APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, February 03, 2011

UCAPAN UNTUK ABANG-ABANG CERAH

CHOISENDAO..CHOISENDAO..WO CHETAO WANKO..HAH HAH ! Aku taktawlah spelling tu betul ke tidaknye tapi bunyinye camtulah..Hari-hari bos dla pasang, maw tak ingat lirik lagu tu..errrr, ekceli my ex-boss la, masa dla keje kat kedai henset dulu..Time nak CNY memang kitorang layan jer lagu cina sebab masa raya kita pun beliau yang beriya-iya nyanyi lagu raya..

Sebagai rakyat yang MESRA, dla dengan ini ingin mengucapkan GONG XI FA CHAI kepada semua yang menyambutnya..Semoga tahun ARNAB membawa tuah kepada korang..Tak lupa juga kepada KEKASIH-KEKASIH CERAH dla, GONG XI FA CHAI diucapkan dengan pertanyaan MANA ANGPOW tuk dla??

KEKASIH CERAH 1
Don't shoot me !!!Alaaaaa..rilex rrrr bang..orang gurau jerr..
Mula bercinta dengan beliau ketika menonton filem NEW POLICE STORY dengan watak JOE yang penuh dendam...beliau hensem dalam tu...serius!serius hensem!Perlukah diulang lagi???tapi sayang, aku je yang dok gilakan beliau sampai aku sanggup ke KL tuk cari CD2 lama beliau, padahal kebetulan ada kursus kat KL...haha..Dan beliau dah pun berkahwin dengan cik model yang tinggi lampai si LISA S tu, bukan LISA SURIHANI yer..Dla pun tak taw "S" tu stand for what..Dorang kawin kat AFRIKA SELATAN taw sempena WORLD CUP tahun lepas..so sweat!Apapunnnn, DANIEL WU, ai tetap sapot u till the end..perghhh..xleh blah..

KEKASIH CERAH 2
dlaaaa..jumpe abang kat zoo oke..lebiu!!!

Ni sorang lagi ni...dah bape kali dla ajak main tapi wat derkkkk jer...hahhaa..agak2 kalau dla main ngan beliau sape yang kalah yer..Ko agak2 rrr dla, nak ajak lawan badminton dengan SUPER DAN..Sedar diri sikit tu oke..Apesal dla minat sangat ngan mamat ni yer, walaupun kadang2 sangat menyampah dengan kelakuan beliau, dahlah suke press hingus time lawan...x senonoh tol..Tapi dla rasa beliau ni manja gak, aritu pernah nampak beliau terlompat-lompat manja macam tak puas hati rrr konon sebab takleh amek shuttle..Ekceli suke sebab beliau sangat konfiden setiap kali ada perlawanan, tu yang dla suke tengok..To LIN DAN, aritu dah menang banyak duit kan, takkan la takde angpow tuk dla ni..muehehe...

INI BUKAN KEKASIH CERAHKU
Ini kononnye nak lukis muka ex-boss dla ..hahaha..
beliau ni salu cakap NGIK NGOK..ipoh mali tapi boleh
speaking kelate dengan sangat fasih !

TO ALEN [kekadang panggil ALEN BUDI KESUMA], GONG XI FA CAI LAUPAN..ANGPOW MEI YO???Plan nak pergi beraya rumah beliau tapi, kete takde ni, bapak i pegi jalan2 bersama rumet beliau iaitu mak saya..Hujan pun tengah lebat ni..Kalau tak pergi arini, nanti ari SABTU ni dla pergi tuntut angpow kat kedai ye encek bos..hahaha..


p/s : kampungku sangat sejuklahhh...egegege..
Kalau BEST, sila LIKE

38 ORANG MENYAMPUK:

khairunnisa ♥ said...

pi jalan jalan ke hari ni dLa? kumpul angpow banyak banyak ^__^

d_LA said...

@khairunnisa ♥
kete xde ni nak gi jln2..huhu..tingat dulu best sbb kwn2 bos pun ade bg angpow..

wanie m'nJ said...

lin dan???wow!haha

zati embong said...

haha..lwaklah bila apek ckp kelate.kalau jat dgr,mest jat akan pndg dgn mata x berkelip O.o

zaty luvlianncezzz said...

dla: minx angpaw..hehehe

wasabi onee-san said...

hehehe..
pa kata g kutip skali angpow dgn abg2 cerah..
poket msti masyukkkk ... ^^,

MofiDhouse said...

wah...... tahun ni tahun aper ek kalau ikut kalendar cina?
teringin nak mamam kueh bulan.....

JIJI YU said...

aku dapat angpau weh tadi..sehengget..

ANATI SOKI said...

apek ckp kelantan jadik funny kot
heheheheh
gong xi fa cai!!kuang3

Raji berkata said...

wahhh best lah bole cuti time CNY ni kan?
hak2
gong xi fa cai~

KizZ said...

Kekasih cerah eah??Hihi..
Cute..!

Jom sini,
Sebuah sajak buat mukabuku

Miss Yaty said...

hihi...miss yaty pun minat daniel wu...huhuhu...

gong xi fa cai dla ;)

athirah said...

dLa :: lama x nmpk.. hehehe :)

Sasa Al-Sharif said...

nasib baik tak jumpa tayangan video free dia dgn penyanyi twin tu. haha.. kontrobesi habis diorang ni vs ariel peterpan

echah mashuri said...

hahaa..kekasih cera ahkak kite hensem2 semua.mana aci.kongsi2 ar ngn kiteee.;p

d_LA said...

@wanie m'nJ
wow !!hehe

d_LA said...

@zati embong
tu rrrr, mmg klakar tp best dgr..hehe

d_LA said...

@zaty luvlianncezzz
baiklah..hehe

d_LA said...

@wasabi onee-san
hahahah..mesti masyuk pnyelah..x dpt ngan dorg dla gi kutip ngan lee chong wei..hehe

d_LA said...

@MofiDhouse
aikkk, dla ade tulis taw kat ats tu thn ape..huhu..sile baca balik..hehe

d_LA said...

@JIJI YU
wahhhh, banyaknye ko dpt..aku bangga!

d_LA said...

@ANATI SOKI
hehe..mmg kelakar tp baguslah beliau tu

d_LA said...

@Raji berkata
raji x cuti ke??hoho..

d_LA said...

@KizZ
cerah kan dorang ni..hehe

d_LA said...

@Miss Yaty
yeay geng ! daniel wu ensem giler kan..hehe

d_LA said...

@athirah
dla pun dh lame x nmpk athirah ^__^

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
video yg mana ni??x paamm..huhu..sori, pale selow musim cuti ni..hehhe

d_LA said...

@echah mashuri
mane leh kongsi..pekate echah amik lee chong wei..beliau cerah gak..

ain zuraini said...

suka2 sume pakwe2 cerah anda..hahahaha

airaniez wirdani said...

*Lin Dan* mmg kacak..terer main..suka terlompat2..tp angkuh...sorry dla..sila *break* dengan dia..haha..

d_LA said...

@ain zuraini
ai pom suke..hehe

d_LA said...

@airaniez wirdani
hahaha...baiklah aira..hehe..beliau mmg angkuh tp konfiden beliau tu mmg best rrr tgk walaupun kdg2 meluat..hehe

CIK TOM said...

slmt bercuti ye dla syg..

d_LA said...

@CIK TOM
thanx cik tom tayam ^__^

Redbloodsnow said...

hahahaha/... CERAH ek? hahaha :P

d_LA said...

@Redbloodsnow
hahaha..berangan je lbh dla ni zie oiii :P

logorithm said...

Xin nian kuai le Dyla. :-)

d_LA said...

@logorithm
xin nian quai le ^__^

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥