APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, February 10, 2011

TIPS MEMANASKAN NASI DI PEJABAT

Assalamualaikum semua...Sihat? Dah makan? Errr..kenapa dengan dla ni semakin hari semakin malas buat entry, nak petang baru  update..Nak buat camaner, saya kan asek busybody..muahaha..Disebabkan busybody melampau kononnya, maka bekpes, lunch pun dalam ofis aje..Sobsobsob...Kadang2 bawak bekal taw..Ataupun pagi2 tapau nasi lepas tu pukul 11 baru makan pagi..Terus jadi BREAKFAST +LUNCH = BRUNCH...

Tapi kalau dah pukul 11pagi, mau SEJUK BEKU nasi tu...Perut lapar pun jadi tak selera kalau nasi sejuk sangat...Camne nak kasi nasi tu jadi PANAS macam baru masak yer???Jangan risau, akak ade caranya..Wah, terus jadi akak ko! Ini dia bakal isteri kepada bakal suami saya akan menyelesaikan masalah-masalah yang mungkin korang tak taw camne nak setelkan...TADAAAA !!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni curik member dla punye gambar..beliau kasi enterprem dalam ini blog ^__^
Nampak tu? Nampak tu?? Senang je, JERANG je air dalam KETTLE pastu letak bekas nasi yang korang bawak tu letak kat atas kettle tu..InsyaAllah akan jadi panas macam baru masak...Actually ini idea kawan dla, apalagi dla pun laju-lajulah try buat kat rumah sewa..Hasilnya....

Kebetulan ada nasi yang dla x sempat makan..haru dilakukan ujikaji cepat2

Menjadi taw tapi amik masa sikit la untuk panas..hehe..Sape yang pernah terai kat opis jom jadi geng dla..muehehe..Sape tak pernah try, esok try oke..Tapi hati-hati masa pegang bekas tu, gune pelapik kalau taknak bagi tangan korang pun masak ranum..SELAMAT MENCUBA ^__^

p/s : lapar spaghetti yang kat KENNY ROGERS tapi kat cni xde..wuuuuu !
Kalau BEST, sila LIKE

57 ORANG MENYAMPUK:

Robot | Sakti said...

ganah demo.


kito nak try etek pahni.

huhuhu

Putri_Aizat said...

terbaik lah...

man yusoef said...

haha!! kreatip btol la lady dla ni..haha..biasa beli sarap kat luar je, pastu bwk opis...

azzey said...

ha3....kena cuba gak nih...:)

aanie said...

hahaha..aku tau di mana kau mencurinya...hahaahah...

YAYA AZURA said...

wah...boleh pinjam la idea nie...hihi..

Along Usop said...

okeh.. along lapar!!.. ngaaa

Zura said...

hik hik...bergeliga idea nie...bleh try nie..

Mama Zharfan said...

creative tp kelakar gak heheh

airaniez wirdani said...

Haha..Sumpah kreatif dla oi..dlu time student masak maggie je tau..huhu

yatie's EPISODE said...

haha. dla hebat! nanti yati nak try lah kat opis. nak jdik geng dla. hihi ^^

JD Jen said...

Pandainyeeeee! Tp kt sini kami gunakn microwave untuk panaskn mknan! Kehkehkeh!

JIJI YU said...

muahaha..kawan ko tu kalo ade blog mesti meletup..haha

E.d.Y said...

haha..mmg kretif la

Hanis MY said...

huwaaa tersangat lah cool ok! pestaim tgk ni...i likeee...

Azmie said...

hehe.. creative gilerr..

miszlullaby said...

wakakaka..gile kreatif!

echah mashuri said...

hahah...mmg sangat kreatif.tmpt keja pn smpat kan sis!;p.

Naisophon said...

Pingggan je panas tu kan? nasi panas jugak ke?

ardinihumaira said...

wahhh bagus ni. buleh terai ;)

nelly said...

kreatifnya !!!

Jom baca :
BLOGGER BOLEH JADI PENULIS HEBAT"

niesz said...

wow!sgt bergune nie..hehe..terbaik la..bkn ape, nsi kalau da sejuk xsedap kan..

syakey said...

slalu wt time kt asrama, tym nk bukak posa. HAHA

Wan Hafisah Collection's said...

Apa ssh dik. Cuaca skrg kan pns? Akak sng je, smpi ofis, akak takkan bw msk apa yg akak tapau tu. Bila tghr akak pegila amik..jeng jeng..dlam kereta.

tak pyh pakai microwave ko..


hehhheeh..


http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com

Raji berkata said...

owh memang best ;D
kalau termasuk bekas tu kat dalam heater tu pun lgi best
tros jdi bubur =.=

Amirrah Zawani said...

haha!! kawan i penah buat dulu masa dok kat hostel :)

d_LA said...

@Robot | Sakti
haha..terai jgn x try

d_LA said...

@Putri_Aizat
hehe..thanx

d_LA said...

@man yusoef
kwn aku yg kretip tu..leh la try pasni..hehe

d_LA said...

@azzey
haha..try la azzey..

d_LA said...

@aanie
hahaha..aku dh mintak izin dgn beliau

d_LA said...

@YAYA AZURA
boleh sajaaaa ^__^

d_LA said...

@Along Usop
haha..tetibe jd lapar yer

d_LA said...

@Zura
sile sile..

d_LA said...

@Mama Zharfan
haha..klakar kan idea tu

d_LA said...

@airaniez wirdani
tulah, boleh pakai gak kan idea ni..hehe

d_LA said...

@yatie's EPISODE
jom yatie..kite jd geng..hehe

d_LA said...

@JD Jen
wahhhh..hebatla opis ko ade microwave..hehe

d_LA said...

@JIJI YU
Aku dh byk kali suruh beliau buat blog tp beliau xnak..

d_LA said...

@E.d.Y
haha..thanx ^__^ walaupun bkn idea dla

alexa yussida said...

terlebih kreaaatipp ni dla sayang..huhu bole la terai lps ni kalau2 microwave rosak kan:D

dLa!sorry bbrp hari tak mai...bizi sudaa sbb da stat kelasss..:(

khairunnisa ♥ said...

OMG ^__^ haha.. dLa, nisa nak try cam ni.. hope takde orang sound bila balik hostel nanti ^_^

khairunnisa ♥ said...

OMG ^__^ haha.. dLa, nisa nak try cam ni.. hope takde orang sound bila balik hostel nanti ^_^

d_LA said...

@Hanis MY
thanx sis ^__^

d_LA said...

@Azmie
thanx azmie ^__^

d_LA said...

@miszlullaby
Thanx ML ^__^

d_LA said...

@echah mashuri
haha..jadi je echah oii..hehe

d_LA said...

@Naisophon
nasi pun pns la jugak..kalo pinggan saje watpe..

d_LA said...

@ardinihumaira
sile2 try dni ^__^

d_LA said...

@nelly
thanx ^__^

d_LA said...

@niesz
tu rrr dla mmg xleh sejuk2 sgt ni..x selera nk mkn..hehe

d_LA said...

@syakey
hehe..bergune kan kan

d_LA said...

@Wan Hafisah Collection's
1 hal lak kak nak gi amik kat kete..dla ni style mls nak kuar bile dah msk opis..hehe

d_LA said...

@Raji berkata
haha..bijak gak tu..terus jd bubur nasi

d_LA said...

@Amirrah Zawani
kwn mira leh jd geng dla..hehe

d_LA said...

@alexa yussida
haha..kwn dla pnye idea la ni..dla tukang passing story..

xpe alexa, dla paam..dla pun x byk en3 lately..bz dan buat2 bz..hehe

d_LA said...

@khairunnisa ♥
try je buat neesa..kot2 nt ade yg mengikut..hehe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥