APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, March 05, 2011

AKU DAH BANYAK BERUBAH..MIANHE

Assalamualaikum..haihaihai..wahhhh sekarang mood nak menulis asyik nak pagi camni je kan.Time orang tengah tidur tulah mood datang..Patutlah dulu dla dan kawan dla digelar BURUNG HANTU..Padahal kitorang sendiri yang letak nama tu..Asal malam je mood super activated !Memang betul2 berubah dah ni..Tapi dulu pun selalu gak overtime tak bergaji ni..

Ottokae?? Banyak betul dah rasa perubahan diri ini..Oke ke tak ni??Kadang-kadang rasa risau gila gak ni, aku ni normal ke tak macam ni???Tapi dla berani POTONG KUKU bukan dla sorang je camni..Wahai blogger2 tegar semua, cuba BANDINGKAN kehidupan anda SEBELUM dan SELEPAS menjadi seorang BLOGGER?Means jika anda betul2 menjadi seorang BLOGGER, hari2 mesti update, hari2 mesti baca blog orang..

Tahu tak KERANA BLOG banyak hobi dla macam semakin dilupakan..Ouh kenapa macam ni??Kuat tol penangan blog ni kan?Sejak bila dla pun tak tahu ni tapi rasanya LEPAS RAYA tahun lepas kot..Time tu macam tengah gian blogging, asek teringat nak update je..Bertambah kronik bila masuk TAHUN BARU, kalau tak update pun mesti kena baca gak blog orang lain..Walaupun tengah sibuk mesti bukak gak kejap kot2 ada komen baru ke..Oke, ni contoh hobi yang masa dulunya dla suka tapi sekarang makin terkebelakang kerana blog !

Jangan berlagak..x baik untuk persekitaran
1- Dla merupakan peminat tegar RAMLEE AWANG MURSHID dan dla pernah buat entry pasal beliau dulu..Time tu tak berapa ketagih lagi dengan blog..Bahasa pun tengah remaja gila..Masalahnya sekarang ada 2 BUAH NOVEL beliau yang dla tak abis baca lagi iaitu CINTA SUFI dan RAYYAN FANTASI..Kalau dulu, amik masa 2 HARI je nak habiskan 1 novel..Kenapa ini berlaku?? Masa tahu ada novel terbaru beliau kemain lagi pergi cari tapi bila dah dapat, elok je letak kat rak buku..Bila rasa nak baca teringat kat blog..Tapi dla kalau dan start baca memang susah nak stop la tu yang susah tu..hehe..

2- Sekarang ni dla dah jarang beli majalah kecuali CLEO dan E-POP je still beli..Kalau dulu, INTREND, EH, WOMEN's WEEKLY, LIBUR, RAPI, ANJUNG SERI kadang2 PA n MA pun dla beli..Punyalah suka membaca ni..Sekarang suka jugak membaca tapi BACA BLOG ORANG ! Dan sekarang dla perasan selalu dla BELI PAPER tapi tak baca..Jadi dla beli tu untuk kawan2 baca pastu dla baca berita kat blog..hahaha..

3- MAIN GAMES ! Tahu tak korang yang dla ni satu masa dulu memang kaki games..Pernah gak buat entry pasal GAMES peberet dulu..hehe..Kalau nak listkan memang banyak tapi kalau TIME KERJA, games yang kitorang selalu layan NEED 4 SPEED ! Time setan penuh atas mata, masing2 start enjin kete, vroom vroom, nos bagai..Tapi sekarang ni, kalau ngantuk je BACA BLOG !

4- DRAMA KOREA ! Walaupun sekarang masih aktif tapi rasanya tak seaktif dulu..Lagi pulak sekarang ni tak reti layan cerita sorang2, mesti nak ada teman sebabnya kalau dok sorang2 kepala asyik teringat nak BUKA BLOG je..haishhhh..Akibatnya, drama SECRET GARDEN sampai sekarang belum abes layan lagi walaupun dah lama abis download..Time dla takde masa, kawan dla ajak tengok..Time dla ajak dia tengok, dia pulak busy..So, bila nak habis camni??Tapi dla tengah layan kat kampung ni sebab line tenet cam siput so dla jarang mengadap blog..sorilah my friend, tak boleh tahan daaa...

5- HILANG FOKUS ! Dla selalu KENA MARAH dengan my roommate..Beliau tu memang banyak idea nak sembang, kadang2 bila dia tengah bercerita dla SENYAP je, bila dia sound dla*HEY, KO DENGAR TAK NI???Rupanya dla senyap sebab dok fokus baca blog orang..Dla lak yang sound beliau *JANGAN SEMBANG TIME AKU BACA BLOG, aku takleh fokuslah..Pastu cepat2 minta maaf..Tapi kadang2 dla suruh dia tunggu kejap pastu sambung cerita..Hehe..Nasiblah kawan tu memahami keadaan dla..

6- FACEBOOK?? dah bape lama tak update..Pernahlah dulu gile POST STATUS kat FB tapi sekarang ni tunggu kawan dla je tolong post status kat wall dla..Serius takde jiwa rrrr nak layan FB sekarang ni..Sampai kawan2 dla selalu tanya kenapa senyap sunyi je wall dla..Games dalam FB pun dah lama tak layan..Entah apa jadi dengan restoran,ikan2, tanaman2ku itu..Ahhh..Lantaklah!

7- Korang tambahlah sendiri..hehehe..

Apapun yang WAJIB dan PENTING perlu didahulukan..Jangan kerana blog, kita TERLEWAT SOLAT..Jangan kerana blog, mutu kerja kita jatuh..Jangan kerana blog KORANG TAHAN HAJAT nak ke TANDAS..Jangan kerana blog korang MALAS BERSUKAN ! Jaga kesihatan weh..Jangan kerana blog, KITA RASA DOWN sebab kena KUTUK..

p/s : maaf kalau lambat serang korang yer..salahkan my BB ni..selow benor beliau ni..
Kalau BEST, sila LIKE

16 ORANG MENYAMPUK:

JIJI YU said...

muahha..same le kite..RAM mmg masyuk..ehehe

wanstar said...

tips promote blog

http://reduan-wanstar.blogspot.com/2011/03/tips-cara-promote-untuk-blogger.html

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE disebabkan OE selalu buat apa2 pun kena focus dan akan senyap je bila buat sesuatu....
jadi time OE tengok blog pun macam tu jugak...
jadi kalau OE senyap tak terkata tu, roommate OE tak tegur OE... faham OE boleh focus satu kerja je...

OE dengan blog...
OE tak banyak berubah sebab blog... OE masih jugak OE yang sebelum tak ada blog...

cuma FB tu kuranglah sikit sekrang ni.. dulu adalah juga main FB tu...
sekarang dah tak tahu ada apa dekat FB...
kalau rasa nak bukak, OE bukaklah... kadang tu terbengkalai jugak
hehhe... (n_n)

fLy_AwAy said...

same la kak,memang byk yg effect nye
bile jd blogger ni.tp rase puas pon ade.huhu :P

MofiDhouse said...

hahah... itu resam si blogger cam kita..... termenung lama kat dpn pc.... nak letak entri ape... blog didahulukan entri diutamakan... hehhe yang lain ... lau sempat baru buat...;)

akiratoriza said...

cam sama jek kita.... hehehehe... belog punya pasal memang sanggup tinggal semua bnd... akak pun dlm pale otak memang asyikla dok pikir arini nak update pe dlm belog... tp kekadang terpikir gak belog ni telah membuatkan akak rasa terbeban, tu la sebab kekadang belog pun tak terupdate..konon2 taknak terbeban tapi BW tetap diteruskan.. hobi yang bnyk manfaat jugak nih... (kasi sedap hati) hihihi

alexa yussida said...

satu je alexa pasan,messi guinea pig tuh macam dah terabai sikit sbb masa banyak utk kelas dan bile free je belog:P keke

Raji berkata said...

hahahah btol2 bgusnya dpt jimat duit kau gak xpayah bli2 majalan tuh sume ;D
aku pun cmtuh gak

bila dh ada blog makin rajin nak pergi mana2 kalau org ajak
bkn sebab ap sebab ada modal utk buat entry =.="

d_LA said...

@JIJI YU
RAM memang terbaik !

d_LA said...

@wanstar
thanx ya..

d_LA said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd
pangai still gile2 cuma hobi je mcm dipinggirkan..sian lak kat hobi2 dla tu..huhu

d_LA said...

@fLy_AwAy
tu rrr, kuat giler penangan blog ni kan

d_LA said...

@MofiDhouse
tu rrr..dh jd mcm 1 tugas hari2 pk nk ltk entry apa..kdg2 smpai pk tuk 2,3 hari skali..haha

d_LA said...

@akiratoriza
dla pun kalo bz sgt mmg kene kuatkan imanlah jgn update..sbb kalo start update mmg kene BW scra x langsung..

d_LA said...

@alexa yussida
alaaa cian kat messi tu..kurang kasih syg..hehe

d_LA said...

@Raji berkata
tu rrr dulu mmg aku spend sampai 100 just tuk bli mjlh2 tu sume..skang aku rs mcm jimat je sikit duit aku ni..hehe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥