APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, March 21, 2011

AKU MEMANG PANTANG TENGOK BLOG CAMNI

ASSALAMUALAIKUM...
Dla ni kan memang pantang tahu tak kalau jumpa blog yang macam gini..Rasa geram je..Apa salah dorang sampai dla geram sangat-sangat ni..Sebab dorang dah buat dla jadi angau...Hahaha..Dla kan memang suka tengok blog kartun, yang boleh lukis-lukis dengan comeynye..Contohnya macam ROBOT SAKTI !



Seriously memang jatuh cinta dengan kartun beliau yang comey je, pandai giler buat muka nerd dan blur rasa cam nak lempang-lempang manja je biar sedar sikit..haha..Robot sakti jangan marah, nanti dla belanja NASI KERBAU ehhhh NASI KERABU daaa...

Lagi satu GERAM GILA tengok blog ni..Blog HEIDI SHAFIQ...Bulat-bulat je lukisan dia..Tapi HS ni nakal sikitlah kartun dia..Tapi tetap comey...dah lama HS ni tak update blog ye..cepatlah update ramai nak tengok kartun HS ni...


Kemudian dla jatuh tangga dengan BUNNY RAJI...Tak tahulah RAJI ni guna program ape..Memang cute je hasil seni beliau..Dla kenal RAJI ni masa kitorang menang peraduan BANNER paling cantik..Masa tu MINAH POYO mana entah dapat nombor 1, RAJI dapat nombor 2..Minah poyo tu macam malu-malu je sebab rasa RAJI patut dapat nombor 1 sebab blog beliau memang lawa dan berseni...Tak sangka pulak RAJI ni memang peramah gila..Sukalah berkawan dengan RAJI ni..


Kalau nak tengok lukisan HITAM PUTIH, silalah ke BLOG ROQ..memang ternganga habes even takde kaler..Serius jatuh cinta gedebuk gedebak tengok..Tak caya meh tengok ni..Tapi ade jugak ROQ ni main kaler-kaler tapi tak banyaklah...Roq pun sama, bila nak update ni bro??



Terbaru dla tengah follow balik orang yang follow dla, terbuka 1 blog ni..Nama dia BAYU, dla bajet mesti beliau ni seorang yang puitis..Bila bukak, WAHHHHHHH....Gila berseni mamat ni...Makcik suka lah dengan BAYU ni...Beliau pandai lukis POTRET wehhhh...Kagum kagum...Meh tengok hasil seni beliau..

Ni potret tuan tanah kot

Rasa2 ni potret sape??
Cun kan kan kan???
Korang nak tempah pun boleh taw...Sebenarnya dla baru tahu yang BAYU ni junior kepada MANGSA YANG JATUH BANGUNAN hari tu..Betapa keciknya dunia ni kan..Apalagi, silalah serang blog dorang yang best tu..Klik je tulisan yang dla BOLD tu..

Bertuah kan dorang dikurniakan bakat semulajadi..Apapun anugerah itu datang dari YANG MAHA PENCIPTA, bukan untuk membanding-bandingkan dengan CIPTAANNYA tetapi bersyukurlah kan dorang dapat bakat macam tu..Tiba-tiba dla rajin promote blog orang kan..Bukan senang ni..Nak wat camne dah teruja sangat kot..hahaha..Walaupun macam ROBOT SAKTI, HS tu dah lama kenal dengan dorang tetap teruja setiap kali dorang update entry baru..Nak wat camne dla hanya mampu lukis ORANG LIDI je..hehe

Time mood rajin baru main conteng-conteng
Kalau ada blog lukis-lukis sila inform dla ye..Laju2 dla gi serang nanti..Kalau yang perempuan maybe CIK BULAT dan BELOG CAP AYAM[blog ni mmg pemes] kot yang suka lukis2..Kalo SKETCH suka tengok yang SOPHIE, beliau kan budak archi..Memang jauh beza la hasil seni beliau berbanding dengan dla ni..Tabik spring tuk SOPHIE, hope nanti beliau berjaya menjadi ARKITEK yang cemerlang, gemilang dan terbilang...Eh, tak habes lagi aku mereview blog yer..Oke, dah dah..Nah tatap hasil sketch SOPHIE pulak...Harini memang MOOD SENI kot..
Lawa cam sophie kan sketch beliau..
Oke, dah habis dah...Hehe..Thanx baca sampai habes!! Muah..muah !!!

nasi tambah : rasa macam nak amik kelas lukisan je..Ada sape2 bukak kelas tak?
Kalau BEST, sila LIKE

90 ORANG MENYAMPUK:

y u y u Z u l a i k h a said...

Dlaaaaaaaaa ^^ hehehe.. saje je.. rindu lame tak komen dila ^^ asek singgah je :p

Dawa said...

menjenguk slps yuyu. huhu. bestnya dpt tgk blog2 ada kartun cmni. thanks krn berkongsi :)

Zura said...

suke jugak tgk lukisan...nk trylukis tangan dh mcm kayu je..

azzey said...

Tgkblog2 kartun ni blh hlg kan tension ek

Adzriel AB said...

memang comey sangat

yatie's EPISODE said...

yati reti lukis orang lidi je. bahaha. tu pon, gune paint. tapi lukis tak rupe org pon kadang2 tuu. hikhik

ardinihumaira said...

cantiknye lukisan2 tu :)

mas saari said...

singgah dari blog abg Ben n follow..
salam perkenalan

missh aryeika said...

wow .
cntik nye lukisan tuh .

mommylavender said...

beruntung die orang pandai lukis...dla pun pandai gak...tapi mommy tak reti langsung bab melukis ni....

mommylavender said...

beruntung die orang pandai lukis...dla pun pandai gak...tapi mommy tak reti langsung bab melukis ni....

Mardhiyyah Ridzuan said...

Mar pun jeles jugak!!!! Xsekreatif diorang semua...Huhu...Apsal la tangan ni keras semacam je...ahahah...Siap boleh buat duit tuuuu..Jangan memain...hehe...

airaniez wirdani said...

wah dla..buat kite pun *geam* dgn diorg ni..nak sketch bukan sngkan?hanya org yg slalu praktis je akan kekal tangan seni macam tu...huhu

fadhdeela said...

cantek la..diaorg nie lukis pakai ape erkk??ada software ke??huhu teringin nak blajo la :p

Meh singgah: Bisul ohhh Bisul!!

saya_arief said...

nasi-kerabu pown best jugak la dyla..
:D

apik pehe said...

wahhh...diorang semua mmg ader bakat..hehe..lgpon apik rase diorang ader device untuk lukis2 semua tu dalam komputer..huhu..

aanie said...

bagus promote blog org ni...aku kenal roq sebab mu la promote...hehe..

niesz said...

niesz terigin gak nk lukis kartun2 dlm entry tp xreti..hahaha..bgus lah dorang ni, masing2 ade bakat tersendiri..

Sasa Al-Sharif said...

dla lukis la sekali. orang lidi pun ok. janji unik

hamzah ian said...

pergh.. semua pandai lukis.. aku? sob2,,,

Qaseh dalia adelia said...

cantek nye diorang lukis apsal kite xleh lukis eh jadi mcm makhluk asing haha

Raji berkata said...

hahaha betul2 kau menang 1st place dlm peraduan banner arituh ;P

kau punya karya pun ok gak kenapa dah tak buat dah owh..
nnti ak letak kau dlm list mangaka ;D

ps: err lukis pakai paint dgn photoshop jer xD

Anonymous said...

Bukan pandai, cuma berkongsi.

Lakaran

zati embong said...

ada2 dLa.kat bloglist jat,hemisfera nis!jat selalu kagum dgn lukisan dia.comel2!hihi

JIJI YU said...

nak suh adik aku wat blog jgk r.r

Wan Gerrard said...

kreatif diorg ^_^

Hanis MY said...

suka gak lukisan dla yg comei cm dla tu... blog lain pun cun tapi lum sempat lg nk bw, dla nanti bg email of phone num kat email akak k (gifog07@yahoo.com) leh jupo dgn jiji skali kalu ado maso...

miszlullaby said...

ramainyeeee leonardo da vinci junior dkt msia...hihihihi..

Heidi Shafiq said...

pasni aku rase nk tukar template mcm blog ko.. putih semerbak.. aku suke.. :)

echah mashuri said...

betul2 semua best2.nak lukis gakkk T___T

Anati Soki said...

blog heidi mmg best!!! anta suka jgk baca blgo dia!! hehehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

try blog shada wentz..best gak..hehe

nak lukis sendiri tak reti ni..huhu

Amirrah Zawani said...

suka gak blog pandai lukis ni.. selalu gak masuk robot sakti.. dla penah masuk blog ni tak?? best gakk..

http://www.contengconteng.com/

saya bukan tomato said...

lukisan dorang memang cantik2 ! jeles2 !
siyes depa mmg berseni.. ceq pon tahu lukis lidi je..huk

fLy_AwAy said...

curik banner cik d La ! hehehehe :P

Sophie Al-yahya said...

hikhik..terharu den. ala dLA ni pun apa kurangnya maah.. kartun comey2.

sophie paling tak reti lukis kartun.. sadissss T_T

alexa yussida said...

cantik2 lukisaannn depa..:)
sophie tu tak yah ckp la,homaigoshh jatuh cinta ngn sketch die..gewam gewam oh

lukisan dla pon comel ape..sesuai je dgn stiap cite dla,jd lbih fun..:)

sahromnasrudin said...

wah!!! semuanya berbakat besar la..resppek saya dengan diorang nie huhuhuhhhh

mynameismy said...

comelnye!!!

... said...

as salam..

pergh!
jatuh cintan terus!
wah! suka drawing!~
cantik!!

thnks dla~

hoho~

Robot | Sakti said...

cik dyLa pun apa kurangnya.

comel kartunnya.

hehe

:)

d_LA said...

@y u y u Z u l a i k h a
tu rrr..lame betol yuyu x mai cni

d_LA said...

@Dawa
best kan tgk..same2

d_LA said...

@Zura
kalo lame x melukis mmg tgn jd keras semacam je kan

d_LA said...

@azzey
betul betul betul

d_LA said...

@Adzriel AB
comey giler

d_LA said...

@yatie's EPISODE
sm la kita yatie..org lidi je reti..haha

d_LA said...

@ardinihumaira
cantik kan dni^^

d_LA said...

@mas saari
slm kenal:)

d_LA said...

@missh aryeika
cantik kan..

d_LA said...

@mommylavender
haha..dla kalo biase bleh la mommy..pepun, thanx^^

d_LA said...

@Mardhiyyah Ridzuan
tu rrr, dorg dianugerahkan bakat camtu kan..best tol..

d_LA said...

@airaniez wirdani
geram kan aira tgk lukisan dorg ni..kene praktis salu baru jd kan

d_LA said...

@fadhdeela
byk software dia..yg paling cikai gune paint..hehe

d_LA said...

@saya_arief
nasi kerabu sedap dimakan..hee

d_LA said...

@apik pehe
mungkin gak kam..apik pnye pun comey gak..unik!

d_LA said...

@aanie
ye ke??hehe..roq dh lame x update kan..rindu la..

d_LA said...

@niesz
ha'ah, yg bestnye lukisan dorg x sama..ada identiti msg2 kan..

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
dla kalo lukis mmg org lidi je sasa yg bolehnye..hehe

d_LA said...

@hamzah ian
eh hamzah, ko pnye pun cun gak..seksi lak tu..hahaha

d_LA said...

@Qaseh dalia adelia
hahaha..oke ape jd makhluk asing..bkn senang tu..hihi

d_LA said...

@Raji berkata
tu rrr, kalo x aku x kenal ko..hehe..aku ni kene tgu mood dtg baru setat melukis..tupun org lidi je..

d_LA said...

@Anonymous
sbb boleh buatlah kene berkongsi kan..hehe

d_LA said...

@zati embong
oooo nis tu mmg dla suke gak tgk..

d_LA said...

@JIJI YU
ji, adik ko pndai lukis gak ye..tlg lukis gmbr kucing aku bleh?

d_LA said...

@Wan Gerrard
yuppp...dorg mmg kretip kan

d_LA said...

@Hanis MY
ohhh..terharu ni..nt kalo ade ms kite jmpe yer..

d_LA said...

@miszlullaby
hehe..sume berbakat dorg ni kan ML

d_LA said...

@Heidi Shafiq
putih semerbak yer..aku bkn pe, sbb x pndai nak buat template sbnrnya..haha..

d_LA said...

@echah mashuri
echah, jom masuk klas melukis nak..

d_LA said...

@Anati Soki
best kan blog beliau tu..lawak pun lawak

d_LA said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir
ha'ah, shada wentz pun best gak..ramai sbnrnya yg berbakat kat msia ni kan

d_LA said...

@Amirrah Zawani
dla dh bukak..siyes stylo la lukisan2 dia..terus jth cinta tgk..grrrr..

d_LA said...

@saya bukan tomato
sm la kita..kene buat geng lukis org lidi ni..hehe

d_LA said...

@fLy_AwAy
sila curik ! hehe

d_LA said...

@Sophie Al-yahya
sketch tu lg mahal tu sophie..kalo katun lidi cam dla ni biase je..pepun, kelebihan msg2 kan..

d_LA said...

@alexa yussida
sophie tu mmg giler cun sketch beliau..cantik banget..nt dla improve lg ye skill melukis ni..hehe..thanx dear

d_LA said...

@sahromnasrudin
mmg suspek..haha

d_LA said...

@mynameismy
mekaseh..haha

d_LA said...

@...
seni adalah jiwaku..perghhhh..same2 fadlie..

d_LA said...

@Robot | Sakti
adehhhh...malu guwe ni..robbbb, meh ajar dla melukis lak

suziesanji said...

d_la, da jelajah sume blog diorg.. mmg creative.. hee~~

Aujinz said...

dla punya lukisan pon ade stroke tersendiri.. so.. jangan laa malu malu ok..

stroke kita, gaya kita.. chaiyok chaiyok!

cik fai said...

waaa..fai pon suke lukisan kartun juga.tapi lebih expect dalam bab menconteng lukisan.bukan melukis.hahahaha :)

d_LA said...

@suziesanji
kreatif kan sume..x bosan masuk..thanx ye suzie..lame tol suzie x update kan

d_LA said...

@Aujinz
hehe..thanx ya..kene salu lukis2 ni, lama2 oke la kan..chaiyok2..

d_LA said...

@cik fai
samalah kita fai..bab menconteng mmg expert..haha

bayu d'arts said...

salam
thanks a lot Dla...
bangga nye dpt jd sebahagian dr blog yg femes ni..
hehe

buat semua kwn2 yg lain,sy masih lg bljr mlukis ni..
masih byk yg perlu di perbaiki..
so sbrg komen dan nasihat yg membina amat lah di alu2kan...(O:

Anonymous said...

http://ezi-cat.blogspot.com/

try tgk blog ni, blog budak hingusan ag neh

CikBulat said...

ngeh, CB lukis cincai..
(baru datang dari google. haha)

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥