APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, March 31, 2011

ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB

ASSALAMUALAIKUM dan HAIIIIII...
Hari Khamis best sebab pukul 3.30 dah boleh balik..Perasan tak 2,3 hari ni asyik lewat je buat entry..Bila dah BUSY dan ada yang BUSYBODY mulalah otak pun tepu nak menaip.Fuhhh..nasib baik ada hutang yang tak settle lagi..Elok2 pulak due hari ni..So, dla settlekan hutang dulu ni ye..
Banner beliau
CIK PENGARAH UKUR WANNABE
Tag dari MOMMY sebenarnya, ajak dla join contest "ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB" yang dianjurkan oleh CIK YUZ[PENGARAH UKUR WANNABE]..*cik yuz, dla hari2 main dengan lembar piawai..tetiba bagitahu..Hehe..sebab tengok blog beliau penuh dengan terms "ukur"..comey!

Oke, berbalik kepada tujuan asal kita ya tuan-tuan dan puan-puan..Nak ceritalah sikit sebab Cik Yuz nak tahu kan..

SEJARAH BERTUDUNG
Seingat dla, dla start SERIUS masa darjah 2 ! Masa tu tengok anak jiran dla pakai tudung comel je, mak dla pun jeling-jeling manja je tengok rambut anak beliau mengerbang sambil memberi khutbah percuma...Maka beliau pun terasa merah telinga mendengar khutbah itu terus bertukar dan sampai sekarang Alhamdulillah tak pernah bukak bila keluar rumah even nak pergi jemur kain pun..

KENAPA???
Mula-mula tu memang ikut je orang pakai..Tapi bila MAK AYAH dan USTAZ bagitahu ini adalah WAJIB bagi kita sebagai UMAT ISLAM sepertimana FIRMANNYA...

…Dan hendaklah mereka (wanita beriman) menutup kain tudung mereka ke paras dada… [TMQ an-Nur:31]

Dan juga bila kita tahu akan DOSANYA apabila kita engkar akan perintah itu..Setiap perintah itu ada sebab musababnya kenapa kita perlu ikut..Bagi dla rasa lebih selesa dan selamat bila memakai tudung..Percayalah, pemakaian bertudung tidak langsung membataskan untuk kita bergerak aktif..Tapi harapnya bila dah pakai tudung budi pekerti haruslah seiring ya..Barulah tidak timbul isu2 negatif nanti..So, harap yang masih TIDAK BERTUDUNG dibukakan pintu hatinya nanti..InsyaAllah..Peluang masih ada selagi MALAIKAT IZRAIL belum menjemput..

Ini gambar dla bertudung untuk tatapan cik yuz..Macam takde gambar lain je dla ni..hehe..Sebab dla jarang pakai shawls belit2 ni, biasa kat ofis main taram je tudung yang simple2..Konon paling anggun la ni..hahaha..

Shawls sekarang makin cantik kan??
Selalu buat kerja last minute camnilah, nasiblah sape yang kena tag ni..hehe..Mahu tag KAMU yang BARU PERGI GROOMING, KEMBAR AKU KAT KUANTAN dan AWEK SUKA MEKDI...Sila buat kalau rasa diri kamu anggun..

nasi tambah : mahu gigih menyerang korang dan korang pulak..Yessss..esok weekend !! SUKA!
Kalau BEST, sila LIKE

57 ORANG MENYAMPUK:

Anisa Hang Tuah said...

seindah hiasan adalah wanita solehah

y u y u Z u l a i k h a said...

dl pun cantik berhijab <3

ain said...

yeahhh.. memang pompuan pkai tudung nmpk ANGGUN..;)

... said...

as salam..
hehe~
comel je akak bergaya. ekeke~
yeah! menutup aurat~
dosa pergi, pahala mari~~

eh> yatie mekdi. ekeke~

hari ni beliau away dari blog. haha~ berhempas pulas la tu~

entri baru~

kat home page.ekeke~

cacing said...

wanita berhijab mmg cantik.. bukan saja cantik tapi lebih ayu berbanding perempuan yang bagi nmpk rambut.. berwarna-warni lak tu.. macam sakai.. heee

hit me http://cacingpanas69.blogspot.com

JIJI YU said...

huh..suke je tgk wanita bertudung

aanie said...

muahaha...minah yg baru pegi grooming pun kena gak ke??klu sempat aku buat...good luck la ye....hehehe..

p/s: x balik kampung ke minggu ni??

Zura said...

suke klau ppuan mata bulat bertudung..

d_tieah said...

Wanita bertudung cantik lagi woo dari wanita free hairrrrr.. Ngee :)

*Komen puji diri kot.. Hahaha..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

aLieF si Muncung ManiS said...

wahhh...darjah dua dah bertudung..bagus..alief suka tgok orang bertudung lengkap dgn bajukurung..hehe

nexx said...

nice...

cik yuz said...

assalamualaikum...thnks ye sebab sudi join..good luck =)

Raji berkata said...

bestnyer..
mcm nak join jer =.=

Aziela said...

syabas.... semoga kekal selamanya...

JD Jen said...

Yaa dla! Teruskan bertudung dan berpayung! Anda mampu megubahnya! Kehkeh!

airaniez wirdani said...

Alhamdulillah.smoga terus bertudung & bertudung mengikut syariat.Part labuhkan tudung ke paras dada tu paling perlu ditekankan kat smua wanita.Semoga sm2 muhasabah dri..insya-Allah.^_^

miszlullaby said...

fewwittttt....anggunnyeeee~..dyla mane dpat payung tuh?comeyh r?hik hik

ain zuraini said...

perghh darjah 2 tu...cayalah!!

... said...

alamak!!
jangan kurung saya mak..cik?
huhu~

=p

mana pak....cik?
hohoho~

=p

Fariross said...

tak sempat laa makcik... lastttttttttttt minute sgt... hehehe... papepun terima kasih tag ai...

niesz said...

gud luck dear, comel la!i like!heeee....

yatie's EPISODE said...

dla.. hik hik hik. mekasehh tagggg! ILAPYOU BERI MUCH! ^^,

ade mase yati join yaaw. (:

yatie's EPISODE said...

dla, yati baru terjah belog beliau, dah ttup contest. sobsob. hukhuk. tak sempattt T_T

nelly said...

nelly suka tengok perempuan berhijab !

... said...

akak~
dah buat entri baru~
mari uji ketajaman mata dan telinga

;)

saya punya deia tiba2 jadi sensitif tau~ hoho~
sangat bagus untuk stay sampai subuh dalam blog =)

echah mashuri said...

perghh...kelas dua dh pandai bertudung akak!heeee...bagus2.ciri menantu pilihan:)

diana said...

wah!!darjah 2 dah betudung ye..
akak naik sekolah menengah baru bertudung.tu pun pasal undang2 sekolah..
heheh..

puteri ain said...

wanita bertudung memang cantik :)

d_LA said...

@Anisa Hang Tuah
tol tu nis

d_LA said...

@y u y u Z u l a i k h a
thanx yuyu..kite sume cantik^^

d_LA said...

@ain
nak2 kalau pndai jg diri lg anggun kan

d_LA said...

@...
hahaha..kalau dan start berposing mmg lupe diri sikit..hehe

d_LA said...

@cacing
hope dibukakan pntu hati..amin...

d_LA said...

@JIJI YU
jgn pakai tdg saji dah la..heee

d_LA said...

@aanie
hehe..sbb baru lps grooming kan

d_LA said...

@Zura
dla mata bulat x??tiba2..

d_LA said...

@d_tieah
hehe..semestinya

d_LA said...

@aLieF si Muncung ManiS
eh, dla gi keje pakai bju kurung taw..hehe

d_LA said...

@nexx
thanx nexx...

d_LA said...

@cik yuz
semsem yuz

d_LA said...

@Raji berkata
boleh je..pjm je tdg sape2..haha

d_LA said...

@Aziela
InsyaAllah kak..

d_LA said...

@JD Jen
thanx JD sbb ko byk bg semangat..haha

d_LA said...

@airaniez wirdani
tol tu..ramai yg bertudung tp x mengikut syarak..dla pun x sempurna sgt tp skang mencube xnak bg nmpk dada..

d_LA said...

@miszlullaby
thanx ML..payung tu bli kat psr mlm jer..hehe..serius ni

d_LA said...

@ain zuraini
biasalah kat sn kan..

d_LA said...

@...
fadli ni kenape??hehe

d_LA said...

@Fariross
xpe beb, nt aku tag lg lenkali..hehe

d_LA said...

@niesz
thanx nies^^

d_LA said...

@yatie's EPISODE
i lap yu threeeeeee bebeh^^

d_LA said...

@yatie's EPISODE
sori yunk sbb last min tag..huhu..nt lenkali kite join contest lain oke yer..jgn cedey2 taw

d_LA said...

@nelly
dla pun suke sgt sgt sgt...

d_LA said...

@...
yelah2 fadlie oi..nk perdajal akak kan

d_LA said...

@echah mashuri
echah tlgla cari bapak n mak mertua kat akak ni..haha

d_LA said...

@diana
kat tmpt dla mmg biasa pakai awal2 tdg ni kak..

d_LA said...

@puteri ain
betul betul betul..

alexa yussida said...

gud luck dear :)

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥