APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Friday, March 04, 2011

DI SEBALIK TABIR BLOG

KLIK BANNER UNTUK MENGEJOINKAN DIRI

JANJI HARUS DITEPATI ! Tadi dah janji nak join SEGMEN : DI SEBALIK TABIR BLOG yang diarahkan oleh BEN ASHAARI selepas dla pulang ke kampung..Oke, sekarang dla dah sampai kat kampung tercintaku ni haaaa...Walaupun ngantuk gila ni, tahanlah kejap demi PAKCIK BEN ni..Kang kalau tunggu esok takut terlepas lagi..Mula-mula dla nak PAKU GAMBAR OWNER BLOG NASI-KERABU ni dulu yang lebih glamour dengan nama LADY DYLA..Bukan LADY GAGA mahupun LADY GAGAP ye puan2 sekalian.
Menarik ke??Layan jerrrr...
BA suruh cerita pasal latar belakang ye..Jujurnya sekarang dla berlatar belakangkan dinding bilik tidur..Hehe, oke saya serius sekarang! Sebenarnya dla nak PRIVACY sikit pasal latar belakang..Macam nama sebenar ke, umur ke, korang tekalah sendiri ye kalau korang hensem dan comey tapi yang pasti saya dah boleh kawin..Dla ni merupakan ANAK BERAS JATI KELATE tetapi sekarang ni bekerja di TERENGGANU, jabatan adalah dirahsiakan demi kepentingan syarikat..wahhh..Walaupun jarak dari TERENGGANU ke KELANTAN tu tak jauh tapi dla taklah selalu balik sebab dla ni seorang yang AKTIF ke sana ke mari, memang tak boleh duduk diam..Dah memang hobi dla ni JALAN-JALAN maka akan selalu adalah aktiviti-aktiviti macam BERSUKAN ke, SHOPPING ke, MELANCONG ke walaupun dalam MALAYSIA je..Kalau nak melancong jangan lupa ajak dla yer..Dla ni simple je, tak suka merumitkan masalah dan positive thinking, juga tak suka bergossip, blogging lagi bestlah dari bergossip ni.

Sekarang ni, jumlah FOLLOWER dla ada seramai 934..Syukur sangat2 sebab dla ni tak laju sangat mengepost entry, juga tak pandai sangat nak promote diri, PROMOTE CERITA bolehlah..Thanx a lot to BA sebab beliau dah 2 kali PROMOTE blog dla..Beliau dah banyak membantu blog ini lebih dikenali ramai..PAKCIK BENG memang bestlah..Hari tu BA datang Terengganu tapi dla balik kampung so tak dapatla nak bertentang mata..huhu..

Opssss.ada 3 SOALAN dari BA yang perlu dijawab...
1- Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?
Sebenarnya jadual dla sangat pack nak2 bila dah ada blog ni..Tapi kalau TAKDE BLOG maybe dla akan sambung belajar TAEKWONDO kot atau teruskan aktiviti MENCONTENG ATAS KERTAS dan mungkin juga sekarang sedang MENJAHIT MANIK sambil menonton DRAMA KOREA^^

2- Ceritakan kepentingan blog kepada anda
Serius banyak kepentingannya sebab tu sekarang kalau sehari tak bukak rasa macam tak lengkap hidup ini umpama TAK MAKAN NASI, perut rasa sebu.Melalui blog lah dla banyak taw berita2 sensasi yang kadang2 kita tak sempat nak belek suratkhabar.Nak2 dengan student LUAR NEGARA, walaupun jauh tapi rasa macam dok sebelah je bila ada blog ni..

3- Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?
Banyak ni..Selain blog ABANG KETUL2 yang memang menjadi makanan ruji, disebabkan dla ni BERJIWA SENI so sangat suka baca blog yang ada LUKIS2 contohnya blog ROBOT SAKTI, BLOG ROQ[bro, bila nak update ni?], HS, RAJI tapi masalahnya dorang tak update hari2 mungkin sebab nak melukis ni memerlukan mood..
Dan juga blog ANAK PERANTAU sebab dla nak pergi sana tak dapat so baca jerlah cerita dorang kat RUSSIA, JAPAN, MESIR, US, UK, DENMARK, INDONESIA...
Dan SEMUA yang selalu datang serang dla memang dla akan sukahati serang dorang balik.

OKE DONE ! SEKIAN TERIMA KASIH...zzzzzzzz....


Kalau BEST, sila LIKE

41 ORANG MENYAMPUK:

Raji berkata said...

hohoho xboleh bayangkan kehidupan tanpa blog lol

Raji berkata said...

eh jap blog aku pun ada
hohoho terharu sat.. ;D

alexa yussida said...

meh cite kat alexa meh yg privacy2 tuh:P

JIJI YU said...

muehhe menjahit manik2 eh..

Miss Yaty said...

hihi....gudluck taw dla....hidup blog! :)

ain zuraini said...

hehehe teringat2 nak update blog ye tak..ekekek

Amirrah Zawani said...

og anak jati kelantan rupanya..
sy pun suka blog robot sakti.. :D

yatie's EPISODE said...

d_La, yati pon join segmen ni. best kannn. ^^

nora said...

tolong jahit manik baju noa ni, tak banyak 5 pasang je =p


ENTRY HOT : Cam Kerang Busuk

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehhe... pakai serang2 pulak ye...
(n_n)

aanie said...

good luck weh...aku xde idea nak join....

apisv2 said...

salam,
mengunjungi disebalik tabir blogger;p
dtg dr blog abg ben;D

disebalik tabir apisv2

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

salam melawat di sebalik blog

followed ur blog oredy

do visit my blog

http://duniasyraftoday.blogspot.com/

hihihi

Edy Zaidi said...

soalan tanpa blog tu mmg susah nak jawa..huhu

:: Zanna :: said...

wah!!! rajinnya ^_^ gud luck!!!


Jom terjah blog zanna,Nak minta pendapat

nadiemsharmz said...

topang jenguk kejap...dr BA punye segmen...=)

d_LA said...

@Raji berkata
tu rrrr, mesti dok lyn games fb memanjang..

d_LA said...

@Raji berkata
nah amik tisu ni pi lap hingus..hehe

d_LA said...

@alexa yussida
meh kite ngedate nak sambey alexa banje dla??hehe

d_LA said...

@JIJI YU
haha..nyaris2 weh nak blaja..

d_LA said...

@Miss Yaty
thanx dear ! hidup bloggers ! hehe

d_LA said...

@ain zuraini
tu rrr..time meeting asek tingat kat blog je..hee

d_LA said...

@Amirrah Zawani
iyeee..robot sakti tu mmg talented kan..suke tgk lukisan2 beliau

d_LA said...

@yatie's EPISODE
yatie siap jd cover lg kan..hebat rrrr beliau

d_LA said...

@nora
boleh2..thn dpn baru siap..haha

d_LA said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd
dla mmg suke serang2 ni..

d_LA said...

@aanie
aku kalo bab mengarang mmg suke rrr..hehe

d_LA said...

@apisv2
salam tuk apisv gak ^^

d_LA said...

@asyrafNAKjadiLEBIHbaik
thanx asyraf ^^

d_LA said...

@Edy Zaidi
tu rrr...mmg ssh nk jwb kan..blog ni dh jd no.1

d_LA said...

@:: Zanna ::
time free mmg rajin sikit..hehe

d_LA said...

@nadiemsharmz
thanx jenguk dla kat cni^^

bun said...

melancong same jom
tapi kene support lah

datang spotcheck dari BA
semoge berjaye
salam kenal

ade mase tolong votekan

http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/03/kalaw-suke-vote-blog-ini.html

last 10mac2011

Kei Seichi said...

salam perkenalan...
datang dari belog abg ben...
happy blogging!

http://geekzster.blogspot.com/

Lulu caldina said...

Lama tak dtg sini...sihat?

pRiNCe said...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

selamat berkenalan ye...:)

d_LA said...

@bun
slm kenal gak..thanx ya ^^

d_LA said...

@Kei Seichi
thanx..hp blogging to u too

d_LA said...

@Lulu caldina
ha'ah, lama lulu x dtg cni..dla pun..hehe..dla sihat Alhamdulillah

d_LA said...

@pRiNCe
thanx ya..slm kenal gak..

Hazmin said...

Hye u...
Datang dari blog Abg Ben...
Salam perkenalan ok...


BLOG HAZMIN

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥