APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, February 06, 2011

ORANG MELAYU SUKA MAKAN, MALAS BERSENAM !

Assalamualaikum...tajuk saja kasi hot..hehe..Taw bukan semua, tapi kebanyakkannye memang camtu kan..termasuklah yang menaip ni..Sekali seminggu je bersukan..Cukup ke??Kalau nak compare dengan apa yang dimakan hari2, bape percent sangat la lemak tu leh hancur..


Eh, korang...CNY tu dorang sambut sehari je ker??Hari kedua dorang dah tak raya ek??Sebabnye kan, masa dla balik dari rumah kakak, masuk je kampung dla tengok dah ade beberapa orang cina tengah JOGING..Ingat nak berenti, nak interview, amik gambar sekeping dua ke tapiii sebab ayah nak pergi masjid pulak, so dla batalkan hasrat murni itu..Kampung dla tu memang tempat orang joging tapi nak jumpa orang melayu joging, boleh bilang..Kalau kaum cina memang bersepah, dari kecik sampai yang dah layak patut duduk rumah jer..Bagus kan dorang ni..Dla ni rasa tak puas lagi pergi jalan2, ehhhh...macam aku pulak yang beraya..hahaha...
Dah macam jersi pasukan SELANGOR la pulak..
Jadi, aktiviti dla semalam, konon tak maw kalah la ni..Taknak dilabelkan yang orang melayu ni malas, so masa masuk bilik ma, dla terjumpa BARANG BAIK punya..Ekceli dah lama barang ni ada kat rumah tapi dla pandang tak pandang je..Tiba-tiba mood rasa nak terai pulak..jeng jeng..Ni dia haaa barang tersebut!

Memperkenalkan BIO-ION THERAPEUTIC MATTRESS PAD !
Set masa 2 jam je, pastu amik suhu yang tengah..kalau yang last tu maw
terbakar kulit neh!
Beginilah keadaan beliau ketika menjalani proses rawatan.
Punyelah syok buat, sampai TERTIDUR ! Hahaha..memang takleh harap tol..Tapi serius rasa la kepanasan itu..Agak2, boleh hancur tak lemak2 neh..hehe..Jangan harap. Lepas dua jam tu, terus masuk dapur MAKAN NASI dengan IKAN PATIN MASAK TEMPOYAK...Heaven..heaven...Sekian, terima kasih ^__^


p/s : fuhhhhh...tahukah anda, saya memerlukan masa HAMPIR 3JAM untuk siapkan entry ini??betapa siputnya line tenet kat rumah aku ni..huh! Harini last cuti, petang ni nak balik bandar sudah..babai kampungku !
Kalau BEST, sila LIKE

56 ORANG MENYAMPUK:

azzey said...

SEMOGA SLMT DLM PERJALANAN YE..

P/S: MMG LINE LEMBAP GILERRRRRRRRRRRRRRRR....

y u y u Z u l a i k h a said...

BIO-ION THERAPEUTIC MATTRESS PAD tu beli kat mane sayang???

d_LA said...

@azzey
Amin ^__^
tu rrr, selow sgt..huhu

d_LA said...

@y u y u Z u l a i k h a
kalo tgk tu produk dr ZHULIAN...beli buat tdo kat hostel konpom kurus..hehe..eh, yuyu dh kecik tomey, x perlukan bnda ni yunk..tp kalo nk bli kat dla xpe..hehe

Mohd Hafizan Nurdin said...

x nak labelkan orang melayu malas.. tp tu la hakikatnya.. :) tp x semua la.. majoriti je..

nur said...

dengan tido je leh kurus ye dyla.. best nh..
Jemput ke:ALL IN ONE

Mama Zharfan said...

ehehhe cute plak tajuk entry ni :)
benar wpun perit nak ngaku :)


jom join Heartbeat!

zati embong said...

wah mcm menarik.kalau ade bnda2 yg boleh hancur lemak sambil kita tidur mmg best!

khairunnisa ♥ said...

haha.. kelakar dLa ni ^__^ in equal to out :)

nazirulhazwan~ said...

den rajin kot bersenam. sape ntah yang pemalas, pompuan la biasenyer malas senam

Sasa Al-Sharif said...

best la, bangun tidur terus dah jadi kurus. boleh la lepak lama2 untuk menjadi lebih kurus

FOOTPC said...

Apasal nak kurus lak..buncit kan baru nampak comel & cute ......

black paper said...

wulamak,,canggeh2,,
haha,,

i luv ikan patin masak tempoyak soo much ;D

JIJI YU said...

ado gi kb mall ko tadi ek..haha

E.d.Y said...

berkesan ke benda tu?

echah mashuri said...

haha...xpe2.bukan gemuk pun.body mantopp jee.eheh




*sis dila.yangg ampunn dongg lama bangat tak dtg blog kakek.soalnya gue disini linenya sepiput doang sama dengan kondisi kamu di kampung.ehhee.maafin aku ya kakek.

alexa yussida said...

hehe baikkk punyee exercise itu macam maaa:p

jum stat beriadah n jaga makan:p

JD Jen said...

org mmg malas bersenam, nasib baik aku org jerman!

KizZ said...

Huhuh...sama la dengan line kat umah Kiz...lembab macam arnab yang siggah sebentar kak pokok masa lumba dengan kura-kura betul..

miszlullaby said...

ML la makhluk pemalas bersenam itu.hehehe...eh,bagus ke alat tu?bakar lemak betul ek?

Raji berkata said...

hahaha bgus2 malas bersenam pun ad ikhtiar nk membakar lemak
huahua

blog-tips-kurus said...

i tengah buat senaman MULUT nyum nyum sambil taip komen ni..:)

* http://blog-tips-kurus.blogspot.com/2011/02/buat-dagu-buang-lemak-pada-muka.html

saya_arief said...

sampai 3 jam..?
adess..
slow3..
;p

man yusoef said...

nenek ku ada tilam ini....hahaha..

Sophie Al-yahya said...

dLA, kat rumah sophie pun kebanyakannya org cina yg rajin jogging..malu la jgk.. =) huhuh..

waaaahhh..nak jgk mattress cam DLA...

Redbloodsnow said...

ORANG MELAYU SUKA MAKAN, MALAS BERSENAM <---- Haaaa. ZIE LER TUH! hahahaha. sgt mls wooo zie senam, la...hiksss

airaniez wirdani said...

haha..*terasa* kot dengan ayat dla tu...mmg org Melayu malas bersenam..padahal padang depan umah je..tp malu nak lari pagi2..haha.(apa2pun makanan di rumah tetap *heaven* ye dla..*wink*)

Anati Soki said...

cina bukan takat joging je.. hari raya cina pun.. diorang tutup kedai takat pkul12 tgh hari je. laps pkul12 bukak kedai balik.. mcm tak raya kot.. pastu kedai melayu plak yang tutup kedai berhari2... cuti lebih pada cina.. wakakakka

hheheheh.. entry kamu ni kena kt batang hidung anat la.. anta suka makan tp malas bersenam.. ehehhe

Amirrah Zawani said...

i pun suka makan tp malas senam.. mmg jarang lah senam.. pemalas sungguh.. mattress pad tu macam menarikkkk :)

niesz said...

hehehe..tu syok bile dpt mkn nasi..yummy2!

d_LA said...

@Mohd Hafizan Nurdin
oleh itu..mari kite bersukan !hehe

d_LA said...

@nur
InsyaAllah kalau dgn usaha dpt kot turunkan sikit..hehe

d_LA said...

@Mama Zharfan
cute ye mama..tulah, lemau dh bdn ni sbb jrg bersukan

d_LA said...

@zati embong
menarik kan..sbb nak kuar mls, ni kire cara paling senang..sambil tdo punboleh..hehe

d_LA said...

@khairunnisa ♥
hahaha..mekaseh..

d_LA said...

@nazirulhazwan~
den rajin gak..rajen makan..hehe

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
magic kan..hehe..sambey tdo je..

d_LA said...

@FOOTPC
kalo baby mmg cute..kalo bsr cani xde kiyutnye..hehe

d_LA said...

@black paper
mak sy yg canggih..tempoyak ikan patin mmg heaven ^__^

d_LA said...

@JIJI YU
aku blk kg x gi kb pun..mls nak lyn jln jammed truk

d_LA said...

@E.d.Y
ntahla edy, kene tnya ma dla kot..haha

d_LA said...

@echah mashuri
hahaha..bkn nak kurus sgt tp nk kasi cun sket je..hehe..ngak pa2 dong..gue pon pnya mslh yg sama

d_LA said...

@alexa yussida
jom jom beriadah laling..alexa xpe body cun..hehe

d_LA said...

@JD Jen
haha..aku naseb bek keturunan korea jd rajin gak la..haha

d_LA said...

@KizZ
hehehe..tp naseb bek ade gak kan..okelah dr xde..huhu

d_LA said...

@miszlullaby
ML body cun xpe..dla ni bersukan tiap2 minggu pun still cani lg..wuwu

d_LA said...

@Raji berkata
mls sgt kan, wat sambey tdo pun boley ^__^

d_LA said...

@blog-tips-kurus
wahhhh...terer la dia..dla nak gi serang bog awk tp ade malware..x brani mati la nak masuk yunk..sowiee

d_LA said...

@saya_arief
naseb x 3 hari..huahuahua

d_LA said...

@man yusoef
wahhhh...hebatlah nenek ko..aku saspek kat beliau

d_LA said...

@Sophie Al-yahya
ha'ah, org cina ni mmg dh jd rutin dia kan..bagus tol..

d_LA said...

@Redbloodsnow
zie xpe, body solid molid..jeles tol tgk body zie..mkn byk pun still menten je

d_LA said...

@airaniez wirdani
hahha..dla pun sm la aira..wat sukan indoor je..outdoor liat dh skang ni sbb takut gelap..apakah?

d_LA said...

@Anati Soki
betol2..dulu, ms ry cina, bos kitorg dh nak stat bisnes ms ry ke2..kitorg lak yg x bg..muahaha

d_LA said...

@Amirrah Zawani
disebabkan sume mls kan meh beli mattress pad ni beramai-ramai..hehe

d_LA said...

@niesz
yerrrr niesz..nasik ttp di hati ^__^

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥