APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, March 03, 2011

DEMAM YANG PALING SERAM KOT...

Assalamualaikum semua..Hari ni awal dla update yer sebab sape suruh ko minum air nescafe gelas besar, kan dah tak bleh tidur seperti rakan-rakan serumahmu..Tapi time camnilah dla teringat kisah seram yang baru je terjadi kat diri ini..So, kalo korang lemah semangat jangan baca yer..Saya tidak bertanggungjawab..Tapi kalo boleh bacalah, boleh dijadikan iktibar.Walaupun mungkin tak berapa seram kot bagi peminat KISAH SERAM di TV3 tapi kisah ini telah membuatkan kawan dla yang duduk bilik lain dah berapa malam berjemaah tidur dengan kitorang..

Bayangkan macam nilah kitorang tido..dla yang baju kelabu tu.Lukisan buruk wehh,
maw cepat siap ma sementara kuasa kaffein ini masih berleluasa..
Dla dengan roommate memang tidur kat luar, bentang toto depan tv jer..Katil ade tapi buat perhiasan je sejak kipas lam bilik tu rosak..Minggu lepas kan dla demam..Beberapa hari jugaklah, sampai terpaksa tuang kerja..Kejadian ni berlaku hari SELASA minggu lepas, time tu memang tengah demam sangat-sangat..Lepas je dla solat ISYA', dla terus tidur..Maknanya dla tidur dalam keadaan berwudhu' la kan.

Benda ni sebenarnya macam mimpi, memanglah mimpi ni mainan syaitan kan..Tapi biasanya dla just mimpi pastu esok takde rasa apa2..Dalam mimpi tu, dla tengah tidur tapi sebelah dla KAKAK SULUNG dla bukannya my roommate..Dla tengah main2 TALI JERUT SELUAR tiba-tiba dla rasa ada MAKHLUK tolong JERUT KUAT-KUAT tali tu sampai dla rasa SESAK NAFAS sebab ketat gila..Time tu dla rasa macam, AKU DAH NAK MATI ke??Kemudian, dla lawanlah dengan MAKHLUK tu sampai dla berjaya meleraikan tali jerut tu..

Lepas tu, tiba-tiba lagi rasa ada MAKHLUK sedang MENGHIMPIT dla kuat giler sampai badan dla ni RAPAT dengan kakak dla tu..Dla tepuk2 kakak dla tapi takde respon.Dla try jerit nama tapi suara tak keluar..Dla try baca AYAT KURSI juga tak boleh..Memang rasa nak nangis dah time tu..Dla try lagi jerit kuat2 nama akak dla last2 suara tu memang keluar dan dla TERSEDAR..Means, dla memang betul2 jerit nama akak dla tu..Sebab dla boleh rasa yang dla betul2 jerit..Kemudian dla baca AYAT KURSI, serius memang takleh tidur lepas tu..Time tu rasa nak peluk erat2 kawan dla tu tapi takut beliau terkejut lak kan tetibe je peluk..*pehal lak dla ni nak romantik tiba-tiba..

Esok paginya, bila dla tanya kawan dla memang dia dengar dla menjerit siap ada bunyi meronta-ronta lagi..Beliau kata maybe time tu dla tengah demam dan badan lemah semangat..Sebab nak kata dla ni jenis tidur mengigau memang taklah..Time tu teringat kisah ALEXA masa kena kacau kat LATVIA tak silap, dla komen yang Alhamdulillah dla tak pernah rasa kena kacau..Bukan dla mintak tau tapi lepas tu dla fikir macam ni ke yang orang cakap KENA TINDIH tu??Nauzubillah..perasaan macam nak terputus nyawa ni..Dahla 2hari sebelum tu officemate dla meninggal kan..Terus rasa cuak gila..

So, nasihat dla sebelum tidur, AMIK WUDHU', BACA DOA TIDUR dan AYAT KURSI ataupun korang boleh refer kat SINI..Selamat beramal ya kawan-kawan..Have a nice sleep..Take care ^^

NASI TAMBAH : motif update awal, dla nak BALIK KAMPUNG petang ni..SUKA! Hari KHAMIS kerja sampai pukul 3 jer, takut tak sempat nak update.  
Kalau BEST, sila LIKE

54 ORANG MENYAMPUK:

Raji berkata said...

woahhhh takutnyer
xsnggup baca =.="
ak baca time tgh2 malam lak nih
xpe pgi esok ak smbung baca
hak2

miszlullaby said...

Ish2...ML salu rase kene tindih. Tapi memang baca ayat qursi berkali2, lepas tu akan hilang rasa tindih tu. Paling teruk kene masa darjah berapa ntah.tym tu baru balik camping. setiap malam, bile terlelap je, kene tindih, sampai xbole tidur. Last2 mak dtg tidur sekali, mak wat solat sume, barulah hilang. pernah tu, sampai kawan-kawan ML yg dtg tido kat rumah pun kene tindih jugak.Scary! Nak kata benda tu secara physiology sebab badan kite penat tak jugak, sebab kitorang kene tindih serentak dan terjaga serentak...Bila terbgn,ML cakap ML kene tindih, pastu die pon cakap die kene tindih...uuuu~

JIJI YU said...

muehhe..mingu lepas 3 malam berturut turut benda tu dok cakar tingkap bilik aku

CGG said...

serammmmmnye..

tiba2 meremang bulu roma akak

d_LA said...

@Raji berkata
takut ye raji tp x seram sgt kot brbanding cite org lain..dla ni sbb 1st time kene..cuak rr sket rs..

MofiDhouse said...

em.... selalu gak kena.. tp time bdn lemah cam tengah demam or flu... ataupun badan penat giler cam pas balik camping 5 hari, hari keluarga dan segala bagai... maknanya bendaalah ni serang time badan lemah jerk.... ayuh kuatkan diri.lawan setan durjana tu... wachhaaaaa... haiyakhhhh ;)

d_LA said...

@miszlullaby
fuhhhh, meremang rr baca kisah ML ni..smpai sume kene..tol2 scary ni..huhu

d_LA said...

@JIJI YU
mak aih..tu kucing ke apa yg cakar jiji weh?aku stakat ni xde lg yg pelik smpai gitu..ade stgh tu bile bgn bdn abis calar2..huhu..

saya_arief said...

penah jugak kene cam ni.
:D

JD Jen said...

Lain kali ko ckp kt antu tu, "Woi! Mana aci main tindih2? X puas ati kalu jom lwn badminton!" Hehe!

Nur Liyana said...

takut n seram jer..huhuhuh

yakin dgn Allah..InsyaAllah ok..nanti....
yana follow blog yg ada entry best2 nie....huhuhu

sahromnasrudin said...

wah...seram la..jgnla buat enteri sebegini lg..menyeramkan

aanie said...

dh la malam ni malam jumaat...huhu..

dla, nape yg baju kelabu tu mcm org laki?? ---lari tajuk...:)

Fariross said...

ish... ish... cian kamu, lau ade hubby leh peluk hubby... hehehe... pape2 pun harap tak de pape laa pas nie yea d-la, tue laa g kl tak kasi tau awal... wah tetiba... :-)

yatie's EPISODE said...

huhu. takut yati dek buatnyaa. huu

Pinky Pixie said...

tgh berfikir patbelas kali, nak bace ke tidak. da la skang kena tido sorg2.. hukhuk~

ain said...

huhu next time kena beringat ok!!
bestnye blk kg...

CikBulat said...

lawa lukisan , HAHA

niesz said...

niesz pun selalu kena tindih mcm tu, bile nk bangun, bukak mata, nk menjerit, mmg susah dgt..mgkin sbb bdn dla lemah sgt effect dr demam tu..get well soon yer..rjin2 mkn ubt..

airaniez wirdani said...

Bahaya kena tindin ni..sbb kadang2 bnda tu akan ikut ke mana saja kita tidur..dinasihatkan tidur mengiring sambil silang kaki.kite pun slalu kn gak.siap rasa *tangan msuk badan* lagi.huhu

Hanis MY said...

wahh menakutkannnn...huhu akak stakat ni belum pernah kena nauzubillah... ada la skali dulu tapi bukan time tido... ye kut mungkin dila penat n badan lemah, nak2 lepas tgk citer seram tu ofcoz mcm terfikir gitukan...

bestnyaa balik kg..enjoy ur holiday ye! take care dla...

anie,Nagoya said...

sekom.

terima ksih sudi follow.
kkanie penh alami masa kecik.kkanie tgk dgn jelas.msh ingat smpi skrg.lepas abah baca ayat kursi benda tu ilang.terus kkanie dpt bernafas n terus peluk abah.esoknya demam.

masa tu takut teramat.sib baik idup lagi.hihihi...

zati embong said...

Amalkan ayat kursi dLa.

pegangan jat yg tinggal sorg2 nih.

Edy Zaidi said...

agak menyeramkan la jugak..huhu

fLy_AwAy said...

ahha,macam best je :P

alexa yussida said...

uuuuuuu xpe2..pngalaman:) banyak kali kena nnti imun la..hihihi..sorry dla,bz sket ngn kelas n exam..see kawan demam pon tataww,my bad...jaga kesihatan oki mnja!:)

Miss Yaty said...

dulu masa studi kat jengka yaty pun da kena tindih byk kali jugak...takot kan...pelik jugak....mybe sebab lupa baca doa kot...huhu~

Amirrah Zawani said...

takut juga kena tindih ni..
syukur i tak penah kena lagi..
harap2 tak lah.. takut gak =_=

d_LA said...

@CGG
seram ye kak..sowie taw

d_LA said...

@MofiDhouse
ooo..dla 1st time kene ni..tu yg cuak tuh

d_LA said...

@saya_arief
dla 1st time..x sngka terkena gak bnda ni..huhu

d_LA said...

@JD Jen
JD, ko mmg sengal sendi !hahaha

d_LA said...

@Nur Liyana
yuppp..Kene yakin kite boleh lawan..

d_LA said...

@sahromnasrudin
org len pnye cerita lg seram kot..xpe, ade psnn tuk kite sume sblm tido..stgh org kan main tido je, x bsh kaki pun..

d_LA said...

@aanie
ani, mu xpe, rumetmu adalah hubbymu..hehe..

kununnye aku tgh takut giler la tu sbb tu rmbut jd camtu..haha

d_LA said...

@Fariross
aku risau ko bc entry ni..ko jgn tingat2 taw..kalo takut peluk farid laju2..hehe..

aku mls nk gitaw awal2 sbb takut x jd..hehe..lenkali oke..

d_LA said...

@yatie's EPISODE
kalau takut bc ayatkursi dulu taw b4 tdo..sila amalkan yer^^

d_LA said...

@Pinky Pixie
bek jgn bace yunk nt konpom dok tingat2 entry ni..huhu..pepun b4 tido bc ayat kursi byk kali dulu

d_LA said...

@ain
yup jom sm2 kite beringat sblm kena..

d_LA said...

@CikBulat
hahaha..lawa yer..hehe

d_LA said...

@niesz
Alhamdulillah skang dh oke nies, dh leh lompat2..xtawlah nape jd camtu sbb b4 ni dmm xpnh jd camtu lg..xpe, pngajaran ni kot tuk dla n sume.

d_LA said...

@airaniez wirdani
ms kat hostel dulu beringat gak, tidur pakai baju terbalik, tidur bersilang2 tp skang dh kena baru rs ingat blk nk buat mcm dulu2..

d_LA said...

@Hanis MY
dla pun x pnh lg jd camtu..mebi mmg betul2 tgh lemah kot..huhu..thnx akak, skang dh kat kg ^^

d_LA said...

@anie,Nagoya
lps kene tu terus dmm yer??bhya tu..tp betullah rs mcm nak putus nyawa kan

d_LA said...

@zati embong
jat tinggal sorg2 yer??x bosan ke??tol tu, mmg kene amalkan sblm tdo..

d_LA said...

@Edy Zaidi
edy kalo takut ajak kong tido sekali oke^^

d_LA said...

@fLy_AwAy
mcm best??biar betik?

d_LA said...

@alexa yussida
tu rrr anggap je pngalaman tu..xpe dear, dla pun kdg2 bz gak, lmbt skodeng kwn2 yg lain..demam tu ms last week lg yunk..skang dh leh lumpat2..hehe..

d_LA said...

@Miss Yaty
ngeri bile dgr org lain dh byk kali kena..dla mintak jauh sume ni..perit kot kene camni..

d_LA said...

@Amirrah Zawani
huhu..mintak dijauhkan yunk..dla pun br 1st time..sblm ni mmg terfikir camne..sekali kena hamik ko..cuak terus!

khairunnisa ♥ said...

memang selepas kena tindih.. kita akan terbangun dan rasa nafas termengah mengah. masa tidur, roh kita tinggalkan jasad. bila tidur diganggu, memang akan jadi camtu. selamat malam dLa.

black paper said...

hehe,,
ur story have a high potential to pop out in mastika ;DD

d_LA said...

@khairunnisa ♥
hrp2 pasni x jd camtu dh..neesa pun take care oke

d_LA said...

@black paper
hehe..common story je ni..

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥