PERARAKAN MAULIDUR RASUL 2011

Assalamualaikum kawan-kawan..Hari ni sume gi keje, gi skolah taw jangan wat AKU LUPA LAGIIII pulak..Tapi semalam rasa macam dah hari minggu kan..hehe..

Alhamdulillah, semalam upacara PERARAKAN sempena MAULIDUR RASUL berjaya diarak oleh diri sendiri dengan penuh jaya lagi bergaya..Kitorang memang semangat bab2 camni walaupun sayang nak tinggalkan bantal dan toto sume..Errr tidur atas toto?Yerrr, sejak kipas lam bilik tu tak mau gerak senang2 tidur je kat ruang tamu di samping encek lappy di sebelah kiri, encek tv di depan dan cik rumet bersama teddy bearnya di sebelah kanan..Ouh, rumet aku sungguh bahagia meneruskan aksi penidurannya kerana tak tawlah tahun ni kat opis beliau tu just lelaki je yang join..

Tapi kadang2 pelik dengan sifat manusia ni yang marah2 bila kene join perarakan ni..Kononnya ini adalah perkara-perkara bidaah, Nabi tak suruh pun buat benda2 camni..Habis tu, yang korang merokok[contoh je] tu, ada Nabi suruh ker?Alaaaa, anggap jer pergi joging kalau rasa benda ni macam bidaah sangat kan..Janganlah fikir negatif sangat..Sume benda rasa tak betul tapi taw cakap belakang jer..Oke, tinggalkan mereka itu bersama-sama rokoknya..Ni nak cerita kisah perarakan semalam..Seronok hape...

Muka berseri-seri giler lagi kot..Eksaited sokmo..hehe..Tiba2 kat atas tu ada ayat
1 MALAYSIA 1 UMMAH, sweet lak ^__^

Encek Yusman gaya macam angkat pengusung pesakit  jer..

Orang kuat selaku pemegang banner besar gedabak..

Oh, ada NUR disitu..Cesss perasan..Hakikatnya tengoklah mata aku yang sembap tu..
Ko salahkan diri sendiri la..Layan SB la, blog la, sembang sampai ke pagi lah..
Pukul 12malam selamba je makan nasi..haisshhh x patut tol.

Encek FBI control sopan disitu..hahaha

Makkkk, dorang buli saye..wuwuwwww...Aku penat menunggu turn nak gerak..heheh..

Hoyeahhhh..sudah gerak maaa..Jom berselawat..Orang perempuan tak perlu
volume tinggi sangat oke..

Rasanya tahun ni macam kejap je berarak, tak macam tahun lepas rasa macam
jauh sikit sampai melecet kaki ni.

Seriously aku rasa bangga dengan dorang yang datang sapot perarakan ni..Bangun
pagi2 lagi sebab nak tengok kan..Bagus tol..Tetibe rasa macam pemes ni sebab
sume tengok siap amik gambar, video bagai lagi..Terharu..Aku rasa macam nampak
ABANG TOLAHAH tapi xtaw betul ke x..Maklumlah, ai kan antara penduduk yang RABUN..

Suka bile tengok dorang ni pakai sedondon..Ofis dla just gugurl je yang sedondon
 tupun baju korporat..The boys pakai warna warni di aidilfitri janji baju melayu..
Kitorang kan mengamalkan hidup secara wasadtiyyah..haks!

Sudah sampai..Sume muke tetap ceria maa..Nak2 si sarah tu..hehe

Bergambar bersama-sama itu wajib walaupun ada 5,6 orang kot yang dah tah
 ke mana-mana..Cari nasik kot kat dalam dewan..*Abaikan budak 2 orang yang
 di bawah pengaruh KOREA itu*.

Kejap je sesi perarakan tu..Balik terus carik bantal sume..hehe..Sempatlah tengok kat tv pasal sambutan maal hijrah ni..Dan dla rasa bangga dan kagum dengan adik "WEE SOO YEN" yang juga antara penerima tokoh MAULIDUR RASUL 1432H..Beliau berbangsa CINA yang bersekolah di SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BACHOK tetapi mengambil subjek BAHASA ARAB..Siap pandai cakap ARAB lagi..Wahhhh, tiba2 teringat kat cikgu sekolah dla yang juga berbagsa CINA tapi boleh baca tulisan jawi..Apa ko rasa?Oren?So, tahniah WEE SOO YEN, semoga pintu hatinya dibukakkan untuk memeluk agama Islam..Amin..

p/s : rasa macam kejap je kerja minggu ni..best ^__^

Comments

Rozuan Ismail said…
meriahnya..huhu..semua biru!!
sahromnasrudin said…
ehhhh...samelah kite..awak berarak kat negeri mane?? meriah kans..
echah mashuri said…
lorhh.kerja minggu ni rase cpt sbb duk berarak semua kan sis.tak de duk dalam opis sgt.betoi dak.betoi dak;p

tp cantik labaju sedondon gitu.kalau yg laki pun pakai sdondon.perghhh:))
wahhh, berarak.. rindu nak berarak mcm zaman sekolah di mesia dluu.. wuwuwuwuwuuu...
what?? a chinesse gril can talk arab?? it is soo great then! bangga...

salam maulid sekali lagi ye kak dila.
cacing said…
best gila dapat berarak... cacing tak pernah pun berarak....
tahniah dik..rajin ko dik..
teringat zmn sekolah dl. tahniah lg. sbb tak ramai yg bersemangat mc ko dik. heheh
ain zuraini said…
wah, tahniah kat dla kerana pi berarak..ayah I pun berarak gak, siap mng kategori sepanduk yg plg menarik...hehehe...
saya_arief said…
comel..
berbaju biru semua.
smart abes.
miszlullaby said…
wow!meriahnye!mesti best kan?ML dah lame tk join berarak2 ni.

P/s:getau dekat kawan dyla tu,just dropkan email die.as long ML masukkan email die,mesti die still bole bace =)
yatie's EPISODE said…
huihh. bestnye berarak mcm tuu. last skali mcm tu msa sekolah dulu. huu
ardinihumaira said…
wahhh biru belaka :)
Zura said…
bestnye dpt berarak..mase sekolah dulu dptlah merase..
Pinky Pixie said…
nampak meriah suasana kat situ. hehe. yt cuma dpt merasa time sekolah je la. huhu.
smartla baju seragam warna biru tu..bli kain corak lain,leh buat baju raya dah dla..haha...lama dah tak bearak..last tingkatan dua..zaman bila..
Lovely Bella said…
baju cantik.. nice pic... meriahh!!
Hanis MY said…
arghhh jeles2 nak jugak sambut wuwuwu.. eh eh santek la baju Dla i likeee hehe... betul tu semoga dia dpt hidayah untuk mengenali Islam, insyaAllah....
laziras said…
Awak nampak biru :)
man yusoef said…
awak nmpk biru...hahaha...last time aku berarak ni time kat UPM le...tapi aku main kompang sekali..huhu
zati embong said…
meriahnya mereka2 di sana.
Raji berkata said…
hohoho aah kan daripada dok mengata2 orang buat semua xbetul.. bek pergi jer berarak sndri
nak2 dapat pahala sebab berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW ;D
eh nape baju korg sama?
beznye lame tak berarak hehe
E.d.Y said…
wah...teringat time sekolah dulu buat perarakan..
Sasa Al-Sharif said…
niat la betul2. boleh gandakan pahala kan :)
Fariross said…
maksu laa shantek ler...
ikhlas: hafiy, :-)
Fariross said…
Awak nampak biru laa.. shantek der...
apik pehe said…
wahhh...dila nampak biru laaa..hehe
epaa chenta said…
wahhh bestnye.tingt zaman sekola.
mcm neh jugak. cuma masa tu rumah hijau so pkai bju hijau. pulut pun hijau. hahha
SyahmiFikri said…
pergh!!

serius rendu zaman2 sekolah dulu..

bab2 berarak nie.. mmg syok.. tapi skrang?

harapan jer la.. huhaua..

neway! thanx sebab gtau ada malware tuh!
akiratoriza said…
teringat zaman sekolah2 dl... erm skrg dh takde nak berarak2 ni... mcm2 masalah.. huhuhu
MofiDhouse said…
lama dah tak join benda benda cam gini... kadang2 rasa rindu menjelma...... em...
ARJUNA.Inc said…
huhu..cntik2 gamba..sume mnyerlah kot..waa..nmpk meriah je kn..rndu msa zman skola je..hehe..berarak2..cm2..skang?da x dapt daa!!..haih..
fyna said…
lawa pic...
heheheh...beshnye..meriah je kan....

jom singgah n follow belog saya...
ade contest...
Amirrah Zawani said…
awak nmpak biru lah :D

betul2 tahniah utk adik wee soo yen tu.. hebat kan :)
meriahnya dila! ^^ biru uu~i like! ^^
Miss Yaty said…
alhamdulillah...selamat menyambut maulidur rasul..

windu kenangan masa sambut maulidur rasul kat uitm jengka dulu..huhu
Anati Soki said…
ngeee.. perarakan!! best! biru itu cun!
... said…
as salam..
wah! perarakan Maulidur Rasul~

sukaaa~ ;)
eh?
oo..sebenarnya, sambutan ni, memang Nabi tak suruh pun.bukan juga bidaah.
apa yang kita lakukannnya sebenarnya, datang dari perbuatan para sahabat Nabi. parasa sahabat Nabi mengucapakan selawat dan syukur ke atas kedatangan Nabi ketika Bgainda datang melebarkan dakwah Islam ;) ada dalam entri saya masa Maulidur Rasul :)

perbuatan kita mengingati kelahiran Nabi juga adalah sebahagian dari Perbuatan para sahabat Nabi ;)


sesungguhnya hari-hari adalah hari untuk kita sentiasa mengingati Nabi junjungan Mulia kita daalam segala aspek,baik cara hidup, mahupun politik :)