha tu..haha

d_LA said...

@kau kesah ke??
mkn mestilah sedap..hehe..shopping pun mestilah sedap pastu baru azab bile duit dh kering..huhu

d_LA said...

@Anati Soki
hahaha..haruslah makanan itu perlu ada supaya anda sume boleh meleleh sama2..hehe

d_LA said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd
baby tu mmg comey sgt2..kiyut jer

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
kire ekspress dah tu sbb x bergulai santan sume..hehe

d_LA said...

@alexa yussida
dla dh setat rindu ngan disha ni..huhu..best je lyn dia

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥