DREAM HIGH

ANNYONGHASEYO...Lame betol tak berKOREA yer..Sebenarnya sebab banyak sangat cerita korea yang best2 sampai dla pun pening nak layan yang mana..Yang belum tengok pun banyak lagi...Tu tak kira yang tengah download, yang kepam fail dulu..Nampaknya memang kena beli lagi 1 EXTERNAL HARD DISC sebab dah nak full dah lam lappy walaupun ada setengah dla burn dan ada yang dla simpan dalam external..

Sekarang ni drama yang boleh buat dla tak senang bontot , rasa nak gi tandas pun kena tunggu iklan dulu adalah drama DREAM HIGH..Best gila kot..Bukanlah perfect tapi enjoy, dla suka sebab drama Korea ni dia tak fokus kat PELAKON UTAMA sahaja..Walaupun kadang-kadang ada watak JAHAT tapi mesti ada baiknya dia disebalik keantagonisannya..*ayat apa ni?

DREAM HIGH ni mengisahkan tentang impian 6 orang pelajar yang belajar di Kirin Art High School untuk menjadi PENGHIBUR yang berjaya khususnya di dalam bidang nyanyian..Dla ni memanglah suka tengok cerita yang SEMANGAT TERLEBIH ni, dengan aku2 sendiri semangat jadinya..Tak sukalah layan drama yang sedih, jahat giler sampai nak baling-baling je tv tengok..Sekarang ni tengah hangat di channel 391, dah masuk berapa episod dah pun..Tapi memang bestlah..Suka sangat tengok watak JASON dan PIL SUK even dorang bukan pelakon utama..

Pic ni sangat lawa..

Teraju utama drama DREAM HIGH

Taecyeon ni penyanyi kumpulan 2PM..B4 this pernah berlakon dalam drama CINDERELLA's SISTER..



Kenal tak PAKCIK SPECKY tu?? Drama ni BAE YONG JOON yang menjadi pengarahnya..Mula-mula episod tu beliau adalah menyelit kejap kasi hot jalan cerita..Apapun drama ni memang fun..Layanlah teaser kat bawah sekali..Penat dla cari taw..hehe..




Oh, dla bukan anti cerita melayu..Bukan tak layan langsung taw..Nanti ada yang cakap dla ni asyik review drama Korea je, takde pulak kecoh2 nak review filem2 Melayu..Oke, jujurnya kalau drama bersiri paling last dla layan cite NUR KASIH..Itupun sebab dla taw KHABIR BHATIA yang jadi pengarah sebab dla memang jatuh cinta dengan SINEMATOGRAFI filem CINTA dan SEPI yang diarahkan oleh beliau jugak..Dla takkan layan layan cerita boleh buat dla jadi MULUT BUSUK dok mengutuk pelakon..Baik takyah layan terus kan..Kalau FILEM MELAYU camaner nak review dah dla mana pergi panggung wayang..hahaha..Tunggu masuk tv lah baru layan takpun download jer.

Apapun, layan cerita jangan emo2 sangat der..Cerita je tu, tapi mana yang baik kita amiklah..yang tak elok tu takyah korang praktiskan pulak..Ye dok??Okelah, kalau ada yang nak tahu kat mana dla download cerita Korea ni silalah korang KLIK SINI tapi lepas download korang kenalah seeding..Link lain tak tahulah pulak dla yang mana sebab dah selesa yang ni walaupun kena seeding bagai sampai tak tutup lappy seharian..Have fun ya ^^

p/s : nape la buat meeting time petang..Tahu tak mata aku ni allergic time petang..aigooooo....

Comments

zati embong said…
jat rasa setakat sume korean drama layan je.xde yg x best O.o
MofiDhouse said…
erm...... kenapa la agaknya kebanyakan kaum wanita kat muka bumi malaysia ni suka ngt lyn citer korea? termasuk la sedara mara aku.. sib baik my mum tak layan.. heheheh lau tak kebulur i.. hehe
Iskandar Shah said…
best cite ni..
bru tgk ep 2.. haha!
ahmad endo said…
alamak....aku cita marry me mary lom abis download...cita ni next
kwn2 semua da tgk..sy je tak tgk lagi
echah mashuri said…
dah cite korea mmg best pun.ehheeh..lagipun pelakon pom omey n swettttttt...oh.tergoda~~~!

tp cmbest je cite neh.xsmpt nak layan koreaT______T
Encik Tikus said…
takk minat korea
Raji berkata said…
hohoho heroin der mcm best jer o.O
nazirulhazwan~ said…
cite korea sgt lembab, haih, jepon boleh terima lagi, bo0o korea.hehe
BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:
SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)
JIJI YU said…
nak kopi ng demo leh dok
wah macam bez je...cantek giler gurl tu
woah..mcm smart je teaser dia..korea ni makin lama makin byk pelakon brula..kite yg dah tua ni dah tak knal pelakon2 muda..sbb bnyk sgt..huhu
SyahmiFikri said…
perempuan = korea!

sgt sinonim!!

tapi aku dok rasa awwek2 korea nie semua buat plastc surgery,, sebab pure korean mmg tak lawa!

huhu
Edy Zaidi said…
tak leh tgk cite2 korea ni..huhu
eh eh... OE ada tengok kamu punya kerja sekolah yang tak siap...
hehe...

oh memang pun.. OE kadang ada juga rasa tak best kalau tengok drama melayu ni...
kalau tak perah air mata, dia jahat sana sini kan...
OE kurang sikit kalau macam tu... tambah2 lagi yang hantu sana sini tu...
hailah...

kalau korea... OE layan jugak... thnaks bagi link... hehhehe...
(n_n)
niesz said…
ensem nye la hero die ek..ni kalau tgk ni mesti x berkelip mta..ekeke..
Sophie Al-yahya said…
dLA ni mmg suka tgk citer Korea kan. Sophie pun kena beli hard disc nih. Nak kumpul drama & movie yg best2. Takleh jadi ni org asyik cakap psl citer korea aje..

Btw, Dla, sophie dah hantar resume by hand & nanti ada interview. doakan Sophie berjaya mcm dLA ok. =)
Sasa Al-Sharif said…
biasa la lelaki tak suka cerita korea. hehe.. lebih suka tgk discovery, natgeo dan animal planet. tp semua tu asyik ulang2 ja. hingga bosan nak tgk tv
alexa yussida said…
banyakk seriess kekawan duk suggest suruh tgk tapiiiii uuu macam dla gak la..tak smpat oo..tataw la bile leh layan nih..:( waiting for april sbb bulan tuh nanti alexa ade free tyme sikit,cycle yg tak tuff :) cant wait!
syakey said…
nampaknya kena mencari drama ni.
harus! dh kata best.

hihi
CIK TOM said…
dla sayang...cik tom marathon tgk cerita ni dr episode 1-16 n jugak yg konsert punya last week..mmg best..siap dah download semua episode...lagu pun best ^_^
Marya Hana . said…
suka suzy miss a!! :)
sbb die cute sangat kan..
... said…
as salam..
wow~ kaki download cite korea~ download dari mana? lambat ke cepat?
saya pun tarak pernah tengok lagi dream high ni.kerja je manjang. baca kat entri, macam seronok. ada sedih2 macam winter sonata ke?

hoho~ moga2 saya punya banyak masa terluang. boleh la layang cite korea.
yum2~


iklan percuma:

Jawatan terbuka untuk perdana menteri dan menteri-menteri dalam diri

broadband rosak?dan bakal nak rosak? tak tahu nak baiki macam mana? lihat tutorial saya
athirah said…
serius cte ni best gila.. trex suka gak... ske tgk dorang dance... lg pun sume best!! huhuhuh
d_LA said…
@zati embong
kan?cite korea byk yg best kan..heee
d_LA said…
@MofiDhouse
tp skang bkn perempuan je lyn..lelaki pun ramai yg lyn sbb mmg best..so xde yg pelik kot
d_LA said…
@Iskandar Shah
betul2..mmg best x hengat^^
d_LA said…
@ahmad endo
cite jauh lbh best dr cite mary taw..siyes
d_LA said…
@sugar2 kapas strawberry
harus tgk taw sbb mmg best!
d_LA said…
@echah mashuri
kan echah kan..cite korea mmg best..ai pom tergodeee taw..hehe
d_LA said…
@Encik Tikus
ko mestilah minat keju je kan
d_LA said…
@Raji berkata
hahaha..nak ngorat heroin ye??
d_LA said…
@nazirulhazwan~
booo kat naz balek..haha..tu hang lyn cite selow mmglah selow..ce try lyn cite ni..x sdr2 abes taw sbb rs kejap je..
d_LA said…
@JIJI YU
nok kopi je ke??milo tokse?haha
d_LA said…
@Qaseh dalia adelia
best taw qaseh..siyes!
d_LA said…
@airaniez wirdani
tua sgtlah aira tu..hehe
d_LA said…
@SyahmiFikri
yup dla taw tp sebab jln cite dia best so psl pastik ke kayu ke dla x kisah dh as long cite tu mmg best dilayan..hehe
d_LA said…
@Edy Zaidi
edy lyn cite yg nuffnang bg je..hehe
d_LA said…
@Orkid Edyliyne @ OrkEd
haha..keje skolah tu tah bile leh siap..

sorilah dla mmg angkat bndera kalo cite melayu..hehe..
d_LA said…
@niesz
wahhh...nies smpai x berkelip mata ni..bahaya..hehe
d_LA said…
@Sophie Al-yahya
suke sgt2 sbb jln cite dia best even ada watak bodoh2 alang tp mesej dia bagus taw..

hope sophie berjaya taw..aja2..hehe
d_LA said…
@Sasa Al-Sharif
hahaha...bgus ye sasa lyn benda2 camtu..ekceli dla pun sukelah tgk benda tu sasa..
d_LA said…
@alexa yussida
dla pun x terkejar alexa..serius byk cite best skang ni..grrrr...
d_LA said…
@syakey
yaaaa..harus tu taw..hehe
d_LA said…
@CIK TOM
dla pun suke lagu2 dia..best giler kan..mmg layan abes..
d_LA said…
@Marya Hana .
suzy pun comey..iu pun cute gak kan..
d_LA said…
@...
yelah tu keje memanjang..salu tgk fadli melepak kat komuniti SB...hahaha...

tp cite xdelah meleleh cam winter sonata..winter sonata tu cam sedih sgt kan yg ni best, fun je jln cite dia...
d_LA said…
@athirah
serius best kan..eksaited je tgk kan kan kan..