APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, March 29, 2011

AKU DAN MEREKA TERKANDAS

ASSALAMUALAIKUM....
Yuhuuuuu...semua sihat???Pergi keje/sekolah tak hari ni??Cam best je tanya orang gi keje ke tak padahal yang sebenarnya dla yang TAK KERJA hari ni..hehehe..Ayat tak bersalah langsung..Nak buat camne dah terkandas kat tempat tidur..mampus aku kalau bos baca..Ehhhh taklah, dla tak seteruk tu suka suka hati tak pergi kerja..Ada masalah kesihatan sikit pagi ni, memang dah agak dah semalam esok pagi ada yang tak pergi keje ni..Penyakit bulanan datang, sedar2 perut ni cramp, adehhhh, so dengan tanpa rasa bersalah saya meneruskan perjuangan di tempat tidur..Biar dia rileks dulu kan..

Biasanya kalau cuti ni dla kena call boss dulu, mestilah kena maklum kan, tapi bos pun sebenarnya tak berapa sihat, tak datang kerja lagi..So, dla call la FBI, rupa-rupanya dia pun tak sure boleh pergi keje ke tak sebab jalan semua naik air..Beliau dok pusing2 cari jalan yang ok..Then, dla call lagi sorang, baru je nak cakap, pakcik tu laju je "La, saya terpaksa patah balik rumah semula, takleh lalu, BANJIR! saya terpaksa EL..." heee, pakcik ni memang paling kalut kat unit dla..

Memang hujan sangat menggila dari semalam lagi, sekarang ni je dah reda..Tadi sempat bukak blog SABIHAH [baru follow2], rupanya memang teruk gak banjir sebab kat jalan2 utama pun air naik..Tapi sekarang dah SURUT BALIK dah..Patutlah ramai TERKANDAS hari ni..Tapi kes dla la special sikit, ada yang pelik nanti takkanlah dla terkandas jugak sebab rumah dla dengan ofis dekat je...Nak buat camne kan, hari ni memang HARI TERKANDAS..

Dua situasi yang berbeza..yang pastinya situasi dla la yang best..haha..eh, tapi tadi tengah sakit..tak best

So, mood sekarang tersangatlah EXCITED nak masuk ofis esok...Hehe..Sehari berehat rasa cam puas giler weh..Nak nak pulak petang semalam kitorang pergi shopping shawls..Tahu tak WARNA apa paling laris sekarang??? WARNA PUTIH !!! Sebabnya kitorang kan kena BERKABUNG kerana MANGKATNYA IBUNDA YANG DIPERTUAN AGUNG kita baru-baru ni..Yang perempuan kena pakai SELENDANG PUTIH manakala yang LELAKI pula memakai SONGKOK LILIT PUTIH..Ingatkan seluruh negeri terlibat, rupa2nya kat Terengganu je..So, ikut jerlah peraturan dunia, lainlah kalau suruh tak pakai tudung kan..Masing-masing muka putih suci je, hehe..Sekarang kan sume tudung macam2 kaler, warna putih ni seolah-olah dipinggirkan je..Kesian kamu

Putih pun lawa jugak...
Oke, tu jer cerita harini..Hehe..Sekarang perut dah oke, mood pun bertambah oke..Tapi hari ni terpaksa skip la training badminton..wuwuuuuu...

nasi tambah : orang kata ubat sakit perut ni 1 jer..KAHWIN !
Kalau BEST, sila LIKE

27 ORANG MENYAMPUK:

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. bace sambil gelak sopann ^^

Anisa Hang Tuah said...

waktu hujan mmg best kalau tido
hiks

shark said...

hujan dan tido x dpt dipisahkn.

JIJI YU said...

muahha ku dgr citer ganu banjir

Fariross said...

kat sini daa lame tak hujan... huhu...

niesz said...

mesti sakit giler perut tu kan, niesz pling tak suke time mcm tu, tp tu la dugaan org perempuan, ade hikmah d sebalik kesakitan tu..heee...esok da ley keja blik la ek..hehehe..

JD Jen said...

Aku stuju ayat masik tambah ko tu! Tp kang kalu dah kawen lain pulak sakit nyee! kahkahkah!

alexa yussida said...

ape lagi ?cptla kawen!:P
ganu banjir?

SiS NaD said...

SiS PuN PNaH BKaBuNG SMiNGGu TaHuN LPaS... KMaNGKaTaN SuLTaN JoHoR.... SMiNGGu Kai TuDuNG PuTiH... (^_____^)V

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

what?? uabt skit perut kawin? ok besok kawen.. sbb sakit perut.. ceh cm tahu2 je akan skit perut.. haha..dr.dyla yg ajar..

miss u kak dyla!!!

Raji berkata said...

eh ktner eh banjir?
tak baca berita plak owh..

xpe2 rehat puas2 arinih esok kerja boleh fokos kan?
hohoho

lawa lukisan kau owh :o

echah mashuri said...

huhuhu...seronoknyaaa dpt cuti.nak cuti gak!uhuuh
sis.khawin jelah.esok ek khawin.pastuh ajak ecah k;p

apik pehe said...

haha..yer yer jer dila ni tentang bulan..

syahira abdullah said...

uitt saya suker jer awrne puteh ^^_

ejulz said...

wah.. cuti ek.. best.. huHu

sahromnasrudin said...

hujan dan tidur adalah kembar tak seiras heheheee

aanie said...

weh, kata sakit..sempat sopim lagi ek....
betul dla...cepat2 la cari obatnya ek...hehe....

nora said...

nasi tambah : tudung putih dah de, pe lagi huhuhu ^^

ENTRY HOT : Tak Boleh

Trah Assan said...

Amboi org penat penat kerja dia pulak dok senang lenang atas katil nohhhh :P

bunga said...

dengki ni ok...haha

airaniez wirdani said...

Oh..rakyat Terengganu pun kena berkabung pkai tudung putih ye..taktau plak..cpt2 shat ye dla..bestnya leh amik cuti..hihi

anie,Nagoya said...

eh samalah...ari ni terkandas tak g keje.bukn banjir.tp terkandas tak sihat.gihihihi....moga kes banjir ni pulih dgn cepat ya.....

... said...

as salam..
haha~
cuti! best la akak! saya pun nak!
eh? pakcik kalut? haha~
kalau bab2 menyakat ni, mesti best gila~

=p

oo..hujan sampai banjir. ok tu. boleh main rakit =_="

oo..bayangkan kalau esok pun, ter-kandas lagi?
haha~

tutorial untuk baca entri kat blog yang super Berat.. jimat sehingga lebih dari 70% masa untuk loading page! :)

ain zuraini said...

ayat yg last tu mmg betul.....ehehehehe...

Sasa Al-Sharif said...

skg ni musim hujan.

pasal tudung tu, ekceli aku lebih suka tgk awek pakai tudung plain ringkas sbb nmpk lebih kemas dan ayu

puteri ain said...

suka tido time hujan..sejuk je..memang lena la tdo..hehe

Miss Yaty said...

kawen cpt2 hihi..yaty pun bese gak sgugut ni..mmg xleh nk wat keje lah kalo da cramp..huhu..

aah smlm mmg jem trok la...byk tmpt kena bnjir kilat..alhamdulillah sume da kembali normal..huhu

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥